Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Fredag den 6 Januari 2012, kl 12:00

Trettondagen 2012 bjuder på fint väder här på östkusten! Solen skiner och det blåser inte halv storm! Det bästa är dock att vi inte har någon snö och att vädret har varit milt. Jag håller på att laga en lammgryta till middag och vad kan vara mer fantastiskt än att kunna gå ut i sitt kryddland och plocka färsk rosmarin och timjan den 6:e januari!! Många av mina örter har givetvis "dött" under hösten och vintern men några tappara och inte så känsliga kämpar tappert på därute. Nu ligger det en väl hopknuten bunta med kryddor och puttrar tillsammans med lammbog, chorizokorvar, lök och vitlök! Som vanligt är det litet hitte-på recept. Innan servering skall det i stora vita bönor och sedan äter man allt med litet bröd och ett gott rödvin.

Innan dess hoppas jag hinna med ännu en prommenad med hunden i det fina vädret!

Kategorier: livskvalitet, Skriv en kommentar

Onsdag den 4 Januari 2012, kl 17:00

Många gånger slås jag över hur fokuserade vi är över det som i vanligt tal kallas för i-landsproblem. Vi - och där inkluderar jag verkligen mig själv - har en tendens att slösa mycket energi på att reta upp oss på småsaker som i det stora hela inte spelar någon roll alls.

 

För mig är bland annat dagens tandkrämstubar ett sådant problem. Vad har alla de fina tuberna med skruvkork tagit vägen? De var i metall vill jag minnas, kanske var det just därför de inte fick leva vidare. Men det finns ju plast-tuber med skruvkork idag, jag har själv ett antal tuber med olika salvor i.

Det stora problemet med dagens tandkrämstuber är kanske inte själva tuben utan hur tandkrämen uppför sig i dem. Det verkar som att själva tandkrämen fortsätter att liksom krypa ut - likt en trög lavaflod - långt efter det att tänderna är borstade och jag själv är och jobbar. På kvällen - när det är dags för nästa omgång med tänderna så har det flödat över och jag får först städa själva öppningen på tuben innan jag kan spritsa ut litet ny kräm på min tandborste.

Om man är lat - som jag är - så tar jag fingrarna till hjälp för att ta bort överflödig tandkräm. Gör inte så - den liksom klibbar sig fast värre än både plåster och tejp och är ett rent h-e att skaka bort från fingrarna och ner i handfat, toastol eller var du nu väljer att deportera den där halvtorkade klicken tandkräm. Givetvis skall man ta litet toa-papper och torka av runt öppningen.

Så borstar man sina tänder, stänger till tuben, går och lägger sig, medveten om att i badrummet pågår en process som innebär att hela proceduren måste upprepas i morgon bitti, och sedan i morgon kväll, och på morgonen dagen efter imorgon - i en evighet.

Ibland tror jag att tillverkarna av tandkräm gör det här med vilje bara för att öka sin försäljning. Säg att du använder 40 % av tubens innehåll till det den är tänkt - det vill säga borsta tänderna -de andra 60 % torkas bort och slängs.

 

Snälla, snälla, snälla tandkrämstillverkare, förpacka tandkrämen antingen i burkar eller i tuber som inte sväller över när man inte bevakar dem!

Kategorier: i-landsproblem, Skriv en kommentar

Måndag den 2 Januari 2012, kl 16:00

Jag blir smått förtvivlad ibland när jag läser - eller tolkar tecken - på facebook. Varför kan man inte skriva fullständiga meningar istället för att hacka sönder till helt obegripliga kryptiska utryck? Inte verkar det finnas någon kod heller för tolkning.

 

Överhuvudtaget tycker jag att vårt stackars språk blir hårt misshandlat i kommentarer på och i sociala medier. Kalla mig inskränkt och konsvervativ men många gånger förstår jag faktiskt inte vad en del har skrivit. Det är mer punkter, utropstecken, Smiles, parenteser etc än vad det är faktiska ord. Är detta en återgång till egyptiernas Hieroglyfer eller våra egna runor?

 

Även om svenska språket inte är så rikt på ord som till exempel engleskan så finns det väl ingen anledning att stycka ner det ännu mer. En välformulerad mening är underbar att läsa! Givetvis sitter min uppväxt med pappa som svensklärare djupt men jag kan inte se något fel i detta. Jag tänkter fortsätta säga han istället för honom när det så skall vara och hon i stället för henne tills svenska akademin godkänner det nya språket.

 

Det känns som att slåss mot väderkvarnar och det tänker jag absolut inte göra men litet får man väl tycka i alla fall.

 

På årets andra dag!

 

 

Kategorier: irriterad, irriterande, Skriv en kommentar

Lördag den 31 December 2011, kl 11:00

Nu får vi se om det här funkar. Idag är det alltås nyårsafton 2011. I sydöstra götaland skiner solen och det är några minusgrader men tack och lov inte någon snö. Vi har varit ute och gått en sväng med hunden, som jag omedelbart måste rusa och titta till eftersom de redan börjat smälla smällare.......han ville komma in.

 

Eftersom jag är näst intill sjuklikt beroende av ljuset så hittade jag denna sidan när jag googlade på solens upp- och nedgång. Här hittar man exakta tider för solen upp och ner VARJE DAG - just där du bor. Fantastiskt. Jag kan redan konstatera att vi här i Kalmar kommun redan fått 6 minuter mer "sol" på bara en vecka. Dessa minuter ligger fortfarande på eftermiddagen.

Vi tar det lugnt här på nyårsafton, med en hund och 3 katter känns det inte riktigt snällt att lämna dem ensamma för att fira hos vänner. Till middag blir det:

Creme Ninon - med vispgrädde och kanske riktigt chamnpange - har inte bestämt mig ännu.

Spättafileér med Sockerärtor, sparris och litet annat smått och gott

Creme Caramel på Ekströms pulver!

Dessutom hoppas jag dagen kommer bjuda på ett litet nyårsbad. Det sägs ju att det skall bli klart i kväll/natt och vad passar då bättre att sitta i utohus-badet med en vattentemperatur på 39 grader och titta på stjärnorna.

 

Nu väntar styrktvätt och litet TV-titt!

 

Ett Gott slut och Ett Gott nytt år!

 

Kategorier: dagboksfunderingar,

Lördag den 31 December 2011, kl 11:00

Okej nu tror jag jag fattar hur det fungerar!

Kategorier: dagboksfunderingar,


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier