Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Tisdag den 28 Februari 2017, kl 11:00Oavsett det handlar om födelsedag eller inte är det alltid roligt att överraska barn med fina och spännande presenter. Allt som oftast handlar presenter till barn om leksaker i olika former, vilket så klart är kul, men om sanningen ska fram kan det bli ganska långtråkigt i längden. Dessutom är sällan en leksak rolig att leka med under en längre tid, allt som oftast mattas intresset för saken av efter ett par dagar.

Vi har alla någon gång stått i butiken smått förvirrade vid valet av present och i de allra flesta fall slutar det med att man köper någon leksak som ”säkert” blir uppskattad istället för att faktiskt ta sig en funderare om vad som skulle passa barnet allra bäst.

För att hjälpa dig i ditt presentköp har vi tagit fram en användbar lista med smarta och spännande tips på presenter till barn som inte alls är vanliga leksaker. Tvärtom är dessa alternativ annorlunda och kommer utan tvekan bli uppskattade!

Medlemskap och Prenumerationer
Att bli ”del” av något är alltid spännande för barn oavsett om det handlar om en tidningsprenumeration, medlemskap på stans tivoli eller djurpark. Se till barnets intresse och välj sedan en aktivitet som passar bra. Är det prenumerationer det handlar om finns det idag massor av olika spännande magasin för olika åldrar och intressen. Priset är ofta riktigt fördelaktigt vid prenumeration i jämförelse med lösnummer och barnet får dessutom ett slags mervärde då det kan räknas som att bli ”med i en klubb”.

Idag kan man oftast köpa medlemskap och prenumerationer direkt på nätet, oavsett om man bor i en mindre stad eller på en större ort.

Häftiga klockor och tidvisare
Klockan har åter igen fått en viktig roll bland barn då det idag inte bara finns alldagliga alternativ utan mer high-tech avancerade modeller. Men även om de nya tekniska klockorna blir allt mer vanliga är de analoga klockorna än mer viktiga för barn då de på så vis lär sig klockan. Mängder av snygga och eleganta barnklockor att ge bort finns tillgängliga på de stora återförsäljarnas online shopar, och köper man klockor på nätet är priset oftast lite billigare än i butikerna. Vill man ge bort en riktigt komplett klocka är de bästa klockorna du kan köpa till dina barn riktiga kvalitetsklockor i bekvämt material och med en urtavla som lätt kan läsas av.

Så kallade ”smart watches” är en ny trend även bland barn och kan vara ett alternativ för lite äldre barn som redan lärt sig den analoga tidvisningen. De innehåller många spännande funktioner som gör vardagen extra rolig för dina barn samtidigt som de lär sig allt från punktlighet till teknik.

Lektioner
Att göra roliga saker på fritiden utanför skolan är alltid populärt bland barn. Ibland kan det vara svårt för barnen själva att komma på vad de vill prova på så det är aldrig fel att ge bort en prova-på-lektion i något som eventuellt kan bli en omtyckt hobby. Varför inte ge bort en danslektion eller kanske en ridlektion på stans ridskola? Är barnet konstnärligt lagt brukar all typ av målning eller kreativt pysslande uppskattas så kanske en privatlektion i att måla skulle passa? Oavsett vilket så är all typ av undervisning av ett mer praktiskt slag än de klassiska skolämnen både lärorikt och motiverande hos barn.

Böcker, böcker och åter böcker
Barn kan aldrig få för lite att läsa, ge bort alla typer av böcker som barnen kan fylla sin bokhylla med. Det behöver inte bara vara sagor och berättelser, även faktaböcker och andra bildliga böcker är värdefulla. En bok varar länge och tänk därför på att en bok är en speciell present som faktiskt kan vandra i generationer. Glöm inte bort att skriva ett par personliga rader till barnet på bokens insida!

Tuffa Kläder
Mjuka paket brukar vanligtvis inte vara allt för uppskattat bland barn att få i present, men häftiga kläder är inte alls tråkigt! Köp en t-shirt med ett coolt tryck eller ett par riktigt tuffa skor att springa i på rasterna. De mindre barnen brukar dessutom tycka det är extra häftigt att klä sig i en tema-outfit baserad på något eller någon de tycker väldigt mycket om. Kanske en Disney-karaktär eller ett gulligt litet djur!

Snacks och godis

Är barnet en riktig liten gottegris kommer den här presenten bli en stor hit! Varför inte ge bort en smaskig blandning av allt från hembakta kakor till en favoritpåse lösgodis?

Det ska poängteras att så klart passar vissa tips mer eller mindre bra beroende på barnets ålder, men samtidigt är alla barn unika, och det är inte alltid att åldern behöver spela avgörande roll för vilken present man väljer.  

Kategorier: livsstil,

Skriv en kommentar