Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Måndag den 28 Februari 2011, kl 08:00
Present funderingar?
Funderar du på vad du ska ge den som redan har allt och på hur du skaa få dit det fastän du kommer vara bortrest???
Vi present förpackar alla paket, sen packas de i rejält med bubbleplast och ännu ett omslag så att det verkligen är presenter som kommer fram, och du kan få dem levererade vart du vill!
Så lös present frågorna redan idag och ange när du vill att paketet ska anlända hos den som ska överraaskas så ordnar vi resten.
Ideér som löser små problem gillar vi starkt, som det där tråkiga med räkningar. Vi gillar inte aatt skicka dem, men vi måste, så nu har vi investerat i helt sagolika små kuvert med glitter monogram! Så dyker det upp en sådan här liten sötnos i brevlådan- ja då har du förärats en räkning från oss!
 
Så här ser våra nya räkningar ut!

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 27 Februari 2011, kl 10:00

Genom en och annan anlalys har vi insett att vi måste läga upp vår beutik på engelska också, får man besök från hela världen så är det ett måste- så just nu pågår ett översättningsarbete som tar lite på tid och kraft. AJg hoppas att ni förlåter att bloggen blir lite lidande för att andraa ska få nöjet att kika in i butiken1 Tills detta är klart kan du väl ta och svänga ihop en Triffle och njuta av!

Ha en skön söndag!

Trifle eller brittiskt mums för själen!

Trifle med hallon (8 portioner)

Ingredienser

6 dl vatten
4.5 dl strösocker
300 g hallon

rivet skal av 1 citron
16 skivor av sockerkaka
3 msk vodka
6 dl kaffegrädde
8 st äggulor
5 dl vispgrädde
1 medelstor glasskål

Gör så här

1. Gör en sockerlag på vattnet och 3 1⁄2 dl av strösockret, låt det koka upp i en kastrull och koka i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen, tillsätt citronskalen och låt det stå och dra i ca en halvtimme.

2. Sila sockerlagen ner i en liten kanna och ställ kastrullen med citronskalet åt sidan. Ta ca 1 1⁄2–2 dl sockerlag och lägg det i en kastrull med hallonen. Låt det koka upp ordentligt och sedan tjockna lite, mosa frukten så att det blir som sylt. Låt det svalna lite och doppa sedan sockerkaksbitarna i hallonblandningen och lägg dem i skålens botten. Tillsätt vodkan och ca 1 dl sockerlag beroende på hur mycket kakorna suger upp, spara resten.

3. Under tiden gör du krämen. Värm kaffegrädden i sockerlagskastrullen med citrongräset tills det nästan kokar, ta kastrullen från värmen och låt det stå och dra i ca 15 minuter. Vispa äggulorna tillsammans med resten av sockret och sila ner grädden i samma skål. Vispa igen och häll krämen i en ren kastrull och ställ den på värmen igen. Rör tills krämen tjocknar och häll den sedan över sockerkaksskivorna. Låt det svalna.

4. Vispa vispgrädden tills den är tjock men inte stel och täck krämen med den. Gör en karamell av 2 1⁄2 dl sockerlag. Värm i en kastrull tills den blir gyllenbrun. Droppa karamelliserad sockerlag över grädden som dekor.

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 21 Februari 2011, kl 13:00

 

Hur får jag min lilla lägenhet att verka större?

Det viktigaste att tänka på när man har ett litet hus eller en trångbodd lägenhet och vill få den att känna större är två saker:

  1.  
    1. Färgskala, att färgerna går ton i ton med varandra- väl en färg eller max två som bas.

    2. Less is more! Vad måste verkligen finnas för att livet ska fungera bra och vad kan vi avstå?

Vad menar jag då med en eller max två bas färger? Låt säga att du älskar lila, låt det bli din basfärg. Avgör sedan om det är en blålila, ren lila eller rödlila nyans.Tänk dig sedan att du tar just din favorit och blandar med lite mer vitt i, det vill säga i ljusare nyanser, sen tänker du dig den i mörkare nyanser, klarare, dvs med mindre grå ton i och djupare, dvs med mera gråton i. Om man då utgår från grålila, så är den redan från början gråaktig, men tar man bort det grå i den blir det en kanske en renlila, en rosalila eller blålila färg som kan varieras från nästan svart till nästan vit. Plötsligt blev din lila en väldigt bred färg i väldans många nyanser, vilka alla går ton i ton. Det skär sig aldrig och hela huset verkar enhetligt, även om du väljer att ha ett rum med klara lila nyanser, ett med nästan vita, ett med mörka och ett med grå toner i.

Lilatoner

Det tar tid att hitta rätt färger, det är inte alltid lätt, men det är mödan värt. Det blir kanon fint och du kan inte misslyckas!

Accenter

Man kan även tänka sig att mörka toner ner mot golvet och ljusare höger upp, så får rummet rymd på höjden också.

Blir det för enhetligt, och trist efter några år, ja då köper du en kudde eller en blombukett som sticker av. på en gång har du skapat ett blickfång som ingen missar och som kostar lite men gör stor skillnad.

Ska man nu välja två bas färger så kan det vara klokt att välja en neutral och en accent ton, annars blir det för rörigt. Neutralen har du på allt som kommer att bestå säsong efter säsong och accenten på det du byter ut då och då. Låt till exempel blommor, dukar, gardiner få accentfärg och tapeter, golv, mattor och möbler vara i neutrala. Förslag på kombinationer är linne och rött, bruntoner och aqualått grönt och naturbeiga toner, eller varför inte olivgrönt och rosaröda toner mfl mfl.

sov

Less is more- ja vad kan man vara utan, och vad bara måste stå framme. Kanske är det bättre att nyttja ena väggen i rummet till garderober där man kan stoppa undan allt som tar golvyta, än att ha soffan där? Kanske måste man välja en två sits istället för hörnsoffan med divan som man bara älskar och satsa på en snygg fotpall istället. Livet är fullt av kompromisser, men av egen erfarenhet vet jag att det är bättre att få sitta lite trängre än att behöva klättra över möblerna för att ta sig fram, för att inte tala om hur det är när man ska försöka städa i ett trångt hem. Kanske kan soffan fungera som säng på natten, kanske är ett bord med klaffar som kan fällas ut vid behov den bästa lösningen. I stället för köksbord kan man ha en extra lång köksbänk i köket, det ger både arbetsyta, matbord och en massa plats.

Moodbard green and cream

Försök inte tänka på allt du skulle vilja ha in, för sök tänka i nya banor och annorlunda- kanske stapla tre likadana bord på varandra när man inte har råd med ett dyrt satsbord, eller varför inte hänga upp fällstolar som dekor efter en vägg så att det finns om man behöver sitta. Målade i olika nyanser kan det bli jätte läckert eller varför inte sprayade i metallic ton? Framför allt tänk kvalitet istället för kvantitet, hellre en läderfåtölj med många år på nacken än en billig i tyg som inte går att tvätta, hellre en stor kandelaber, om än nött och skavd än 40 små ljuslyktor i olika material och färger.

Mood board red tweed

     

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 20 Februari 2011, kl 16:00

Idag bjuder Östgöta himlen på strålande solsken och sätter man sig bara i lä, helst inomhus så kan man tro att det är en ljum vårdag! Nu har vi inget uppvärmt uterum, men söderfönstret gå också bra och badrummet med takfönster blir golvet ljuvligt varmt att gå på även om man inte har golvvärmen på förfullt- sånt gör mig glad på någotvis. Nu är jag ju en sådan där person som älskar värme, vilket inte alla gör så många tycker nog att det är alldeles perfekt att sitta i en snödriva och lapa sol, medan jag vill ha 25 gradervarmt för att vara helt nöjd. Fel person på fleplats kanske, Sverige bjuder ju inte på en medel temperatur på runt 22 grader så ofta, men inomhus kan jag få som jag vill! Så nu sprakar brasan, pläden ligger över mina fötter och en stor kopp te står och ångar på bordet.

Te ja, i vår familj får man nog klassa det som livets dryck, sambon konsumerar så stora mängder att till och med våra engelska bekanta har svårt att hånga med och i present har hon fått en kanna som rymmer över 4 liter! Jag hoppas kunna erbjuda er lite läckra te muggar och annat längre fram under våren, men ännu så länge får du nöja dig med att hitta dukar, fat och annat för uppläggen och bordet på sidan och missa inte recepten på vå Teatime sida, vi lägger ut nya då och då!

Dukat bord för en stunds njutning!

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 12 Februari 2011, kl 17:00

Det är den där dagen som man som ung har så stora förväntningar på. Då som man ska få alla rosor, eller kort eller ja i vart fall någon liten vink om att det finns någon där ute som beundrar en i smyg. Själv skulle man aldrig tordas skicka något, tänk om de förstår vem det är ifrån, hu så hemskt! Så ingen törs ge och med andra ord, ytterst få får något! Men förväntan är stor dom på julafton. Kanske skulle man ta och göra någon ton åring glad och skicka ett beundrarbrev? Eller kanske är det halva grejen att inte få något, nu är jag gammal nog att både tordas ge och där med få och om jag nu inte ger någon av mina kära något, så kan jag väl unna mig själv något. För det som är bra för själen måste ju göra gott ända in i hjärteroten, eller?

Öljettlängd vapensköldDetaljbild av tryck på öljettlängdMatcahande kudde med vapensköld

Här är lite bilder på 3 av mina favoriter från senaste leveransen och alla finns att se och köpa på www.manorstyle.se naturligtvis, dem får någon gärna ge mig på måndag! Vilka är dina favvosar?

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 8 Februari 2011, kl 15:00

Nu gäller det att få till rätt ljus så att jag verkligen kan göra alla dessa godingar rättvisa, en liten hint många psassar bäst i fönstret, en del runt dem andra framför. Så finns det matchande kuddar, lampskärmar dukar och annat läckert!

Nu över till fotograferandet!!!

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 3 Februari 2011, kl 20:00

Handgjord kvalitets möbel från England

Exklusiv handgjord stol från BlackSwan

Äntligen kan vi erbjuda exklusiva hangjorda möbler från England! Varje möbel görs efter dina önskemål, ja det går att få dem precis som du vill, men vi har lite modeller som du kan välja från också. De görs i genuin ekocertifierad mahogny eller teak, snidas och poleras eller målas i vilken färg du vill. Till fåtöljer och liknande väljer du det tyg du önskar och vi kan stolt erbjuda dig att välja ur brittiska Sandersons kollektioner- kvalitet somduger till och med för det brittiska Kunga huset. Tapeter och färg som matchar går också bra att beställa genom oss!

 

Varmt välkomen in och kika på www.manorstyle.se

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier