Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Torsdag den 31 Mars 2011, kl 20:00

Här kommer ett litet recept för alla gotte sugna apriskämtare!

 April fool

April fools

Den 1:a april severar man gärna April fools i Storbritannien

Detta behövs

500 g frukt av säsongen, t.ex. rabarber, krusbär, röda eller svarta vinbär, aprikos eller druvor.
1 dl saft, t.ex. fläder, röda- eller svarta vinbär, gärna hemkokt
Till vaniljsås:
2 stora äggulor
1 msk potatismjöl eller majsena
1,5 dl mjölk
30 g socker
1,5 ml vispgrädde eller crème fraîche eller mascarpone
Till dekoration:
färsk frukt eller kanderade blommor


Gör så här:
Vaniljsås:
Koka upp mjölken. Vispa äggulor, potatismjöl eller majsena och socker i en separat skål, häll i den varma mjölken i smeten under vispning. Häll tillbaka det i kastrullen & värm försiktigt tills den tjocknar, inte kokar. Häll upp i en & låt svalna.

Fruktpuré:
Under tiden förbereder du frukten: tvätta, skala av rabarber, toppa krusbären, kärna ur druvor, och skär allt i bitar. Lägg frukten i saften. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda försiktigt tills den är mjuk. Låt svalna.

Uppläggning:
Vispa grädden till samma konsistens som fruktpuré, inte helt hård med andra ord. Varva försiktigt ett lager frukt, sen grädde och sist vaniljsås i portions skålar, försök skapa en marmorerad effekt i skålen. Servera väl kyld, dekorerad med frukt eller ett fåtal kanderade blommor ovanpå.

Fool:
Namnet troligen kommer från det franska ordet fouler (dvs. mäsk) och april foul/fool ar en tradition spridd över stora dela av världen ". Traditionellt görs den på krusbär, men nu förtiden görs den på den frukt som finns tillgänglig, speciellt rabarber och lite fastare frukter som blir vacker när man lägger upp.
Tillagningstid: ca. 30 min

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 30 Mars 2011, kl 09:00

Nu är det:

Påsk yra på Manorstyle

 Just nu erbjuder vi 15% rabatt på alla varor.

(Utom möbler & ljus.)

 Ange koden "Påskyra" i kassan så dras rabatten av automatiskt.

Gäller 2011-03-30 t.o.m. 2011-04-07

Välkommen in i vår lilla påskbutik där  du hittar det här bland annat:

Häxa 20cmEngelsk kolaBlå häxa

LonkaGrönt te toffepåskägg

 

Den 28 April börjar Klarnas sommar kampanj, dvs ingen ränta på avbetalning på 24 månader!!!

Passa på att göra upp planerna redan nu!Klarna logga sommar

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 29 Mars 2011, kl 12:00

Vill du göre an liten utflykt, njuta av vårvädret och shoppa lite?

Då rekommenderar vi dig att ta en tripp till Corner-Store, 5 km väster om Mjölby i Hogstad

Corner-Store s logotype!

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 27 Mars 2011, kl 20:00

Sommartid!

Bara ordet känns värmande och ljust. Ja, ja jag vet, det är snö i mer än halva landet och vintern kommer hänga med än ett tag, men det känns som om man kan se slutet nu i alla fall. För en del är det som en hägring, för andra som en källa till inspiration. Här står det frön i lådor åt alla håll, vi gör ett försök med Hortensia buskar i år! Jag hade aldrig hört talas om dem förut, men de ska bli runt metern höga med vita blommor och sen till hösten blir bladen röda. Härdiga är de också, upp till zon 4:a! Jag tror att de skulle göra sig jätte fint i de rosa krukorna med guldkant.

Ja ja vi får väl se hur det går, kanske blir det som med lavendeln som inte skulle blomma första året och vara flerårig... Våra blommade efter en månad och sen dog allihop! Vi skulle nog behöva en trädgårdsmästare om det ska bli riktigt bra i det här huset, men kul är det att drömma om en prunkande trädgård som sköter sig själv!

Inomhus vill jag ha nytt just nu, våren får mig att vilja ta tag i allt det där jag började planera i September. För mitt år börjar på hösten, själva planerandet är det jag tycker är roligast, och planerna är många. Verkställandet är det lite glesare med, men blir det av så kan ingen påstå att det inte är planerat. Om och om igen. Ja ja, nu planerar jag för nytt i sovrummet. Sängen är inte gammal, men att skruvas isär och ihop klarade den inte, så nu vill jag ha en riktig, en som sitter ihop redan från början!

 

 

Här är några nya kavlitets sängar, på gång in i butiken:

Sen vill jag ha skotskrutigt om hösten och tunn gräddvit ylle på sommaren, med gröna accenter. Ja ja ni hör hur planerandet redan är igång! Kika in på vår nyrenoverade möbelsida för mer inspiration, den kommer att fyllas på rejält under veckan som kommer!

 

Veckans varor nedsatta med 25% är:

 Pris: 104,25                          Pris: 36,75                   Pris: 97,50

Kategorier:

Torsdag den 17 Mars 2011, kl 21:00

St Patrcis Day

firas med pompa och ståt över hela Irland idag, vi firar genom att dra vinnaren i vår St Patrics utlottning och det blev:


Catarina Henriksson i Unbyn


Stort Grattis!
Du har fått ett personligt meddelande från oss och kommer så snart vi fått din adress få priset hem i brevlådan!

Vill även du ha irländskt inspirerat kring fönstret är du varmt välkommen in på hemsidan för att köpa just den gardin Catarina just vann

 

Kategorier: 1 kommentar

Onsdag den 16 Mars 2011, kl 09:00

Tips på köksplanering!

 Här kommer lite enkla men handfasta råd som gäller själva planeringen. Jag tänker inte gå in på hur man bygger eller vilken ordning man bäst gör saker utan bara ge lite tips och råd om planeringen. Fundera på vad du ska ha köket till, för vi gör verkligen olika saker i våra kök. Är du en bakande person, eller är det vid spisen du tillbringar mest tid, Kanske är det mycket grönsaker och sallader, eller är det umgås ni gör i köket, finns det små barn med i bilden eller är det bara vuxna som är i köket. Ta dig en ordentligt funderare över vad du gör i köket nu och vad du skulle vilja kunna göra men som inte är möjligt i dagsläget. Sen försöker du sätta fingret på varför det inte går att göra i ditt kök nu, är det utrymmet eller tiden som begränsar dig? Nu har du lite grepp om vad du ska ha köket till, frågan här näst är vad vill du förmedla för känsla i köket.

Här har du några förslag på hur man skapar ett kök för: 

 1. Den bakande

 2. Vegetarianen

 3. Långkokaren

 4. Jägaren

 5. Barnfamiljen

 6. Minglaren

 Lantligt vitt

 1. Ska du framför allt baka i köket så behövs öppna rena ytor, avställningsyta och yta för maskiner. En degblandare tar plats, liksom själva arbetet och jäsande plåtar och svalnande bröd. Två ugnar i arbetshöjd kan vara en jätte bra idé, dels för att kunna förjäsa, dels för att kunna baka av degar som är klara samtidigt. En köksö i vanlig diskbänkshöjd kan vara en bra idé, liksom lådor istället för hyllor där du kan stoppa ner allt snabbt som samlas på bänkarna när du vill jobba. Glöm inte en bokhylla där du kan ha alla dina recept och böcker. Men det viktigaste i ditt kök är stora rena ytor, mycket och bred bänk med andra ord.         Vitt vitt elegant

 2. Vegetarianen behöver mycket yta mellan spis och diskho, stora diskhoar och absolut två. Det är nästan omöjligt att jobba med mycket färska grönsaker med en enda diskho och framför allt med en liten. Det går åt yta för grönsaker och man måste kunna skilja de rena från de som ska skalas eller sköljas. En sval är en jätte bra idé, kyl, frys och sval- där alla färska grönsaker kan ha lagom temperatur och inte så kallt som du tex vill förvara soya och margarin produkter. Då får man inte heller in jord bland den redan tillredda maten.                            Old style

 3. Långkokaren behöver kyl och frys förvaring, för just lång kok är ofta storkok och då blir det mat över. Mat som ska kylas fort och sedan förpackas och frysas. Två kylskåp och en fullstor frys och ett rejält skafferi brukar vara en god investering i ett kök där många lång- och stor kok ska göras. Ytan runt spis och ugn behöver också vara väl tilltagen så att det finns plats för arbetsredskap under arbetets gång men att du ändå kan göra fika fast än matlagning pågår.Modernt renskalat

 4. Jägaren har ju behov av stycknings yta, möjlighet till malning och enorma frys behov. Det är ofta klokare att ha två frysar i ett sådant kök än kyl och sval t.ex. En bred bänk, mer än den vanliga 60cm modellen är jätte praktisk och gärna en som man kan arbeta från två sidor på. Plats för maskiner utan att först behöva röja av halva köket är också bra att ha. Kanske kan ni lösa behovet av yta genom att ta bort ev köksbord och sitta vid en del av köksbänken istället eller ha bordet i ett annat rum?                     U format

 5. Barnfamiljen gör oftast mycket, mycket mer än lagar mat i köket, man umgås ju där. Plats för en kökssoffa som rymmer många och där man vill sitta länge är en god idé, kanske kan man minska bänk ytan genom att ha de maskiner man behöver på hyllor i skåpen som går att hissa upp efterbehov? Förvaring ända ner i socklarna kan vara en annan lösning liksom att ha skåp ända upp i tak kanten. Fundera på vilka maskiner ni kan klara er utan att ha framme, för de stjäl väldigt mycket arbetsyta och se till att avståndet mellan kyl, spis och diskho är så kort som möjligt. Det brukar finnas en hel del att kliva över på golvet och ju kortare sträcka man behöver zickzacka mellan leksaker och husdjur desto smidigare blir det att jobba.Med bord centralt

 6. Är det mest när du har gäster du är i köket, när ni ska äta tillsamman eller tar en lång fika ihop? Ja då är nog behovet av bra sittplatser, bekväma sådana där man verkligen vill bli sittande en bra lösning. Vad äter ni, hemlagat eller inköpt? Behöver du framförallt bra ugnar att kunna värma och varmhålla i eller en spis där du kan laga mat och fortfarande ha ögonkontakt med dina gäster? Om du ofta beställer hem mat så kan dubbla kylar där man kan förvara snygga upplägg vara klokt, liksom två mindre ugnar för att kunna värma saker som ska ha olika temperatur vara en god idé. Är det mycket fika, kaffe eller te? Kanske en kaffemaskin, plats för glas eller koppar som står framme lättillgängligt är en bra variant?

 

Som du ser har vi många skilda behov och det är klokt att reda ut vad du verkligen behöver innan du börjar skrida till verket. Något annat som är viktigt är belysning, det spelar ingen roll hur många fönster det än finns i ett rum, på vinterhalvåret kommer det ändå vara mörkt! Och tvärt om, hur få fönster det än är så med rätt belysning kommer det vara ljust där året om. Kanske är en lösning att sätta igen ett fönster i rummet och få mer skåp yta och ersätta ljus förlusten med mer lampor. En ljusslinga under skåp kanten mot golvet kan ge rummet en enorm mysfaktor och öka känslan av rymd, det räcker med en slang på kanten mellan sockel och skåp för att få effekten.

Stilen då, hur fångar jag den? Ja i princip kan man få en hel massa stilar med precis samma skåpluckor. Om vi tar Ikeas Lidingö, en vit lucka med ram och spröjsade vitrinluckor så kan du komma långt med den modellen.

 1. Väljer du rundade mässings handtag, handmålat fransk kakel i blått och cremefärgat, svarta stenbänkar, mässingskran och porslinsho så har du en lantligt elegant stil.

 2. Väljer du istället porslinsknoppar, pärlspont istället för kakel, kran med stora reglage, svart fläktkåpa och detaljer i svart smide i rummet och trasmattor så får du ett vackert ”bondkök”.

 3. Med långa krom handtag, rostfria vitvaror, blank plåt istället för kakel och rostfria bänkar får du en känsla av restaurangkök.

 4. Vill du förmedla värme, välj mycket trä och varma färger, brunt kakel, trä handtag och bänkar och sätt tyg i vitrinskåpen.

 5. Vill du ha en mer romantiskt ljuv känsla så satsar du på en mix av smide och spetsar- bara spetsar blir inte samma effekt utan det är kontrasten som tar fram det ljuva. Välj tex alla vitvaror i cremefärgat och en rostfri lampa. Eller alla bänkar i högblankt och alla andra färger mjukt matt pastellfärgat.

Stort lycka till med planeringen av ditt nya kök!Grädd gult

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 14 Mars 2011, kl 20:00

Oj oj oj! Nu har det blivit dåligt bloggat! Men det händer så mycket i butiken just nu att det inte riktigt hinns med. Vi har fått in nya WoodWick ljus i underbara dofter som Vintage Plum som minner om resor till orienten med sin söta plommon doft mot kryddig bakgrund, eller Cotton Flower som doftar som nytvättade frotté handdukar, fluffigt krispigt rent! Och vi väntar in en hel laddning av WoodWick petit ljus från England, dofter som annars aldrig skulle nå den svenska marknaden som Fireside och Vanilla Bean. Det är vi jätte glada för att kunna erbjuda även om vi bara kunde få dem i petite storlek då det var väldigt utsålt även där.

WoodWick ljus med doften CottonFlower och VintagePlum

Sen har vår leverantör på sängar, Minster, fått in dessa i ett mer smidigt mått, 160cm bredd och i både den vackra antikvita, en mer fräck svart och den riktigt inspirerande silver tonade! Jag ser verkligen fram eot attt få gör lite fotojobb på dessa möbler!

Säng i antikvitt 160cmSäng i silver 160cm

Så jobbar vi på lite tips och råd vad gäller köksplanering och naturligtvis en påsk inspiration, förutom andra nya produkter som ramlat in och så förstås månadens utlottning: St Patrics utlottningen den 17;e mars på Irlands national helgons dag! Leta rätt på vår sida på Facebook och var med du också och vinn en öljettlängd med irländskt inspirerande vapensköldar!

Nu åter till arbetet, vårliga hälsningar Martin på www.Manorstyle.se

 

 

 

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier