Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Onsdag den 31 Augusti 2011, kl 10:00

WoodWick ljus med lätta dofter bla

Inget är väl så härligt med höstkvällar som att få kura ihop sig under en pläd, tända ljus och njuta en kopp te eller varm choklad med nybakta scones eller en söt kaka. Så nu erbjuder vi extra bra priser på vår ljus sida denna vecka och väntar hem muggar, brickor och annat för te myset från Robert Taubman LTD.
Ur Robert Taubmans Leonardo collection:  Country kitchen serie Twin cupsCountry cockerel te kanna ur serien Cockerel från Robert TaubmanOch så förstås Christmas Cupcake serien!


Sist men inte minst kommer det in teer från Whittard of Chelsea riktiga klassiker inom te tillverkningen och inte bara lösteer utan även praktiskt påsförpackat för den som vill ha gott te med sig på utflyckten eller som är på resande fot!
Wittard of Chelsea produkter!Wittard of Chelsea produkter!Wittard of Chelsea produkter!
Wittard of Chelsea produkter!Wittard of Chelsea produkter!Wittard of Chelsea produkter!
Välkommen in i den ljusa hösten på www.manorstyle.se

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 19 Augusti 2011, kl 10:00

 

Prodkter från www.manorstyle.se

Sugarplum

Sugar plum, mmm bra ordet får det att vattnas i munnen. Traditionellt så äts det vid högtider, men dessa nyttiga godiskakor kan man väl få njuta när som på året! De kan varieras i det oändliga, och man tager helt enkelt vad man haver i form av torkad frukt, nötter och kryddor. Här kommer både ett klassikst recept och lite förslag på varianter!

Klassiks brittisk konfekt

Sugar Plum

Ingredienser
1 kopp skalade valnötter
1 / 2 tsk salt
skal från 1 apelsin
1 tsk malen kanel
1 / 2 tsk riven muskot
1 / 4 tsk malen kryddpeppar
1 / 4 tsk malen koriander
2,5 dl hackade urkärnade dadlar
1 dl hackada urkärnade aprikoser
1 dl hackade urkärnade katrinplommon
strösocker och riven kokos

Gör så här:
Lägg nötterna i en matberedare med skal av en apelsin, kanel, kryddpeppar, muskot, koriander och dadlar, aprikoser och katrinplommon.
Puls mixa blandningen tre till fyra gånger för att dels blanda, dels binda samman ingredienserna till em mjuk fin pasta eller deg likande massa - ungefär fyra eller fem minuter.
Rulla pastan till plommon stor bollar. Rulla sedan bollarna i strösockret eller den rivna kokosen.

Variera innehållet efter säsong:

Höst – Byt valnötterna mot jordnötter, dadlarna mot torkade äppelringar, och koriandern mot kardemumma.

Jul – Byt valnötter mot hasselnötter, muskot mot kardemumma, koriander mot kryddnejlika, och aprikoserna mot syltad eller torka ingefära.

Vår - byt valnötterna mot mandel, dadlarna mor körsbär, apelsinskalet mot honung, och koriander mot kummin.

Sommar - Byt dadlarna mot ananas, kanel mot kardemumma, koriander mot anis och apelsinskalen mot lime.

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 11 Augusti 2011, kl 17:00

Produkter till special pris 2011-08-11

Rönnbärs rött och höstvindar,

ja helt plötsligt från att ha verit varmaste sommar så bara över en natt blev vi påminda om vad som nalkas. Nu tror jag inte att sommaren är över ännu, nej då, och en varm brittsommar kommer det säkert också, men jag älskar hösten och kurar gärna in mig under en varm filt med mängder av ljus tända! Med hösten kommer svampen och med svampen en massa goda grytor och för många nytt viltkött i frysen. Vare sig viltet är nytt, skjutet av någon bekant eller kommer från frysne i butiken så är en rönnbärssås mycket gott till. Óch för den som inte har rönnbärsgelé i kylen så går det lika bra med vinbär!
Ha en underbar helg i svampskogen!



Så mycket höst i så små bär.

Rönnbärs sås

Ingredienser:

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk riven gullök

1 msk balsam vinäger
3 msk matfett
2 msk mjöl
100ml vatten
150ml rött vin
2 msk rönnbärs gelé
Salt
Peppar

Gör så här:

  1. Smält lite matfett i en kastrull och fräs vitlök och gullök tills löken fått en guldig färg. Sänk temperaturen till låg. Lägg i resten av fettet och låt det smälta. Strö över mjölet och rör samman till en slät creme och låt koka i ca 1 minut, under omrörning. Blanda rött vin, balsamvinäger och kallt vatten och tillsätt därefter långsamt vätskan till mjölblandningen, under omrörning så att du får en slät sås.

  2. Hetta upp blandningen tills den blörjar börjar bubbla och tilsätt gelé. Fortsätt röra tills gelé har smält och såsen har tjocknat.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera varm till vilt!


    Cremebeiga värmeljus från www.manorstyle.seLjusfat i koppartoner från www.manorstyle.se
    Emaljerad matskäl till katten från www.manorstyle.seVacker emljerad burk för torrfodret, med kattgodis från www.manorstyle.se
    Läckra fasanstatyetter i keramik från www.manorstyle.seLjuvlig emaljskylt i höstiga toner från www.manorstyle.se

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 5 Augusti 2011, kl 15:00

Lavender fields

 

Lavendel fält i full blom

 

Årets lavendelskörd finns torkad och tillgänglig nu, prova något nytt och ät eller drick dem!

 



Veckans recept

 


Isig dryck med lavendel
Lavendel lemonade

 

Ingredienser
4 portioner.
4 citroner eller lime

1 liter vatten
1 / 2 dl torkad lavendel
1 dl honung eller socker

 


1. Med hjälp av en potatisskalare, tar du bort skalet från två citroner, lämna den vita märgen kvar. Pressa alla citronerna och ställ juicen åt sidan. I en stor kastrull ta 1 liter vatten och citron skalen och kokar upp. Rör i lavendeln. Täck delvis grytan, lägg locket lite på kant och sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
2. Under tiden placera en kaffetratt med filter eller en sil med en fuktig pappershandduk i. Ställ denna över en annan kastrull eller eldfast skål. Sila teet, tryck lite extra på örterna för att få ur all vätska. Rör i honungen och rör tills den är upplöst. Rör i citronsaften. Låt svalna helt, det tar ca 45 minuter. Fyll fyra höga glas med is. Häll teet över isen och servera genast.

 


Salt smaksatt med kryddig lavendel
Lavendel marinad till kyckling

 

1 Sats
¼ dl färsk salvia
1/4 dl torkad lavendel
2 msk färsk mejram eller 1 tsk torkad
4 tsk Limejuice
8 tsk Olivolja
2 Vitlöksklyftor
1 tsk Tabasco eller Worcester sås (eller efter smak)
1 tsk lavendelsalt

 

peppar efter smak

 

  1. Mixa lavendelkonoppar och mejram och tillsätt limejuicen. Mixa med vitlök, olivolja, salt och tabasco/worecester. Är det hel kyckling gnider du in den på in och utsida med marinaden. Skär små jack i de tjockaste delarna, ända in till benet och peta ner marinad i fickorna.

  2. Är det kyckling i bitar så lägg alltsamman i dubbla plastpåsar, sug ur luften och skaka runt länge och väl. Låt kycklingen ligga i marinaden minst ett dygn för att få riktigt god arom.

  3. Sätt in i ugnen på 225 grader i 2-3 minuter, vänd och grilla den i 2 minuter på andra sidan med. Sänk temperaturen till 160 gradet och låt kycklingen långsamt gå färdigt. Tiden variera nu med kycklingens storlek, vingar går naturligtvis mycket fortare klart än en hel kyckling.

 

Muffins med en lätt smak av lavendel!











Lavendel och choklad muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1⁄2 dl lavendel socker
  • 1 tsk bikarbonat eller 2tsk bakpulver
  • 1⁄2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl olja
  • 2 1⁄2 dl kallt vatten
  1. Sikta kakaon genom en sil så att ev klumpar försvinner och blanda den med vetemjöl, lavendelsocker, salt och bikarbonat.

  2. Rör ner olja, vinäger & vatten och vispa tills smeten är helt slät.

  3. Skeda upp i muffinsformar och ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 10-15 minuter.

 

Glasyr

0,7 dl kokosmjölk eller vatten
1 / 2 tsk torkad lavendel
7dl florsocker
Lila hushållsfärg eller röd och blå karamellfärg eller varför inte blåbärssaft

  1. Koka upp kokosmjölk/vatten och lavendel i en liten kastrull.

  2. Ta av kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter. Sila av och kasta lavendeln. Vispa ner florsocker i smeten tills den blir tills slät.

  3. Tillsätt karamellfärg tills du får önskad nyans, ta lite lite i taget.

  4. Tillsätt ytterligare lite florsocker, så att konsistensen är riktigt seg, då är inte glasyren rinnig.

  5. Dekorera de nu avsvalnade muffinsen.

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 5 Augusti 2011, kl 15:00

Lavender fields

 

Lavendel fält i full blom

 

Årets lavendelskörd finns torkad och tillgänglig nu, prova något nytt och ät eller drick dem!

 



Veckans recept

 


Isig dryck med lavendel
Lavendel lemonade

 

Ingredienser
4 portioner.
4 citroner eller lime

1 liter vatten
1 / 2 dl torkad lavendel
1 dl honung eller socker

 


1. Med hjälp av en potatisskalare, tar du bort skalet från två citroner, lämna den vita märgen kvar. Pressa alla citronerna och ställ juicen åt sidan. I en stor kastrull ta 1 liter vatten och citron skalen och kokar upp. Rör i lavendeln. Täck delvis grytan, lägg locket lite på kant och sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
2. Under tiden placera en kaffetratt med filter eller en sil med en fuktig pappershandduk i. Ställ denna över en annan kastrull eller eldfast skål. Sila teet, tryck lite extra på örterna för att få ur all vätska. Rör i honungen och rör tills den är upplöst. Rör i citronsaften. Låt svalna helt, det tar ca 45 minuter. Fyll fyra höga glas med is. Häll teet över isen och servera genast.

 


Salt smaksatt med kryddig lavendel
Lavendel marinad till kyckling

 

1 Sats
¼ dl färsk salvia
1/4 dl torkad lavendel
2 msk färsk mejram eller 1 tsk torkad
4 tsk Limejuice
8 tsk Olivolja
2 Vitlöksklyftor
1 tsk Tabasco eller Worcester sås (eller efter smak)
1 tsk lavendelsalt

 

peppar efter smak

 

  1. Mixa lavendelkonoppar och mejram och tillsätt limejuicen. Mixa med vitlök, olivolja, salt och tabasco/worecester. Är det hel kyckling gnider du in den på in och utsida med marinaden. Skär små jack i de tjockaste delarna, ända in till benet och peta ner marinad i fickorna.

  2. Är det kyckling i bitar så lägg alltsamman i dubbla plastpåsar, sug ur luften och skaka runt länge och väl. Låt kycklingen ligga i marinaden minst ett dygn för att få riktigt god arom.

  3. Sätt in i ugnen på 225 grader i 2-3 minuter, vänd och grilla den i 2 minuter på andra sidan med. Sänk temperaturen till 160 gradet och låt kycklingen långsamt gå färdigt. Tiden variera nu med kycklingens storlek, vingar går naturligtvis mycket fortare klart än en hel kyckling.

 

Muffins med en lätt smak av lavendel!











Lavendel och choklad muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1⁄2 dl lavendel socker
  • 1 tsk bikarbonat eller 2tsk bakpulver
  • 1⁄2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl olja
  • 2 1⁄2 dl kallt vatten
  1. Sikta kakaon genom en sil så att ev klumpar försvinner och blanda den med vetemjöl, lavendelsocker, salt och bikarbonat.

  2. Rör ner olja, vinäger & vatten och vispa tills smeten är helt slät.

  3. Skeda upp i muffinsformar och ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 10-15 minuter.

 

Glasyr

0,7 dl kokosmjölk eller vatten
1 / 2 tsk torkad lavendel
7dl florsocker
Lila hushållsfärg eller röd och blå karamellfärg eller varför inte blåbärssaft

  1. Koka upp kokosmjölk/vatten och lavendel i en liten kastrull.

  2. Ta av kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter. Sila av och kasta lavendeln. Vispa ner florsocker i smeten tills den blir tills slät.

  3. Tillsätt karamellfärg tills du får önskad nyans, ta lite lite i taget.

  4. Tillsätt ytterligare lite florsocker, så att konsistensen är riktigt seg, då är inte glasyren rinnig.

  5. Dekorera de nu avsvalnade muffinsen.


 

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier