Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Torsdag den 29 November 2012, kl 22:00

25% rabatt på våra Peregrine kläder,

made in England

Just nu och fram till midnatt imorgon har vi

25% rabatt på alla kläder:
Ange koden: 20121130 i kassan

så dras rabatten automatiskt, och det är sista dygnet med nedsatta priser på julprodukter med, så passa på att hitta pynt och julklappar på samma gång.

Välkommen in i butiken

önskar Martin!

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 23 November 2012, kl 18:00

Fudge med rom & russin

Fredag kväll & just nu är jag så himla godissugen, så här kommer ett recept på fudge med rom & russin:

3 msk mörk rom
100 gram hackade russin
400 gram sötad kondenserad mjölk
1,5 dl gammaldags mjölk eller kaffegrädde
450 gram muscovado- eller farinsocker
100 gram smör

Blötlägg russenin i mörk rom. Ställ åt sidan till senare.
Smörj en 20*20cm stor fyrkantig form eller lägg i bakplåtspapper.
Häll i alla andra ingredienser i en sto teflonbelagd kastrull på medelvärme och rör tills sockret löser sig.
Koka upp och låt försiktigt sjuda i 10-15 minuter.
Rör hela tiden tills den når 115 grader på en socker termometer eller tills den klarar kulprovet. (En mjuk elastisk kula ska bildas när en liten bit av blandningen hälls ned i en glas med kallt vatten).
Ta bort kastrullen från värmen.
Vispa hårt i 10 minuter tills massan tjocknar och sockrar sig. Rör i russin och rom.
Häll upp smeten i formen.
När den är helt kall, skär du den i 24 små bitar med en vass kniv.

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 21 November 2012, kl 11:00

Christmas Pudding

Ingen brittisk jul är komplett utan en Christmas Pudding och här kommer vårt favorit recept! Den görs bäst i god tid för att kunna mogna ordentligt och rätt dag är  traditionellt på "Stir It Up söndag" det vill säga sista söndagen före advent i slutet av november. Så nu till den jobbiga delen, att köpa alla ingredienser, resten är lätt gjort.

Prep Tid: 45 minuter

Cook Tid: 8 timmar

Marinering Tid: 12 timmar

Total tid: 20 timmar, 45 minuter

Portioner: 8 till 10

 

Ingredienser:

450g torkad blandad frukt (sultanrussin , russin, korinter)

25 g blandade kanderade skal, finhackad

1 litet matlagning äpple, skalat, urkärnat och finhackat

 rivet skal och saft av ½ stor orange och ½ citron

4 msk konjak, plus lite extra för fuktning i slutet

55 g vetemjöl mjöl, siktas

1 tsk pepparkakskrydda

1 1/2 tsk mald kanel

110 g strimlad talg eller kokosfett

110g mjukt, farin socker

110 g tärnat, kansskuret vitt bröd

25 g hela mandlar skalade, grovt hackade

2 stora färska ägg eller 3 små

Flytande margarin

Förberedelser:

·         Pensla en 1.4 liters form med flytande margarin

·         Placera torkade frukterna, kanderad skalen, äpple, apelsin- och citronsaft i en stor skål. Häll på konjak och rör om väl. Täck skålen med en plastfolie eller en ren fuktad handduk och låt marinera i ett par timmar, helst över natten.

·         Rör samman mjöl, pepparkakskrydda och kanel i en stor bunke. Tillsätt talg, socker, citron och apelsinskal, brödsmulor & mandel och rör igen tills alla ingredienser är väl blandade. Slutligen lägger du i de marinerade torkade frukterna och rör igen.

·         Vispa äggen lätt i en liten skål rör sedan snabbt ner dem i de torra ingredienserna. Blandningen bör ha en relativt mjuk konsistens har den inte det tillsätter du lite mer ägg.

·         Nu är det dags att samla familjen till jul the Christmas Pudding tradition,  att turas om med omrörning, önskan sig något och lägga ner ett par mynt i vattenbadet.

·         Skeda upp blandningen i den smorda pudding formen &  trycke försiktigt ner blandningen med baksidan av en sked. Täck med ett dubbelt lager av smörpapper eller bakplåtspapper, sedan ett lager av aluminiumfolie och knyt fast med snöre.

·         Placera pudding i ett vattenbad tex i en kastrull med sjudande vatten och ånga puddingen i 7 timmar. Se till att du kontrollera vattennivån ofta så det aldrig kokar torrt. Pudding bör få en djup brun färg när den är färdig. Pudding är inte en lätt kaka utan är en mörk, klibbig och tät pudding.

·         Ta  upp puddingen ur vattenbadet och låt  svalna helt. Ta bort papperet & stick ner e provsticka eller en blompinne/grillspett och häll i lite extra konjak i hålen. Täck med ett nytt bakplåtspapper och knyt om med snöre. Förvaras på ett svalt och torrt ställe tills julafton.

·         Obs: pudding inte ska ätas direkt, det verkligen behöver lagras och vilade sedan värmas upp sakta i ett vattenbad under 1 timme före servering. Äter du pudding direkt efter tillagningen kommer att få den att kollapsa och smaken är verkligen inte den samma.

·         . Servera med konjaks- eller romsås, Brandy butter eller vaniljsås.



 

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 18 November 2012, kl 11:00

Adventsljusstakar

Lite bilder på olika ljusstakar eller advents arrangemang med ljus:
Torkade rosor i ljusstaken är en klassiker, tänk bara på att se till att mossan och rosorna kommer nedanför ljuslåge nivå.
 
Enkel och snygg och kan dekoreras utan att det ta eld!
 
Vackert dekorerat men ack så brandfarligt, man får tänka både en och två gånger innan man tänder den här...
 
Betong kan vara snyggt, brinner inte, men är himla svårt att få rent från stearin...
 
Ljuslyktor i grupp är en enkel och praktisk ljusstake.
 
Grovsalt i ljuskoppar, så vips har man en ljusstake för vanliga ljus och dekorera kan man göra på fatet.
 
På kontinenten är den här typen av adventsljusstakar vanligast. Kräver dock konstant uppsikt om inte tomten ska ta eld.
 
Nej det är ingen ny bild, men jag tycker så mycket om det enkla i att ställa ljuskoppar på en bricka och tända ett i taget, på så sätt kan man använda lyktor man har som inte ens matchar...
 
Ett ljus för julafton med, så att inte alla ljusen brunnit ner till den dagen är vanligt i England.
 
Ljuslyktor, burkar, lite papper eller glitterlim och några vitmålade kottar kan bli ett fint arrangemang.
 
Adventsljustake och ljus i ett, otroligt vackert tycker jag.
 
Ja något måste jag väl prata om den adventsljusstaken vi har i butiken med, den är för stora värmeljus men är nog kanske något svår dekorerad...

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 17 November 2012, kl 12:00

Bjud på glögg

 


Att träffas, dricka glögg och umgås i adventstider är så underbart mysigt. Men när inte snön ligger gnistrande vit tan regnet strilar ner dag efterdag, då känns det inte riktigt lika lockande att stå i regnställ med av nederbörden utspädd glögg och en falnande brasa, så då får det bli en fest inomhus i stället. Här kommer tre recept till en sådan. Det kan vara bra att tänka på att det viktigaste på fester är sällan vad man bjuder på, utan vilka man bjuder och hur mycket man bjuder på sig själv!

Baconlindad grissini, bryter fint mot glöggens sötma

Ingredienser för ca 24 st

Till glazer:

1 dl farinsocker

1/4 tsk salt

Liten nypa (ca 1/8 tesked) svartpeppar

1/4 tsk chipotle

 

24 bacon skivor

24 Grissini pinnar

 

Sätt på ugnen på 200 grader.

Blanda samman ingredienserna till glazen, den blir mer ett pulver än en glaze till konsistensen.

Vira in varje grissini med en bacon skiva och rulla den i glazen.

Lägg dem på en bakplåtsklådd plåt och ställ dem i ugnen i 9 minuter mitt i ugnen, om du inte har varmlufts ugn tar du nu ut plåten och vänder den så att alla får lika mycket färg och bakar av i ytterligare 5-9 minuter.

Lussekatter med kanelgrädde, som semlor men inte riktigt

12 färdiga lussekatter antingen du bakat dem själv eller köpt dem i affären

3 dl hårt vispad grädde

1 tsk kanel

2 msk socker

50 gram mandelmassa

2 dl vaniljsås

Florsocker

 

Mixa samman mandelmassan och vaniljsåsen. Skär lussekatterna som semlor, dvs dela dem så att du får en botten och en topp skiva. Blanda ner kanelen och sockret i grädden.

Skeda upp mandelmasse-blandningen på varje botten skiva. Klicka på rejält med kanelgrädde och lägg på locket. Pudra med flor socker.

Saffrans- och vitchokladtryffel, och något riktigt gott att avsluta med

ca 30stycken

 200 g vit choklad

1 dl vispgrädde

1/2 g saffran

1 msk honung

florsocker

 

Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, honung och saffran och slå över chokladen. Rör om tills den har smält, och ställ sedan kallt tills den har stelnat tillräckligt för att du ska kunna rulla små kulor. Rulla kulorna i florsocker, och förvara kallt. Frys dem gärna en kort stund - en kvart eller så - så att de stelnar till, sen kan du ha dem i en burk i kylskåpet.

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 15 November 2012, kl 09:00

Glöggfest i snön

 
Fundera du på att ha en glöggfest inför advent? Här kommer inspiration till en utomhus med brasa, gömda paket i träden och familjemys.

GLÖGGFEST UTE
Ska glögg festen hållas utomhus finns det lite att tänka på. En brasa är ett måste, det bl
ir vansinnigt kallt annars oavsett temperatur ute, i södra Sverige är ett tak att gå under ett alternativ, kanske carporten eller en uppspänd pressening mellan några träd kan fungera. Skogen är garanterat mysigast att vara i och ger naturliga aktiviteter för små barn om sådana ska vara med. Paketkjakt brukar vara uppskattat av alla åldrar, innehållet är inte det viktiga utan själva letandet. Antingen gömmer man dem och alla letar och lägger paketen i en korg eller så får var och en en karta. Det beror mest på hur mycket tid och ork du har att göra det hela. Grilla äpplen, marshmallows eller korv är alltid kul och har man snö kan man ha både snökrig eller göra snö figurer eller likande. Här kommer en meny som fungerar ute i naturen och som kan ätas med vantar på! Fyll termosen med glögg eller varmsaft till barnen och ut och njut med der. En förmiddag brukar vara skön, då har man gott om tid, men alla tider på dygnet passar lika bra, varför inte en sen kväll!

FYLLDA SAFFRANSBULLAR
2 dl kaffegrädde
1 gram saffran
25 g jäst
75 g smör 
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning
ca 1,5 dl färdig vaniljkräm
1 dl mandelmassa
0,5 dl kokta russin
Gör så här
Koka upp vatten och slå över russinen. Värm kaffegrädden & saffranet till 37 grader och lös upp lite av jästen i den. Rör matfett och socker smidigt i en degbunke. Tillsätt ägget, jästen och degspadet och rör om. Tillsätt mjölet och rör om till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Gör fyllningen genom att hälla av vattnet från russinen och köra dem i en mixer tillsammans med mandelmassan och sedan med vaniljsåsen till en krämig konsistens. Låt fyllningen stå i kylskåpet tills degen jäst färdigt.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med runda mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg bullen på bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader.

PEPPARKAKS PINNAR
Ett paket färdig pepparkaksdeg eller din egen favorit deg
Sirap
Pärlsocker

Rulla grissini tjocka pinnar av degen ca 15 cm långa. Pensla med lite sirap utrört i vatten och rulla dem i pärlsockret. Baka av på ca 175 graders värme långt nere i ugnen, låt kallna på plåten så att de verkligen går färdigt i mitten.

CHOKLADKLUBBOR
ca 25-30 stycken
200 g block choklad
1 paket små goda kakor med tex chokladchips
50g hackade nötter eller smarties
1 msk honung
Avklippta blomster pinnar 
muffinsformar

Lägg en kaka i varje muffins form. Stick in en pinne genom formen och lägg den på kakan, så att när du häller på den smälta chokladen kommer pinnen limmas fast i kakan.
Hacka chokladen och lägg i en skål. Smält den över vattenbad eller i micron på låg effekt under korta moment, bara några sekunder i taget. Häll chokladen över kakorna och garnera med nötter eller smarties. Frys dem gärna en kort stund - en kvart eller så - så att de stelnar till.

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 13 November 2012, kl 09:00

 

Tomten har vaknat och lottar ut...

Tomten delar ut ett bidrag till din julklapps säck, välj mellan ett presentkort på 500:- eller varor för 300:-, vi ser till att de hamnar där du vill ha dem. 

För att delta skriver du ner artikelnumret på det eller de saker du önskar på https://www.facebook.com/events/293569897429209/ sen går du in på https://www.facebook.com/pages/Manorstyle/138162812903094
trycker på gilla knappen, så att vi kan nå dig och meddela att du vunnit. Det går även bra att maila oss ditt svar eller skicka det med vanlig post, adressen hittar du på hemsidan.
Dragningen är den 8 December och vinnaren meddelas på vår Facebook sida samt på vår hemsida www.manorstyle.se.

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 12 November 2012, kl 08:00

 

Jag vet inte om du planerar ditt pyntande. Jag gör det visssa pr, vissa så får det bli som det blir, men det kan vara kul att prova att fålite struktur på det hela. Så här kommer en lista på lite att tänka på när du ska pynta till advent.

Det är nu tre veckor kvar och då är det lagom att få lite struktur på adventsbestyren, om man är sådan att man gillar att planera. Jag har gjort en liten lista som kan vara praktik att tänka på när man gör det hela för att slippa slita ihjäl sig när man står där på söndagen och inser att alla andra har fått upp pinalerna.
Ta fram lådan med julsakerna och:
• Införskaffa ett gäng mindre kartonger eller påsar och etiketter och en vattenfast penna att märka dem med
• Kolla var det behöver bytas glödlampor, köpas stearinljus, mossa eller förnyas
• dela upp sakerna i två grupper jul respektive advent
• dela sedan upp adventssakerna efter färg och stil
• dela in julsakerna efter färg och stil
• Dela sedan in de olika högarna i olika rum och lägg i påsar eller kartonger och märk dem, advent köket. Ställ den på en hylla i respektive rum så att det blir lätt att hitta när du ska göra i ordning.
• Ska du byta gardiner i något rum? Oftast inser jag att jo då jag tvättade dem i fjol, men strök dem gjorde jag inte innan jag vek ihop och lade in dem i skåpet igen. Så låt dem gå på ett fintvätt program i tvättmaskinen, centrifugera dem två gånger och stryk dem våta, de behöver inte bli helt torra, men de kommer garanterat vara lättare att hantera än om du ger dig på att stryka dem direkt ur skåpet.
• När det så är dags, då tar du bort all dekor som finns i rummet, allt pynt, och ersätter det med adventspyntet och fyller sedan på med julpynt strax före jul. Då kommer det till sin rätt och försvinner inte i vimlet av pryttlar. Ta bort allt onödigt och lägg ner i kartongen som du hade pyntet i, då vet du vart det ska sen när det ska upp igen. Du kommer säkert inse att en del saker väljer du att inte ställa tillbaka, och vissa saker kommer du hitt en ny plats för.
Och julen blir en tid för eftertanke även vad det gäller pynt och heminredning ;)

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 11 November 2012, kl 13:00

En riktigt jul på slottet

Fira jul på Slottet - Söndag 23/12 - onsdag 26/12

Som en klassisk saga från förr. Lämna stök i kök hemma och fira jul på Örenäs Slott. Mellan den 23 december och 26 december håller vi Slottet öppet för dig och dina nära och kära. Stanna två eller tre nätter och låt oss passa upp och skämma bort er med en oförglömlig julhelg.

Julen på Örenäs Slott är perfekt både för dig som vill fira högtiden på egen hand eller för dig som vill ha familjen samlad kring bordet. Det blir en klassisk jul med skånsk julmat, glögg, glada julsånger, skinkprovning och pyntning av slottsgranen.

 

Julprogram

Söndag 23/12

• Afternoon tea-buffè

• Pyntning av granen på Slottet till julmusik och välsmakande glögg

• Trerätters middag i slottsrestaurangen

• Skinkprovning i Slottets salonger

Måndag 24/12 (Julafton)

• Slottets julfrukost

• Stort skånskt julbord

• Kaffe och Kalle Anka i Slottets salonger

• Julbön i Glumslövs kyrka

• Glögg

• Jultomten kommer med paket till alla snälla barn*

• Trerätters middag i slottsrestaurangen

 

Tisdag 25/12 (Juldagen)

• Slottets julfrukost

• Utomhusaktivitet

• Juldagslunch

• Eftermiddagsfika

• Cocktailparty i Slottets salonger

• Trerätters middag

• Kaffe i Slottets salonger

 Onsdag 26/12 (Annandag Jul)

• Brunch

• Utcheckning

 

Bra att veta:

Klädsel julaftonkväll:  Smoking alt. mörkkostym

* Glöm ej ta med paket till Slottets tomte att dela ut till barnen på julafton.

 Pris/person:

2 nätter från 4100:- 3 nätter från 5300:-

Barn upp till 18 år i extra bädd inkl. trerätters middag: 2 nätter 1250:- 3 nätter 1825:-

Barn upp till 12 år i extra bädd inkl. kvällens barnmat: 2 nätter 400:- 3 nätter 600:-

 

För information och bokning, ring 0418-45 11 00.

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 11 November 2012, kl 13:00

 

Nu finns kökssoffan...

Kökssoffan i serien Cream är en mycket uppskattad modell, dels är den gjord i ek, så den håller, dels är den gräddvit så den bgulnar inte med åren coh sen är den stilren och passar in i många kök och hallar. Sen finns det plats för förvaring under sitsen så den förenar nytta med nlöje så att säga.
Måtten är :
Bredd:1460mm Höjd:1020mm Djup:500mm priset 9495:- men då ingår frakten i priset. Vi importerar den från England och Coach House som borgar för hållbara möbler i generationer.

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 9 November 2012, kl 11:00

En jul på the Manor House i England, en jul värd att minnas

Känner du fortfarande att du skulle vilja resa bort över jul? Men ändå att du vill fira jul på riktigt? Då skulle det här kunna vara din dröm resa:

Spendera jullovet i Cotswolds

Res till The Manor House i Costwold och bli en del av the Christmas House Party där man gör allt för att skapa den mest magiska julen av alla. Oavsett om det är bara ni två eller en hel grupp av vänner och familj så är allt du behöver göra är att sätta upp fötterna och låt oss skämma bort dig...

Kom och njut av vackra frostiga vyer, dekorerade hallar, öppna spisar och utsökt mat, Julen på Manor House är verkligen den mest underbara tiden på året. Kom hit på julafton och njut av en festlig afternoon tea framför en sprakande brasa, medan ditt bagage tas upp till ett av de 48 lyxiga och individuellt designade rum, och sedan är du redo & för festligheterna kan börjar.

 

 Helgens aktiviteter är följande:

JULAFTON

Måndag 24 december

14:00 till 16:00: Ankomst och avslappnande & festlig afternoon tea framför brasan.

 

 

19:30: Träffa vännerna, gamla och nya med en Champagne och kanapé mottagning.

 

20:00: En fantastisk fyra-rätters gourmet middag i Guid Michelin rekomenderade Bybrook restaurangen med vin som valts av vår expert sommelier och en levande jazzband som ger din julafton en underbar musikalisk bakgrund! Observera: grupper som inte är delbara med tio grupperas med andra gäster

Klädsel: Dress to impress! (Black tie/smoking & klänning)

 

23:00: Ta en promenad över till kyrkan i byn för julaftonens gudstjänst med läcker varm choklad och Mince pies som väntar på dig när du kommer tillbaka.

 

JULDAGEN

Tisdag 25 december

08:00 till 10:00: Efter en uppiggande nattsömn har den stora dagen kommit. Vakna i lyxiga omgivningar fulla av energi inför en lyxig country house frukost.

12:45: En Champagne mottagning börjar festligheterna med smällande korkar och bubblande glas.

 

13:15 till 15:00: En traditionell jullunch serveras i Bybrook restaurangen där utsökta rätter, exotiska viner och oklanderlig service är höjdpunkterna under dagen, tillsammans med de milda tonerna från vår egen harpist.

 

Eftermiddag: Nu väljer du om du vill ha dina egna jultraditioner som att se det traditionella jultalet av drottningen i en av våra lounger, ta en promenad i parken och den omgivande landsbygden, spela en omgång av ett klassiskt sällskapsspel eller en skön snooze framför brasan.

20:00: Reflektera över dina nya minnen under en elegant  men informell buffé som serveras i Bybrook restaurangen.

 

Annandag jul

Onsdag 26 december

08:00 till 10:00: Börja dagen med frukost i Bybrook eller göra det mesta av din helg och få den serverad i ditt rum!

Under dagen: Koppla av i våra lounger och marker, utforska den vackra landsbygden i Cotswold och den historiska staden Bath eller spela en runda på vår mästerskapsgolfbana. Bli den snabbaste skytten med hjälpa av vårt laser lerduveskytte eller låt oss ta dig till stan för att se en matiné som Snövit och de sju dvärgarna på Bath Theatre Royal ... perfekt för stora och små barn! (Förköp)

 

12:00 till 14:00: Ta plats för en à la carte-lunch.

 19:30: En Champagne mottagning inleder den sista kvällens festligheter.

 

20:00: Skäm bort dig själv med en fantastisk fyra-rätters middag med perfekt matchade viner ... efter middagen dansa bort kvällen till vårt liveband.

Klädsel: din snyggaste klänning och fluga

 

TA FARVÄL ELLER stanna lite längre…

Ta frukost när du behagar, säga adjö till vänner och familj och ta en sista promenad genom trädgårdarna ... kanske blir det ett stänk av snö ... innan förberedelserna för hemresan.

 

 

Om du inte måste resa hem idag kan du naturligtvis stanna ännu en dag eller två - vi har en mycket speciell erbjudande från £ 125 per person inklusive övernattning i gästrummet, spelade à la carte-middag i Michelin Bybrook restaurangen och engelsk frukost följande morgon.

 

TVÅ nätter paket (24 och 25 DECEMBER)

Exklusiv Juniorsvit: £ 825 per person

Master Suite: £ 1075 per person

Observera: Guestroom och juniorsviter är endast tillgängliga för tre-nätters-paketet

 

 

 

Tre nätters  PAKET (24, 25 och 26 december)

Guestroom: £ 925 per person

Traditionell Juniorsvit: £ 1050 per person 

Exklusiv Juniorsvit: £ 1.225 per person

Master Suite: £ 1.575 per person

Alla priser inkluderar alla måltider och underhållning enligt ovan

Priser baserade på två personer i dubbelrum

Enkelrum i priserna finns för två-nätters och tre-nätters paket

Barn är varmt välkomna - Ring för information om våra barn priser

För ytterligare information eller för att boka Din speciella jul, ring oss på +44 (0) 1249 784809

Alternativt, ENQUIRIES@MANORHOUSE.CO.UK

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 8 November 2012, kl 10:00

 


 
Krossad sammet är lätt tvättat, behöver inte kantas och ger skimmer åt bordet, ett par kandelabrar och vackra Christmas Crackers till varje gäst, och bordet är klart!
 
Ett siden band om varje stol är enkel med vacker dekor.
 
Här vill jag sitta, med en röd duk och röda servetter och många tända ljus så är nog detta det hemtrevligaste av alla matsalar i mindre format.
 
Det enda röda i rummet är en stol, ändå andas det julafton över detta bord, mycket beroende på den öppnaspisen. Men man behöver inte ha en brasa på riktigt för att få den känslan, för få av oss ser nog själva brasan när vi tittar på bilden, det är spiselkransen isig som ger känsaln med sina dekorationer.
 
Juligt i naturfärger, linne tyg i överflöd, päls och granris ger vintrig och ombonad känsla.
 
Jul som på Downton Abbey, ja man kan ju alltid drömma om att få in En gran i denna storleken...
 
Ännu en vackert dekorerad spiselkrans, denna med röda rosor. Varför inte spara rososrna och torka dem och stoppa dem i vitmossan i adventsljusstaken nästa år?
 
Vitt, vitt, vitt, ack så vackert, enkelt dekorerat men frågan är om barnen verkligen för vara med på julafton då?
 
Ombonat, hemtrevligt och enkelt med bolsterrandig hissgardin och stolssitsar i samma tyg.
 
Barnvänligt, klassiskt och vackert att utnyttja lampan till juldekoren.
 
Mmmm änglalikt, enkelt och minnesvärd blir allt denna middag, varför inte sätta en namn på varje änglavinge med rött band så är bordsplaceringen gjord med?

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 7 November 2012, kl 11:00

 

Det behövs sällan mycket för att skapa julkänsla i ett rum En pläd, en nalle och en julstrumpa mot det vita, ger en fins känsla.
 
En röd gardin gör stor skillnad! Sen kan man låta det rosa gå igen som här i en enkel girlang i förnstret med runda prickar av kartong, rosa i ljugranskulorna och en rosa rosett i kransen tex.
 
Bara grarnris mot neutrala basfärger ger önskad effekt i det här rummet.
 
Rutigt, älskade rutiga mösnter som gör så mycket i ett rum, en kudde räcker för att ge liv åt ett neutralt vitt och blått rum och föra tankarna till annat!
 
Att måla panelen röd bara för att det är jul är inget jag rekommenderar, men rött är snyggt och kreativt i barnkammaren året om!
 
Sommar eller vinter, rött & vitt rutigt fungerar jämt, adderar man lite vita paket eller en gran så är julstämningen fixad!
 
 
 Här hade jag velat ha en julklapps strumpa med och en krans som bröt av, eller byta ut den sterila kritvita mattan mot en mörk rosa, för att ge rummet mer liv!
 
Röda band och röda örngott kan man komma långt med... Fårskinn ger rätt känsla det med och är jätte mysigt en kylig vintermorgon.
En bricka med paket, ja så mycket mer behövdes inte här, en juklappsstrumpa, en liten gran med några bokmärken och det kommer kännas väldigt stämningsfullt när solen gått ner.

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 6 November 2012, kl 10:00

Jul i hela stugan och vi går in i sovrummet

Jul behöver inte betyda rött, det är formerna som vi reagerar på, hjärtan, pepparkaksgubbar, julstrumpor mm betyder jul i vår hjärna lika mycket som det röda.




 
 
 
Tallris, igen, fylligt, vackert och med underbar doft.
 
 
 
Man kommer långt med en grangirlang & en ljusslinga.
 
Inte ett rött stänk, men ändå så mycket jul mest tack vare de snörsprayade grenarna.
 
Några rosa pakjet under en liten gran kan ge stor effekt i ett litet rum.
 
En samling med guldsprayade kransar över sängen ger jul åt detta sovrum.
 
Det hade troligen räkt med en enda krans för att fånga känslan i detta rum, men mycket av det goda kan vara nog så festligt ibland.
 
Att rött är julens färg nummer ett är det väl ingen tvekan om, men det behövs inte mysket rött för att ge rätt effekt. Glöm bara inte att stäad undan det pynt som brukar stå i rummet, annars försvinner det lätt bland grejerna.
 
En fuskpäls i vit mink, och man bara längtar efter att få mysa en kylig morgon med frukostbrickan.
 
En nalle, en pläd och inte minst ett par tofflor, gör julhelgen riktigt minnesvärd. Har man dessutom en murstock som denna, ja då kan man bara inte låta bli att pynta.
 
Till och med en apa kan ge julstämning om den får på sig röda byxor!
 
Ett par kuddar i tweed och en cracker i samma nyans, ger snabbt en ombonad karaktär åt rummet.
 
Rött och vitt i rutig variant är en klassiker som står sig, en ljusslinga ger detta rum en underbar känsla på
kvällen.
 
Har man inrett i vitt-vitt-vitt så har en liten accent stor effekt, själv skulle jag nog inte våga röra mig i allt det vita av rädslan för att göra fläckar över allt!
Tänk vad en enda kudde och några sockor kan göra!
 
Har du onödigt mycket julgranskulor? Ja blanda dem med ljuslyktor och ställ dem på golvet så blir det både vackert och de kommer till användning.
 
Bäddar man så här exklusivt så får man nog vara villig att ha julrött i sovrummet året om, vilket kan vara helt underbart det också, då byter man bara ut de röda accenterna i rummet mot naturfärgade under resten av året.
 

Kategorier: 1 kommentar

Måndag den 5 November 2012, kl 10:00

 

 
Här kommer två recept på godsaker att ha till teet eller den varma chokladen, när man varit ute blivit lite lagom ned kyld och kryper upp i fåtöljen eller sjunker ner framför brasan. Till just detta rekommenderar vi Whittard of Chelsea "Afternoon Earl Grey" eller en riktigt mörk choklad somWhittards 70% kakao som är lite fylligare i smaken och inte konkyreras ut hela av osten.



 

Först ut är klassiska ost scones
 
Cheese Scones
225gram eller ca 5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk senaps pulver, Colmans rekommenderar vi, finns i de flesta snabbköp
50 gr margarin eller smör
0,5 tsk salt
75g riven cheddar
1,5 dl mjölk eller vatten
1 vispat ägg
 
  1. Slå på ugnen på 230 grader. Blanda mjöl, bakpulver och senapspulver i en skål. Gnugga in smöret i mjölet, genom att gnida det mellan fingertopparna. blanda i 50 gram av osten.
  2. Gör en grop i mitten och blanda i mjölken eller vattnet & ägget. Vänd ner vätskan tills du har fått en deg. Kavla ut degen och slär i trinaglar eller små fyrkanter. Pensla dem lätt med mjölk och strö över osten.
  3. Låt vila i 15 minuter.
  4. Baka av dem i 15 minuter elelr tills de är fluffiga och guldgula.
  5. Avnjutes varma och nybakta!
 
 
 
Sen har vi små krispiga havre kakor, mer som kex än kakor, men perfekt till fikat med en rejäl skiva ost på.
 


Oatcakes
225 gram havre mjöl, står oftast bland det glutenfria mjölet och finns bland annat ett från Carlshamn
75 gram vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
25 gram kokos fett och 25 gram margarin eller 50 gram margarin
 
  1. Slå på ugnen till 220 grader. Häll havremjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och blanda väl. Smält matfettet.
  2. Rör ner det smälta fettet och blanda till en mjuk deg. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord och ta ut cirklar med hjälp av ett glas. Baka av på bakplåtspappers klädd plåt i 15 minuter tills de är frasiga.
  3. Avnjutes bäst till en ostbricka och en stor kopp te!
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 4 November 2012, kl 11:00

Man tager vad man haver och så fick mormors julförkläden bli köksgardiner!
 
En ljusslinga i alla enkelhet ger stor effekt.
 
En liten girlang kring hyllan, röda stolsdynor och en löpare kommer man långt med i köket!
 
Varför inte låta kakformarna göra lite nytta även efter baket, här är det mandelmusselformar som fått jobbet, men det går lika bra med alla sorters mindre formar, ja tom med aluminiumformar till mazariner blir snyggt!
 
En gran av tidingspapper och glitter limmade på en smal strut, inte svårt, inte dyrt men vackert!
 
Tallris, det är fylligare, har större barr och sticks inte lika mycket som gran- super till dekorationer!
 
En liten grankvist på varje stol, och sen någon i fönstret. låt gärna dekorationen gå igen i hela huset, så får den större effekt!
 
En fuskspis, jag bara älskar dem, ingen som går att tända utan bara en spiselkrans som man kan dekorera, man kan sätta hyllor i den eller vad som, det är inte det som är det väsentliga, det är formen och dekorationsmöjligheten den ger som jag är förtjust i. och en plats för julklappsstrumporna förståss!
Tack Heavens Walk för lånet av bilden, du hittar bloggen på: http://heavens-walk.blogspot.se/
 
Det är få kök som har en gammal spis i jätte format som man kan gå in i, men skulle man nu ha en sådan så går det att göra massor med den, även om den inte går att elda i!
 
Ett peppparkakashus kan räcka bra långt som enda dekor i köket, speciellt om det ser ut så här!
 
Det behövs inte mycket rött för att få jul i huset, har man bar en handduk eller två kommer man rätt långt, lägg den på bordet eller forma den till en rosett!
 
Sterinljus och glitter är effektfullt!
 
Granris, järnek och röda pärlor ger en rustik känsla.
 
Två snö sprayade granar och en krans ger jul åt det här köket.
 
Bondromantik med kopparpannor och hjärta i lin med handbroderad text, ger rätt känsla.
 
Bokmärken på en gran av trä, viktoriansk jul klassiker som står sig än idag!
 
Rödasidenband på köksluckorna, antingen så här bara släta för att för att få en praktiskt och snygg förvaring till alla julkort, eller med en stor rosett om man har band till det!

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 2 November 2012, kl 09:00

Jul i hela huset, vi går in i hallen...

Ett par röda kuddar och lite grönt från trädgården gör stor skillnad, tänk på att de flesta växter fäller sina löv och är de inte naturligt vintergröna så kommer de vissna, så välj tex järnek, barrträd eller cypress, så slipper du städa massor.
 
Tallar är vackra, doftar gott och barra mycket mindre!
 
En krans och två paket, mer behövs sällan för att få julstämning i en liten hall.
 
Det behöver inte vara rött för att kännas som jul!
 
Varför inte hänga adventskalenderna på ytterdörren?
 
En liten gran och ett par paket i korgen för vantar gör stor skillnad.
 
En tom tavelram är väldigt användbar oavsett årstid, det ger mer tyngd åt derkorationerna.
 
Ja och råkar man nu ha den perfekta hallen, så ska man väl ha det perfekta pyntet ;)
 
Vanliga hederliga röda kulor är inte att förakta, inte plastgranar heller, de torkar inte ut och barrar mycket lite!
 
Små prismor i en gren kan stå kvar långt efterjulhelgen när julstjärnorna blommat över.
 
Polkagrisar, det ultimata julgodiset som till och med har rätt färger!
 
Fjädrar är inte bara för påsken, de kan ge en skön snö effekt.
 
Två röda ljus och en gammal kälke, och stämningen är fångad.
 
Marshmallows och kanel, enkelt men effektfullt!
 
En verktygslåda fylld med granris och kottar, det enkla är oftast det vackraste!

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 1 November 2012, kl 11:00

Mycket grönt och några breda röda sidenband blir effektfullt på en vit veranda.
 
Lycktor i olika storlekar är alltid välkomnande, här syns de knappt eftersom man valt vita mot en vit dörr, lite synd tycker jag.
 
Frukt kommer man långt med, i detta fall granatäpplen, och tall ris som inte barrar lika mycket som gran!
 
Rosetten och kottarna skapar jul i det här arrangemanget, annars skulle ett par pumpor och en orange rosett gjort samma växter höstlikt.
 
Enarna står där året om, det är kransen som gör jul av det.
 
En röd dörr behöver sällan färggrann dekor för att ge julstämning.
 
Snö, äkta vara, ger nog mest julkänsla av allt!
 
Bara en krans kan göra den största dörr väldigt festlig
 
Att låta färgerna gå igen är effektfullt, grön krans, gröna buskar, eller bara tre stora röda rosetter hade haft samma effekt.
 
Ett horn är alltid användbart och ger rustik känsla
 
Den här dörren är inte ens på riktigt, men här syns effekten av att låta tre rosetter i samma färg få verka, hade de varit mörkt röda hade det varit mer jul över det hela.
 

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier