Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Måndag den 31 December 2012, kl 13:00

Här nedan följer ett antal bilder, dels bilder som förekomer i nyhetsbrevet, men även bilder som kan inspirera och bilder på produkter i butiken som kan passa elle som är nya...
 
Här kommer bilder på Gardiner, många i rutigt de med!
 
Här följer vårfräsha doftljus från WoodWick alla finns i storlek Large för 305:- styck
 
Här har du nya goda teer med vårvintrig värme! Först ut är ett grönt te med toffe fudge för 19:- struten
Sen har vi päronmumma, päron och kardemumma med choklad även den för 19:- struten.
 
Vår fräsha gardiner i lindblomsgrönt från 399:- i tre olika bredder 100, 120 & 140 cm
 
Hanklängderna kostar 895:- per par
Så här ser framsidan ut:
Så här ser hissgardinens baksida ut!
'
 
 
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 17 December 2012, kl 21:00

Den perfekta kalkonen?


Du börjar med det viktigaste av allt, smöret. Ett halvt kilo smör, liten krossad vitlöksklyfta, en nypa timjan, salvia och peppar körs i mixer & läggs i en sprits. Från fågelns baksida för du försiktigt fingrarna under huden & långsamt separera huden från köttet skapar ett vakuum utrymme över allt där det går. Sedan spritsar smöret under huden & skapar två små kuddar, som små apelsiner på båda sidor av kalkonens bröst. Detta görs med fördel dagen före tillagningen, liksom att du kokar såsbasen då. Sås-basen gör du genom att rosta kycklingvingar, vitlök, morötter, lagerblad, lök och paprika i ugnen på först 200 grader i 5-7 minuter, rör om då och då. Ta ut dem, salta, peppra ordentligt och lägg i en knippe färsk rosmarin eller salvia och slå på 1-1,5 liter vatten och gärna en skvätt vin. Låt koka på spisen i 30-40 minuter, sila av och red med mjöl till lagom tjock konsistens.
Nästa projekt är fyllningen – traditionellt är det korv, salvia och lök, men ett annat förslag är att placera en halv apelsin, äpple & lök i kroppen , själv använder jag gärna prinskorv skuren i slantar för att få en svensk touch på den.
Täck absolut inte kalkonen de första 20 minuter, utan bryn den i 5 minuter på alla sidor på något högre temperatur ca 200 grader, så att den får en frasig och fin yta. D.v.s. du kommer att vända den 4 ggr de första 20 minuterna. Sänk temparaturen till 170-180 grader & sedan täcker du den med folie, som senare tas bort under den sista halvtimmen av tillredningen för att åter låta skinnet bli frasigt och brunt. Blir det torrt på plåten slår du på 2 dl vatten, se till att det aldrig blir helt torrt runt kalkonen, för då får du en bränd doft på kalkonen.
Tillagningstiden beror helt på fågelns storlek. Den allmänna regeln är för fåglar säger att 4kg kräver 20 minuter per kg + 70 minuter. Fåglar på mer än 4kg kräver 20 minuter per kg + 90 minuter. Köttet skall komma upp i en temperatura av 170 grader, och det brukar inte ta så lång tid när du börjat på detta sätt, så passa den noga.
Medan kalkonen står i ugnen förbereder du grönsaker och garnityr. Traditionella grönsaker är brys-selkål med rostade kastanjer, palsternacka, morötter och klyftpotatis. 
Såsen gör du genom att värma upp såsbasen från igår, häll i skyn från kalkonen & tillsätt en skvätt rött vin. Smaka av med salt och peppar. Personligen tycker jag att potatismos eller potatiskroketter passar utmärkt till, och det känns dessutom lite roligare än koktpotatis.
Sen trancherar du kalkonen och lägger upp på fat och dekorerar med grönsaker, avsluta med lite finri-vet apelsinskal över, som dekor och smakförstärkare.
Ingredienser:
1 styck kalkon
Till smöret:
500 gram smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
en nypa färsk timjan
en nypa färsk salvia 
salt & peppar
Till såsbas:
1 kilo kycklingvingar
3 klyftor vitlök 
2 morötter i bitar
3 lagerblad
1 lök delad i 4 klyftor
2 paprikor, urkärnade, klyftade
Salt & peppar
1,5 liter vatten 
2 dl vitt eller rött vin
Till redning: 2 msk rumsvarmt smör eller margarin utblandat med 4 msk vetemjöl
Till fyllning: 200 gram korv, 1 knippe färska salvia och en klyftad lök eller en halv apelsin, ½ äpple & en klyftad lök
Till såsen: 1-2 dl vin & skyn från kalkonen hälls i såsbasen och smakas av med salt & peppar.
Till servering: brysselkål med rostade kastanjer, palsternacka, morötter och klyftpotatis, potatis-moseller potatiskroketter, gelé, äppelmos & pickles.
Ha en riktigt, riktigt God Jul!

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 16 December 2012, kl 15:00

Bättre än så här blir det inte!
Handsnidat i England för Coach House av genuin ek. I en kall blåtonad vit färg som för tankarna till Wedgewood porslin. Hårt trä, hållbart, vackert och majestätiskt...
Pris från 18975:- till 59995:-

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 15 December 2012, kl 14:00

En hel massa olika saker...

Sista tiden har det blivit väldigt, väldigt lite bloggande och otroligt mycket inslagning av paket av någon anledning? Hm jag har ingen aning om varför ;)
Nå väl vi får väl kompensera det med lite all möjligt istället. Vi börjar med ett recept:

Här kommer ett traditionellt skotskt recept
- Macallan Whiskey Chokladpudding

Detta recept är från Donald Angus Munro vid restuarant Loop i Glasgow - han var tidigare köksmästare på det berömda Skibo Castle. Receptet har synts i "Glasgow on a Plate" (Black and White Publishing Ltd) tillsammans med ett antal andra recept för finsmakaren. Munro erkänner att receptet kom från hans mormors gamla traditionella skotska recept. Han tillade bara Macallan! Och naturligtvis kan du variera såsen och lägg till din egen whiskey favorit!

Ingredienser för pudding:
110g strösocker
110g margarin
60g kakao
170g mjöl
2 ägg
2 msk Macallan whisky
2 matskedar mjölk
50g bär tex körsbär så häri juletider eller varför inte glögg marinerade russin
Ingredienser för såsen:
140g [70% kakao]
150 ml vispgrädde
2 msk Macallan whisky
1 msk ljus sirap

Gör så här:
Blanda socker och margarin tills det är vitt & poröst.
Sikta kakaopulvret & mjölet över socker/smör blandningen.
Vispa upp äggen och blanda ner till socker/margarin/kakao/mjöl mixen. Häll i whiskeyn och blanda väl. Häll i mjölken om den behövs för att göra smeten mer lös i konsistensen. Smöra & bröa 4 stycken små pudding formar eller en stor använd mjöl & strösocker istället för ströbröd.
Fördela smeten i de olika formarna och täck med folie och säkra ordentligt med ett bomullssnöre. Placera i en kastrull med varmt vatten som når halvvägs upp formarna. Låt sedan sjuda sedan i 40 minuter
Till såsen: smält choklad i ett vatten bad eller i mikrovågsugnen, tillsätt grädde, whisky och sirap.
Ta ur puddingarna och lägg på tallrikar. Häll sedan över chokladsås, lägga på några saftiga bär före servering.

 

När ni nu är mätta tar vi och kikar på lite nyheter som kommit in i butiken:

 
För att följas av ett litet restips som väcker barnasinnet till liv:
För alla som någonsin drömt om att gå på Hogwarts eller vars barn eller barnbarn haft den drömmen, nu öppnar den snart:
Harry Potter butiken på perong 9 ¾ öppnar på lördag klockan 07:30! Den ligger nära perong 9 & 3/4 vagn, vid Kings Cross
Station, i London! Butiken kommer sälja saker som gyllene 9 ¾ biljetter, samlarobjekt, tåg, souvenirer, trollstavar, böcker, Hogwarts kläder och uniformer och mycket mycket annat Hogwarts associerat!

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 11 December 2012, kl 07:00

Något gott i adventstider

Saffransglass, vad kan vara godare dessert så här i adventstider? Egentligen en perisisk sommar dessert, men till glassomaner passar den lika bra året om!
Ingredienser

3,75-4 dl standard eller gammal dags mjölk
2,4-2,5 dl grädde
1,3 dl socker + 1 tsk
1 gram saffran
1 gram saffran, 2 påsar
3 msk rosenvatten, kan uteslutas, finns i de flesta persiska matbutiker
3 äggulor

0,75 dl skalade & hackade pistagenötter

-Blanda socker och mjölk i en tjockbottnad kastrull.
-Tillsätt sedan grädden och värm upp allt på medelvärme.
-Låt det sjuda upp för att försäkra dig om att sockret verkligen löser sig. Se till att det inte kokar!
-När blandningen är varm tar du bort den från plattan.
-Placera 1 tsk socker med saffranet i en liten mortel och mal tills saffranet och sockret blir till ett fint pulver.
-Tillsätt saffrans blandningen i den varma mjölken blandningen. Häll i det ev rosenvatten. Värm upp det hela igen. Låt det svalna.
-Placera i kylen i 4 timmar eller över natten.
-Under den tid som blandningen vilar utvecklas smakerna. Så se till att du inte hoppar över det här steget. Värm upp blandningen på låg värme.
-Nu är det dags för äggulorna. Knäck äggen och ta bara äggulorna, vispa dem hårt. Häll långsamt i lite av den av den varma blandningen under konstant omröring. Häll sedan långsamt blandningen med äggulan till baka i den varma kastrullen. Se till att du rör hela tiden tills blandningen tjocknar. Detta tar ca 10 minuter.
-Placera blandningen i glassmaskin tillsammans med pistagenötterna och följ tillverkarens anvisningar. eller frys in och rör då och då under infrysningen, det tar mellan 4-6 timmar.

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 8 December 2012, kl 07:00

På väg in i butiken under december


 
 

Soffa i klassisk "Knole" modell pris 23295:- inklusive hemleverans
 
 
Huntingdon dubbelsäng för 180 cm bred madrass i mahogny med tidningsställ och kista pris 30995:- inklusive hemleverans
 
Huntingdon resegarderob i mahogny pris 32995:- inklusive hemleverans
 
Belfort huvudgavel för dubbel säng 11250:- i lager i januari 2013

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 7 December 2012, kl 19:00

Ett bidrag från Tomten

För att få 20% rabatt på ditt köp
anger du bara koden TOMTEBIDRAG i kassan,
med stora bokstäver,
så dras rabatten automatiskt.
Du måste handla för över 400kronor för att den ska gälla, men då blir det även frakt fritt, så det kanske det kan vara värt?

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier