Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Tisdag den 30 April 2013, kl 09:00

Nu när vårvärmen faktiskt äntligen börjar hitta hit, den måste vä ha tagit omvägen över nordpolen det här året eftersom isen smälter där mer än någonsin, så  är det äntligen dags att flytta ut lite. Eftersom Sverige är ett ytterst avlångt land så är det ju ännu så länge bara på vissa håll man kan sitta ute och njuta utan att ha ett skyddande lager varma kläder på sig.
Men även om man inte kan sitta ute i våren så kan man ju absolut låta den flytta in. Så här kommer en massa bilder på vårsköna hem i cottage look som man kan stjäla idéer från till sommarhuset, uterummet eller vart det nu passar i just ditt hem.
Mer möbler och inredning till trädgården hittar du förstås på vår hemsida

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 29 April 2013, kl 10:00

Ett Drömhem

En del hem kan man tänka sig att ta över precis som de är, andra kan man tänka sig en bit utav. Här kommer i vilket fall ett som jag skulle kunna tänka mig precis som det är. Att det sedan ligger på en central London adress gör absolut inte saken sämre, prislappen nämner jag inte och även om jag gjorde det så ingår antagligen inte möblemanget!

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 29 April 2013, kl 09:00

 

Drambuie är förmodligen gjord på ett recept, som den flyende Bonnie Prince Charlie gav till familjen Mackinnons av Strathaird, som tack för att de tog hand om honom. Det gjordes i små kvantiteter av Mackinnons fram till början av detta århundrade, då en skarpsinnig medlem av klanen började göra det i större mängder för försäljning. Namnet kommer från det gaeliska "an dram buidbeach" eller "drinken som tillfredsställer".

Det är går naturligtvis bra att bara hälla Drambuie likör över glass eller sorbet och få en härlig dessert, men här är ett recept för att göra hemlagad glass smaksatt med Bonnie Prince Charlie personliga likör.

Ingredienser:

125g florsocker

6 msk vatten

6 äggulor

2 dl vispgrädde,  lätt vispad

3 msk Drambuie

Koka upp  vatten och socker i en liten kastrull och ställ åt sidan. Vispa äggulor över ett vattenbad. När de är ljusgula till färgen tillsätter du sockerlagen och vispa tills den bildar en tråd. Ta av den av värmen & fortsätt att vispa tills det kallnat. Tillsätt Drambuie & den lätt vispade grädde. Frys över natten.

Servera med bär eller äppelpaj.

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 29 April 2013, kl 09:00

Önska och vinn något till mor på hennes speciella dag. Tävlingen går till så att du önskar varor ur vårt sortiment för ett värde av max 500:- sen anger vad, varför & delar! Så ser vi till att vinnaren har presenten i god tid före morsdag.

Tävlingen hittar du här:

https://www.facebook.com/events/163836347111499/?context=create

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 28 April 2013, kl 09:00

Det är lite spännande att se vad man kan göra genom att låta en och samma typ av blomma gå igen i ett rum. För även om tapeten inte är densamma som vare sig tyget på soffan eller bilden på tavlan, så hör det samman. Att soffan är sydd av ett lapptäcke av tyger är inte de första man tänker på, utan det man fångas av är att rummet är blommigt. Rätt spännande tycker jag. Sen kan jag inte riktigt förstå tanken att ha en ottoman klädd i vitt tyg som bord. Tja det kan vara så att de som bor här varken har mig som gäst, hund, katt elelr barn i bekantskapskretsen, men just möbler med klädda knappar som är djupbundna är vansinnigt kostsamma att klä om- så jag skulle inte rekommendera det om ni tänker servera mer än vatten i rummet. 

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 27 April 2013, kl 09:00

Det här sovrummet är inrett med möbler ur vår Gosford serie de är alla målade i en var grå nyans med lite grönaktiga inslag. Väjer man nu att inreda ett rum i de naturvita nyanser som är på tygerna i den här möbelserien, ja då kan rummet bli lite blekt. Men om man tänker sig vilken färgskala den här ljusa varma grå nyansen tillhör så inser man snabbt att korallrött, pumpa, honungsgult och mörkt olivgrönt kan ge en underbar accent åt den här färgen. I det övre rummet är det faktiskt bara kuddarna som är helt i den korallröda färgen och en enda blomma i gardintyget- ändå känns det som om det prunkar av blommande tulpaner. Det är ofta så att det inte är mycket av det goda som ger bäst effekt utan lite accent som fördjupar den. Byter man nu ut det korallröda mot en djup pumpa färg, så blir rummet som en höstdag, väljer man en mer mättad färg som burgundy - djupt vin färgat, så får rummet mer karaktär och vill jag ge det en mer lättsam känsla så väljer jag en ljus klar olivgrön. Samma bas bara nya kuddar och rummet går åta många olika håll. Behöver jag tillägga att vi har just den här serien i vårt eget sovrum för att ni ska förstå hur förtjust jag är i möjligheterna..

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 26 April 2013, kl 09:00

Det är inte bara badrum som passar utmärkt i pastellblå toner, vardagsrummet i sommarhuset kan bli helt otroligt snyggt i bleka blå nyanser. Matchar med lätt slitna loppisfynd och arvegods och strandfynd kan effekten bli just den där sommarsköna som de flesta av oss drömmer om. En tjock matta under soffan är aldrig fel, även i sommar huset, för just golv blir lätt svala när dörrarna står öppna och även om man inte borrar ner fötterna i den de hetaste dagarna, så är det oftast så att just de dagarna har man en tendens att inte ligga i soffan i vardagsrummet heller. Så tänk på att här är du oftast när det inte är väder för att vara ute när du inreder det rummet.


Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 25 April 2013, kl 09:00

Sandsten, marmor och matt slipat kakel. Inget blankt, inget glänsande utan bara matta väl använda ytor som är mjuka mot huden, som en len sten som slipats av havet i många tusen år. Det är en helt underbar känsla i vilket rum som helst.

Kombinerar du detta med fröskalsbomull, linnebeige eller ekologiska ofärgade naturmaterial som lin, ebenholts och
 

läder- ja du har du grunden till ett riktigt vilsamt rum- oavsett vad du tänkt göra i det rummet. Det kan lika gärna vara en stor entrehall i ett hotell som i detta fall, ett badrum med känslan av värme och lugn. Här badar du inte bara för att bli ren, här badar du för att njuta av livet.

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 24 April 2013, kl 09:00

 
Precis lika ombonat och lyxigt som koppar  är lika rent, fräscht och klassiskt känns vitt och blått, speciellt så här när våren står för dörren. Att sjunka ner i ett bad som detta en varm sommar dag, ja mer uppiggande och renande för både kropp och själ kan det nog inte bli. För att få den där effekten av rent och friskt krävs dock mer än ljusblått och vitt, det behövs lite marinblå detaljer. Inte många men som fördjupar den ljusblå färgen och framhäver den. Det är då det blir så där riktigt läckert.

Någon liten mörkbrun trären detalj, friskt doftande tvålar och en vitt ljus med doft av ren tvätt. Ja sen är vem som helst är redo att hoppa i badet!


 

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 23 April 2013, kl 09:00

Koppar & handslaget tegel

Jag är barnsligt förtjust i det här badrummet med sim milda gröna färg på väggar och snickerier och sitt handslagna golv i varm terrakotta och mot det glänsande koppar. Men handen på hjärtat hur praktiskt är egentligen koppar i ett badrum? Hur många av oss har erfarenhet av något annat än porslin & rostfritt från vare sig kök eller badrum? Så här kommer lite information om för och nackdelar med just koppar i våtrummet.

Koppar är förutom vackert även hållbart och relativt underhållsfritt, och de största nackdelarna med det är att det är vansinnigt dyrt och svårt att få tag på som badkar eller tvättställ. Ett koppar badkar sätt ju en viss prägel på ett badrum och just denna unika prägel finns det ofta två förhållanden till, antingen älskar man det och tycker att det ger en helt underbar atmosfär, eller så hatar man det.
Fördelen är framför allt att ev repor försvinner av sig själv med tiden och skulle du få en buckla på det ger det karaktär och med åren antar den en underbar antik patina när det oxiderar. Koppar möglar inte, bakterier trivs inte så rengöringen är minimal, det räcker att skölja ur det och torka ur det med en torr handduk- för smutsen biter sig inte fast.

Men om det är så oerhört praktiskt, varför kryllar det då inte av dem på vare sig badrumsbutiker eller i våra hem? Jo priset- de är vansinnigt dyra i jämförelse med ett vanligt emaljerat badkar. Räkna med 50 000:- sek upp till  250 000:- och då är det inga bubbel bad vi talar om…


Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 16 April 2013, kl 10:00


Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 15 April 2013, kl 09:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 8 April 2013, kl 08:00
Måndag den 1 April 2013, kl 10:00

emester, 

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier