Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Fredag den 31 Maj 2013, kl 10:00

Här kommer ännu fler engelska lantliga hem i bild, nytt, gammalt, historiskt och modernt blandat i en skön lantlig mix för riktiga liv!

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 30 Maj 2013, kl 10:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 29 Maj 2013, kl 09:00

Även om britterna har en lång anrik historia och mycket som kan kallas klassisk gammal stil, så finns det naturligtvis klassiker från varje epok. Här kommer blandade klassiker, båd mer historiska och mer moderna:

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 28 Maj 2013, kl 09:00

Storbritannien har en lång historia, ett gynnsamt klimat, ett läge där man ser fienden på långt håll och milda vintrar gjorde det tidigt till en bra boplats. Här finns alltså en historia och fornlämningar som vi bara kan drömma om i Sverige, som varit glest befolkat och fattigt i jämförelse pga av sitt karga klimat. Så se och njut av dessa gamla hus och underbara möbler. Allt skulle väl varken du eller jag att ha hemma, men någon liten del som en av de där handsnidade stolarna eller det där handmålade vackra porslinet...

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 27 Maj 2013, kl 09:00

 

Solen skiner utanför mitt fönster och efter enskön semester på tre dagar kan man inta annat är njuta av försommaren och skicka upp ett gäng bilder på hus med den där känslan av sommar, ledighet och lugnt liv på landet. Kanske hittar du något som kan inspirera just dig?
 
 

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 20 Maj 2013, kl 10:00

Kalla det vad du vill, uterum, orangeri, inglasadveranda, pensinärskuvös eller växthus- rummen som förlänger den underbara sommaren. För det är värmen och ljuset vi vill åt och känslan av att vara ett med naturen. Här kommer sådana rum att drömma, längta och sukta efter.

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 19 Maj 2013, kl 09:00

Trappor är antingen ett nödvändigt ont eller något som pryder hemmet. Här kommer en mängd bilder på sådana jag tycker är till prydnad, kanske kan du använda någon av dem för att göra din trappa till något du verkligen tycker om?

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 18 Maj 2013, kl 09:00

Tänk vad några ord i trappan, en fågel på väggen eller några ränder kan göra skillnad. Det är inte mängde utan rätt lilla detalj på rätt ställe som skapar toenen för helheten. Förvandla huset från 1980 till 1700-tal eller lägenheten till en stuga på landet.

Kategorier: 1 kommentar

Fredag den 17 Maj 2013, kl 09:00

Går det verkligen att göra det min fru drömmer om. Att få till en engelsk cottage känsla - litet, ombonat och lantligt och bardomsdrömmen- ett bibliotek? Jag har letat efter bilder på bibliotek som skulle kunna passa ini mallen- om det är rätt- ja det får du själv avgöra. Men kanske kan det ge dig idéer om hur du kan skapa ett bibliotek i din stil?

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 12 Maj 2013, kl 14:00

 

När jag drar mig till minnes fester som varit utomhus och där dukningen verkligen blivit minnesvärd så är det oftast en färgrann duk som gär grunden. Det är inte färgen på servetterna eller kvaliteten på porslinet utan färgerna man oftast lägger på minnet. Vita dukar i alla ära, visst är det flott, men gästerna ska känna sig avslappnade, dukningen ska ge en känsla av att vi befinner oss i ett rum även om det är mitt på gräsmattan. Så har du möjlighet lägg en stor matta på marken, det kan vara en trasmatta som snart gjort sitt, men det skapar ett rum i rummet.

Välj en duk  med färg, gärna en färg som kan gå igen på fler ställen som i mattan, servetter, ljus etc. Häng något över bordet som avgränsar uppåt, är man i ett partytält så är det enkelt ananrs kan vimplar, ljusslingor, band eller likande ge den inramning som behövs. Vimplar gör du enkelt med kartong som klipps i rtianglar, man slår hål med en hålslag och sedan trär man upp dem på snöre och knyter mellan stolpar eller grenar. Ljus, både levande och i form av ljusslingor är superbt, speciellt när det skymmer.

Använd ljusslingorna från advent och klä med pappers mössor eller liknande. Blomsterarrangemangen behöver inte vara avancerade, de kan lika gärna vara plockade i trädgården eller vara gjorda av silkes apper- det är at det är blommor på bordet som gör det vackert, inte vilka blommor det är.

Glöm inte plädar och kuddar- för ni ska kunna sitta & njuta länge! 

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 11 Maj 2013, kl 10:00

Här hittar du massor av inspiration för en brittisk lantlig stil!
Letar du där emot möbler eller inrednings detaljer så rekommenderar jag så klart denna!
Letar du däremot efter kläder i brittisk lantstil så är detta ett hett tips!
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 10 Maj 2013, kl 11:40
Torsdag den 9 Maj 2013, kl 11:10

Bra mat vid en trädgårdsfest är mat som blir godare ju längre den står, som inte är känslig för och som smakar lika gott kall som varm.

Trevliga teman kan vara:

Teaparty med sandwiches, bakelser, godis, kakor och scones.

Smörgåsbord med kallskuret, paj, ost, kex och cupcakes.

Buffe med grillat (kallt eller varmt) potatissallad eller gratäng, kuvertbröd, grönsallad, och dessert paj.

Klassikern grönsaker med dipp, rostbiff med potatissallad och färska grönsaker och en avslutande rabarberpaj.

Svenskt är smörgåstårta elelr landgång med diverse gotter och som avslutnign kaffe & tårta.

Fräscht är en stor sallads buffé med diverse oliak grönsaker och tillbehör, olika såser, bröd och drycker. Det är lätt att fylla på och sköta för den som sköter och håller sig desuto ofta snyggt länge, det kan dock kräva lite kylning som isfat eller liknande.

Uppsakattat av barnen brukar vara Pizza varianten, man gör helt enkelt en hel massa olika pizzor med diverse smaker på allt från prinskorv & köttbullar till mer traditionella varianter. Som dessert brukar glass vara en säker variant, vare sig den är på pinne eller i skål.

Annars är olika landsteman alltid roligt, franskt med mycket ostar, Tyskt med korvar och öl, danskt med smörrebröd eller andra lokala favoriter.

Säkrast brukar vara att göra just kockens paradrätter- helt enkelt det kocken är bäst på även omdet är spagetti & köttfärssås eller ärtsoppa- då blir det både gott och minnes värt och troligen bästa samtalsämnet med!


 

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 8 Maj 2013, kl 11:00

För att festen i trädgården ska bli lyckad krävs följande:

·         Tak över huvudet om det blir regn.

·         Gott om mat & dryck.

·         Någon typ av underhållning, vare sig ni leker lekar, sjunger eller hyr in ett band.

·         Ett värdpar med tid till sina gäster.

 För även om det i den bästa av drömmar blir 20 grader varmt och vindstilla så har vädret en tendens att förändras och det blir inte alltid så där drömskt varmt som man tänkt sig. Ett gäng plädar att sitta under, möjlighet till en brasa eller infravärme och varm dryck i mängd kan bota det värsta regnväder. Och även om solen värmer vid festens början så blir det lite små ruggigt när solen gått ner.

Något som kan spoliera vilken fest som helt är när maten börjar tryta, för så länge det finns mat finns det hopp. Det är inte vad som serveras som blir 

det bestående minnet för allt är underbart gott om man är hungrig, men alla minns festen med vånda när det ätbara tog slut.

Underhållningen behöver inte vara avancerad, den ska skapa ett samtals ämne, för folk att börja umgås utanför kretsen och lätta upp. Du känner själv dina gäster och har nog lättast att hitta något som passar i just den här gruppen. För även om allasång och charader fungerar utmärkt i en grupp så kan det bli helt tyst i en annan, och hög musik skapar möjligen trängels på dansgolvet, men möjligheten att prata ebbar ut. Varför inte göra inbjudningskortet som en skattkarta eller låta gästerna lösa ett antal frågor som bara kan lösas genom gemensamma insatser, som att ta reda på fakta kring värdparet, eller fakta kring gästerna.

Viktigast av allt är att Du har tid till dina gäster, låt någon annan sköta markservicen- eller låt över värdskapet på någon annan om du vill sköta arrangemanget.


Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 7 Maj 2013, kl 11:15

En del traditioner faller i glömska med åren, och May Day har väl aldrig varit en traditon i Sverige, men i Storbritannien har den funnits sedan långt innan kristendomen gjorde entre.  Man firar helt enkelt vårens ankomst genom att ge varandra korgar med blommor, antingen en bukett eller ett arrangemang som man skickar eller lämnar anonymt.
En helt underbar idé tycker jag. För majjade vi våra entreér, det vill säga vi lövade dem med björk ris för att välkomna den varma årstiden, men björkris är ju inte helt praktiskt och det blir mycket löv att sopa eller mnga träd att vattna, men att fira våren med en korg blommor till goda vänner, det tycker jag låter som något värt att bevara!


Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 6 Maj 2013, kl 11:40

Vi firar midsommar med majstång och engelsmännen firar maj med maj påle eller May pole som det heter. Men varför i hela friden heter det maj, fast vi firar det i juni? Jo att maja betyderhelt enkelt att löva, att klä med små gröna löv och ar faktiskt tyska. Så månaden maj betyder månaden då de små gröna löven kommer. Hett efterlängtad av många och på gott och ont för alla vars näsor rinner och ögon kliar. Men något vi alla kan enas om är väl att Maj är måndaden då ledigheterna och grillkvällarna avlöser varandra, då picknickar och cykelturerna äntligen blir av och vi äntligen får känna grönt gräs under tårna igen.

Annars är nog Maj den månad då kalasen, dopen, konfirmationerna och stundentfesterna avlöser varandra. Jag misstänker att mer än en av oss kommer att vara värd för någon typ av festlighet under maj månad och därför kommer i detta veckoblad lite inspiration och ideértill hur du kan göra din fest lite mysigar, lite mer brittisk och lite mer personlig. Håll utkik på vår Facebook sida och i bloggen så hoppas jag att vi kan hjälpa dig lite på traven. 

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 2 Maj 2013, kl 09:00

En riktig brunch ska ju bestå av många små rätter, men en rejäl omelett kan bli både en del av en måltid som att den är hela middagen. Praktiskt då den kan göras i förväg och värmas.

 

Ingredienser:

Några små buketter blomkål

1 liten purjolök, skuren i tunna skivor

2 broccolihuvuden i bitar eller gröna bönor

2 kantskurna och tärnade skivor av vitt bröd

1 paket bacon eller i ölkorv i skurna i små bitar

185 g riven ost

sex ägg

3 dl matlagningsgrädde

Salt och peppar

En tesked senap

Smör till formen

Gör så här:

·         Förväll förberedda grönsakerna i saltat, kokande vatten i ca tio minuter.

·         Smör insidan av en stor ugnsfast form och lägg de varma grönsakerna i den.

·         Strö över korv eller bacon

·         Strö över brödtärningarna

·         Strö över ¾ delar av osten.

·         Vispa äggen lätt med grädde och kryddor och häll över grönsakerna.

·         Strö resten av osten.

·          Ställ in i ugnen på 180C i 25-30 minuter eller tills äggen stelnat.

·         Servera med en fräsch sallad och nybalkat bröd och lite bubblande cider eller öl

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 1 Maj 2013, kl 09:00

Inget är i mina ögon så vackert som blommande frodiga välskötta trädgårdar. Jag skriver alldeles för ofta om dem och gör aldrig slag i saken, men jag vet att många av er gör det. Så här kommer ännu mer bilder att inspireras av och lite information om vart du kan resa för att få ännu mer inspiration och idéer till just din trädgård.
Karin Lagergren har specialiserat sig på att arrangera resor med just trädgård som tema.
Kika gärna in på www.karins-tradgardsresor.se så hittar du information om de aktuella resorna.

Är rosor din favorit så är  www.rosebuds-tours.se ett liknande företag som i år arrangera resor till både England, Italien & Frankrike.

www.tradgardsturisten.se erbjuder inte bara resor till England, Frankrike och Italien utan även inom landet och även med balkonger som tema! 

 
Möbler & annat till trädgården hittar du blanda annt i vår webbutik...


Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier