Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Lördag den 31 Augusti 2013, kl 10:00
 
Oavsett om du längtar eller inte, alla under 10 år längtar garanterat så är den på gång. Julhandeln alltså! Här kommer ett litet försmak på lite av det vi har att erbjuda till Tomtens säck.
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 30 Augusti 2013, kl 10:00
Här kommer ännu några härliga barnrum för ungar i olika åldrar och med varierande smak...
Jag är verkligen förtjust i väggen bakom och den enkla garderoben av en gren!
 
Kombinationen av rustikt linne tyg och vit oblek bomull tilltalar mig oerhört mycket...
Sängen behlver inte vara överdådig, när både tavlans ram och vägguret är det...
 
Mel B valde Little Crown Interiros när hon skapade detta rum för sitt barn. Här kom verkligen väggdekalerna till sin rätt.
Ännu ett kändis rum denna gång hos Mario Lopez. Värt att sno från denna är den enkelt skapade himmeln. Det behövs inte alls några stag eller annat, bara en halv takrosett eller kornish att fästa på väggen.
Ett rum att känna sig hemma i. Matta blekgröna väggar och textilier som man törs ta i och lätt kan tvätta. Varför inte prova att sy väggfickan själv?
Och så slutligen ett lite mer retro inspirerat rum med klassiska Ginghamrutor. Tyget hittar du på Stoff & Stil bland annat.

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 29 Augusti 2013, kl 10:00
Så här ser det ut i vår lilla, lilla systerbutik CornerStore som du hittar på Bjälbovägen 1 i Hogstad, 4 km väster om Mjölby. På vägen ut till Sharpman, ett av Europas största ridsports och fritidsvaruhus...

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 28 Augusti 2013, kl 10:00
Det är ju inte alltid man vill ha det sockersött omkring sig. Det h'r rummet är i mina ögon lite mer funktionellt än många av de spets och rysch fyllda.
Ännu en vackert dekorerad spjälsäng med mycket, mycket tyg från Brat Decor.
Little Bunny blue säljer den här inredningen, där det faktiskt är gardinerna som gör hela rummet!
Det är faktiskt få rosa detaljer i det här rummet, men ändå får de en enorm effekt. Sånt är väl värt att tänka på om man vill göra rummet i en stil till barn nummer ett men en annan till barn nummer två. Man måste inte måla väggarna rosa!
En riktig goding i mina ögon från Jack & Jill interirors. För trots att man valt svarta möbler blev det inte hårt eller opassande för en barnkammare, tvärt om blev det mycet romantiskt i lantlig stil.
 
Lite för mycket för mig, ändå är det inte rosa väggar ;) Jag tror att det är kombinationen av spegeln och den blanka metallic byrån som blir ör mycket i mina ögon. Men med en sliten gamma byrå istället och en nött spegel- ja då kunde det ha fallit mig på läppen.

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 25 Augusti 2013, kl 11:00
Barnrummet eller barnkammaren - kärt barn har många namn och otroligt många stilar. Det kan bli precis hur dyrt som helst och väldigt vackert. Vad jag själv tycler är viktigt att ha i åteanke är att det är barn som bor i rummen, de har kladdiga händer, gillar att klättra och hela deras värld är en lek. Så det behöver vara lätt att tvätta, stabilt och hållbart och ge utrymme för fantasin! 
(Med andra ord, alla rum på den här sidan ä'r inte något jag skulle välja, men man kan få fina ideér från bilderna i alla fall.) Fårskinn på golvet till exempel är varmt, gosigt och de finns i tvättbara varianter nu mera.
Vacker som få och kungligheternas favorit för fyndpriser från 27000:- ;) Men ett målatslott på väggen är inte så dumt eller hur, du vet säkert någon bekant som är ducktig på att måla om du inte har talangen själv.
En himmel ger barnet något att titta på när det ligger där i sängen. Förr sa man att det skulle vara något annat än vitt så att det blev intressant, men det beror förstås på vilken färg man har på taket. Det viktiga är att den bryter av mot bakgrunden och gärna har mönster.
,
En bra bas att utgå ifrån, sen kan du addera hur mycket färg som helst. För bara vitt i mina ögon blir gärna sjukhussterilt, i vartfall när det som här är så minimalistiskt utan tavlor och en massa ombonande textilier.
 
 
 
Ett enda genomgåendeenomgåend mönstrat tyg håller samman hela rummet. Vimplar är praktiskt, de går lätt att byta, liksom kuddfordral och att använda tyget som bakgrund i en tavel ram är ett annat bra alternativ eller att klä in blomkrukorna med det.
Här inne tror jag de flesta törs leka, ta med sig en filt elelr två och bygga koja, Dra runt möblerna och leka sjörövare eller prinsessa. Ändå är det gammalt, lantligt och mycket elegant på samma gång.
 
En bra start- sen är det fritt fram för kreativitetn i detta rum. Prova själv att använda den som bas i en moodboard och addera tyger, färger, tavlor, förvaring, leksaker och annat som ger rummet personlig karaktär.
Luca´s Lullaby är en mycket omtyckt inredare som inredde Jennifer Lopz barnkammare så här!
Lite enklare med en söt nalle på sängen och en segelbåt att drömma sig iväg med. Ett äldre syskon har bidragit med tavla på väggen och på så sätt kan hela familjen vara dealktig i ett nytt syskons ankomst.
Hur elegant och klassikt rummet än är med sina paneler och stukatur - så måste man inte alls följa det i inredningsstil. Den moderna stolen och helt raka gardinlängder gör sig jättebra mot det gamla romantiska.
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 23 Augusti 2013, kl 11:00
Nu är det knappast solbrännan som lockar ut oss i trädgården. Utan snarare en stund av lugn och ro, en stund att minnas oss till baka till smesetertider och en stund av meditativ återhämtning i det gröna. Ta med en kopp te eller kaffe ut, sjunk ner med en kort novell eller varför inte rpova på dikter. Glöm inte en filt för även om termometern visar rätt så varmt och skönt så är det ingen jätte värme i skuggan under träden längre.
Har man lyxen så man kan ta med sig jobbet ut så är det ju inte dumt, men även om man måste jobba extra hemma så kan det vara skönt att göra det i friska luften. Kan man inte som jag sjunka ner ute i solskenet, så slå upp fönstret på vid gavel i alla fall- till och med trafik känns mer lockande än dammig tystnad.
Har du provat att göra egen äppelmust eller cider? Man måste inte ha en egen trädgård för att koka eget äppelmos heller. Det går alldeles utmärkt att koka tex äppelmarmelad på äppeln från butiken!

Äppel & kanle marmelad

Räkna med ca 30-45 minuter till föreberedelser
& 30-45 minuter till kokningen
Hållbar i 1-2 år
1,2 kg fasta äpplen (skalade, urkärnade och tärnade i ca 7,5*7,5 mm stora kuber)
900g socker eller syltsocker
3 dl äppeljuice
Saften från 2 limefrukter
2 kanelstänger
1/2 tsk malen kanel
Ett skvätt av rom eller punch extrakt
75ml pektinextraktlösning / Certo (om det behövs)
Du behöver också:

6-8x 200ml stora burkar med tätslutande lock
En tratt
Två stora kastruller
En trä slev är att rekommendera
& slutligen ett par värmeisolerade handskar eller grilltvantar

Gör så här:

 1. Diska ur burkar och lock och lägg i en långpanna så att de är klara för sterilisering senare.
 2. Koka upp lagen till marmeladen att röra ihop äppeljuice, kanelstänger och socker. Låt att koka i ca 10 minuter, tills det tjocknar och blir gyllene.
 3. Pressa limen.
 4. Skala, kärna ur och tärna äpplena 3 och tre i ca 7,5*7,5 mm stora kuber. När du gjort tre häller du över lite limesaft och rör om, så blir de inte mörka.
 5. När sockerlagen blivit gyllene tillsätter du äppelkuberna och den malda kanelen och kokar i 2-3 minuter på riktigt hög temperatur. Sen sänker du temperaturen och läter det sjuda, utan att bubbla i ca 15-30 minuter till.
 6. Sätt på ugnen till 160 ° och ställ in plåten med burkarna i ugnen i minst 10 minuter.
 7. När marmeladen tjocknat och äppelbitarna är genomskinliga behöver det inte koka längre. Har inte marmeladen tjocknat tillsätter du Certo/fruktpektin så att den tjocknar.
 8. Ta ut burkar ur ugnenoch häll upp marmeladen på heta burkar med hjälp av tratten, så bränner du dig inte lika lätt. Stäng burken omedelbart medan den är het.
 9. När burkarna kallnat sköljer du av ev spill och sätter på etiketter. Sen är det bara att äta, mumsa och njuta.
 10. Marmeladen är hållbar i 1-2 år om den förvaras mörkt och svalt. Öppnade burkar förvarar du i kylskåpet och de håller sig i flera veckor.
 
Snyggare i fönstret blir det med likadana krukor- men har man inte det kan man ju allti ta en bunt kökshanddukar eller tyg och klä dem med så att de matchar.
 
Till nästa år kanske en trädgrådsdagbok inte vore helt fel- varför inte ge bort en i present eller julklapp i hop med något annat trädgårdsaktigt som en påse frön, nya handskar eller en praktiskt låda till föerna.

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 22 Augusti 2013, kl 09:00
Engelsmännen kombinerar och använder generellt sett helt andra färger än vi i inredningen. Jag har faktiskt ingen aning om varför men det är bara att konstatera. Så varför inte vårga bryta av det blekgröna rummet med djupt cerisa/purpur färgade detaljer? Eller ta blek grönt som accent i lill tjejens rosa sovrum?
Duck Egg eller egg shell blue som deh här färgen kallaas, Eau de Nile är även ett namn det går under i England - här hemma kallas den nog ljus petroleumgrön - är en av britternas mest använda färg iinredningen. Varför? Jo för att den skär sig inte mot någorn färg alls! En stor skapare av hudkrämer bestämde sig helt enkelt för att prova alla fäger på askar till sina produkter och efter att ha sett vad som helt enkelt skar sig misnt i badrumsskåpet, slutade det med just den här färgen!
Tänk vad textilier för för ett rum! Kuddar i en trave på golvet, ett gäng ihopvikta plädar på en stol eller ett fluffigt fårskinn på golvet- det lyfter vilket rum som helst!
Trä på väggarna, ja ser du det här hemma så är det furupanel. Ar det inte lustigt att i ett land där det finns hur mycket skog som helst så har vi inte släta träpaneler? Vill du inte ha träfärgen men samma känsla så kan du skapa den med masonit och lister- målas i önskad kulör och vips så har du ett nytt rum. Billigt blev det med i jämförelse!
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 20 Augusti 2013, kl 09:00
För att det öppna skåpet inte ska få repor, fläckar och bli något mer än bara ett skåp kan man tapetsera insidan. Och en stege är inte bara användbar i badrummet till handdukar. Tar du en gjord för förvaring med platta steg kan den användast till allt från kokböcker & ljuslyktor till kökshanddukar och kryddburkar i köket.
Krokar kan man aldrig få förmycket av, den kan även användas till att dölja övergången mellan panel och tapet eller mellan två färger eller kakel och vägg. 
Liggande kryddburkar ger en helt annan överblick!
Varför inte platsbygga en bänk med lådor. Alternativet är att ställa dit en stadig byrå och ge den en skön dyna att sitta på. Tv-Bänkar brukar jag rekommendera, de är gjorda för tyngden och har mycket praktisk förvaring!
 

Kategorier:

Söndag den 18 Augusti 2013, kl 09:00
Att få fram den där känslan av lantligt, lite lagom slitet och skönt inbott är inte alltid helt lätt. För att göra patineringar på nya kök krävs att man kikat en hel del på gamla så att man vet hur det ser ut och var det kommer att slitas naturligt.
 
Bjälkar tillexempel måste varken vara mörka eller äkta för att se ut att höra till. Placeringen över spisen kan man bygga i vilket kök som helst och man slipper se eländet till fläkt med! Smidiga lätta takbjälkar som vem som helst kan kapa och montera med en vanlig kökskniv hoittatr du här http://www.bygghemma.se/inomhus/inredning/hemdekor/takbjalkar/
Helt nybyggt är detta, men den ljusblå färgen vid spisen gör att man tvekar. Är det verkligen nytt eller?
Naturrent trä ser ofta väldigt nytt ut i början, men lite olja en gnutta bets i den och sen målar man ojämnt på träet, framförallt på ställen där de flottiga fingrarna redan varit och pillat. Det fungerar bra på nya korgar med, men kom ihåg det måste vara obehandlat elelr oljat trä för att det ska fungera. Kaffesump fungerar även det utmärkt, det ger en skyddande yta och ojämn färg!
Här syns det bra var slitaget i köket blir, kring golvet! Det är där dammsugare, barn och skurborstar slår emot, det är där färgen ska skavas av för att du utan att bekymra dig ska våga leva i ditt nya kök.
En enda sak säger att det här köket har varit med ett tag - huggkubben. Nu är ju en böjd huggkubbe väldigt opraktisk, d kan inte kslakta, banka kött eller baka på den, för allt trillar av. Men snygg är den ;)
 
En lite mer praktiskmodell som ryms i de flesta kök kommer snart in i butiken för 5915:- +  frakt.Måtten på den är bredd:800mm höjd:860mm djup:565mm  och kommer från Coach House, England.
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 16 Augusti 2013, kl 14:00

 

På en bädd av gulnande löv låg de där en klase rönnbär med sin varmröda färg. Byter man ut löven mot tapeten och rönnbären mot överkastet, ja då kan mantro att det vara samma bild de tänkte på när de fotograferade...
Men rönnbärsrött är verkligen en färg jag tyvcker om, den är varm men inte stickande, den är höst men inte kyla...
 
Något annat jag bara älskar med hösten förutom färgerna, den höga klara luften, stubbåkrarna och vindarna är ljusen. Det är inte bara precis innan man ska somna de gör sig fint nu, de får tändas redan när gästerna kommer och man ser dem ;)
 
Den här typen av fjärilar hittar du på Panduro eller så gör du dem själv genom att klippa ut dem i två lager papper och likka dem på varandra med distanstejp!
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 14 Augusti 2013, kl 11:00
Många rumm fyller ju en speciell funktion i våra hem, sovrummet  ska ge vila, kontoret inspiration, badrummet ska kännas rent och fräscht - och uterummet ksa ge avslappning och ledighet. Naturnära och naturliga material ger ofta den känslan av sig själva. Linnebeige, omålat trä och sakiga vitlaserade nyanser gör ljuset milt och omgivning lugn.
Rotting måste varken vara instabilt eller se billigt ut, det finns riktiga kvalitets möbler i rotting nu för tiden. som den här fåtöljen för 12605:-
Ljuset silar så fint genom linvoile - är du lite sömnadskunnig så hittar du lin i riktigt bra kvalitet på:http://www.linnehem.com/se/linnetyg/
Passa på att låta den mogna frukten från trädgården vara dekorationen nu när det blir mindre gott om blommor.
Vare sig det är sommarens strandfynd eller om du gjutit dem själv i betong så är snäckor praktisk dekoration som håller för att förvaras kallt.
Fågelburar är alltid lika fint, den här nedan på hela 136 cm kommer att dyka upp i vår systerbutik under hösten till ett pris av ca 4500:- per bur

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 13 Augusti 2013, kl 10:00
Nyss satt jag och drömde om långa frukostar i det fria och nu drömmer jag om rostat bröd, honungs doft och mognande frukter - för att inte tala om långa svanplockar promenader i naturen.
Genom att bara byta tyg i vitrinskåpets dörrar eller tapetsera speglarna i skåpluckorna så får hela rummet en ny karaktär.
Mmm morotsmarmelad- det bara måste in ett recept här!
Ett recept på MOROTSMARMELAD från 1911 kan inte vara helt fel:
1 lime
1 apelsin
4,5 dl vatten
4,5 dl fint rivna morötter
6 dl socker

Gör så här:
 1. Tvätta limen och apelsinen och riv skalet fint.
 2. Vill du ha lite beska till marmeladen så spar du kärnorna och lägger dem i en ny ren tesil som får koka med det andra.
 3. Koka upp marmeladburkarna i en stor kastrull så att vattnet täcker burkarna. de måste koka i minst 10 minuter för att bli sterila.
 4. Lägg citrusskalen, juicen från limen och apelsinen i en vid kastrull med tjock botten. Lägg i ev kärnor om du önskar mer beska och låt koka i 10 minuter.
 5. Tvätta, skala och riv morötterna.
 6. Tillsätt morötter och socker till citrus koket.
 7. Låt koka tills marmeladen är tjock, ca 30 minuter.
 8. Fiska upp tesilen med kärnorna.
 9. Häll upp marmeladen på de sterial marmeladburkarna, stäng locket och ställ dem att koka i kastrullen i ytterligare 5 minuter- så håller de sig utan att mögla eller jäsa i många många månader.
Tomatchutneyn och marmeleladen får vi ta en annan dag!
Blankpolerad koppar ger en sån skön varm och ombonad känsla, men brinnande ljus ligger inte långt efter eller hur?

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 12 Augusti 2013, kl 15:00
Efter att regnet strilat ner i ett dygn och temperaturen sjunkit hastigt från +28 till +16 grader så känns det verkligen som höst. Det blev till och med ett gardinbyte i köket såg jag. När jag frågade varför så var svaret:
-Du om solen skiner in vill jag faktiskt se den nu och så hade hon packat ner hissgardinen för den här säsongen. FRam kom en kombination jag trivs med, spetsgardiner från IKEA och Boel & Jans Notre Dame i naturvitt och svart, en skön lantlig kombination som passar i de flesta fönster. Då slipper man få solen i ögonen men man får in ljuset i alla fall.
Skolan har inte ens hunnit börja här i staden men hösten känns påtagligt nära i alla fall. Men vem vet, kanske är det bara en tillfällig nyck och vi får tillbaka solen och kan njuta fram i september igen?
 
 
Så här mitt emellan höst och sommar så känns inredning med dämpade naturfäger så rätt. Om några veckor vill jag ha mörkare och mer höstiga färger och nyss ville jag ha starkare färger i sommarens klaraste blomnyanser- men nu vill jag dämpa det hela. Ta fäger som matchar den bleknande solbrännan och som är skön att vila ögonen på. Tack och lov att de passar bra med det jag vill ha om en månad, annars skulle det bli mycket släpa fram och åter...
 
Stilla bilder av skira blommor ur en flora gör sig fint mot naturfärgerna liksom läder.
 
Sen kan man addera lite bleka rosa röda torkade blomblad till, som torkade rosor eller svaga tryck på linne.

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 11 Augusti 2013, kl 11:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 10 Augusti 2013, kl 10:00
New England eller gamla England, ja det är frågan. Egentligen är det väl bara en kudde, en kofta och en båt som för tankarna till något nytt ;)

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 9 Augusti 2013, kl 10:00
Rustikt, trärent ljust och fräsht, men ändå med en lantlig touch. Det här köket går in i en hur modern villa som helst!
 
Köksdrömmen? Grått, marmor och hur mycket plats till både bak och matlagning sm helst.
 
 
Blekt blått, mycket modernt men ändå med en känsla av att befinna sig i en cottage.
 
Så läckert med grova bjälkar och flyttbara bänkar!
 
Ett skåp för att låta pajen eller puddingen svalna i och som sväljer hur mycket saker som helst. De små hålen i dörren gör att det inte blir fuktigt i skåpet, men håller flugor och annat otyg borta.
Snygg gömma för sopsorteringen!
 
Korsvirkeshus när de är som bäst, uftiga, ljusa och rymliga.

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 8 Augusti 2013, kl 10:00
Är du lite lagom less på papplyktor och dukar med kräftor på till månadesn kräftskiva? Då kanske de här bilderna kan inspirera till något nytt? Varför inte byta ut det röda temat mot ett gult, bara för att prova något annat!
Varför inte göra helt egna duktyngder som hindrar vinden från att stjäla kalaset?
Snäckor är en billig och snygg dekor på bordet som inte är allt för lätt att blåsa bort.
Med krita på träbitar målade med griffeltavlefärg har du placerignskort som kan användas om och om igen!
Tomtebloss är festliga året om!
Räcker inte stolarna? Ta ut köksstolarna och lägg en kudde på så kan till och med gammel mormor sitta med genom hela kvällen!
Billiga och snygga ljusstakar med lite fruktig känsla ;)
Man tager vad man haver, och vips så fick blomkrukan fungera som kyl!
Plockmat och mingel men ändå en gest som gör att gästen känner sig ihågkommen är denna variant på placeringskort. Då kan alla sätta sig med vem de vill dessutom!
Näsdukar är ett sätt att slippa objudna gäster i saften eller driken!

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 7 Augusti 2013, kl 10:00
Riktigt lantliga och höstfina är serien Höstruta från Boel & Jan
Gardinländerna kostar 1069:- per par.
Kuddfodralen kostar 185:- kronor styck
Hissgardinen finns i fyra olika bredder från 485:- till 615:-
 
Lite mer eleegant är serien "Leaf" som finns i både brunt och rostrött. 1335:- per set kostar de gardinerna.
 
En riktig klassiker är gardinenerna i det blå toile de jouy trycket. De säljs för 1335:- per par och du klickar bara här för att hitta dem i butiken.

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 6 Augusti 2013, kl 09:00

 

Nu är det snart slut på mina sommarslöa inlägg, för hur gärna jag än vill suga på semestern så går den mot sitt slut. Nästa vecka börjar skolan och sen är ekorrhjulet i fullgågn igen. Visst här i Halmstad brukar vi ha sommar sköna temperaturer och badvänligt ända till slutet av september med lite tur, men luften blir högre och kvällarna mörkare, så inte ens jag kan förtränga verkligheten.

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 5 Augusti 2013, kl 09:00
Tills kräftskivorna är avverkade så suger jag på sommar-karamellen ett tag till! Jo då det har börjat ramla in enmassa höstnyheter i butiken både på textil och möblefronten och till och med julsortimentet börjar dyka upp, men jag spar det till en annan dag, när det åtminstone regnar ;)
 
Tänk vad mysigt det ser ut med en soffa utomhus, och sånt spring det måste bli om det börjar regna ;) Jag är nog alldeles för praktisk av naturen för att få för mig att ställa en träsoffa under barhimmel.
 
Socker sött, lite för gulligt för att passa just mig, men smaken är så himla olika. Vitmålade korgstolar och lila blommor och rutor.
 
Någonstans mitt mellan lusthus och lekstuga, men vad säger att det ena utesluter det andra?
 
Vad lävkert det kan bli med ett nytt tyg på en gammal sliten fåtölj!

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 3 Augusti 2013, kl 11:00
Nu är det inte bara grönsaker och jordgubbar som finns närodlade att plocka, nu kommer snart alla läckra plommon, rönnbär och äpplen - för utom all läcker svamp förståss!
 
Varför inte sy ett eget vindskydd? Några rundstavar från brädgården och en bit canvas eller denim som du antingen vaxar eller sprayar för att få det vattentätt. Det är något som är användbart i många år framöver!
Körsbärs rött, emalj och bolstervarsrandigt - så mycket mer somrigt lantliv kan det nog inte bli!
 
Vill du läsa i lugn och ro? Varför inte hitta en skuggig plats vid en sjö?  Nu kan ju båtar, speciellt mindre roddbåtar var rätt så obekväma så ladda upp med en hög med filtar och kuddar och glöm inte en termos med något gott att dricka!
 
Vem sa att sommarhuset behöde vara stort eller att det behövde ligga långt hemifrån? Varför inte skapa ett i din egen trädgård eller på en liten kolonilott? Shingel plattor, spröjsade fönster och rutiga tyger skapar den riktigt sommar sköna lantliga looken!

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 1 Augusti 2013, kl 22:00
Är det sommar så länge jag bara kan sitta ute, okej på med infravärmen och fram med pläden. Tänd 100 ljus, men så länge jag inte behöver understället på så kommer det vara sommar här!
Ett uterum behöver absolut inte vara stort för att ge den där underbara lantliga känslan, snarare tvärt om. Et sådant här litet cafe bord med hemsydda stolsdynor, en udda mjölkkanna fylld med vägkantens blommor från morgons promenaden ger rummet en riktigt skön känsla!
 
Är du inte ett fan av persienner? Få samma avskiljdhet med hjälp av en vitmålad skir väggskärm istället. På så sätt ser ingen in men rummet blir inte mörkt för det. För att göra rummet ännu mer lantligt så lägger du på en blommig duk & matchar med blommiga stolsdynor. Avsluta med en stor bukett blommor från trädgården!
 
Drömterassen som leder ner till den skyddade viken där vattnet alltid är varmt, som ligger avskiljt och där myggorna inte trivs ;) Drömma måste man ju!
 
Tänk vilken skillnad ljus kan göra för att göra trädgården mysig. Använd ståltråd och gamla syltburkar eller varför inte konservburkar som du gör hål i med en spik för att få ut en del av ljuset!
Skulle du vilja ha något liknande gjort? Om du inte slöjdar själv så kontakta http://www.luffarstigen.se/ så kan du säkert få hjälp!
 

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier