Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Torsdag den 28 November 2013, kl 09:00
Det här är för mig, en klassisk engelsk lantlig jul. Men vi har nog alla våra minne och visioner om vad det är. I vilket fall kanske bilderna vara en inspiration för just dig?
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 27 November 2013, kl 09:00
Lyx är väldigt relativt, för vissa av oss är det pengar i överflöd, för andra mat på bordet, för endel att ha tid och för just mig att ta mig tid till mina nära och kära - att prioritera dem i alla lägen och mitt behov av att får vara i deras närhet. Vad är lyx för just dig?
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 24 November 2013, kl 09:00
Ja måste man vara på landet för att fira en lantlig jul? Eller går det att skapa den stämningen var som helst?  Visst underlättar det om huset åtminstonde har en egen trädgård, men den lantliga känsaln sitter nog mer i insidan än utsidan eller hur? Man kan skapa känslan av något precis var som helst tycker jag. Vill jag ha en afrikansk stil i mitt hem så måste jag inte flytta till Afrika, vill jag ha en nordisk Gustaviansk stil- ja då sitter det mest i mina val på det jag har omkring mig. Så visst, lantligt är nog mer användbart, användt och hållbart och det går att skapa precis var du än befinner dig!

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 22 November 2013, kl 09:00
Får man inte snö ute, kan man ju alltid låtsas och ha den inne ;) FAst nej jag kommer inte göra en vit jul-  jo då jag har provat, och julstämningen kom aldrig. Det kan ha att göra med att det blev en grön jul och solen sken genom vita gardiner in i ett vitt hem och allt andades skagen sommar.... Nej här blir den linnefärgad, röd & tweedig. 

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 21 November 2013, kl 09:00
Tisdag den 19 November 2013, kl 09:00
När allt blir mörkt runt om kring oss, ja det är väl då vi längtar som allra mest efter ljus. Det är nog de dagaran vi gärna faller för frestelsen att måla hela hemmet vitt. Visst går det, framförallt om man bor i landskap där marken fryser i september och snön ligger från oktober till mars. Men om du nu älskar vitt, vitt vitt så kan här vara lite bra saker att tänka på för att göra det förenligt med vardagen.
I naturen är marken bara vit när den är täckt av snö och håller dig på minusgrader,, det gör det sällan inne så låt golvet ha en melerad naturfärg som trä, sand, lera, sten eller gräs
Tidningpapper finns i massor och kan användas till både bokomslag, tavelinramingar, tapeter och julpynt om man vill prova sig fram med vitt mot det man redan har.
Ljust grått har nästan samma effekt, men det är inte lika känsligt och går dessutom utmärkt ihop med oblekt lin, ofärgat trä och det vita syns bättre.
Här är en mall till strumporna ovan.
För att göra effekter mot det vita krävs inte att du har svart, det räcker gott med riktigt mörk marinblå eller grå.
Förmycket vitt kan bli rätt kallt, men trotts det kan ljusblått framhäva det varma i det vita-  på ett villkor att du har något varmt vitt, dvs vitt med en gul ton i, som björkstammarna här.
En utmärkt bas som faktiskt inte alls är vit mer än i taket, men väldigt ljus. (Soffan hittar du på http://www.manorstyle.se/p/bibilotek-kontor/chesterfield-soffa-i-gra-ull-2-sits.html)
 
Tänk att den ljusgrå väggen ser vit ut mot det grå och det linnebeiga.

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 17 November 2013, kl 12:00
En riktigt gammaldags jul drömmer många av oss om. Visst är Fanny & Alexander idealet vi drömmer om, strax före kriget, när rika verkligen var rika och bekymren för dem få. Där julklapparna var färre men överdådiga och allt tycktes så där underbart, vackert och ljuvt. Mmm jag älskar att drömma mig bort...

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 15 November 2013, kl 09:00
Hur julmiddagen ser ut är nog för många en tradition och för andra en variation. Vissa år är man hela släkten andra bara två, men lika väl kan man unna sig att duka riktigt fint. Och jag vet inte riktigt säkert vilken typ jag gillar mest, den där massor av männsikor samlas och alla är med på dansen runt granen, eller de där tystnaden råder för man är så få. Kanske är det så att alla jular har sin tjusning, bara man får välja själv....
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 13 November 2013, kl 12:00
Rosa julgranskulor, jag vet att många sätter i halsen när de tänker tanken bara. Sen finns det hem som jag inte skulle kunna tänka mig utan just de sär rosa kulorna. Vi känner nog alla någon så där romantisk, skir, kvinlig - fast det finns manliga med, så det är nog fel ord. De där människorna som föddes med ett sidenband runt armen och som hela livet gör allt vackert, oavsett hur det såg ut från början. De har ofta en tendens att se vackert i alla människor med, en förmga jag avundas dem...
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 11 November 2013, kl 17:00
Vi är alla olika, och just i juletid tycker jag att det blir så mycket mer märkbart. Talar man om hur en perfekt jul skall vara, ja då är svaren lika många som de jag frågar. Och handen på hjärtat, den varierar no från år till år min egen drömmars jul. Vissa år ska den vara naturlig, ibland ska den vara glamorös, ibland tillbaka till 1800-talet och helst ska den vara som när jag var barn, men ändå inte. Jag minns julpyntetn som speciellt, men när man hittar det så innserman att det var rätt plastigt, väldigt grätt och inte alls så där rosenskimrande vackert. Här kommer ett hem som är vackert, redigerat och omöjligt att leva i, men som passar bra att drömma om just för det!

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 10 November 2013, kl 12:00

Något litet sött och gott att provbaka kanske och för vissa helt nödvändigt för en riktig jul...


Skotska virvlar som smälter i munnen
Du behöver 75 g smör
25 gram florsocker
0,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbssylt eller annan god röd sylt elelr gele
1 krm salt

Vispa socker, vaniljsocker och smör - tills det är vitt och poröst. Sikta över mjölet och saltet och rör ner i smörblandningen. Spritsa ut kakorna med en 2,5 cm stjärnformad tyll (det heter tyll, pipen till spritsen) till kakor med 3 cm i diameter ca 6 mm höga på ett bakplåtspapper.
Grädda i 8-10 minuter i 190 grader varm ugn.
Koka samman sylten tills den geléar sig ordentligt eller blanda i syltsocker, gelantin alternativt florsocker så att den blir stabil.
När kakorna svalnat brer du den svala sylten på en kaka och sätter samman med en annan.
Sen pudrar du dem med florsocker, vaniljsocker eller doppar i smält blockchoklad...

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 8 November 2013, kl 10:00
Hur sin din dröm jul ut? Jag tror det finns lika många drömmar som det finns människor och det är väl helt underbart. Här har du ett gägn olika varianter att titta på. Vem vet kanske hittar du grundtonen för just din variant?
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 6 November 2013, kl 10:00
Driving home for Christmas! Vem skulle inte vilja komma hem till detta? Kanske kan du inte få allt, men en vacker krans på dörren kan alla få!

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 4 November 2013, kl 10:00
Bara för att man hr en öppenspis elelr för all dele en spiselkrans, så säger det ju inget om vilken stil du väljer att dekorera rummet i. Här kommer flera mysiga, vackra och väldigt olika dkorer och har du ingen öppenspis så finns det både etanol. el och tomma spiselkransar att köpa!

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 2 November 2013, kl 10:00
De här bilderna har bara en enda ska gemensamt, jag tycker om dem ;) Ja å sen är de brittiska förstås!
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 1 November 2013, kl 10:00
Grönt är för mig, lugn, ro, frid och naturliga ljud. Som att komma hem till en skog täckt av mjuk mossa där fåglar och blommor fyller luften med sång och varma dofter..
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier