Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Tisdag den 29 April 2014, kl 09:00
Too much can be incredible, eller överväldigande. Ska du skapa något intensivt, med massor av en enda stil- romantisk, industri, antik eller vad du nu är ute efter - så gör det i en speciell sektion av rummet. Gör dina egna "installationer" små kreativa platser där du samlar allt som har just den stilen- det blir ofta mycket mer effektfullt än att sprida det över hela rummet eller hemmet.
Samla tex gamla speglar i en grupp, var för sig är de bara slitna och rätt oanvändbara men tillsammans ger de en läcker effekt....
Ett gammalt slitet golv får ett helt annat uttryck mot nya saker, det behöver intevara möbler, utan det kan vara precis vad som helst som bryter i stil - som här i en elegant butik för skräddade kostymer!
Linne, spetsar och gasväv - romantiskt & skirt - ger en oerhörd effekt mot rostiga rör och blank krom.
En antik kamin i grön emalj, liggande träpaneler och en bokhylla av zink nät - var och en för sig vackra, men tillsammans bryter de mösnter och skapar en ny helhet.
Tänk dig detta som ena änden och bilden nedan som den andra av samma rum - det ger helt andra effekter!

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 25 April 2014, kl 07:00
Industristilen kan av helt natrliga skäl bli ytterst stel, kall & hård- men hur gör man för att få den kännas bekväm, avslappnad och så där skön som på alla inredningsbilder? Den kräver inte bara stål, gammalt & slitet- den kräver lite lyx, flärd eller elegans för att bli helt rätt. En kristallkrona tillexempel, en elegant salongsfåtölj i sammet, något lätt, elegant och sofistikerat gör att industridetaljerna kommer mer till sin rätt. Det behövs lite elegans för att göra så att det ruffa, slitna och grova kommer till sin rätt. 
Precis som ett rum med äkta mattor, antikviteter i ett hus från 1800-talet behöver lite nytt, lite grövre accenter för att utstråla lätthet och elegans. Det är kombinationen & brytningen som visar hur elegant, hur grovt det är.
Utan något att jämföra med, blir det eleganta inte elegant, det runda inte runt utan det blir enformigt- visst enhetligt & symetriskt, men lätt trist. Som ett rum i bara grått, en enda röd detalj och det grå blir nyanser av grått & inte en enhetlig grå massa...
Och nej man måste inte ha en gammal industrilokal, en vindsvåning eller ens en källare för att  få till det- man måste bara utgå från det man har. Är rummet en kub med normal takhöjd, då får man skapa illusionen av rymd om det är den man suktar efter. Möblera sparsamt, en tavla, en soffa och glest mellan allt. Det blir kanske inte en tresits soffa utan en fåtölj för att få effekten.
Har man gigantiska fönster, så kan lösa spröjs skapa illusionen av gamla industri rutor, eller varför inte tunga sammetsgardiner...
Som företagslokal är den här ytan otrolig, men som hem blir den lätt opersonlig och ekande tom. Delar man in den i mindre rum i rummet med tyg, rumsavdelande möbler och mattor som markerar varje del, slipper man den känslan.

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 24 April 2014, kl 21:00
Visst är de något alldeles speciellt, husen med halmtak, lite Hobbit känsla eftersom de får rundade former och kan läggas på ett tak med vilken form som helst efter som materialet i sig är precis som ett hår, mjukt och formbart. Metoderna för hur man lägger ett halmtak brukar ofta gå i arv från generation till generation - det är helt enkelt ett av de få yrkena man idag ärver! Bara det gör mig faschinerad!

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 23 April 2014, kl 21:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 17 April 2014, kl 09:00
Flygplan, läder, vitage & industri i skön blandning...

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 15 April 2014, kl 09:00
Vackert, historiskt & ljuvligt!

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 13 April 2014, kl 09:00
Jag fortsätter på spåret inredning med tema och denna gång är det dans eller balett som är basen. Inte bara till det sockersöta flickrummet, för bleka pasteller, svala dimmor och mjukt dun kan bli basen i vilket hem som helst. Kanske ger det dig någon idé till något i just ditt hem...

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 11 April 2014, kl 10:00
Påsken, pastellerna & ljusets tid. För mig är det inte en högtid vi firat mycket alls- vilket kan bero på att en av årets stora hunutställningar alltid går av stapeln just då och det blir liksom inte mycket av att pynta när man trimmar hundar och åker bil större delen av helgen. Men nu mer när vi är "ohundinga" i familjen så skulle det kunnat bli en stor högtid, ja om man nu tål ägg, men det slipper vi undan det med så av påsken återstår pynt och godis - vilket absolut inte är fel! Det blir som en andra Halloween, god mat, fågel och godis- fast i pastelligare nyanser.
Påskpynt går utmärkt att skriva ut med en färgskrivare, om man inte vill lägga ner en massa pengar på att köpa notpapper, stämplar och annat i en hobby butik! Sen är det bara att fylla riset.
För den mer kreative kan väl en slinga med vimpla , stämplade på bli perfekt, tyg,lim,snöre & färg är vad som behövs.
Och har man inte lust att klippa i tyg kan man mycket väl printa även vimplar på papper som hos http://dining-delight.blogspot.se/2013/03/easter-spring-mantel.html
Det måste inte vara avancerat för att bli snyggt, pappersservetter och sidenband på träbesticken räcker lååååångt!
Och de behöver inte vara massor av gula saker för att ge påskkänsla, marsipankycklingar och apelsinjuice kommer man långt med...
För att inte tala om citroner =)

Citronkaka med glasyr till 12 personer

Till kakan behövs:
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
110g smör
250g strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk

Till fyllningen behövs:
1 msk rivet citronskal
1,2 dl citronjuice
1 msk majsena
85 g smör
150 g strösocker
4 äggulor, vispade

Till glasyren behövs:
450g florsocker
110g smör, rumsvarmt
2 msk citronjuice

1 tsk rivet citronskal

2 msk mjölk

Gör så här:

Värm ugnen till 180 C. Smöra & bröa två  runda kakformar 20cm i diameter. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.

Ta en stor skål, vispa ihop smör och socker tills det är vitt & pösigt, det tar ca 5 minuter med elvisp. Rör i äggen ett i taget, rör sedan i vaniljsockret. Vänd ner mjölblandningen växelvis med mjölken blanda bara så mycket som det behövs för att göra smeten slät.

Häll upp smeten i de bröade formarna. Baka av i 30 minuter, eller tills den inte klibbar på en provsticka. Låt svalna i formarna i 10 minuter. Stjälp upp dem och låt svalna helt.

Gör fyllningen: I medelstor kastrull, blandar du 1 msk citronskal, 1,2 dl citronsaft och 1 msk majsena & sipar det slätt. Rör i 85 g smör och 150g strösocker, och låtblandningen koka upp på medelvärme. Koka i en minut under ständig omrörning. T av kastrullen från spisen.

I liten skål vispar du äggulorna släta. Vispa i en liten mängd av den heta citron blandningen. Häll sedan ner äggsmeten i kastrullen & vispa den varma citronblandningen snabbt. Sänk plattan till 2:an, värm under omrörning i ca 5 minuter, eller tills smeten tjocknar ( Låt deninte börja bubbla).

Häll blandningen i skål. Täck med plastfolie mot ytan sör att förhindra att den skinnar sig. Kyl till rumstemperatur. genom att ställa den i kylskåp i 3 timmar.

För att göra glasyren : T en stor skål, vispa florsocker, 115 g smör, 2 msk citronsaft och 1 tsk citronskal till en slät smet. Vispa i mjölken och fortsätta att vispa tills det är ljust och fluffigt .

Sättsamma & dekorera: Dela kakorna i två delar med en l¨ång sågtandad kniv. Lägg den första bottnen med snitt ytan uppåt på ett serveringsfat. Bred ut hälften av citronfyllningen. Lägg på nästa kakskiva och bred på lite glasyr. Lägg på det tredje lagret & täck med resterande citronfyllning. Lägg på det sista kaklagret och bred över hela kakan med glasyr. Förvara kakan täck i kylen fram till servering .

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 7 April 2014, kl 14:00

Kategorier: 1 kommentar

Lördag den 5 April 2014, kl 14:00
Slitet & nött, älskat och välskött- eller kanske bara starkt nog att överleva? För mig är gamla slitna läderfåtöljer något hoppingivande. Det finns alltd en möjlighet, hur skavda de än är av tidens tand att laga dem. Det finns alltid en plats för dem och alltid någon som kommer att älska dem, bara de får lite omvårdnad. Kanske lite tyg, en omgång ny stoppning & lite kärlek....

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 3 April 2014, kl 10:00
Magnolian blommar utanför huset & isbrytarna jobbar fortfarande uppe i Bottenviken. Om vårt land är avlångt så märks det aldrig så väl någon gång på året som nu. Men det går så fort när det vänder och ljuset kommer tillbaka att jag tror att varken snö eller kyla kan minska någons inneboende vårvärme. Drömmer du redan om prunbkande rabatter och sätter frön i massor, eller är det helt andra saker som lockar? I viket fall så är det v äl helt perfekt tid på året för just drömmar om sol, värme och framtid...

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 2 April 2014, kl 08:00
Gammalt läder mmmm... Doften, känslan och tanken på att det kan hålla i evighet om jag bara bryr mig. Åh vad jag är förtjust i känslan att det kan hålla. Att om jag bara sköter mins saker rätt kommer de att finnas för alltid. Som en framtida skatt, som ett arkeologisk fynd. Jag hoppas bara att ngåon slipper gräva frm min soffa eller mina gamla skor ;)

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier