Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Söndag den 31 Augusti 2014, kl 09:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 29 Augusti 2014, kl 11:00
 
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Måndag den 25 Augusti 2014, kl 14:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 23 Augusti 2014, kl 13:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 20 Augusti 2014, kl 11:00
 

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 19 Augusti 2014, kl 11:00

Kategorier: Skriv en kommentar

Söndag den 17 Augusti 2014, kl 11:00

Deg
0,75 dl mjölk 
1 msk vinäger 
4,5 dl mjöl 
Halv tsk salt 
225 gr tärnat smör eller margarin, kylskåpskallt

Fyllning 
0,75 dl + 0,25 dl socker 
3 msk majsena mjöl
2 msk apelsinjuice 
1 msk rivet apelsinskal 
1 tsk mald kanel 
174 tesked mandel extrakt 
1 krm salt 
1 liter urkärnade färska körsbär eller frysta urkärnade söta mörka körsbär, tinade, avrunna 

1 ägg, lätt vispat & blandat med 2 tsk vatten (till pensling)

Gör degen så här:

  • Vispa mjölk och vinäger i en liten skål.
  • Blanda mjöl och salt i en annan skål; lägg i smöret gnid in med fingertopparna tills blandningen liknar grovt mjöl.
  • Rör i mjölk blandningen; knåda snabbt samman degen i skålen, men bara tills degen kommer ihop. Gör degen till en boll. Dela i 2 delar, en något större än den andra. Kavla ut varje deg bit & linda in i den var för sig i plastfolie och lägg i kylskåp i 30 minuter. 

Under tiden förbereder du fyllninged:

  • Blanda 0,75 dl socker majsena, juice, apelsinskal, kanel, mandelextrakt & salt i en skål. Lägg i körsbären och sleva runt för att blanda. Låt stå 30 minuter.
  • Värm ugnen till 200 ° C.
  • Kavla ut degen på lätt mjölat arbetsyta till en ca 30 cm stor rund skiva. Klä pajformen med degen.
  • Kavla ut resten av degen på lätt mjölat arbetsyta till 30X20 cm stor rektangel. Med hjälp av en deg sporre eller pizza slizer skär du ut nio 2 cm breda remsor.
  • Skeda upp körsbärsfyllning i den klädd pajformen.
  • Placera 5 deg remsor över pajen i en riktning och 4 i motsatt riktning, sett galler bildas. Fläta om du vill.
  • Tryck fast remsor mot kanten av degen i botten. Skär till kanterna & pensla med det uppvispade ägget. Strö över det resterande sockeret. 

Grädda pajen i ca 20 minuter. Täck ev kanterna med folie krage för att förhindra övergräddning. Fortsätt att grädda tills fyllningne bubblar eller tills den är gyllenbrun, ca 40 minuter längre. Låt pajen svalna på ett galler  i minst 1 timme. Serve paj ljummen med vispad grädde eller vanlijglass.

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 14 Augusti 2014, kl 16:00
Nej detta är inte England, utan http://www.briandittmardesign.com men stilen är klassisk och skulle myhcket väl kunna vara brittisk...
Jag bara ääälskar mixen av kaffe toner och vita nyanser - och de breda listverken...
Italienskt med tweedklädd pianopall!
Socker sött med mixade voiler,spetsar och lantligt groa möbler...
Inte heller brittiskt utan Texas baserade Ellen Grasso har stylat rummet - men stilen skulle lika gärna kunnat vara ytterst engelsk.

Kategorier: Skriv en kommentar

Tisdag den 5 Augusti 2014, kl 12:00

Kanelpannkakor - perfekt för sköna långa lata frukostar

Ingredienser: 
Kanelfyllning: 
4 matskedar flytande margarin eller smält smör
1 dl farinsocker 
Halv matsked mald kanel

CREAM CHEESE GLASYR: 
4 matskedar smör 
50 g rumstemperatur philadelhia ost
2-2,5 dl florsocker 
Halv tsk vaniljsocker

PANNKAKOR: 
2 dl mjöl 
2 tsk bakpulver 
Halv tsk salt 
2 dl mjölk 
1 stort ägg, lätt vispat
1 msk matolja eller flytande margarin

Gör så här: 
Förbered kanelfyllningen: I en medelstor skål rör du ihop smör, farinsocker och kanel. Häll fyllningen i en spritpåse eller i en plastpåse.

Förbered glasyren: I en liten kastrull smälter du smöret på svag värme. Stäng av plattan och vispa i cream cheese/philadelphia osten tills den är nästan slät. Sikta florsocker i pannan, rör om och tillsätt i vaniljsockret. Ställ kastrullen åt sidan medan du gör pannkakor.

Förbered pannkakssmet: I en medelstor skål, vispa samman mjöl, bakpulver och salt. Vispa i mjölk, ägg och olja/margarin.

Grädda pannkakor: Hetta upp en stor, teflon stekpanna på medelvärme och droppa i flytande margarin eller smält smör. Använd en glass skopa eller decilitermått för att lägga smeten i pannan. Använd bottnen av skopan eller kopp för att sprida smeten i en cirkel. Sänk värmen till medium hög. Klipp av hörnet av påsen med kanel fyllning och pressa fyllningen till det öppna hörnet. När pannkakan börjar få bubblor lägger du på fyllningen. Börja i mitten av pannkakan, spritsa fyllningen ovanpå pannkakssmet i en virvel (precis som du ser i en vanlig kanelbulle). Grädda pannkaka 2-3 minuter, eller tills bubblorna börjar spricka ovanpå pannkaka och den är gyllenbrun på botten. Skjut en tunn, bred metallspateln under pannkaka och vänd försiktigt. Grädda ytterligare 2 till 3 minuter, tills den andra sidan är gyllene också. 
När du vänder pannkakan på en tallrik, kommer du att se att kanelfyllning har skapat en virvel av kanel. Torka ur pannan med hushållspapper, och upprepa med resterande pannkakssmet och kanelfyllning. Hetta upp glasyren snabbt om det behövs. Servera pannkakor toppat med ett virvel av glasyr.

Kategorier: Skriv en kommentar


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier