Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Torsdag den 12 Juli 2012, kl 09:00

Att få vilda blommor att se så där lagom arrangerade ut det är svårt det!

 
 
DIY: How to Make a Wildflower Bouquet article photo Flowers 

Här kommer lite tips och instruktioner på hur du gör en... 

 

Till vår bukett använde vi:
klöver
kamomill
fänkål
myskmadra
rölleka
smörblomma
maskros
instruktioner:
1. Plocka blommorna tidigt på morgonen och låta dem stå i kallt vatten i flera timmar gärna i kylen. Om du inte råkar ha en blommande äng i närheten så kan många av dessa blommor och örter beställas från din lokala florist eller plantskola.
2. Samla allt det gröna i din hand, lägg de större blommorna i botten och den känsliga blommor som, kamomill som lätt tappar bladen eller blir kantstötta, överst. Vi använde blommor som just hade slagit ut och några som var på slutet av sin livslängd. Det gör buketten intressant och dramatisk.
3. Vi tog av de flesta bladen nedåt på stjälkarna men lämnade en del kvar uppåt, allt för att ge den en vild, naturlig känsla. Knyt bukett med garn många stadiga varv och sedan ett band som du själv väljer (vi använde ett gammalt sidenband band).

Vilda blommor kan vara mycket känsliga, så det kan vara klokt göra två buketter och ha en i kylen i reserv om den första börjar sloka. Använd gärna de slokande blommorna i en ny bukett i hopp med knoppande blommor för att ge charm och en opretentiösa känsla till din bukett.

 

Stort TACK till http://www.projectwedding.com

Kategorier:

Skriv en kommentar 


Senaste inlägg

Arkiv

Kategorier