Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Onsdag den 29 Februari 2012, kl 22:00

ÅH!! När jag skrivit färdig och sklle lägga in kort, vad händer då?? Firefox ska uppdatera sig, och vad händer då?? Allt är borta. GRRRR.....

Jaha, vad ska vi skriva då då? Jo, solen har lyst och 10 grader varmt har det varit. Underbart! Skottdag idag, skulle kanske ha friat......kanske därför han skulle till Norge idag.......Nä knappast. Får väl vänta till nästa gång då.

Har bytt glödlampa på bilen. Var iväg och köpte lampor, ska fixa extraljusen imorgon. Har köpt lampor till alla för går en brukar det komma flera, men nu är jag beredd. Passade på att helghandla också så kan jag hålla mig hemma imorgon. Tvättade bilen också, det behövdes och medan jag väntade på min tur bytte jag halvljuslampan. Extraljusen kräver lite skruvande.

Sportlov från skolan men jobbar lite hemma. Blir så irriterad, tror jag kan och nästa gång det räkneproblemet kommer igen fattar jag inget......räkna med bråk!

Har suttit i min hörna och njutit av solen med en bra bok i öronen. (lite vasst och hårt var det). Lyckade äntligen få in den i telefonen och det fungerar som det ska. Inte ens Ove har lyckats, men helt plötsligt.......händer det! Riktigt bra är boken, Lögnen, men vet inte vem som skrivit den.

Nya besök vid vårt fågelbord har vi fått. Gråsiska och grönsiska. Har fått experthjälp. Ornitologerna har så man kan ladda upp bilder och fråga. Super när man inte är säker.

Christina kommer hem till helgen men hon ska ut med sina kompisar och vi ska till Uppsala en sväng på lördagen. Men lite hinner vi ses i alla fall.

Gråsiskor i sällskap 

 

 

 

 

 

 

Grönsiska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gråsiska, hane

Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Lördag den 25 Februari 2012, kl 20:00

 

Aaaahhh! Hemma efter ett besök i Larvik hos Malin och Reidar. En underbar vistelse med underbar mat, spa och sällskap! Tack Malin och Reidar!

  Ett par av förrätterna. Träplattan kom från en stock som flutit iland och sågats och behandlats och nu var tallrikar, kan inte beskriva vad det var för det kommer jag inte ihåg, men väldigt faschinerande gott.

Vi blev bjudna på en 8 rätters meny, Med olika vin till varje rätt. Så otroligt gott! Menyn komponerad enbart för vårt besök! Och lite bakochfram. Reidar är hovmästare och väldigt intresserad och duktig med vin, så han valde vinerna och bad kocken laga nåt passande. Orginellt och sanslöst gott. En av rätterna var älgfilé med tillbehör som kom till bordet under en kupa som var fylld med rök och kocken kom och duttade lite olika såser på tallriken, Himmelskt gott! Lättrökt, mör.............det finns inte ord att beskriva!

Efterrätt så klart och en mängd olika viner som syns här. Blev väl lite mycket av den sortens goda........inte så man vart så väldigt berusad men ändå,


.

Utsikten från rummet var inte fy skam det heller. När balkongdörren var öppen hördes havets vågor

Vårväder hade vi, ingen snö, och solsken. Vi tog en promenad igår och bara njöt, förutom jag som hade fel skor..........men jag njöt ändå. Sen gick vi ner på spa och badade både bubbel och annat innan vi gick på massage. Skönt men hon hade kunnat vara lite tuffare. Mer god mat på kvällen och sen var det bara sängen som gällde. Inga problem att somna då.


Nu är vi hemma igen och det är lika skönt det men det är trevligt att åka bort.

Pratade med Linus som är förkyld än. Han ska åka till Teneriffa med pappa och familj nästa vecka.

Det blev ingen konsert för mig då vi kom hem så sent. Hoppas det gått bra för dom, får höra sen.


Kategorier: februari, 1 kommentar

Tisdag den 21 Februari 2012, kl 22:00

Åter en dag till handlingen. Skola, repetition, fattar (glömmer) regler och annat. ska plugga lite och göra första provet efter sportlovet.

Mera Österrike, vid en jättestor damm där vi fick gå in i dammväggen på guidad tur. Enorm och imponerande.

Var till Kerstin på lunch efter skolan. Gottgottigottgott! Och trevligt. Träffar väninnorna alldelens för sällan. Det känns när man träffas. Handlade lite, en hylla till skrivaren bl.a. och för en gång skull var jag klok. Tog med kläder till ridningen i morse. Så jag var på en ridlektion också. Jisses så solen tagit på ridbanan, inte mycket snö/is kvar. Fick Titti idag och Helen som lärare. Mycket skritt, vi tränade på framdelsvändningar. Och mycket utan stigbyglar och trava då på Titti är lite skumpigt om hon inte är samlad och bär upp sig. Eller kör fram huvudet och vill öka farten. Det vill hon ofta. Men jag tycker det kändes bra. Trivs med henne men nu är det nog dags att byta kompanjon men det blir nästa tisdag eftersom vi inte är hemma på fredag.

Österrike igen, en av borggårdarna.

Hem för lite kvällsmat, rester från fredagen. Det var också gott. Sen slappt framför tv:n med stickningen i händerna och datorn efter det men nu börjar det bli dags för John Blund.

Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Måndag den 20 Februari 2012, kl 22:00

Sista ordinarie övning inför konserten. Gick så där......men med tanke på att vi inte har någon dirigent närvarande fysiskt så blev det väl rätt bra. Nu blir det genrep på torsdag men då är jag ju inte hemma.......Hoppas hinna hem till konserten i alla fall. Men det kan ju bli knappt om tiden. Det får inte hända nåt efter vägen då. Vi har 6 timmars körtid.

Skola imorgon och sen lunch med en väninna och till kvällen fick jag en ridtur. Blir ju inget på fredag. Får nog ta kläderna med. Man vet ju aldrig vart tiden tar vägen.

            

Tog en härlig promenad i solen, men den gick i dis efter vägen. Träffade strömstaren igen på ett annat ställe. Syster yster ringde och vi pratade över en timme. Trevligt för nu var det ett tag sen vi hade tid samtidigt. Hade lunchen på värmning när jag var ute och fick varm mat när jag kom hem. Rätt som det var rasslade det i dörren och Ove kom hem med en påse semlor i högsta hugg. Dom hade lite att göra så han fick åka hem. Så vi fick lite fika tillsammans. Mums!

Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Söndag den 19 Februari 2012, kl 18:00

På promenad i vackert vinterväder i fredags.

Så har helgen gått med ett helt gäng födelsedagsbarn. Hur kan man ha tre stycken som fyller år på samma dag? Syster Lotta, Oves Kristian och Bror Ingvar. Bara Ingvar bor inom rimligt avstånd så han fick personliga gratulationer. Och vi blev bjudna på trerätters middag. GOTT! Alla fylldde år igår lördag. Så mycket mer blev det inte igår. Ove fick ta en öl till maten så körde jag hem men det regnade och var helt svart. Har börjat se dåligt trots glasögon då. Tänkte att det var tur att det var kallt och klart när jag åkte hem från Sundsvall.

Ridning i fredags och jag hade Titti igen och Malin som lärare för Christin var sjuk. Nya intressanta påpekanden. Slappna av i axlarna....och hon gick mycket mjukare men eftersom hon gärna drar iväg så fastnar axlarna när man håller i. Mer att tänka på.

Titti, batteriet tog slut så det blev en dålig bild. Ser rätt liten ut men är jättestor! Stege är bra.

Goda Urfabiffar med klyftpotatisoch tzatziki efter ridning och dusch. GOTT! På spåret med vit chokladmousse till så var kvällen fulländad.

Idag har Ove fått ordning på dom stationära datorerna igen och jag var iväg på årsmöte med ridklubben. Har godkänt att vara med som suppleant i styrelsen. Intressant att se vad som försigår där.

Töväder hela dagen idag. Tråkigt! Och kommande vecka ska det bli plusgrader. Inte bra!

Stjärtmesarna är här och jag kan inte låta bli att fota dom.

Domherren blåste upp sig och jagade iväg gulsparven.

 

Tagoxe på inflygning

Kategorier: februari, 1 kommentar

Torsdag den 16 Februari 2012, kl 19:00

Så kan det bli. skulle skriva mer igår men det blev inget av.........Putsade ett fönster igår sen kom Ove hem och det blev inte så mycket mer.

Idag har jag inte varit från gården på hela dagen! Längesen, tycker det är nåt hela tiden och tiden bara rusar fram. Skönt att inte ha nåt måste. Har städat lite och tvättat.

Satt och gjorde lite matte på eftermiddagen och det var värst vad mycket jag redan glömt. Är inne på lite repetition på det kapitel jag håller på med. Behövligt! Ska nog jobba lite mer med gamla uppgifter också. Skola och ridning imorgon.

Vy över Salzburg i Österrike

Salzburg, Österrike 2010


Christina är så trött och efter vårt samtal igår så ska hon skicka iväg en håranalys. Spännande! Vi skickade på hästarna då det begav sig och helt otroligt kunde han genom håret tala om var hästarna hade ont och hur dom travade. Skickade på mig själv en vända men minns inte vad han sa.

Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Onsdag den 15 Februari 2012, kl 12:00

eller nåt..........Har varit till tandhygienisten. Inga hål som måste lagas dock, tur nog, men nog skulle hon ha över 900 kr. Tur att hon är trevlig. Men nu är det klart för ett år framåt förhoppningsvis.

Passade på att veckohandla på vägen hem och om allt går i lås så ska jag inte ut och åka alls imorgon. Det var inte igår som en veckodag blivit helt på hemmaplan. Förstår inte hur jag hann jobba också. Fast..... jag hoppas ju att jag får nåt nytt snart, trots allt.

Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Tisdag den 14 Februari 2012, kl 21:00

Ny dag som är passerad. Började när klockan ringde och jag var fortfarande trött. Sviter efter gårdagen förmodligen. Ja....jag lade mig 9, på spikmattan och läste för att kunna somna tidigt. Gick hyggligt. Vaknar kl 2..........inte i fas. Klockan ringer 03.45, lämnar hemmet 04.45 för att vara i stan 05.05. Varför då kan man undra. Provade på att vara busschaufför. Min vän lät mig åka med och se hur det är, och visst kan jag tänka mig att köra buss. Kl 13.20 var vi klara den här dagen. Då åkte vi och käkade lunch, åtminstone jag var hungrig som sjutton. På kvällen var det kör som vanlig och jag lyckades få en liten lur innan. Somnade gott igår kväll invid min goa sambo och sov hela natten och märkte inte ens när han gick upp i morse. Tur jag ställt min klocka.

StrutsbäbisStrutsbäbis från i somras.

Ringde arbetsförmedlingen för att kolla om jag kan gå bussförarutbildningen och få hjälp med försörjningen. Men så kunde man inte göra, dom har egna utbildningar osv, osv. Bad att få träffa någon och diskutera min situation. Men så kan man inte göra heller. Har ju en dryg månad kvar på lönegarantin och då får man vackert lov att vänta. För jag lär inte bli kallad till möte snart vad det lät. vi får väl se.

börjar längta lite efter sommaren.

Sen åkte jag till skolan för lite matte och fick några aha igen. Underbar lärare jag har, tar sig tid med den som behöver och förklarar ner på lättaste nivån så man förstår.

Sätter mig vid datorn när jag kommer hem och försöker skriva nåt för kören, vi ska skicka ett pressmeddelande och se om vi får nån respons. Men på 40 år händer det mycket och jag fick en skiva med inskannat material och det var mycket! Har ju varit med i 11 år och det är inte så svårt men resten.............skulle få lite hjälp.

Sen var det dags för en ridlektion igen. Fick Filur idag och det gick riktigt bra. vi red över lite bommar bl.a. Under lektionen kom ett snöfall modell tätt. Vi såg knappt varann. Både hästar och ryttare var helt vita. Lite sallad vid hemkomsten och en dusch på det. Nu ska jag slappa lite innan sängen ska få besök.

Filur

Filur i snövädret men här är det inte så intensivt.

Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Söndag den 12 Februari 2012, kl 17:00

En morgon när jag steg upp stod en stooor måne på himlen. Svårt att få bilden tydlig utan stativ men den här blev skaplig. 5 min senare var den borta.

Med blixt blev det så här......

 

Vilken härlig dag! Står inte på förrän tvätten hänger ute igen....  =)) Vårkänslor är kanske lite stort men vi går åt det hållet. Snart kan jag sitta ute och suga i mig värmen och strålarna. Ska ordna så jag kan sitta i hörnet vi tvättstugan för där är det nog lä. Annars drar det lite överallt.

Stjärtmes

Idag var dom på backen under rhododenderonbusken.

I morse var stjärtmesarna här igen. Verkar som att dom dyker upp på senvintern. Trevliga gäster är dom. Fåglarna sitter i trädet utanför och det bara myllrar när man tittar.

Stjärtmes

Dom är för söta, stjärtmesarna. Små, runda och ulliga. Har visst kommit in på top 10 vid våra fågelbord.

Har inte gjort så mycket idag heller. Bytte en dragkedja i Oves jobbtröja. Och det blev ovanligt bra. Tycker det är lite svårt men jag kanske börjar lära mig.

Tittade på hockey där Sverige vann finalen mot Finland. En rafflande match.

Imorgon blir det tidigt! 05.15 ska jag vara i stan och åka med en kompis som kör buss. Funderar på att ta busskort och vill känna mig för lite. Men det känns gräsligt tidigt, tvivlar på att jag kommer att somna.............men får väl sova middag för passet slutar 13.15.

Igår var vi och köpte nya köksstolar. Det var extrapris och vi "sparade" 300 kr/stor. Så det blev 8 stycken. Vi blir ju rätt  många emellanåt.  Hela köket blev annorlunda. Behövs inte så mycket.

Philip

Och till sist en bild på en nybliven 2-åring. Philip fyllde i fredags men fick inget besök den här gången men ett paket är på väg med posten. Ringde och gratulerade och han tog telefonen och pekade på den och sa.....mormor. Goding!

Kategorier: februari, 1 kommentar

Onsdag den 8 Februari 2012, kl 22:00

Pelargon

En blomma för pappa men han fick några rosor och en lilja och nåt mer.

Pappa fyller år idag. Var till Gränges och gratulerade med en blomkvast och ett par trisslotter. Sen åkte vi till min faster Birgitta där faster Ulla också kom och åt smörgåstårta och schwartswaldtårta. GOTT! Och ett par omgångar kortspel blev det också. Men inte vann jag............ Trevligt att träffa mina äldre släktingar! Kunde ju inte vara med när den sidan av släkten firade Ulla som fyllde 90 i höstas. Skulle ju gärna träffat mina kusiner på pappas sida. Har lite bättre koll på mammas sida för vi har ju börjat ha kusinträffar.

Usch.......nu börja alla fylla år. Pappa börjar, sen är det Philip på fredag och sen rullar det på. 18 feb har vi tre stycken som fyller år! Syster, broder och son. Hejåhå. Utspridda från Istorp till Luleå och en i mitten, Avesta.

Sjunger och sjunger när jag åker bil med skivan Camilla spelat in åt oss. Perfekt när man åker bil. Kanske man kan lära sig stämman. Fast jag kan det mesta i melodierna, några ställen som ska putsas lite. Texterna är det sämre med.


Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Måndag den 6 Februari 2012, kl 22:00

Körövning utan körledare fysiskt på plats. Hon är i Thailand och gottar sig, i tre hela veckor! Men.......hon lämnar inget åt slumpen. Vi har fått schema på vad vi ska göra, när och skivor inspelade med våra stämmor. När hon kommer hem är  det bara genrep kvar och då ska vi kunna allt. Så nu hänger mycket på var och en.


Fick ner julgardinerna i köket och upp med nya. Skönt, nu är det vardagsrummet kvar. Hoppas det blir av imorgon. Men ska till skolan först. Kl 9.Och jag har inte hunnit  räkna nåt hemma och inte läst igenom bruksanvisningen till räknaren jag köpte. Ingen vanlig räknare, den här ska kunna räkna parenteser och sånt där. Som jag håller på och lär mig.

Här var vi och tittade på borgen i Österike och åkte linbana upp.


Funderar på om jag ska ringa nån kompis som kanske vill äta lunch med mig. Har ju en sjukskriven och en arbetslös. Men det blir lite kort varsel och det passar sällan. Men skam den som ger sig.

Min swetheart kom hem innan jag åkte till kören. Skönt när han är hemma.

Vi har bokat vår julklapp också. Vi ska till Larvik i Norge och Farris bad och spa. Malin och Reidar fixar. Det ska bli skönt! Och så har vi köpt biljetter till Lennie Skifs på Tyrol i Stockhom i april. Hmmm......värst vad vi kostar på oss.  =))

Kategorier: februari, Skriv en kommentar

Söndag den 5 Februari 2012, kl 20:00

Då så ,ska jag väl få ihop några rader igen.

SnowracerSnowracer i mörkret.

Har mailat fram och tillbaka med den där auktionssiten och dom tänker inte betala några pengar. Jobbar vidare. Nån som har nåt tips vart man vänder sig?? Funderar på att vända mig till Plus i TV. Provade med Konsumentombudsmannen men dom gjorde inget i privata ärenden. Har dock lugnat ner mig lite, spärrat kortet där dom dragit från och fått ett nytt. Men det känns oerhört surt. Men än har jag inte gett upp.

Älskade barnbarn älskade barnbarn 

 

Hem har jag kommit. Åkte i torsdags kväll/natt. Snöyra och 12 grader kallt i Njurunda. Men jag valde rätt för efter Söderhamn snöade det bara sporadiskt och inte så mycket trafik. Precis som jag tänkte. Men fy vilken snörök det var första biten. Kom ikapp en långtradare men vågade inte köra om för snöröken. Då kommer det en annan långtradare, kör om mig OCH den framförvarande. Hur mycket såg jag då? Varken vägen eller lastbilarna! fick släppa iväg dom en km. Men allt gick bra och inte blev jag trött heller. Skönt att krypa ner hos raringen.

Storspelaren. spelade match i lärdags och dom vann med 9-3.

På torsdagen var småttingarna lite griniga och det var bra för mig. Inte så svårt att åka därifrån då.  =)  På onsdagen var dom så goa så jag trodde det skulle bli hemskt att lämna dom.

Minstingen Marcus läser bok.

I fredags var jag och hämtade ut mitt nya objektiv, ett macroobjektiv. Nu får blommorna börja gro och insekterna vakna så jag får krypa nära, nära! Skulle vara bra för porträtt också. Var till skolan för lite matte också.

Hem och vände,åt sen lunch. Och till ridskolan. Red Titti igen, vi fick rida självständigt den här gången. Hon var inte lika fin som förra gången men jag fick jobba för att få henne att lyssna och det var säkert inte fel det heller.

På vägen dit ringde Ove, stressad som sjutton för han skulle handla. Men han skulle jobba över så jag fick åka i stallkläder och handla upp. Hann ducha och laga mat tills han kom hem. Han hade tänkt att bjuda på en trerätters middag.......men det gjorde han på lördagen istället. Han e för go! Blir kär på nytt.

Helgen har bara varit slö, slöare än vanligt. Men det har varit skönt, eldat i spisen så vi har haft skön värme inne. Kallt som attan har det varit. -23 igår vid sänggåendet. Nu har Ove åkt och jobbat och jag har min TV-kväll. Frozen Planet, Så ska det låta och har börjat se på riktiga människor.

 


Kategorier: februari, Skriv en kommentar