Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Onsdag den 30 Maj 2012, kl 22:00

Dammsjön en tidig morgon.

Vilken härlig dag det varit! Började dagen med att fylla på fårgen i håret. Skulle ju på anställningsintervjuoch fick ju se lite representabel ut.

Åkte till  Falun och hade en riktigt positiv intervju tycker jag. Hoppas dom tycker detsamma. Skulle få besked inom två veckor.

Sen en sväng till Kupolen, passade på att äte lunch där. En sallad seafood. Gott! Hem och fikade innan jag fick golvet torkat (äntligen).


Sen ringde Ove och ville ha mer mat för han skulle inte komma hem. Så klart fixa jag det och fortsätter till ridskolan och fick en hopplektion. Fick Viola och det funkar ju riktigt bra! Hade Marika som lärare och hon är kanonbra. Dom är bra alla lärarna  och alla på olika vis. Tycker det är jättekul att hoppa och nu börjar jag hänga med lite mer i huvudet också. Ska rida Viola i veteranhoppningen 17 juni så det var bra att vi fick träna ihop oss lite. Då ska vi hoppa sk--en av dom andra  ;-)) Värsta konkurrenten blir väl Annika som också ska ha Viola. Haha.....stor i korken....yea!

Viola.

Torsdagen kvar.....sen blir huset fullt med folk. Hejåhå 12  pers som ska sova men det ska vi få ihop.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Tisdag den 29 Maj 2012, kl 22:00

Skogsviol tror jag.......

2 grader kl 5 i morse. Och snålblåst. Var till Hedemora och besiktigade Oves bil. Resultat: en 2:a men det var inte helt oväntat. Men en trevlig besiktningsman var det. Skola efter det, kom tidigt så jag tog en promenad och det var så man hade önskat en mössa. Men solen sken så det var skönt ändå. Sista dagen idag fick jag veta. Hoppas få fortsätta till hösten, vill gärna läsa klart. Fick hjälp idag och det slutade med att jag löste dom röda uppgifterna också, utan problem. Röda är svårare för dom som vill ha högra betyg. Men vi fick ta en rejäl genomgång men sen så............

Vy över Ljustern i morse.

Slö slapp och likgiltig sen. Det var väldigt längesen jag gick upp kl 5. Det känns....... ridning till kvällen, fick Filur idag. Var förbi Aubiose och köpte sporrar. Har aldrig använt såna och hur mycket det hjälpte vet jag inte. Ska rida imorgon också.


Imorgon ska jag på jobbintervju igen. Ska bli kul. Inom städ den här gången. Minns inte om det var sommarjobb eller om det var mer. Får veta imorgon. Ska göra klart inköp till lördagen också. Har bokat bystugan idag i alla fall. För det ska bli skitväder.  =((

Det blir mycket blåbär i år om dom inte fryser bort. Har tagit in lite blommor över natten. Törs inte chansa men orkade inte ta alla. 9 grader + kl 22. Det borde inte bli frost men dom har ju varnat. Och här brukar det bli kallt.


Nä, John Blund står och väntar.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Måndag den 28 Maj 2012, kl 20:00

Bortskämd har man blivit! Och kallare ska det bli. Innan det vänder igen.


Har fått köksfönstren putsade idag och bytt gardiner. Men det var ju tvunget att regna när jag börjat. Skulle tagit vardagsrummet också men det blir en annan dag.

Fick åka och serva Ove för han skulle till Norge och hade inte packat mat. Så då är man gräsänka igen ett par dagar.


Imorgon blir det tidigt för jag ska vara i Hedemora kl 07.00 och besiktiga bilen. Oves. Vi glömde att den skulle varit in i torsdags. Både Ove och bilen var ju hemmma........så dumt det blev!

Från Minimundus i Österrike 2010. Världen i miniatyr.

Sen skola. Just nu fattar jag ingenting men hoppas på förklaringar imorgon. Dom krånglar till det så hemskt  ;-)

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Söndag den 27 Maj 2012, kl 21:00

Längtar till blommorna ser ut så här........................

Åter en sommardag av högsta valör! Mors dag också. Tack barn för go morsdagspresent! Vad gjorde man utan barn? Gott att ha dom!

Brände mig som sagt igår så det har varit köäder på idag. Jag har målat vitt på huset, sånt som inte blev klart förra året. Midjebrädor, några fönsterfoder mm men det är mer kvar. Det var varmt mot väggen! Ove har fixat gräsklipparen så jag fick klippa det lilla som blev kvar. Sen har han gjort klar ena stolpen till tappräcket. Svarvat och slipat, det blev jättebra!

Max sover gott. Sofias fd hund.

Kollade vädret framåt och det såg INTE kul ut! Nästa vecka ska det bli en dag med 2-3 grader hela dagen! Hoppas, hoppas dom har fel! Brrrrr.........


En kall öl i skuggan under lönnen blev det till kvällen. Den satt riktigt fint!

Vi var och handlade lite färg till utemöblerna och köpte lite färskpotatis och tog sill till dom till lunch. Gott!

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Lördag den 26 Maj 2012, kl 21:00

Sommaren är kvar! Men det var lite svalare idag. Men bränt sig det har man lyckets med, på en sida i alla fall. Lite aloevera ska väl hjälpa lite.

Tupp av rasen Brama. Fjäderklädda ända ner på foten. Jättevackra!

Nu har Bell åkt hem till matte igen. Både skönt och tomt. Precis som när barnbarnen är här. Så kul när dom kommer och lite skönt när som åker hem men gunåde dom om dom inte kommer!!


Ove har hjälpt mig att fixa bevattningen idag. Det börjar bli dags att vattna lite. Det tog halva dan tror jag men nu funker det. Tar vatten från sjön med en pump och har en lång slang så jag når överallt. Skönt! Nu funkar det igen, den sög luft nånstans så vattnet kom aldrig fram.


Jobbade igår och det känns bra. 8-16 och det var lite att göra nästan hela tiden. Ridning på kvällen, Bellix och det gick rätt bra. Nästan ändra fram sa Christin, Bellix är lite stor och lite lat och om han varit lite mer alert hade det blivit kanon. ska nog köpa ett par sporrar, har aldrig ridit med det men dags att prova. Annika har köpt och tycker det fungerar bra.

Mors dag imorgon och jag fick ett paket förra helgen som inte fick öppnas innan imorgon och jag har hållt mig! Men jag kom på häromdagen att det var nog Skittels........ett godis som Christina hittade i USA för många år sedan och hon sa att hon hade hittat dom i en butik i Stockholm. Jättegott. Flyttade på paketet idag och....jo det är en påse skittels i men det är nåt mer också. Imorgon vet jag!

Konstapel Marcus.

Har bakat bullar idag, har inte fått inspiration innan men idag var det dags. Gott.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Torsdag den 24 Maj 2012, kl 21:00

Undrar just hur länge den härliga sommaren tänker stanna. Hoppas det blir till slutet av augusti. Men det är väl en utopi.....

Vy vid morgonpromenad, känn dofterna!

Fick jobba igår, skulle jobba 12-16 men dom ringde och det blev 12-23. Tafflig var ordet men det ska väl bli bättre. Jobb imorgon också, ridning till kvällen. Nu händer det lite väl mycket igen, och för fort.


Ove skulle vara ledig idag så vi tog sovmorgon.....till 10.15. Konstigt att man inte kan sova så när man är själv. vi är lika dana båda två.


Sen blev ju dan som den blev. vi åkte och handlade och fixade pass. Då ringer dom och Ove fick åka iväg. Gick en promenad med Bell och klippte gräset men kom inte runt för den la av. Den behöver nog en ordentlig service. Ove kom hem och fick inte heller fart på den.

Lite mat sen då och.....då var klockan 21! Vart tog den här dagen vägen?


Igår när jag jobbade släpptes ett gäng ponnyer på bete, glada och ystra. Kul att kameran var med.

Tänk....för 20-25 år sedan fanns nästan inga men nu finns det hur mycket som helst! Pratar om liljekonvaljer och snart blommar dom. Luktar så gott!


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Tisdag den 22 Maj 2012, kl 22:00

Det är väl lite tidigt att säga att det är sommar men otroligt skönt har det varit idag. Och det ska vara lika imorgon också.


Har varit i skolan idag och gnuggat geniknölarna. För det behövdes. Börjar bli lite svårt men övning ger färdighet så det ska nog lösa sig med lite hjälp.

Var och grillade hos "min" kommande arbetsplats. Gott och trevligt. När jag kom hem var all energi som bortblåst men fick lite dammsuget i alla fall.


Mycket promenader nuförtiden. När man är med hund. Skönt. Morgon och kväll är bäst. Det luktar så gott ute. Har hört göken flera gånger.

Ridning igår, försöker rida igen det jag jobbat ihop och nu när kören har sommarlov så är det lättare. Fick Bonnie och det var längesen. Väldigt trevlig häst och det gick riktigt bra. Ridning imorgon och på fredag också.


Högg lite ved igår, har ju björkarna att ta hand om men det är några riktig grova kvar som jag nog behöver hjälp med. Svettigt blev det.


Ingen inneboende i holken tyvärr men flugsnapparen bor nog i någon av dom andra holkarna. sjunger så fint.


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Söndag den 20 Maj 2012, kl 21:00

Väldig vad dagarna ramlar på och dåligt med uppdatering här.

Har varit i Njurunda och grattat en dotter och ett barnbarn. Det yngsta den här gången. Ett år i fredags.

Moster och födelsedagsbarnet.

Ove åkte till Mjölby där Tuwa fyller ett på onsdag. Vi fick dela på oss för Ove har kurs nästa helg. Man räcker inte till riktigt. Men det blev en ok lösning.

Vovven fick åka med och det har gått så bra. Stod ut med fem ungar och oss vuxna. Bilåka fyra timmar dit och hem. Men vi rastade så det var ok. Stannade i Ångersjön på vägen upp och gick till badplatsen. Käkade min medhavda macka. Så fint det var där. Så det kan jag rekommendera!


När vi kom hem gick vi runt Stationsvägen. Tar en timme ungefär. En springerspaniel kom farande, men vi bara gick så det gick bra. Sen mötte vi getterna igen, dom blev lite rädda och hoppade över diket och tittade på oss och det var ju jättespännande tyckte Bell.


I fredags var det ridning. Working Equitation den här gången. Jättekul! Ursprunget kommer från Argentina, från boskapsskötarna. Man ska kunna utföra olika övningar som man gör vid boskapsskötsel. Öppna grindar och vända snävt mm. Hästarna var så duktiga. fick Sonia och när hon är på rätt humör är nog hon den bästa. Det märktes att dom gjort det förut för vi behövde inte göra mycket för att göra rätt. Bl.a. skulle vi rida in i en "fålla" med en bom längst fram, stanna, knacka på hinderstöd. Hästen skulle stå kvar en stund och på kommando backa ut. Det svåraste var att få dom att stå still en stund innan dom skulle backa. Men jag tror hästarna tycket det var lika kul som ryttarna. Mer sånt!

Det har blivit lite lite fotande ett tag och det känns inge bra  ;-) Men det ska bli bättring! Holken hade fått haveri, fronten hade öppnat sig men det har inte varit någon aktivitet där fast vi stängt till, tyvärr. Så det är kanske kört den här säsongen, men vi håller tummarna!

Vet inte vad jag är inne i för nåt nu. Har världens blåtira. Höll på att kapa ved, trädet var lite tjockt så jag kom inte helt igenom. Slängde klabbarna i golvet så delade dom på sig. Men inte alla............aahh....där ligger en 45/45 "pinne", om jag slänger veden på den så blir det brott så den delar sig! Bra............den jäkeln (pinnen) hoppade upp och slog tillbaka! Träffade i pannan ovanför ögonbrynet, gjorde ont ok, kylde. Ingen fara. Men sen kom det blå och spred sig mer och mer..............jaja, är huvudet dumt.........tur man har träskalle. Ser att det börjar bli gult så nu är det snart borta.


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Tisdag den 15 Maj 2012, kl 20:00

Avslutning med kören igår.

Trött på att vara trött! Men sover man för lite så vad har man att vänta? 00:43 tittade jag på klockan, sen ringde klockan 6:30. Gick upp tidigare för jag skulle lasta in en kap i bilen som Ingvar ska låna. Orkade inte igår kväll. Går ut och ska börja.....då ligger den redan där! Då har Ove fixat det i morse innan han åkte till jobbet. Nya pluspoäng!

Vi skulle ställa ja och nej frågor för att lista ut vem som stod på lappen. Inte lätt!     Foto Elisabeth

Skola idag, var och lämnade kapen, åkte mot Torsång. Då kör jag på en bil..........låg bakom en Volvo ner mot en korsning, det kommer en bil från vänster som blinkade och skulle svänga höger före vägen vi kom på. Rullar vidare (tror jag), vänder på huvudet och bilen står KVAR! Hann bromsa men inte helt. Hon hade drag och det var det som tog smällen. Jag fick en lite repa på kofångaren som numer är en plastskärm. Inte hela världen för min del och hon var nöjd. Bilen hade hackat så hon så hon kom inte iväg. Tråkigt ändå.

Sen var jag hem till Lena och vi åker och köper en blomma och hämtar upp en kompis som fyllt år. Vi bjuder henne på lunch och får en trevlig stund.

Bell, foto Elisabeth.

Hem igen och väntar på Bell med matte. Hon fick komma på besök en gång innan hon ska bo här en vecka. Vi gick en promenad och det fanns mycket spännande att lukta på. Verkar inte vara några problem, hon verkade trivas. Så nu ser jag fram mot torsdag när hon kommer igen.

I holken har det varit stilltje flera dagar. Hoppas dom kommer med värmen.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Måndag den 14 Maj 2012, kl 23:00

Lite kort om dagen. Sovmorgon! Vi hade lördag imorse. Sen fick Ove telefon och fick packa och dra.

Fick inget vettigt gjort. Åkte och handlade till köravslutningen. Hur sjutton räknar man till 40 pers? Det blev mycket över. Blir tacos imorgon med mycket sallad. Fick lite sallad med hem. Räcker minst en vecka..........

Var hem till Elisabeth och hälsade på Bell som ska bo hos oss en vecka när matte har semester. Hon är en väldigt trevlig hund så det ska inte bli några problem. Imorgon kommer dom hit så hon får känna av lite. Sen kommer hon på torsdag. Ska bli kul att ha hund igen, det var några år sen sist.

Philip för nåt år sen.....eller två

Avslutning i kören för säsongen med grillning och lite lekar. Jättekul och jättesvårt! Man får lappar i handen och ska beskriva eller sjunga artisten och laget ska gissa rätt. Blackout det är vad man får. Eller man får en "lapp i pannan" och ska fråga frågor som ska besvaras med ja eller nej. Inte lättare det. Men kul är det!

Läxa till hösten. Välj ut någon eller några favoritlåtar som man vill sjunga så arrar Camilla nåt som vi får sjunga till hösten. Spännande!

Tuwa också för ett år sen. Fyller ett år den 25:te


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Söndag den 13 Maj 2012, kl 21:00

Nu håller han/hon på att bygga bo, men stunden den är i holken är så kort så man knappt hinner med. Inte fota i alla fall. Men det växer på. Mossa, gräs och något hår ser det ut att vara. Man än är inte bottnen täckt men "hålet" blir mindre och mindre.


Konsert igår, det var uppskattat. Många skratt åt våra historier. Och vi hade lika roligt på scenen. Camilla, vår körledare, kortade av Majsol så vi blev lite ställda men hon tog ton där hon trodde vi var och vi följde med. Erkände efteråt att hon kom fel men berömde oss för att vi var med så snabbt. Jag började fundera hur jag kunde missat tågordningen så totalt. Skönt att det inte var så.

Camilla Sörman dirigerar.

Matteus:14

Matteus:14.........du är på rätt väg.

Norskar mäter flaggstång.

Har ont i halsen idag och har varit så trött. Hoppas det går över snabbt. Hade tabletter som var så bra, Zyx, men hittar dom inte. Kanske är dom slut........

Ove har svarvat på staketet som ska vara uppe i trappen, inne, jag fick golvet torkat. Sen har det inte blivit så mycket mer.

Kategorier: maj, 1 kommentar

Fredag den 11 Maj 2012, kl 21:00

Äntligen! Holken har fått inneboende. Spännande! Jag tror det är en blåmes. Den ligger mest och kurar nu, kanske ska sova, eller lägga ägg. Men teckningen när den ruskat på sig ser ut som en mes. Annars så ser man bara en dunboll. Bilden är i svart/vitt så man ser inga färger. Men nu blir det spännande att följa våra vänner.


Varit till skolan och fått lite aha igen. Har ni tänkt på att ett plus ett inte alltid är två!? En hög plus en hög, blir inte två högar, det blir en större hög...............!

Handlade lite mat, hem och packade upp. Hann faktiskt med en fika också, räknade fel på en timme. Det var skönt. Sen bar det iväg till ridskolan och ett pass på Leffe idag. Måste vara av dom snällaste hästar som finns. Jag fick fokusera på mig själv och det behövs. Christin sa att det funkade bra. Jobb med sits och form idag.


Har ringt personalpolen och blivit inlagd och fick fyra timmar direkt. Där jag fått intro. Spännande att se vad det ger.

Ove ringde och hade ordning på telefonen igen. Kommer inte hem förrän imorgon. Tråkigt med fredagkväll, själv.

Annars har det regnat mest under dagen men under ridlektionen var det riktigt bra.

Imorgon smäller det!

Kategorier: maj, 1 kommentar

Torsdag den 10 Maj 2012, kl 22:00

Då  så, var genrepet avklarat. Och som sig bör gick det så där. Nu laddar vi för lördag! Ska bli kul! Mycket skratt kommer det att bli. Och förhoppningsvis lite skönsång. Sen får vi sommarledigt, redan. Känns lite snöpligt men blir lite skönt också.

Från söndagens övning.

Har ringt enhetschefen idag som skulle kontakta bemanningen. Så imorgon ska jag ringa dit så jag kan få börja jobba. Känns bra! Hittade några andra jobb idag också. Lär väl fortsätta söka nåt fast jobb. Gjorde introduktion igår också och det känns bra så hoppas jag får jobba lite nu.


Skulle åka och handla men telefonen kom emellan så det får bli imorgon.

Ove ringde och hade fel på telefonen och bad mig ringa och höra. Det var ett roamingfel i hela Europa sa dom. Ove är i Norge och jag vet inte vad det betyder men det går inte att få kontakt. Det hade visst strulat idag. Så det blir nog söndag innan han är hemma igen.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Onsdag den 9 Maj 2012, kl 12:00

Usch, känner mig trött jämt tycker jag. Och har ingen anledning.............men igår var jag och köpte Mivitotal och det brukar hjälpa. Får ta mig en kur.

Hade svårt att somna igår och läste mig trött, släckte vid ettiden. Vaknar sex, sju........Gick upp halv åtta så att jag är trött idag är kanske inte konstigt.


Var på introduktion i måndags, en förmiddagstur och ska dit idag för att gå en eftermiddag/kvällstur. Det gick riktigt bra men man är ju lite tafatt men kände det som att den dag jag blir själv och måste så kommer det att gå bra. Tror det blir bra.

När introduktionen är klar så kan jag gå som extrapersonal via en pool dom har och får jobba lite mer. Det ser jag fram mot.


Idag var kurre här och hälsade på igen. När vi var ute och gick förut så såg vi en ekorre, undrar om det är den som är här ibland. Känns som det är lite långt bort men inte vet jag hur långt dom transporterar sig.


Tuwa och Sofia kom också på besök. Gött! Dom växer ju så fort och det är trevligt att man får vara med lite då och då. Vi får ju åka åt varsitt håll när minstingarna fyller år för Ove har kurs när Tuwa fyller så var delning ett alternativ.


Var på skolan igår och det är så roligt för det går bra och jag får så positiv respons från läraren. Hon är helt underbar som lärare. Den som ber om hjälp har hela hennes uppmärksamhet tills man förstår. Det spelar ingen roll om tio sitter och väntar. Och hon förklarar så bra. Guld värd!

Kakor är GOTT!

Pratade med grannen häromdagen och dom hade sett en bäver i pölen som ligger närmast. Det blir nog att sätta sig en kväll och vänta. Skulle vara häftigt att se.

 


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Söndag den 6 Maj 2012, kl 22:00

Fullmåne betyder klart väder och den här tiden frost. Så även den här gången. Har satt begonior i tvättunnan och dom hann frysa lite igår innan jag täckte dom. Det är ett fasligt bärande in och ut med lådor och krukor just  nu. Men det lönar sig sen.

Vi har haft körövning idag och det kändes bra. Övade hela programmet med scener. Och vi ska öva även imorgon och det är bra.


Ove blev utkallad och fick dra iväg. Lite tomt när man kommer hem.

Imorgon ska jag på introduktion så det blir tidig uppstigning. Pust! Jag har blivit bortskämd men det ska bli kul!

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Lördag den 5 Maj 2012, kl 21:00

Det var ju en baggis med tre villiga och kunniga arbetare. Och fullt med folk i stallet så vi fick ledigt på eftermiddagen. Det enda jobbiga var att gå upp tidigt. Regn och rusk blandat med sol. Konstigt väder. Men vi slapp snön.............

Sen vart det inte mycket gjort. Har tränat lite sång och text i alla fall.

Lax till kvällen med duchesspotatis. Satt fint.

Hockey nu, 2-0 till Sverige mot Tjeckien just nu.


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Fredag den 4 Maj 2012, kl 22:00

Idag har vi ridit igen en tidigare ridlektion som inte blev av. Således en dubbellektion med hoppning. Fick Viola idag och det gick så otroligt bra! Vi avslutade med en 95:a. Hela gruppen fick med beröm godkänt. Vi var fem stycken. Vi har en otroligt bra och gullig ridlärare i Christin. Hon får oss att prestera stordåd!

Har anmält mig till veteranhoppning i juni. Lägsta ålder: 30.

Viola

Skolan går bra, behövde lite hjälp idag, algebra och ekvationer, regler och ordningar men min underbara lärare fixade väl det där så jag förstår.

Har fått iväg papper till Bliwa och Trygghetsrådet så ska jag väl få lite påfyllning i min tomma pung........

Ska jobba (intro) på måndag. Känns som jag har ett härligt flyt just nu.

Lite vitt i morse, lämnade blommorna ute men det har ju inte varit frysgrader så det har dom klarat. Lär väl ta in dom för dom pratar om över 1 dm snö. Men sen tror jag att det är det sista av snön. Tre snödämpar sa alltid mamma sen blir det vår på riktigt.

Pratade med syster i morse. 1 tim 40 min, också ett bra samtal. Ibland har man mer att prata om, och tid. Nu är det Christina då som lovade att ringa idag men inte gjort det. Men jag får väl vänta.


Vi lyxade till det med en pizza ikväll eftersom jag blev sen. Det var gott! Inte ofta jag äter pizza, köper hellre en sallad.

Imorgon har jag stalltjänst så det blir att gå upp tidigt. Halv åtta ska vi vara på plats. Ove ska på kurs igen så det passar väl bra.


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Torsdag den 3 Maj 2012, kl 21:00

Varje år är det lika dant på våren. Men är det vad som krävs så får vi väl mata dom också. Myrorna. Dom kommer in i källaren, jag ställer fram dosor med mat........så försvinner dom. Och nästa vår kommer dom igen. Det ska ju utrota dom i boet, så varför kommer dom igen?


Lite läskiga är dom! Nu börjar det bli tid att använda macroobjektivet jag köpte. Växter och kryp som man vill komma nära.


Körövning idag med rep av scener till konserten. På vägen hem ser jag två älgar och hade kameran med! Lite skumt ute och långt håll så bilderna blev inte så bra men ändå. Klev ur bilen för att komma lite närmare men då drog dom in i skogen direkt.


Har sågat och huggit lite ved. Grannen tog ner några björkar och vi får ta veden. Jisses så svettigt det blev då. Har fått bevis för varför veden ska huggas färsk, innan den blivit torr. Trodde inte jag skulle kunna dela dom största men det gick ganksa lätt. Men Bengt kom och hjälpte mig med två som jag gick bet på. Har lite mer att ta rätt på, och han pratar om att ta ner nån mer. Gillar att hugga ved.

 

 

 

 

 Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Onsdag den 2 Maj 2012, kl 20:00

Pust! Äntligen börjar man känna sig som folk igen. Magsjuka är inge kul!


Har krattat ihop lite skräp. Jag tappade ett linskydd när jag höll på tidigare och misstänkte att det skulle ligga i lövhögen jag fick ihop. Började så smått igår utan framgång. Fortsatte idag och..............där ligger det, en bit från högen. Måste varit nån som plockat fram det under natten. Tack! Lätt att få undan resten när man bara kan ösa på.


Flugsnapparen har kommit! Och var in i en holk. Men det var ju fel holk! Ingen aktivitet i filmholken. Men jag tror det var fler än två så det finns hopp än.

Pilfinkarna hade sandbad där Ove städade undan stenarna igår.


Ringde och bokade om min introduktion till mån och ons nästa vecka. Det är visst 48 timmar på magsjuka. Så det blir nog bra.


Helkväll framför tv:n idag. Arga snickarn och Grey's. GOTT!

Kategorier: maj, 1 kommentar

Tisdag den 1 Maj 2012, kl 17:00

Då var man hemma igen då efter en vända till Njurunda där Linus, mitt äldsta barnbarn, fyllt 10 år. Hejåhå vad tiden går! Hade förmånen att få vara med på förlossningen så han betyder nåt lite extra.

Full fart

Linus fick nytt batteri och tändstift av morfar så han har åkt fyrhjuling så mycket han orkat. Men nåt blev fel, för den ville inte starta sen, men han fick hjälp av någon på gården som tjuvkopplade så dom fick åka igår också.

Minstingen

Men avslutningen kunde varit bättre. Fick magsjuka igår när jag skulle ta hand om småttingarna när de vuxna var på trav med fem starthästar. Familjen hade magsjuka och jag tror det var över en vecka sedan så det borde gått över men jag åkte dit jag. Åkte hem igår för efter kräkning blev jag bättre, onda magen gav sig. Och det gick bra. Men är ändå inte bra än. Har medicinerat lite och det verkar hjälpa men har levt på lite yoghurt och te idag och immodium och resorb. Sov tio timmar i natt.

Mellanbröderna

Har satt blommorna idag i alla fall, bra gjort tycker jag men jag blev lite slut...........nu blir det väl en massa bära in och ut innan frosten gett sig.

  

Ove har slagit sönder det som var kvar av den gamla yttertrappen och nu blev det fint utanför köksfönstret också.

Mycket spännade i Njurunda. Jag tog Marcus på promenad, det blev en två timmars....... Hittade fåglar i tjärnanra, stenfigurer i skogen, grodor och jag tror det var en bäverhydda. Det var dagen innan magsjukan.


Skönt att vara hemma igen, ska ju på introduktion hos mitt tilltänkta sommarjobb men jag ska ringa imorgon och fråga om vi ska skjuta på det en vecka eftersom jag varit sjuk. Så får dom bestämma. Det är inte förrän vecka 26 jag ska börja. Men jag skulle ju gärna in i polen så jag får jobba lite innan också.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har vi sett svalor! Men en svala gör ingen sommar sägs det. Det var nog ett par för dom var två. Och så välkomna dom är! Hoppas flugsnapparna kommer snart för det är dom vi hoppas mest på, ska bygga bo i filmholken.


Storspoven såg jag när jag var iväg och handlade lecakulor. Så nu händer det mycket!

Kategorier: april, maj, Skriv en kommentar