Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Onsdag den 31 Oktober 2012, kl 22:00

Brrr,,,,,sitter här och fryser, har inte eldat ikväll. Vi kom hem nio och då var det Grey´s så det hann jag inte. Får ladda imorgon. Under täcket är det varmt, om en stund. Men idag får jag värma sängen själv.

Linus och jag har varit och inventerat. Så huvudet känns lite tomt och fullt på samma gång.
Och dom frågade om vi kan plocka upp varor på fredag så får klubben lika mycket till. Och jag är ju ledig, så det går bra, Vi behöver vara 10 st. Vo får se om vi får ihop det.

Var och jobbade i morse så nu är jag trött. Upp halv 5, då blir man trött. Lurade till en stund före lunch men nu är jag jättetrött. Ska avhjälpas med det snaraste. Annars gick det riktigt bra. De boende verkar acceptera mig och det var inte så körigt som det såg ut på papperet. Ska be om nån till introduktion på morgonen, sen kan jag nog kunna hoppa in.

Vi var en sväng på Kupolen och Linus köpte ett spel och jag hittade en blus till konserterna. Sen var vi till Mc Donalds efter räkningen, lite belöning ska man ha.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Tisdag den 30 Oktober 2012, kl 21:00

Snart November........

Har jobbat på gruppboendet idag och trivs jättebra. Alla är trevliga och lätta att ha att göra med. De boende är så roliga, skömtsamma och gulliga.

Imorgon blir det tidig morgon. Börjar kl 6 så halv 5 tänkte jag kliva ur sängen. Bör åka hemifrån halv 6. Så det är hög tid att knyta ihop dagens säck.

Linus åkte till morfar och skulle till Aqua Nova så han lär vara nöjd. Jag hämtar honom imorgon igen och snart har det här veckan gått. Han ska åka hem på fredag är det tänkt.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Söndag den 28 Oktober 2012, kl 18:00

Dags igen för den här förbenade omställningen av klockan. Även om den här gången är åt rätt håll. Men flera dagar blir ju helt bakfram tills man anpassat sig. Läste en kommentar på FB att dom i Norrland uppskattar det. Och det är väl bra att nån har nytta av det.

Vi fick en underbar promenad på lödagen. Nästan två timmar var vi ute.

Har jobbat även igår,lördag  och huset var fullt när jag kom hem. Älskad dotter och älskade barnbarn. Det är så roligt att träffa dom för det blir för sällan. Marcus går själv nu, sent men äntligen.

Kallt i morse. -8 grader! Månen, månen är full igen. Den kanske skulle tas in på behandling....  ;-) Det stämmer så gott som jämt. Kallt och klart.

Bra spårsnö och jag tror det här är efter kronhjort. Inte älg.

Vi har ätit Oves goda fisk idag. Mmmmm.....så GOTT! Torsk, ris och jättegod sås. Till och med Linus sa att det var jättegott.

Ny vecka imorgon, ledig dag, ska tvätta för nu var det längesen.Om det inte snöar ska vi väl kratta dom sista löven imorgon. Dom blåste ner i fredags. Men inte bort.

Gruppboendet på tisdag och onsdag. Det ska bli kul!


Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Fredag den 26 Oktober 2012, kl 21:00

Mycket jobb den här veckan! Förmiddag imorgon lördag också........dom ville ha mig eftermiddag men se det ville inte jag. Men kunde offra min lördag förmiddag, och så blev det. Det blir lite körigt, men med sambons hjälp ska det nog bli bra. Är på mitt bra ställe.


Jag älskar min sambo, mycket! Luftade mitt hjärta och får medhåll och ändring direkt. På ett bra sätt, inge fjäsk, inge surt. Vilken tur jag har som hittat rätt.

Snöstorm igår, eller nåt. Var till systemet och det var svarta moln runt om. När jag kom ut var det tropiskt oväder men med snö i stället för regn. Kallt, -4 grader och lite snö på backen. Mer ramlar det ner ikväll.

Ridning idag och så mycket bättre idag mot förra veckan. Fick Viola idag och jag kan bara konstatera att hon är min favorithäst. Har inte fattat det men nu så......Hon var helt underbar. Hon har blivit så känslig, svarar på skänkeln direkt. Men när jag skulle borsta henne funderade jag på vad dom matat henne med. Då kan hon vara en riktig bitch. Men det gör inget, det ska lite mer till att skrämma mig. Två veckor till ridläger. Så spännande. Jag var 12 år sist.

Viola och jag vid veterankombon.

Urfabiffar, klyftpotatis, tzatziki och en öl. Och till efterrätt en Xanté. Bra fredag.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Onsdag den 24 Oktober 2012, kl 21:00

 

 

Orkideerna blommar som aldrig förr.

Jaja, som jag sagt tidigare......dit det bär, bär det! Jobbade 10 timmar igår och 12 timmar idag och ska jobba både to och fr. "Bara" 8 timmar. Men skönt när lönen kommer.

Idag har jag provat på gruppboendet. Vilka underbra människor! Både personal och de boende. Efter en massa omändringar ska jag dit på tisdag och onsdag nästa vecka. Ska vara hos "min" goa brukare. Det blev fyra dagar där den här veckan. Otippat och trevligt.


Ovant att jobba så mycket men i veckorna är det helt ok. Skulle till Inger idag före gruppboendet, som blev heldag 8-15 plus gruppboendet, bestämde att ses imorgon efter gruppboendet 06-10, som blev 8-16. Men tänker åka dit efter det, innan handling. Så det kan bli ibland men den här gången känns det positivt.

Linus ska komma hit under höstlovet, nästa vecka, hoppas Helena tar alla med sig och kommer hit under helgen. Möjlighet finns. Hon var till Bollnäs i måndags och blev 2:a igen! Den här gången var det lite extra tråkigt för hon blev slagen allra sista biten av en som suttit i rygg på ledaren och spurtade. Och så var det lärlingsfinal i Bollnäs. På´t igen, den måste snart komma. Ettan.

Undrar lite vart min sambo är.......hemma ikväll men inte riktigt här ändå. Eller han är helt ointresserad av vad jag har haft för mig. Vill ju att han ska va nyfiken på mina nya "uppdrag", vad jag tycker. Vill inte behöva berätta om han inte är intresserad. Dags att lufta mitt hjärta igen.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Måndag den 22 Oktober 2012, kl 22:00

Lite ögongodis i trädgården.

Nu har jag varit och lämnat blod för första gången. Det var ju en baggis. Satt mig och blev stucken och snart var påsen full. Det gick fortare än jag trodde, vi pratade under tiden och när det var klart och hon skulle ta ut kanylen.........det var ingen kanyl, det var ett rör! Jisses vilken tjock kanyl. Kanske tur att jag inte tittade när hon stack. Men det gjorde inge ont alls, kändes knappt. Jag har en ovanligare blodgrupp och bara 5 % har den, men jag vet inte om det är i Sverige eller hela världen. Sen får man ett sms om/när någon har fått mitt bidrag. Lite kul. Men blir det skickat till nåt annat område då får jag inte veta nåt. Tog en bok som "belöning".

Våran bondgård för dom små vännerna.

Var till Kupolen och köpte en sladd så jag kan lyssna på min lista i Spotify genom stereon i stället för datorn. Mmmmm......vad man kan kräma på alla godingar!

Så mailade jag matteläraren för jag kommer inte att hinna dit den här veckan, men tänkt försöka alla dagar nästa vecka. Men då är det höstlov! Hmmmm..........Lär ta mig i kragen och plugga hemma.

Sen var det dags för körövning. Camilla är tillbaka och då blir det så bra! Och roligt. Så nu har vi gnuggat massor och ska få inspelningar på våra stämmor. Bestämdes att vi ska ha en extra övning en helg och så klar blev det den helgen jag är på ridläger. Som vanligt händer allt samtidigt.

Entita eller talltita. Kan inte se skillnad. Söt är den!

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Söndag den 21 Oktober 2012, kl 20:00

Tror det är en hortensia, modell större, från England.

Datorn krånglar, inge kul! Det går inte att skicka bilder från telefonen till datorn. Tog ju några fina bilder när jag var ute på promenad. Får prova andra vägar.

Lappade byxor åt Ove idag. Det tog sin lilla tid. Men jag tror det blev bra.

Solros

Temat från bröllopet i England, solrosor.

Dom ringde och ville att jag skulle jobba idag hos min antagonist. Men det fixar jag inte. Två dagar på en vecka är mer än nog. Har ju sagt att jag inte vill jobba helger. Men det var ok men då går ju jag hela dgen med dåligt samvete som jag inte tycker att jag behöver ha. Vad knäpp jag är!

Mer från England och sommaren.

Längtar till veckan som kommer med mycket roligt på gång. Imorgon ska jag lämna blod. Det blev ju inget sist för jag skulle jobba. Provar igen då. Kör till kvällen och Camilla är hemma igen. Tisdag jobb på mitt roliga ställe, onsdag ska jag till gruppboendet och innan jag går dit ska jag hälsa på Inger som har semester. Ska överlämna en present som legat sen början på juli när hon fyllde år. Man får ju skämmas. Torsdag, mer på gruppboendet och sen är det fredag kvar med ridning. Ska försöka ta mig till skolan imorgon för det är enda dagen det funkar.

Ser framåt.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Lördag den 20 Oktober 2012, kl 19:00

Grått och tråkigt idag. Har tagit in möblerna på trädäcket. Tyckte det var dags.

Karamell

Karamell, gårdagens jobbarkompis. Ville inte vara fin på bild.

Vi var trötta igår och idag. Sov i 11 timmar, båda två. Tidigt i säng och ändå lång sovmorgon. Och inte har man varit piggare under dagen heller. Konstigt.

Träningsvärk i hela kroppen idag, så där lagom mycket så jag vet att jag fick jobba lite igår.

Mitt femte barnbarn visar sig.

Dillkött till mat idag. Det är gott och det blir inte så ofta, så extra gott då.

Ove har svarvat klart stolparna till trappräcket uppe. Nu ska vi se om han får ihop det också.

Ha en skön lördagkväll!

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Fredag den 19 Oktober 2012, kl 13:00

Så där då, nu har jag jobbat ett pass igen. Två pass samma vecka.........igår lekte vi "tysta leken". Det var faktiskt skönt. Synd att den inte fortsatte i morse.

Hade bilen på service igår, men någon service blev det inte. :( Men fyra nya däck, men tyvärr med dubb. Felbeställt. Och lyset ska vara riktigt igen. Och nybesiktigad. Olja och filter får jag väl byta själv. Med lite hjälp från min sambo så ska det nog bli bra. Tänkte göra det själv den här gången. Nytt att lära. Det positiva var att det blev lite mindre dyrt.

Lena var snäll och skjutsade mig när den skulle hämtas. Vi åt lite lunch tillsammans först. Gött med goa kompisar!

Har sovit en stund, blev väckt av telefonen men jag hann inte svara för jag var lite fumlig. Nyvaken och dan. Vet inte vem det var för det var inget känt nummer. Skulle ändå vakna om 10 minuter så det var ok.

Nu är det laddning inför kvällens ridning. WE står det på planeringen. Det var jättekul sist vi fick prova på.

WE, working equitation, var visst nästa gång. Sluta idag och fick rida nya hästen Karamell. En riktigt trevlig krabat, välutbildad och som gjorde det bta med mig på ryggen.

Spagetti och köttfärssås, ett glas rött, Doobidoo  och en påse godis. Fulländad fredagkväll.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Onsdag den 17 Oktober 2012, kl 21:00

Igen! Jag jobbade igår/idag och nu var det värre än nånsin. Ska prata med nån chef vad man gör. Man kan inte få hålla på så där! Jag lyckades åter skruva av energierna, det biter inget bra på mig och trots allt så lade jag mig med ett leende på läpparna. Lite trött idag med lite huvudvärk. Beror nog på sömnbrist tror jag. Fast lite tar jag nog åt mig ändå.

Saknar dom lite.

Sen ringde min förra chef från kommunen och jag ska få prova att jobba på ett gruppboende. Och redan nästa vecka ska jag få prova. Det ska bli spännande! Och då får man ju arbetskamrater också! Nu blir det också på timmar men man måste ju börja nånstans. Extra vid behov. Men lite här och lite där, det blir väl bra.

Hårdingen Linus för, så där en sju år sen.....grillning vid sjön.

Har varit till Ludvika och lämnat min bil för service, däckbyte och besiktning. Och det passade så bra så Ove passerade så jag fick åka med honom hem. Och imorgon skjutsar Lena mig att hämta hem den igen. Och jag ska bjuda på lunch innan. Trevligt!

Har lagt ut några bilder på "fotosidan.se" och fått lite kritik på dom. Kul! Men vilka fotografer det finns! Men dom gör mycket efteråt med bilderna. mina är ju "råa", bara beskurna ibland.

Nu ska jag krypa ner i sängen och in i en älskad famn, det behöver jag efter förra natten.

Sture

Tror den heter Stig och är systers katt, för ett år sen ca.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Tisdag den 16 Oktober 2012, kl 16:00

Då var man tillgänglig igen och då får man jobba. På gott och ont. Hoppas jag kan hålla stängt på mina energier. Har tagit bort mig i Freetime när jag vikarierade. På´t igen då.

Idag är det 6 år sen mamma dog. Så det känns lite, jag tänker lite extra på henne och har haft ett ljus tänt för henne. Stor saknad! Det känns som en evighet sen och det känns som det var igår. Underligt.

Ett ljus för mamma.

Hade svårt att somna igår. Så att jobba där jag ska känns lite kluvet. Försökte sova en stund på eftermiddagen men det funkade inte idag.

Har i alla fall städat ur bilen ordentligt. Skönt och det behövdes. Vackert väder idag, men kyligt. Ingen snö här, än.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Måndag den 15 Oktober 2012, kl 22:00

En synnerligen regnig dag. Och så har jag känt mig också. Var in till TRR och träffade Marie och fick lite ny energi i jobbsöket. Har lite att ta tag i imorgon.

Lite sen i starten som vanligt. Idag hittade jag Spotify! och hittade en inspelning jag saknat. Blue Bayou med Carina Jarneek. Bästa versionen! Och nu har jag gjort mig en spellista med massa gobitar! Har ju inte fattat det där förut. Nån sa i kören att en låt vi tränar på fanns i rätt version på Spotify, så jag gjorde mig lite besvär och det blev ju bra.

Tuwa lite mindre än idag. Härlig min.

 

Spelade Blue Bayou när Ove kom hem, genom datorn och ljudet blir ju därefter. Vi (han) kopplade in på stereon OCH vilket ljud. Blev ju bara tvungen att få en dans innan jag fick ila iväg till kören. Sååå mysigt. Det var år sen vi dansade. Och den låten går bara in i kroppen och kommer ut i rörelse. GOTT!

Härligt blickfång nära hemma.

Kör med Sara idag och vi jobbade med Underbart och det gick riktigt bra. Nästa vecka är Camilla hemma igen. Vi börjar undra hur vi ska hinna allt, det är ju bara fyra veckor kvar till konsert och flera? nya låtar vi ska lära oss. Hoppas att vi får en låtlista/plan nästa vecka.

Snö har dom hotat med inatt. Men kanske det är norra Dalarna som ligger närmast. Här är 5 grader varmt och ösregn nu.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Söndag den 14 Oktober 2012, kl 18:00

Vi tog och åkte till stan en vända och som vanligt blev det lite mer än vi skulle ha. Var in på Granngården och skulle köpa talgbollar till pippisarna. Och.....vad fanns det där? Ett jättefint fågelmatshus.Med fyra "fickor" i för nötter och frön. Lite större än det vi har, dessutom var det prissänkt så det kunde vi inte stå emot.


Annars har det inte hänt så mycket. En bra ledig dag i höstrusket. När vi åkte mot stan så kom det snöblandat regn och några hade skrivit på FB att det snöat. Nu är det snart dags.

I hönsgården.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Lördag den 13 Oktober 2012, kl 22:00

Skön dag idag. Lång sovmorgon efer att ha jobbat till 23 igår. Inget jobbigt men ändå. Hängt en tvätt och bäddat rent. Det är ungefär vad jag gjort idag.

Blåmes

Fundersam blåmes.

Sambon har skömt bort mig.  :-) Mer sånt. Bjöd på en martini före maten, som vi hjälptes åt med, sen blev man/vi sugen på nåt sött och då gör han en chokladkaka med grädde till. TV och lite data har fyllt dagen.

Och lite fotografering. Nu har vi börjat mata fåglarna och då blir det mycket bilder. Och man kan bli sittande vid köksbordet länge.

Talgoxe

Kö vid matbordet.

Andreas har varit på besök och åkte hem på eftermiddagen och har kommit hem ordentligt. Hade drygt 30 mil att köra.

Nötväcka

Nötväckan har fått "napp".

Kategorier: oktober, 1 kommentar

Torsdag den 11 Oktober 2012, kl 20:00

Idag blev det en lång promenad. Vi var borta i två timmar nästan och rätt aktiv gång för det mesta. Känns lite i benen och fötterna nu. Men det var underbart väder så det var bara skönt!

Tuppen Dalle

Tuppen Dalle

Sen gick det i ett med det ena och andra så idag var det skönt att åka hem. Och Ove har varit ledig och har handlat, så det slapp jag.

Skulle varit på styrelsemöte på ridklubben men Andreas kom på besök så dom får möta utan mig.

Tistel

Tistlarna blommar än, i alla fall en

Då har man bara en dag kvar då, men det kommer säkert mer. Bitte skulle ha semester 1½ vecka och jag hoppas dom ringer mig..........Skulle baka en banankaka idag, det var övermogna bananer som behövdes tas omhand. Men det blev inte ens kattskit.......... BESVIKEN! Ugnen är jätteknepig i temperaturen och jag gjorde inte riktigt som jag brukar, av nån anledning. Så det blev inget till fikat. Men det luktade gott i alla fall.

Get

Vi gick förbi getterna även idag.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Onsdag den 10 Oktober 2012, kl 22:00

Tog tag i badrummet idag. Hade nåt Cilit Bang. Mycket klor i det. Rent blev det och det stack i näsan i flera timmar efteråt.

Från Österrike där vi var i en fågelpark med mycket rovfåglar.

Var iväg och jobbade några timmar. Vi gick samma vända som i måndags, fast åt andra hållet. När vi gick vid ladugården blev vi inbjudna att titta. Han fixade en ramp så permon kunde åka in. Dom hade en robot som mjölkade korna. Han ville visa hur det fungerade men ingen kossa som skulle mjölkas ville gå in. Och rätt sdom det var började maskinen rengöra sig själv så vi gick ut för det skulle ta 20 minuter. Vi var in till småkalvarna, dom var nog bara en vecka. Dom är ju så söta så man vill ta dom med sig. Så trevligt att bli inbjuden och hjälpt så där. Men hon hade jobbat på gården för längesen så dom kände varandra.


Hem efter det och käkade lite och drog iväg till ridskolan. Fick rida Sara igen och hon var väldigt mycket lugnare nu än sista gången jag red henne. Och det var nytt material på banan.Torrt och mjukt. Helt underbart! Vi jobbade över bommar och om jag gör rätt så gör hästarna också det. Men det är inte alltid som jag får till det.

Kalv från Ottsjön

Lite Grey´s på det och nu är det väl bara sängen kvar. Och gubben kom hem ikväll så jag får sova gott. Näst sista jobbdagen imorgon så det blir ingen sovmorgon imorgon.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Tisdag den 9 Oktober 2012, kl 22:00

Ledig dag. Skönt. Satt uppe för länge igår, Kristian Gidlund, han med ikroppenmin, var på TV så jag var ju tvungen att sitta uppe. Men jag ställde ingen klocka i morse och sov till halv 8 i alla fall.


Har fått lite städat idag och det var skönt för det såg för dj-gt ut. Och tvättat, och tagit in resten av blommorna. Det skulle bli riktigt kallt i natt. Och dom hade ju frusit nån vända men jag tror dom klarat sig ändå. 

Luden blomma............

Och sen var det ju kör idag, på en tisdag. Nya låtar och det är lite svårt, tycker jag. Och vi fick veta att det blir julotta i år också. Vi får se vart vi är då. Är vi hemma så är jag med. Det är något särskilt att sjunga på julottan. Men lite väl tidigt att samlas 04 på juldagen. Men kommer man bara upp och dit så.

Dom ringde och jag får jobba några timmar imorgon också. dom ska ha personalmöte. Men jag missar blodgivningen. Men jag kunde ju blivit sjuk också. Får ringa om ny tid imorgon.

Pratade med Lena och där var allt som det ska. Hon ska åka till Norge och jobba även i vinter. Man kanske skulle hänga på.........om jag inte får tag på nåt.

Sommarminnen

Kategorier: oktober, 1 kommentar

Måndag den 8 Oktober 2012, kl 21:00

Tänk vad man uppskattar ledighet när man jobbar och får ett par dagar ledigt. Nu har jag jobbat hela helgen och nu är jag ledig två dagar, och sen jobb i två. Sen är det slut på det igen. Skönt med ett par lediga dagar som sagt. Jag har jobbat långdag idag. 08-18.


Vi gick en annan väg idag för älgjakten har börjat så vi vågade inte gå i skogen.  Var förbi en ladugård med en massa söta kossor, kvigor och kalvar. På ett annat ställe fanns det getter. Rara djur det också.


Sen fick vi besök på eftermiddagen. Efter en stund frågar kvinnan "Är det inte du som jobbat hos Willy och kallades för Fuxa?" Jo........det är 37 år sedan. Hennes pappa hade häst hos Stig JL Andersson,och sen flyttade dom den till Willy, där jag jobbade. Synd att jag inte frågade vad hästen hette. Men nånstans vart dom bekanta, så jag kanske kommer ihåg lite, lite. Kul var det!


Helena körde lopp igår och kom trea! Riktigt bra var Blott. Bättre resa så.........han spurtade jättebra. Kom på det i tid så jag kunde se det live på datorn. Otroligt vad man kan. Inte undra på att travet inte har så mycket publik. Men det är bekvämt.

Har pratat med Kerstin. Vi funderar om det är vi som är "annorlunda" eller om det är många andra.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Söndag den 7 Oktober 2012, kl 19:00

Så har jag jobbat hela helgen. 8-16 båda dagarna, och imorgon blir det mer. Det har gått bra, när man jobbar förmiddag så är det pyssel mest hela tiden och dagarna går fort. Idag var vi ute i två timmar. Först var vi till sonen med familj och dirket efter det gick vi rundan som tar en timme ca. Lite sol fick vi och glada var vi som gick då, för sen kom ju regnet.

Igår skulle jag vädra sängkläderna på altanen och tyckte att det där var en konstig höna.........det var en ormvråk som satt i hönsgården! Hyssjade och stampade för att skrämma den, knappt den blev rädd för den satt med en höna. Gick ut och den stackaren var sönderhackad där halsen börjar. Jag är ju så blödig så inte kunde jag göra slut på henne. Vi fick ringa en bekant som kom och avslutade med en yxa. Medan vi väntade så kom vråken tillbaka och satt i björken. Men jag fick iväg den till slut. Tuppen var ensam i hönshuset och hönorna låg och kurade här och där. Så småningom gick hönorna in till tuppen och det blev lugnt. Var ut då och då för att se att vråken inte kom tillbaka.

Ormvråk

Tror det är en ormvråk, stämmer sämre på en duv hök när jag kollat på nätet.

Så skulle vi ta en promenad men det var ingen luft i ett däck på permobilen. Vi fick ringa efter sonen som kom med kompressor och fixade det. Vi gick ut i hönsgården och berättade vad som hänt. Då såg jag att vattenbehållaren hade vickat. Öppnar stora dörren och DÄR sitter vråken!! I hönshuset. Men en död höna, och en annan låg innanför dörren. Maken till fräckhet har jag inte sett. Lyfte ut den stackaren innanför dörren som var oskadad. Tuppen och en höna var borta. Två döda hönor och två borta eller döda. Bara fyra hönor kvar. Ingen kul dag. På eftermiddagen kom Bitte som skulle jobba kväll och vi berättade om allt. Då gick vi ut och då var tuppen och hönan tillbaka! Utanför staketet. Så glada vi blev! Och fick lite bestyr att få in dom i hönsgården.

Idag har ingen varit ut ur hönshuset..........

Kategorier: oktober, 1 kommentar

Fredag den 5 Oktober 2012, kl 22:00

Så kan det bli. Satt ju uppe igår och halv 1 kom älsklingen hem. =)) Så vi fick ordentlig sovmorgon i morse för han är ledig. Skönt med tanke på att jag ska jobba förmiddag lö-sö.

Mys med moster

Sen var vi till Ta till vara med soffan som ingen ville ha. Hade lagt ut den på skänkes på FB. Oves bil skulle på service så vi lämnade den och tog min bil till Kupolen och fikade på Wayne´s, 2 för en med kupong. Lite shopping på det och det blev dyrt som vanligt, fast vi inte skulle ha nåt..........

Var förbi kommunhuset och lämnade in min tidrapport för förra månaden. Och träffade henne jag var på intervju hos. Hon frågad hur det gick och jag tycker jag får jobba för lite. "Hur är det möjligt?" undrade hon. Hon skulle trycka på, hoppas det ger resultat.

Hade packat min väska till ridningen. Fick Fille idag, en gammal travare som är jätteduktig i både hoppning och dressyr. En trevlig prick var det, lite liten kanske men kändes inte liten. Känner att jag nog kommer att få lite träningsvärk.

Fille

Fille, eller Speedy Starlet som han hett innan han blev ridhäst.

Kommer hem till dukat bord, det tycker jag om! Lite TV nu och snart blir det sänggång för imorgon blir det ingen sovmorgon.

Trevlig helg

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Torsdag den 4 Oktober 2012, kl 23:00

Skola igen. Inte är det lätt inte, tur man har så bra lärare så man vill verkligen försöka. Hem en stund efter det och sen iväg på jobb. Där var det lugnt idag och promenaden var avklarad. Lite synd........

Svanfamilj

Svanfamilj, vuxna med tre ungar.

Nu är jag hemma och har ledig dag imorgon. Så här sitter jag vid datorn med en kopp te när jag borde sova. Men det är inte långt borta. Och ingen klocka imorgon bitti och inget sällskap i sängen. Så morgonen blir väl inte så lång då.


Stannade på väg till jobbet och lyckades fånga fåglarna som har samlats. Dom drar väl snart vidare söderut. Men dom tyckte inte om att jag närmade mig.

Har glömt.......NU får jag lämna blod. Har fått tid. Skönt att få göra lite nytta. Ska bli spännande att höra värdena den här gången.


Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Onsdag den 3 Oktober 2012, kl 21:00

Då har jag avslutat "kursen" på TRR. Lite matnyttigt har jag fått. Hoppas något kommer till användning.

Tittut

Tog och handlade på vägen hem för det blir nog lite tight imorgon. Först skola och sen jobb på eftermiddagen.

Jobbade igår eftermiddag också och när jag kom hem var sängen uppvärmd. Skönt! Vi fick en promenad även igår, det slutade regna och det blev klart. Skönt var det!

Här byggs det bilbana. Linus fick den för nåt år sen men har inte använt den men nu är den testkörd.

Idag har jag ringt till flera som jag sökt jobb hos. Ett som personlig assistent lät riktigt intressant, eller hon jag pratade med lät intresserad, nu blev det rätt. Och jag har pratat med Proffice och ska ringa imorgon igen. Hon jag pratade med satt i Avesta, hon hade hand om det sökta jobbet, och jag ska ringa en i Falun så jag kan få komma och visa upp mig. Och så har jag pratat med Romme Alpin och kompletterat min ansökan efter önskemål. Det var väl själva sjutton om jag inte ska få tag på ett jobb! Lite längre tid.

Stor måne igår

Idag fyller melwin fyra. Ringde och skulle gratulera men ringde lite för sent. Dom hade somnat. Det är drygt att gå på dagis. Får ringa imorgon igen.

Kategorier: oktober, Skriv en kommentar

Tisdag den 2 Oktober 2012, kl 10:00

Stort paket

Stort paket till stor kille

Nu har vi firat en blivande 4-åring. Han fyller imorgon men det passade under helgen. Han fick en liten elbil av oss och Christina. Den blev populär. Och av morfar fick han en radiostyrd bil, lika populär. Det blir bara dyrare och större presenter............och svårare att hitta på något. Ungarna har ju allt nuförtiden.      

Vad är det?                                             En bil! 

Vi åt middag på kvällen, Grekisk pytt väldigt gott!, och mellisarna fick ett eget bord för att vi skulle få plats. När vi sen skulle äta tårta i vardagsrummet, bestämde Marcus att dom skulle sitta vid "sitt" bord även nu. Och drog fram bordet, sittande på rumpan, och gav sig inte förrän det var på plats.  =))

         

    Middag                                   Snart tårta

Helena fick en skadad häst under natten och fick lov att åka till Uppsala med den. Tur att Christina kunde stanna så hon slapp ta alla barn med sig. Det var ingen fara med hästen som fick åka med hem efter omplåstring.


Vi åkte hem på söndagen och det var att göra mat till veckan, mest till Ove men jag äter också matlåda om det finns. Och nu ska jag jobba två veckor, då är det bra med låda.

Trött blir vi när vi inte får sovmorgon på lördagen. Konstigt, för det spelar ingen roll om vi lägger oss tidigt. Och till helgen jobbar jag så det blir inget då heller. Börjar ju först 8, men jag får ställa klockan. Så hur ska det här bli?

Roligt och trevligt att komma tillbaka och jobba där jag är. Jag känner mig verkligen välkommen, både av folk och fä. Klippte klor och kammade igenom hundarna igår och den gula är inge förtjust i det. Det räcker att man tittar på honom så kryper han under sängen. Men han låg och blundade på bordet så lite skönt var det nog. Den grå satt bredvid och väntade på sin tur. Godingar.

Kör igår och man blir så pigg och glad. Och Camilla har fått oss en nivå till tror jag. Det känns då bra och hon verkar nöjd.

Ove ramlade in igår också. Honom vet man aldrig var man har. Men gott när han tittar hem även om han kommer sent och åker väldigt tidigt. Hur orkar han?

Kategorier: oktober, 1 kommentar