Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Måndag den 25 Mars 2013, kl 20:00

Äntligen har jag fått ett schema hur jag ska jobba! Det blir bra, men jag får jobba var tredje helg men det ska väl gå det med, Blir ju ledig andra dagar.

Ett domherrepar

Fick ont i halsen igen igår kväll så jag skickade iväg ett mail på "mina vårdkontakter". Nu skulle jag få komma på torsdag, till en distriktsköterska som heter Jonny.........*Jaja, hoppas han kan ta ett halsprov i alla fall. Så nu är det Ipren som gäller igen. Tråkigt.

Tog mig en promenad även idag, heja, heja!, Nu gäller det att hålla i. Imorgon är det Bonniedag så då blir det annat.

Stjärtmes

Burrig stjärtmes

Fick lönebesked idag och det blev inte riktigt lika illa som jag befarat, så nästa månad ska nog gå ihop den också. Men jag måste nog be dom dra lite mer skatt för att slippa restskatt. 

Kylan på morgnarna håller i sig men dagarna är fina. Månen blir full imorgon och sen hoppas jag det vänder och våren får föste. Lönnen börjar förbereda sig med kommande knoppar.

Lönnknoppar

Kategorier: mars, Skriv en kommentar

Söndag den 24 Mars 2013, kl 19:00

Sidensvans

Så fort det går. Helgen bara försvann. Såg att månen snart är full och sen kanske våren kan få möjlighet att börja. Det har varit härligt idag och jag har suttit ute och njutit i solen och även tagit en promenad. När jag kom hem satt det sidensvansar i lönnen. Det är inte ofta som vi ser dom. Den här gången var det nog ett tiotal, förra gången räknade vi minst femtio. Stjärtmesarna börjar också visa sig. Trevligt!

Stjärtmes

Jobbade fr-lö och det var så trevligt! Tycker verkligen om de som bor och de som arbetar där. Krama får jag av dom boende så jag tror det är ömsesidigt. Inge bråttom på morgonen den här gången då alla var lediga, det var ju lördag.

Lite shopping efter det och sen var vi till Tinna som har en massa ved hon vill bli av med. vi skulle låna en lastbil på Oves jobb men det passade inte den här helgen så det får bli en annan.

Nötväcka

Nötväcka

Iriterad på tekniken är jag. min telefon vill inte, Oves gamla telefon vill inte som jag vill. Christina skickade så fina bilder på Mirabell men jag kan inte spara dom, inte skicka dom till min telefon via blåtand. Men jag kan skicka från min till Oves........suck! Har inte orkat ringt och hört vad man ev. kan göra.

Nu så, är det Mästarnas mästare. Häpp!

Stjärtmes, dricker?

Kategorier: mars, Skriv en kommentar

Onsdag den 20 Mars 2013, kl 21:00

Idag har det varit blandad kompott. Sovmorgon först och sen några timmar på bemanningen, sen iväg till Annette och några timmar där när personalen hade möte. Bonnie nästa efter det. Har ju fått några aha på ridlektionerna och praktiserade det och fick jättefint svar. Hon är en underbar liten häst!

Bonnie from upabowe

Isvindar blandat med snö idag. Hade klätt mig ordentligt när jag red och red dessutom barbacka så det blev varmt och gott. När jag skulle hoppa upp så kom jag liggandes på magen och skulle slänga över benet.....man är inte så himla smidig längre.... då knallar hon iväg och jag hittar ingen balans och trillar ner på andra sidan. Snopet! Upp igen!  :-)


Imorgon ska jag äntligen få lite bättre besked, tror jag........papper ska skrivas och det lät som det skulle göras schema också. Håller tummrna!

Catarina ringde idag och skulle på intervju imorgon och ville ange mig som referens och det går ju jättebra, Hoppas hon har samma tur som jag haft. Hon var nervös men jag fick tipset att inte tänka att man går dit för att se om dom vill ha en, utan gå dit för att se om man vill ha jobbet och det fick hon med sig. Om hon hinner skulle hon titta in hos oss på bemanningen. Vanlig jobbdag imorgon. Start 6.30......

Mirabell

Förkylningen håller sig kvar. Värst är halsen. Går på Ipren och går det för länge så får jag ont, än. Måste höra om dom kan ta nåt prov och om det finns nåt man kan göra.

Kategorier: mars, Skriv en kommentar

Måndag den 18 Mars 2013, kl 20:00

Idag skulle mamma fyllt 76 år. Tänk det är över 5 år sen hon dog. Fick inte fylla 70. Men livet går vidare på nåt vis och för mig är det mycket bra saker som hänt, och något dåligt. Saknar hanne fortfarande rätt mycket. Även mina barn säger att dom ofta tänker mycket på mormor. Det var hon som höll ihop allting men jag tycker vi gör det rätt bra vi också.


Min för¤#&## telefon krånglar. Har satt i kortet i Oves gamla telefon och då funkar det bättre men den kan inte ta alla program och appar. Min telefon vill inte ta emot sms eller mms. Minnet är fullt fast jag raderat varenda meddelande och startat om telefonen men minnet är ändå fullt! När jag provade igen så hittade den inte nätverk heller.

Trött idag, utan anledning.......struntade i kören idag för jag har inget att sjunga med. Inte bra i halsen än och Camilla skulle inte vara där så det var inte mycket att lyssna på heller.

Delar av fam. Johansson

Imorgon ska jag rida Bonnie, det ska nog gå bra. Det ska ändå bli skönt när hon blir såld och jag får mer tid hemma. Nu när jag får jobba. Inget papper skrivet idag heller, torsdag är nästa bud.

Har fått en hint om storbesök under påsk. Christina funderade att komma och visa Mirabell för morfar och faster och Helena tänkte passa på också, lite närmare än till Nynäshamn. Så då blir huset fullt igen. Men det skulle vara kul! Känns som det var längesen jag träffade Njurundaligan igen.

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 16 Mars 2013, kl 19:00

Trodde aldrig att jag skulle gå och jobba på torsdag morgon men efter en Ipren gav sig halsen och näsdroppa skulle gå bra uppepå nasonex så när jag kröp till kojs så var jag rätt ok. Men hostan är inge rolig och den pågår fortfarande. Men en försiktig prognos så verkar den kanske eventuellt vara lite bättre. Annars så ska jag skriva på mina vårdkontakter om dom kanske vill ge mig penicillin eller åtminstone titta på mig. Men som sagt, idag mår jag mycket bättre.

Inga papper klara men fortfarande ett muntligt löfte om jobb men inget bestämt vart jag ska vara stationerad. Fortsättning följer.

Gick och funderade på om jag skulle rida igår eller inte. Vips var klockan över tolv och då var det för sent. Men det gick bra. Fick Viola och hon är min favorit, det märker jag när jag ridit någon annan ett tag. Nån mer pollett har ramlat ner. Men än är det många poletter kvar som ska på plats, hos mig.

Fick en bild från Christina i veckan som inte telefonen ville ta emot. Dagen efter fick jag ett sms där jag kunde hämta bilde hos telia. Dumma teknik..........

Liten groda

Liten groda? Goa Mirabell. Tur jag får lite bilder.....

Nu får man ha lite koll på fåglarna, det börjar bli fler. Stjärtmesarna är här och det är många domherrar. Gråsiskan brukar också dyka upp vid den här tiden. Tror inte dom är flyttfåglar men dom är inte synliga innan. Våren närmar sig fast man har lite svårt att tro det när det är -22 på morgonen. Och inte startade bilen. Den brummade men tände inte, slog av tändningnen och provade igen, då tog batteriet slut. Hmmm......i med laddning och sen gick jag 10 m och slängde sopor. Provade direkt och då startade den!


Lördag idag. En skön dag, inte lika kall  morgon. Har inte varit utanför dörren idag. Stålande sol  men det mulnade på under dagen. Sov i fåtöljen i natt. Kröp ner hos älsklingen och körde sen igång med hostandet, så för att låta Ove sova så gick jag ner. Hoppas kunna sova lite bättre inatt.

Helena körde lopp idag, längesen nu.  Januari tror jag. Blott Toma på Hagmyren och det blev vinst!!! Grattis till henne! Det var på tiden, ingen vinst på hela fjolåret. Så roligt!

Kategorier: mars, Skriv en kommentar

Onsdag den 13 Mars 2013, kl 18:00

Månskärva

En tunn tunn månskärva

Fy bubblan! Nu är det ÄNNU sämre. Och nu tror jag att Tuwa hade med sig den här bacillen för nu börjar ögonen gegga och det gjorde hennes ögon. Men.......det är ju 1 ½ vecka sen hon åkte.

Har jobbat utom idag när jag skulle vara ledig. Men det vete katten om det funkar imorgon. Mer ont i halsen igen, och nu har jag ONT! Det gör ont ända ut i öronen. Provar en kur som Elisabeht rekommenderade mot ont i halsen. Ta ett dricksglas wiskey och gurgla när du går förbi. URK och BLÄ! Sprit i en illröd irriterad hals. Näe, inte skönt och inte gott heller. Inte ett helt glas att gurgla utan i små portioner.  Nu ville det görna komma upp igen så jag tror jag avbryter det hela. Det blir nog ett samtal till farbror doktorn imorgon och hemmavarande från jobbet. Jag som skulle få skriva avtal imorgon. Och som jag är så nyfiken på. Men vad gör man? Men dom vet hur dålig jag är på jobbet så jag tror nog dom förstår, men jag vill ju inte! Har nog feber emellanåt. I natt när Ove kom och lade sig sa han att jag var het som en kamin, men jag frös. På natten var jag på toa och frös så jag skakade, i morse var lakanet fuktigt bakom ryggen. Ups and downs.........

Talgoxe

Talgoxarna är många och hungriga.

Sa ifrån mig Bonnie den här vekcan och det var ett bra beslut. Hoppas kunna nästa vecka men nu vete sjutton.

Dom ringde från Ludvika och hade semestervikariat till mig. Hmmm....men kul att dom ringde!

Gråsiska

Gråsiskorna har kommit fram.

Fått (köpt) 10 kg köttfärs. Så bra att ha hemma! Passade på att handla när jag var ute på vift, för att slippa imorgon, när jag skulle jobba och vara trött. Nu blir det nog inget av med jobbandet och skänt att ha handlandet färdigt.

JA! Det är faktiskt synd om mig! HÄPP

Kategorier: mars,

Söndag den 10 Mars 2013, kl 16:00

Härlig bild på Mirabelle som Christina tagit.

Pigg är man inte direkt. Men det går över. Är väl inne i fas 4 av förkylningen. Nästäppa och bihålor. Hostan är något bättre men det är man inte säker på förrän man försöker sova. Inte så mycket sömn i natt.

Var och fick lite intruktioner av Mimmi om ekonomsysslor som kassör. Det ska  nog gå bra. Men det känns lite mycket att ta in. Där också. Jag får ta ett steg i taget.

Ove har åkt och jobbat, skulle till Norge en vända igen. Han var inte riktigt kry han heller. Vi har nog samma bacill men jag tror han är lite mindre dålig.

Sofia fyller år idag och vi tog en tidig fika med tårta idag. Hon skulle en sväng på Kupolen med en kompis och det passade ju bra med det presentkort hon fick.


Har suttit ute i solen en stund idag. I min myshörna men det var rätt kallt. Fullt påklädd och fårfäll och filt. Men det var skönt! Det skulle bli ännu kallare i natt, rnt -20. Brrr......

Ska försöka ta mig till jobb imorgon. Med piller och lite jäklar anamma så ska det nog lösa sig. Det är ju inte ansträngande mer än för huvudet. Hmm....bihålor sitter i huvudet.......

Kör imorgon, jag kanske åker dit och lyssnar och försöker få ur mig nåt ljud. Vi får se. Vi skulle ha arbetsmöte på ridklubben på onsdag och då har jag Bonnie. Men har jag tur blir jag ledig från jobbet en dag under veckan, dom hade bemannat upp, förhoppningsvis på onsdagen och då reder det sig.

Nä nu ska jag gå ut och se om jag kan få fart på mina extraljus på bilen. Märkte i veckan att ingen lampa av fyra fungerar.

Kategorier: mars, Skriv en kommentar

Lördag den 9 Mars 2013, kl 10:00

Härliga lördag! Ingen jättelång sovmorgon idag......konstigt men har man gått upp 5 hela veckan och sover till 8, då har man ändå haft sovmorgon. Hosta och ont i halsen, inge kul! Men det går.....

Ridning igår. Bellix igen. tog med mig erfarenheten från förra veckan och fick bra gensvar. Men han hade varit mjuk och fin hela veckan sa Christin. När jag skulle byta om hade jag inga ridbyxor! Fick rida i jeans men det gick över förväntan!

Bellix

Bellix

Kommer hem och min sambo är hemma! Har inget hört sen måndag kväll, maten är klar bara jag duschat. Ett glas vin till det, eller.......vi delade på en flaska. Längesen vi drack flaskvin. Enkelt med lådvin om man bara vill ha ett glas. Fläsk med curry och banan och ris. Gott!

Rätt tidig sänggång, vi är båda risiga i halsen och rätt slut.

Ska till ridskolan och träffa Mimmi som ska lämna över ekonomin till mig. Ska gubevars vara kassör ett år. Känns lite tungt när ekonomin inte är den bästa men Mimmi har gjort ett hästjobb och rätat upp bra. Tack och lov! Men det gäller att hålla i pengarna, och det finns hundra saker som behövs.....och där ska jag besluta.......med styrelsen iof men ändå. Men på´t bara!

Harry njuter

Stallkatten Harry mår gott

Har inte varit hemma en kväll på hela veckan. Jo, måndag men då kände jag mig febrig. Skönt att det inte blev nån kör. Bonnie tisdag, onsdag, styrelsemöte to och ridning igår.

Träffade Sandra igår och det verkar som jag får bli kvar på jobbet. Ing-Mari kommer på torsdagen och hon skulle skriva avtal med mig. Då får jag svart på vitt och jag tror att det i första hand bli september ut. En av tjänsterna som är utannonserade var till då. ska i alla fall jobba på måndag. Planeringen var gjord och det var någon dag som var full med personal så jag kanske får en dag eller två ledig i veckan. Men det kan vara skönt. Skönt att få lite ordning på arbetandet och livet.

Kategorier: mars, Skriv en kommentar

Måndag den 4 Mars 2013, kl 19:00

Äntligen har jag fått snusa på vår nya familjemedlem. Så liten och så fin! Hon var lite tråkig och sov nästan hela tiden, men är man mätt och belåten så sover man  gott. Jag fick hålla pyret i mina armar och inte blev hon ledsen heller.

Pappa och Mirabell.

Idag har jag träffat chefen och får jobba på den här veckan och sen prata med en t.f. då hon var ledig. Ska lära mig dom andra avdelningarna också. Lika som det jag gör men ändå lite annorlunda. Men det ska nog gå bra. Dom säger att det är enklare men mycket mer. Vi får se. Kul är det i alla fall. Så jag hoppas att jag får jobb, om än någon kortare period först.

Bara jag..................

Trött idag. Det blev ingen kör så jag blev ledig och hade valt bort Bonni idag. Ska ta henne imorgon och onsdag. Det var lite skönt när jag är så trött. Tänkte ge mig ut på en promenad när jag kom hem, men det blev inget av det................inte bra!

Nu ska jag se på Vetenskapen värld och sen sova lite och hoppas vara lite piggare imorgon.

Mormor har stickat en overall efter mammas önskemål. Vi får se om vi får någon bild med Mira i den.

Kategorier: mars, Skriv en kommentar

Fredag den 1 Mars 2013, kl 21:00

 

Dags för lite skriveri då.

En hel vecka har gått. Har jobbat hela veckan och gått upp onödigt tidigt. Men nödvändigt för att komma i tid. Kl 5 är tidigt, onödigt. Men ska man vara på plats kl 6,30 är det bara att kliva upp. Det har medfört att kvällarna blivit tidiga. Har somnat i fåtöljen.........

På tur med Bonnie en underbar vinterdag. Bilden tagen från hästryggen.

Det har gått bra på jobbet och jag tror att mina läromästare tycker detsamma. Det skulle vara så stressigt men inte den här veckan. Den har varit ovanligt lugn. Idag blev det lite på eftermiddagen för vi skulle hjälpa en annan avdelning. Vi kunde inte lösa behovet men dom skulle hinna det imorgon. Det jobbas alla helger också. Ska träffa chefen på måndag så får vi se hur det blir.

Tuwa kör bil.

Fick brev från arbetsförmedlingen att dom tagit bort mig för jag inte rapporterat om mitt jobbsök som dom gett mig. Så jag hoppas det blir nåt av jobbet så jag får räcka dom lång näsa. Annars får jag väl skriva in mig igen.

Ett litet kryp..........

Lilla prinsessan har artat sig bra och tagit igen sin födelsevikt efter att gått ner rätt mycket. Men nu har ammningen kommit igång och hon lägger på sig. Imorgon ska jag åka dit och snusa in och krama om henne! Som jag har längtat. Tyvärr får jag åka själv för Ove har varit hemma hela veckan och haft Tuwa då Sofia har jobbat. Och dom åker hem först på söndag. Men "bra karl reder sig själv" som det heter.

Ridit har jag gjort idag. Fick Bellix och det gick riktigt bra efter lite instruktioner. Har vill inte jobba så mycket och att man skulle håla så hårt i yttertygeln hade jag aldrig kunnat tro! Men då gick han så fint...............

Ridit i veckan har jog gjort på Bonnie. I onsdags red jag barbacka och när jag kom till ridbanan var den stängd! Utmanade ödet att rida ut, barbacka. Höll mig på åkervägarna och det gick riktigt bra! Hon är så fin den lilla pållen. Men nu skulle hon säljas för ägaren skulle köpa hus. Jag fick frågan men jag har varken råd, tid eller lust att bli med häst igen men jag kommer att sakna våra turer. I onsdags var det lite extra härligt. Lagom kallt och en underbar kväll, och det går ju mot ljusare tider.

Det var såvackert den här kvällen men det ville inte fastna riktigt.

Kategorier: mars, Skriv en kommentar