Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Söndag den 21 April 2013, kl 19:00

Vårflod i byn.

Nu går det undan! Och jag hinner inte med riktigt. Men nu ska jag vara ledig måndag och tisdag, känner mig som ett barn som får sommarlov.

Ska på intervju imorgon gällande det jobb jag gör nu. Har ju sökt tjänsten och hoppas jag får vara kvar alternativt hoppa in i poolen. Lite synd att få lov att åka till stan på en ledig dag, men ändamålet helgar medlen sägs det.

Ett andpar ville inte vara med på bild.....

Jag har jobbat hela helgen och förutom att jag inte fått träffa Ove så mycket har det gått bra. Vi har slutat före två båda dagarna. Lite press en stund på morgonen båda dagarna men jag har haft bra medhjälpare som vet hur man gör. Det vet dom ju allihop, utom jag. Kul att jobba med olika. Man får lite andra infallsvinklar och får veta lite mer om varandra.

Tussilago hör våren till och dom här är mina första för i år på nära håll.

I fredags var det ridning igen och jag fick Eucalyptus, eller Kalle  som han kallas. Ny bekantskap för mig, men jag har sett honom för han har gått lektioner när jag ridit. Christin sa att hon var lite fundersamhur det skulle gå men vi fick jättemycket beröm. Över förväntan. Jag uppfattar honom som en väldigt vek häst, lite räddhågsen men det höll inte Christin med om. Tror det är därför han blir lite hispig när han rids. Man fick inte använda underskänklar och det lyckades jag tydligen med. Det är en häst som man tar till sitt hjärta direkt. Hoppas vi får prova mer.

Mera bofink

Jag har planterat alla blommor nu. I år får dom hålla sig inne tills frosten är borta. Frös dom en vända förra våren vilket gjorde att dom blev sena. Av fuchiorna har bara två överlevt, och har jag har tagit ett skott från en. Blir till att köpa några nya. Planterat om alla inneblommor och tagit några skott för att förnya några. Har en engelsk pelargon som är så fin, eller var förra året. Klippte ner den ordentligt och satt några skott och jag hoppas dom tar sig.

Sen blev det en promenad, tog kameran med och några bilder blev det trots att jag inte såg så mycket.

Kategorier: april, Skriv en kommentar

Lördag den 13 April 2013, kl 22:00

Hejåhå!

Hinner ingenting nuförtiden men nu ska det bli andra bullar.

Koltrast

Är inte frisk än men nästan, tror jag. Det halsonda har varit borta några dagar, tror jag. Men idag känns det kanske igen.........små skillnader så jag är inte helt säker. Var i alla fall till doktorn för jag tröttnade ur när det blev sämre igen. Nu tog dom en odling och en snabbsänka. Sänkan låg på 22, lite förhöjd utan nåt alarm, Provet har jag inte fått svar på än. Men mår förhållandevis bra nu. Hostan håller i men är överkomlig.

Bofinkar och en gråsiska

Vårfåglarna börjar komma. Koltrasten var här idag och bofinkarna är många i antal. Fyllde på mat till pippisarna igår för det skulle bli snöväder idag, och det blev det. En kväll tutade det en fågel vid vår lilla sjö och jag var säker på att det var en trana. Såg ingen iofs. Har lyssnat på datorn och så lät inte den jag hörde. Och det ska inte vara en svan eller lom. Inte gås heller. Vad finns det mer?

Idag har vi blivit med husvagn. I år lär vi inte hinna med så mycket utflykter med den men det kommer fler år. Hämtade den och nu har vi beställt lite husgeråd så vi får göra klart ifall vi kommer iväg.

Domdam i fågelhus är ovanligt. Dom brukar sitta på backen och äta.

Jag har sagt upp mitt engagemang i Bonnie. Orkar inte, hinner inte nu när jag ska jobba. Det känns bra men jag kommer att sakna henne och våra turer. Jobbar och står i och det är kul! Ledig den här helgen och ska jobba nästa men då blir jag ledig på torsdag och må.ti nästa vecka. Nu kanske man får tid och ork att träffa sina kompisar också. Jag hade ju bestämt mig för att det är slut på alla måsten i livet och så går jag och skaffar mig nya. Som inte var något måste men blev ett ändå. Men nu har jag gjort nåt åt det.

Busväder idag.

Var på ridning igår och nu var det jättekul! Har nästan lackat ur där med men nu kändes det bra. Lite hoppning och jag hade Bellix som skötte sig med den äran!

Var på körövning i måndags och det gick rätt bra, nu är det hårdkörning inför konserten den 11 maj. Jobbar den dagen men hoppas hinna båda. Om allt är som det ska slutar vi kl 13.30. Förra helgen gick vi 14.10 båda dagarna. Det är ju bara att stanna tills allt är löst. Men det har visst hänt att dom fått stanna till 17 vid nåt tillfälle.

Kategorier: april, Skriv en kommentar

Torsdag den 4 April 2013, kl 20:00

Så är det, jobbar och sen är det ju massa efter jobbet också. Är hemma halv 8 men då har jag varit hos Bonnie och haft det rätt bra. Sen är det bara att ta sig hem, få lite mat, duscha och komma i säng. Allt har två sidor.

Morfar laddar pulkorna med Tuwa och Marcus

Påsken kom och gick. Var ledig tre dagar men det märktes knappt. Fredag var det städning, sen kom det gäster. Härliga barn med ännu härligare barnbarn! På lördagen kom det fyra till. Huset är för litet........ men det gick den här gången också. Så trevligt!

Marcus med mamma Helena

På påskaftonen hade vi gjort lammstek och det blev gott även den här gången. Undrar varför man varit så "rädd" för lamm tidigare.

På söndagen var det underbart väder och vi var ute på gården och åkte pulka. Barnen tycket det var kul men bliderna säger att Tuwa kanske tyckte nåt annat.

Hej hej i mobilen! Tuwa och mamma Sofia.

På långfredagen hade vi en stare här! Men bara en. Någon trodde dom skickade ut en spanare för att kolla våren. Och den åt och åt hela dagen, vilade i lä i björken. dagen efter var den borta och vi har inte sett den mer. Kanske var det en spanare?

Stare

Spanare?

Staren vilade i björken.

Måndag, annanda påsk, jobbade jag och det var en rätt lugn dag. På vägen hem tog jag en Ipren igen. Sen bestämde jag mig för att sluta med piller och se vad som händer. ONT i halsen, kunde knappt röra tungan men jag höll ut och efter två dagar började det bli lite bättre och idag är det nästan ok. Äntligen! Nästan fem veckor har jag lidit......

Tuwa och Marcus åker ikapp.

Kategorier: april, Skriv en kommentar

Måndag den 1 April 2013, kl 22:00

Hinner inte riktigt med eller behovet är inte lika stort. Att skriva av sig lite var lättare när jag var arbetslös, numer räcker inte tiden till riktigt. Eller hur det är.


Vårfåglarna kommer en efter en. Såg en sädesärla i fredags men sen har den inte synts till mer. Bergfinkarna är här, fler än tidigare. Liksom bofinken. Svanarna håller till i Halvars och där går två tranor också. Men nu har det blivit lite tomt där också. Dom har väl flyttat vidare. Tofsvipan har varit synlig ett par veckor. Inte hos oss men kommer man nerför berget så är dom på slätten där.

Kyligt är det fast det känns att våren är här. Tänk när värmen kommer........då exploderar det! Tycker redan att jag kan skönja grönkska i björkarna, eller är det inbillning? Jag har planterat alla knölar men dom får hålla sig inne tills nån gång i juni. Dom ska inte frysa i år! Satte i grytan också och får vara noga att täcka den om nätterna. Hoppas dom tar sig! Dom jag har i källaren, blomlådorna som ska ut på tornet och vedboden får stå inne. Har en del som jag flyttar ut och in för det mesta.Måste komma ihåg dom ikväll..........

Fick rida Kalle i fredags igen och det gick nästan lika bra. Han blir så stressad när vi ska galoppera och det tar tid innan han lugnar sig igen. Men det är en häst i min smak. Men jag hävdar fortfarande att har är vek och beter sig därefter. Rätt eller fel?

Linus ringde igår och var ledsen. Han hade gjort nåt dumt sa han. Jo, det hade han och hjärtat blöder. På mig. Han är så lättledd och ingen gör nåt för att stärka hans självförtroende. Försöker allt vad jag kan. Och samtidigt understryka att han gör fel, att man inte kan köpa kompisar. Men det är inte alltid så lätt. Vad ska man göra?

Nu har jag fått papper på att jag har ett vikariat till sista september. Känns bra. Fick den lön jag begärde även om den är låg. Har lyssnat på vad dom andra tjänade och vågade inte ta i mer. Om jag får vara kvar efter september får jag väl förhandla om. Det är i alla fall mer än A-kassa.

Blev lite oförhappandes ledig idag. Skulle jobba men på röda dagar har vi helgbemanning med 2 pers och om jag ville fick jag vara ledig. Skönt har det varit! Och jag är schemalagd ledig imorgon också. Ska lämna blod imorgon igen. Och så har ridklubben inventering på Cíty Gross på kvällen.

Vi var och besiktigade Oves bil och husvagnen idag. Anmärkning på båda. Men inga jättegrejer i alla fall. Trots att det är röd dag.

Grillade idag och första grillningen är den allra godaste!Till hösten har tjusningen försvunnit, eller i alla fall avtagit väldigt.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar