Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Fredag den 31 Maj 2013, kl 21:00

Jaja.....ingen förändring. Möte, möte, möte i dagarna två. Inget riktigt resultat men kanske lite mer resultat. Möte med facket om arbetsmiljön. Möte med några höjdare och då verkar det komma någon form av beslut. Systemet blev återställt strax innan vi gick hem. Men vi törs inte använda det att boka i. Men vi kan ta fram lite listor och annat vi kan använda.

Handling igår efter övertid på jobbet, var in på Kupolen en sväng utan att hitta det jag skulle ha. Packade upp varorna och sen ut till gräsklipparen innan jag däckar ihop. Lite sallad efter det och en dusch. Sen var den dagen slut..........i alla bemärkelser.

Gick och lade mig och skulle läsa en stund. Men......näe, orkade inte det heller. sov som en stock och hörde inte när Ove kom hem. Är nog första gången.

Fina Kalle fick gå ut efter välförättat arbete.

Känner lite lika idag så det blir tidig sänggång. Ridning idag och hade Kalle igen och idag var han underbar! Hade lagom i händerna och inte flängde han iväg. Varmt och skönt och svettigt att rida. Galopp på volt gick bättre, kunde få honom böjd och trycka ut honom i en stor volt. Trevligt!

Nu har det blivit sex ägg och hon ligger och ruvar. Hon är ut en kortis emellanåt, och rätt som det var "kastade" hannen in ett par insekter så hon fick lite mat. Mysigt att följa dom. 14 dagar ca ska hon ruva och efter lika lång tid ska dom vara flygfärdiga. Tror det var så. Rapporter kommer!

 


Ïmorgon bör det av till Nynäshamn. Hoppas vädret blir lika som idag. Riktigt somrigt och skönt har det varit. Ove gör klart för nästa vecka för han ska åka redan imorgon bitti. Kvällsmat ute, en öl till det. Spagetti Carbonara....mmmmmm.....gott!

Vattnade blommor och tomater så det får gärna bli vackert väder ett par dagar till. Ledig söndag, det ska bli skönt!

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Onsdag den 29 Maj 2013, kl 21:00

På jobbet igen......vad händer då? Krachelibangbang..........Det här är värre än jag nånsing kunde tänka mig. Inga chefer som har några lösningar. Helt otroligt! Jag som trodde man skulle komma till en organiserad organisation. Hur länge orkar man ha det så här? Flera är nog nära botten nu.

Underbemannade imorgon, vi är fem men borde vara minst sex, eller fler när det är så här. Tur man inte har huvudansvar, man kan skjuta uppåt. Vad nu blir bättre av det.

Melwin

Melwin är opererad idag, hade vätska bakom trumhinnan och skulle få ett rör i örat. Jag trodde det var imorgon. måste ringa imorgon och höra hur han mår. Jag tror han har polyper bakom näsan också, får väl höra då om det blev gjort också. Han är alltid tät i näsan, liksom jag hade det som liten. Fem eller sex gånger tog dom bort såna, men man kanske inte gör sånt numer.

Nu är det fyra ägg i holken. Hon var däri morse men verkade känna på sig att jag tittade, lade huvudet på send och tittade in i kameran. Ut men kom in igen, ut en gång till. när jag kom hem var hon där med fyra ägg men flög ut när jag hade tv;n på. Hmmm.......tillfälligheter?


Lite Grey´s nu innan sänggång. Säsongsavslutning. Blir långtråkigt utan.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Tisdag den 28 Maj 2013, kl 21:00

Så har ledigheten tagit slut. Igår var jag bara trött. Tänkte göra så mycket men det fanns ingen energi. Idag har jag varit till Lena på fika med prat. Gôtt!

Lite lunch med sambon som besiktigat bil och husvagn! Inte jag........... Sen planterade jag fuchiorna och vattnade blommorna. Ove fixade så pumpen funkar igen så jag vattnar med vatten från sjön. Kostar "bara" lite ström. Vatten är dyrt har jag lärt mig.

Sen flög f-n i mig och jag grävde lite i gräsmattan och flyttade några hallonbuskar. När vi ska börja gräva blir det inget kvar där. Hoppas dom tar sig. Förmodligen helt fel tid att göra det.

Underbar dag med sommarvärme och mycket sol. Känner mig redo för att arbetspass imorgon. Undrar hur mycket tok det är där nu..........


Holken har berikats med tre ägg. Kanske är det fyra imorgon bitti. Kanske hon håller på när jag kommer upp, så där runt fem. Huvva vad tidigt! Men det är min vardag när jag jobbar.


Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Söndag den 26 Maj 2013, kl 21:00

Så gick den helgen...........bra? vet inte riktigt men den gick i alla fall. Som Annika skrev i vår sammanfattning. Helgen har gått , men vi vet inte hur! Jobbigt har det varit och rörigt. Till slut visste man inte vad man gjort, vem man pratat med men vi tror alla fått hjälp på nåt vis. Inga resurser tillgängliga, dom få som fanns svarade inte. Jaja, nu är det två lediga dagar som väntar. Lovade i fredags att jag kunde komma om det behövdes men skrev idag att det bara gäller om det är trippelkris. Behöver landa, rensa huvudet.

Kommer hem och klipper äntligen gräset. Fint blev det! Det var bra långt och många vändor med uppsamlaren blev det. Nästa klippning hoppas jag kunna göra utan uppsamlare.

Vi fick besök av Malin och Andreas till kvällen. Lite grillat, tzatziki, rostade rotsaker, mums! Igår var Ingvar och Yvonne här när jag kom hem. Då blev det fisk med mandel som blev hasselnötter för jag hittade inga mandlar.  Men det går lika bra.

Igår var jag så trött, så trött! Vaknade halv 1 med ont i magen. När jag legat tillräckligt länge kom jag på att jag skulle ta en Ipren vilket jag gjorde.Väntar, väntar.........upp igen efter en timme och tog en diklofenaksupp. Äntligen fick jag sova nån timme. Klockan ringer 5, inte helt ok och borde varit hemma. Men vad gör man? Annika själv på jobbet...man åker dit. Vid nio tog jag en Ipren till och då släppte det äntligen! Läkaren hävdade att det är gallblåsan som spökar när det bli så där. Inte vet jag. Men slut blir jag efteråt. Och så ska man prestera på jobbet. Men den dagen gick också. Somnade i fåtöljen  tidigt.

Nu ska jag avnjuta två lediga dagar. På tisdag ska jag eventuellt åka till Sala och besiktiga bil och husvagn. Nörmaste tillgängliga plats, tid. Ove kanske är hemma den förmiddagen och kan åka själv men det ska man inte vara så säker på. Har lärt mig......

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Fredag den 24 Maj 2013, kl 20:00

Ledig dag igår. Skönt med sovmorgon med sambon hemma. Sen packade vi släpvagnen full och åkte till soptippen. Skönt att bli av med allt skräp och lite till Ta till vara också. Sen ner till stan och en pizza på Amarican take away.

Det kom en jättepizza in fast jag beställde en small. Men jag fick ta med mig resten hem och har kalasat på den ikväll. Ensam. Ove är och gratulerar Tuwa som fyller två idag. Jag jobbar ju hela helgen och fick inte åka med den här gången.

Hela ligan vill åka rutchkana

Krasch ja, Vårt bokningssystem på jobbet lade ner igen igen men hade kommit igång igen. Det var inte lika många behov borta den här gången. Bara att kära igång........08.08.26 var det dags igen! Krismöte hela förmiddagen. Lunch fick vi efter 13.30. Sen ta tag i det viktigaste.

Imorgon är det Annika och jag som jobbar. Det låter som det kan bli lite rörigt. Nu är det papper och penna som gäller. För vi törs inte använda dataprogrammet. Vi använder det bara att titta i, hitta resurser och telefonnummer.

Vårblomster

Lite sen mot ridskolan och fick Kalle idag som jag inbillar mig behöver lite lugn och mjuk behandling. Hade dottern på tråden också så starten blev inte den bästa idag. Sitter upp och han är så hård i munnen, mest i vänster tygel. Hmm.....tänkte vad ska det här bli? Jo, det blir jättebra! Han kom mer och mer och var känslig på ett bra sätt. Det som inte är bra är galopperna, vi skulle galoppera på volten och då blir volten mindre och mindre. Jag klarar inte av att trycka ut honom. I trav fungerar det men inte i galoppen. Men det var en riktigt bra lektion.

Fina Kalle

16 juni är det veterankombo igen. Jobbar då men hoppas kunna byta dag med någon. förmodligen får jag ta Bellix för Viola var upptagen. Men det spelar ingen roll även om han inte är den bäste. Fast han har sina bra dagar så gammelfarbrorn och gammeltanten gör ett försök. Bellix är 20 och som häst börjar han bli till åren.

På vägen hem köpte jag en påse godis. Inte så bra men jag behövde det!

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Tisdag den 21 Maj 2013, kl 21:00

Allt är som vanligt! Dåligt med tid, full fart mest hela tiden.

I helgen var vi till Njurunda och gratulerade tre stycken. Så gott att träffa dom små som vanligt, och dom stora. Men mest dom små. Linus ville ha pengar för han ska köpa sig en cross och nu börjar det väl närma sig. Marcus fick en pool, en traktor och en tröja och mamma fick ett headset till telefonen.Tror alla blev nöjda. God mat blev vi bjudna på och som vanligt var vägen hem lång.

Marcus åker ruchkana.

Skulle vara ledig fr, lö, sö den är veckan men vårat bokningssystem på jobbet krachade så jag gick ut på fredagen för att hjälpa till där jag kunde. men jag tog lite sovmorgon. Men besöket hos bästa vännen Lena gick om intet.

Philip har kul på studsmattan

Ridning på kvällen med hoppning på schemat. Fick Bellix som var riktigt duktig. Bestämde mig i och för sig att inte bära honom som jag gjorte förra fredagen och var på honom från början. Hade en mycket villigare häst den här gången.


Den här veckan ska jag vara ledig torsdag, jobba fr, lö, sö och va ledig må, ti. Hoppas det blir så. Nu börjar vi komma ikapp i systemet. En hel vecka försvann i krachen med minst 300 behov att rekonstruera.

Linus på styva linan

Igår var det strålande sol och vi gick Blodomloppet. 5 km promenad. hade gärna gått milen. Träffade flera kända ansikten. Både som gick och tittade. Sen lite käk på det. En kasse mat ingick när vi var ett lag. Nu blev vi bara tre av fem. Av olika orsaker. Så mätta blev vi.

Idag har det varit grått hela dagen. Kom hem tidigt, då åkte Ove och lånade en kranbil för han skulle hjälpa grannen med nåt lyft. Men han kom hem snart igen. Jag har varit lite flitig och donat lite med kassörsjobbet till ridskolan. Betalat löner och lite annat. Det tar sin lilla stund, men om man gör det ofta behöver det inte ta så lång stund.

Bobyggare

Äntligen har vi fått inneboende i holken med kamera i! Tror det är flugsnappare. Väntar med spänning! Dom håller på med boinredning, både hon och han och jag funderar om hannen har två honor för det är en i en annan holk också och flugsnapparna kan visst ha två "fruar". Hoppas dom blir en hel familj!

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Söndag den 12 Maj 2013, kl 20:00

Spännande! Magda och Anna i final i mästarnas mästare. Otroliga båda två!

Jobbigt att vara borta, många nya intryck.

Har haft Mirabell och Christina här under helgen. jisses så go hon är! 11 veckor nu, tiden går så fort. Hon "pratar" och sprattlar och är så med. Smilar så där gott som bara bäbisar kan.

Raringen.

Igår var det konsert. Först kom ingen, sen kom två, sen ingen, sen bara forsade det in folk! Nästan 150 pers. Minns inte vad Bengt-Göran sa. Kaos när vi skulle servera snittar och bubbel. Ingen hade tänkt till om logistiken riktigt. Men en annan gång får vi fixa det bättre. Gott var det med snittar. Goda röror i var det. Fick en burk med hem med tonfiskröra. Konserten gick bra och det verkade som besökarna var nöjda.

Fick inte så bra bilder från konserten.Mina fotografer är inte så framfusiga. Den här är ganska tydlig iaf.

Dom flesta vårfåglar har anöänt och den senaste är flugsnapparen. Tyvärr är den i "fel" holk och tittar. Den vi har kamera i verkar helt ointressant. Tråkigt!

Idag har solen tittat fram men värmen har inte varit speciellt stor. Har tvättat lite och eftersom det blåst så har det torkat bra.

Dags att förbereda för sänggående, imorgon är det tidigt igen. Ove han åkte redan på eftermiddagen.

Bergfinkhona som smörjt kråset.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Torsdag den 9 Maj 2013, kl 21:00

Så  var genrepet över. Det var väl som det ska, inte riktigt bra. Men det ska bli "Så mycket bättre"!

Trött i fötterna efter att ha stått i tre timmar, eller nåt. Hade kängor med lite klack på och blev trött i "framfoten" ;-) Undrar vad jag ska ha för nåt på mig.........har skjutit upp det....trodde det var längre fram på nåt vis.....konserten.

Trött överhuvudtaget. Kunde inte somna igår, tände två gånger och läste innan jag somnar. Annars brukar det räcka att jag läser lite och sen sover jag. Upp 5 som vanligt för jag har jobbat idag. Handlade en sallad på Maxi innan jag åkte till kören. Raringen hade kommit hem, han har också jobbat fast det är röd dag. Jobb imorgon, ridning på kvällen. Sen blir det kvällsmys med minsta barnbarnet som kommer på besök.

Soptippsvända får nog vänta för vi vill ha sovmorgon på lördagen och sen är det ju konsert med samling kl 15 så det blir inte mycket tid över. Men nu står skräpet inte i vägen så det är inte så bråttom.

Varmt har det varit fast det varit mest grått men en stund på dagen tittade solen fram. Tror det var bra att det kom lite regn och björkarna, eller träden överhuvudtaget börjar bli gröna. Gräset också. Nu exploderar det!

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Tisdag den 7 Maj 2013, kl 21:00

Sol ute, sol inne, sol i vart sinne....eller hur var det? Sol hela dagen och jag blev sittande inne. BLÄ! 22 grader i skuggan på eftermiddagen. SÅ skönt men nu var det annat på väg in.

Bestämde mig för att göra klart räkenskaperna till ridklubben och det tog sån satans tid! Det hade jag inte räknat med. Så det blev inget sågat idag. För jag ville njuta av solen en stund och tappade sugen totalt när det blev som det blev.

Kollade mina egna affärer och insåg att Säffleturen inte blivit betald för jag hade valt betalning från fel konto. Men nu är det fixat och det är ändå i god tid.

Lite sovmorgon imorgon för vi ska ha planeringsdag och börjar kl 8. Lyx. Jobb to-fr innan det blir ledig helg. Ove gjorde ett schema över när han är ledig och jag utvecklade det lite och lade in mitt schema och det var inte det bästa. Vi är inte lediga tillsammans speciellt mycket. Tråkigt! Hoppas vi får semester tillsammans.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Måndag den 6 Maj 2013, kl 22:00


Högen, som ska tas omhand,

Jisses så jag jobbat idag! Ont lite överallt men nu har det gått över.... :-) Förutom något lite sendrag i ena foten. Hoppas det känns lika imorgon också så jag kan fortsätta.

Solen har strålat hela dagen, tyvärr har det båst lite onödigt mycket. Men det blev riktigt skönt på eftermiddagen. Har sågat ved och klyvit efter hand. Fått undan det som var i vedboden och börja på högen Ove tog hem. Känns skönt att jobba fysiskt. Ledig dag även imorgon och det ska bli skönt väder en dag till.

Dagens resultat. Mycket värme till nästa vinter.

Körövning ikväll och nu är det skarpt läge. Övningar med lite koreografi. Ny träning på torsdag. Det behövs! Helt plötslig var det mycket som inte satt? Har lyssnat under dagen och tycker jag kan det mesta. Hemma.

Fick ett mms på Mirabell som låg och "pratade" lite. Snart är det fredag och dom kommer hit. Som jag längtar!

Små taniga tomatplantor. Vad månde bliva?

Planterat tomaterna och en pelargon. I natt får blommorna stå ute. 12 grader nu kl 22 så det bör gå vägen.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Söndag den 5 Maj 2013, kl 21:00

Då börjar det dra ihop sig i Mästarnas mästare. spännande! Håller nog en tumme på Magda, men Anna har imponerat. Hoppas på en final mellan dom.

Jag har jobbat hela helgen och är ledig må-ti. Skööönt! Igår var det högtryck på jobbet och grått ute. Idag var högtrycket ute och lugnt och skönt på jobbet. Underbart när man kommer hem och blåsten ger med sig och man kan sitta ute och fika i t-shirt.

Snart blommar det igen

Sen tog vi tag i vedboden. Plockade ut allt, rensade, sorterade så nästa helg ska vi köra ett lass till tippen och en del till Ta till vara. Där hade en massa grejer samlats sen Ove flyttade hit. En del var hans och en del hade jag rensat ut för att vi skulle få plats med lite av hans saker. Men nu........

Igår var Ove hem till en kompis och hämtade några tallar som hon sågade ner för ett år sen eller om det är två. Bra att elda med...........men det är nästan så jag ångrar mig. Det var mycket! Stora bitar, nedre delarna av stammarna. Men nu blir det till att såga, såga, såga men vi får varmt inne. Dom stora måste klyvas först innan vi kan kapa dom. Dom är som huggkubbar och sura som attan. Så dom lär torka också. Vi får väl stapla dom ute nånstans.

Här fyller Linus två, längesen, medan mamma levde.

Ridning i fredags igen, Kalle igen, ok igen. Christin tyckte inte det var lika bra som förut men jag tyckte det gick bra ändå. Han var lite lugnare men var lite hård i munnen och då blir jag hård i handen. För jag orkar hålla i och då blir det lite fel.

Nu har jag slutbetalt Lottas och min tur i Säffle. Nu är det ju bara en månad kvar...... och med allt som väntar så visslar det bara till. Nästa helg kommer Christina och Mirabell. Dom ska på släktträff på Christinas pappas sida. Helgen efer det ska vi till Njurunda och fira tre födelsedagar. Linus som redan fyllt 11, Helena fyller den 15:de och Marcus som fyller två 18:de. Helgen efter det så jobbar jag igen. Tuwa fyller två den 25:te så vi måste åka dit också, om inte Ove åker när jag jobbar, men det skulle ju va lite tråkigt. Sen är det väl dags för Lotta och mig.

Imorgon ska det bli sommar sägs det. 18 grader varmt och sol.Ska plantera tomaterna jag köpte igår och såga lite. Kanske ta en promenad med kameran och till kvällen är det körövning. Det börjar dra ihop sig! Kul ska det bli. En lite annorlunda konsert.

Kategorier: maj, Skriv en kommentar

Torsdag den 2 Maj 2013, kl 20:00

Nötväcka
Nötväcka

Blåsig dag idag. Och kyliga vindar med. Lite sovmorgon i morse. Det var skönt! Har tvättat och hängt ut och det har torkat bra i alla fall.

Sen var jag iväg och lämnade lite blod igen.Skulle gjort det för längesen men jag var ju sjuk så förbaskat länge. Men nu så! Är det gjort. Lämnade sambon på stan så han blev klippt och fick lite annat uträttat. Efter det var vi till Jula och shoppade lite.

Sen drog vi iväg till Falun och City Gross. Ridklubben hade inventering igen. Fina pengar till klubben och vi var ett gäng tappra och som vanligt jobbade vi bra och blev klara långt före den tid dom räknat med. Lite slut i huvudet blir man efteråt.

Hackspett

Hackspett

Vi stannade och köpte varsin sallad i Romme på vägen hem. Det var riktigt gott. Nu ska jag titta på Plus innan det är sängdags. Imorgon är det jobb igen. Fredag, lördag och söndag. Sen ledig måndag och tisdag och det ser ut som värmen kommer då!

Kategorier: april, Skriv en kommentar

Onsdag den 1 Maj 2013, kl 22:00

Hinner inte riktigt med eller behovet är inte lika stort. Att skriva av sig lite var lättare när jag var arbetslös, numer räcker inte tiden till riktigt. Eller hur det är.

Bergfink

Bergfink

Vårfåglarna kommer en efter en. Såg en sädesärla i fredags men sen har den inte synts till mer. Bergfinkarna är här, fler än tidigare. Liksom bofinken. Svanarna håller till i Halvars och där går två tranor också. Men nu har det blivit lite tomt där också. Dom har väl flyttat vidare. Tofsvipan har varit synlig ett par veckor. Inte hos oss men kommer man nerför berget så är dom på slätten där.

Vet inte vad det här är. Söt i alla fall.

Kyligt är det fast det känns att våren är här. Tänk när värmen kommer........då exploderar det! Tycker redan att jag kan skönja grönska i björkarna, eller är det inbillning? Jag har planterat alla knölar men dom får hålla sig inne tills nån gång i juni. Dom ska inte frysa i år! Satte i grytan också och får vara noga att täcka den om nätterna. Hoppas dom tar sig! Dom jag har i källaren, blomlådorna som ska ut på tornet och vedboden får stå inne. Har en del som jag flyttar ut och in för det mesta.Måste komma ihåg dom ikväll..........

Fick rida Kalle i fredags igen och det gick nästan lika bra. Han blir så stressad när vi ska galoppera och det tar tid innan han lugnar sig igen. Men det är en häst i min smak. Men jag hävdar fortfarande att har är vek och beter sig därefter. Rätt eller fel?

Jag och Kalle efter ett arbetspass. Elin är fotograf.

Linus ringde igår och var ledsen. Han hade gjort nåt dumt sa han. Jo, det hade han och hjärtat blöder. På mig. Han är så lättledd och ingen gör nåt för att stärka hans självförtroende. Försöker allt vad jag kan. Och samtidigt understryka att han gör fel, att man inte kan köpa kompisar. Men det är inte alltid så lätt. Vad ska man göra?

Nu har jag fått papper på att jag har ett vikariat till sista september. Känns bra. Fick den lön jag begärde även om den är låg. Har lyssnat på vad dom andra tjänade och vågade inte ta i mer. Om jag får vara kvar efter september får jag väl förhandla om. Det är i alla fall mer än A-kassa.

Härliga vårsolar!

Blev lite oförhappandes ledig idag. Skulle jobba men på röda dagar har vi helgbemanning med 2 pers och om jag ville fick jag vara ledig. Skönt har det varit! Och jag är schemalagd ledig imorgon också. Ska lämna blod imorgon igen. Och så har ridklubben inventering på Cíty Gross på kvällen.

Svanar i Halvars

Vi var och besiktigade Oves bil och husvagnen idag. Anmärkning på båda. Men inga jättegrejer i alla fall. Trots att det är röd dag.

Grillade idag och första grillningen är den allra godaste!Till hösten har tjusningen försvunnit, eller i alla fall avtagit väldigt.

Konsert 11 juni! Hårdkörning för det är inte långt kvar nu!


Kategorier: maj, Skriv en kommentar