Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Onsdag den 26 Juni 2013, kl 21:00

Just nu är allt väldigt bra på jobbet. Skönt! Men dom  tidiga morgnarna tär..........

Imorgon är det lite handling efter jobbet och sen ska jag möta Helena och få med mig barnbarnen. Det ska bli trevligt! "Fick" ju inte ha dom nåt sist dom var här. Men det var jag som hade fullspäckat schema.

Stipendiater

Har planerat lite ikväll med mat och sovplatser. Det blir bra, hoppas dom stora grabbarna kan tänka sig att sova i husvagnen, så är planen.

Fågelungarna är kvar än men dom provar sina vingar i holken.

Igår kväll var ingen bra kväll. Kom i säng i bra tid, läste lite medan jag låg på spikmattan. Släckte före tio, vilket är bra.


Trött var jag men inte ville John Blund komma......tände, läste lite mer, släckte. Men inte då heller. Tände igen och då var klockan runt tolv. Läste ut boken och somnade sen, för att vakna före fyra. Somnade lite igen tills klockan ringde. Pigg har jag inte varit idag så nu ska jag "på´n" igen!

Grått och tråkigt och värmen är borta. Känns som det är höst redan. FY! Det var väl så förra sommaren också, att hösten kom direkt. Deprimerande!

Fågelmatare på vintern, blomställning på sommaren.

Kategorier: juni, Skriv en kommentar

Tisdag den 25 Juni 2013, kl 18:00

Lite, lite kanske jag kan få ner........

Majstång som sig bör och mycket folk.

Midsommaren kom med strålande väder. Varmt och skönt. Majstångsresning i bygdegården. Härligt härligt! På kvällen blev vi bjudna till våra "sommargrannar" på middag tillsammans med några till. Det var jättetrevligt! och då kom ju regnet så klart, men vi satt i ett tält och höll oss torra. Sent blev det men vad gjorde det när vi var lediga!

Fina flickor firar midsommar

Oförhappandes blev jag ledig på fredagen, midsommaraftonen. Vi ska ju ha helgbemanning då med två personal. Jisses så skönt det var att få sovmorgon! Och sambon var hemma så vi kunde sova också.

Grävning har stått på schemat och svettigt värre blev det. Men vad gör det om hundra år? Ingenting! Och vi kom en liten bit längre. Jag kärrade och Ove murade. Men det är lååångt kvar! Men lite nu och lite då så går det ju framåt i alla fall.

Inte vackert....än.

Var hem till pappa på söndagkvällen och skulle byta dator. Började kolla min efter lunch och den hade ju också för gamla program! Då skulle han få Oves gamla laptop. Vi laddar hem bankens säkerhetsprogram och gör klart. Sent........vem hade trott nåt annat? Var där runt sju på kvällen. Kopplar in......startar.......bra. Kopplar upp internet, går INTE bra! Pill och klick. Jo NUU funkar det. Då startar vi om så pappa (han är 85) får hantera det nya. Går bra ända till vi ska koppla upp internet. Blev så satans förb----d, jäkla apparater. Pillade mer och rätt som det är hoppar det igång. Inget trådlöst där utan det är en sladd direkt in i datorn. Borde inte va nåt problem! Men........efter att närstan slängt ut den genom fönstret så fick den åka med tillbaka, jag blev sen och sur och upprörd! Skulle ju sova kl 9 hade jag bestämt. Det blev som vanligt, allt annat än man tänkt sig. Vi får se vad vi kan göra åt saken.

Till helgen är jag ledig fr-lö-sö, igen! :-) Härligt! Huset blir fullt, överfullt men det ska nog gå på nåt vis. På torsdag ska jag möta Helena och få hit alla småttingar, hon behövde hjälp. På fredag kommer syster yster och Christina och Mirabell och kanske Andreas och kanske Malin och Andreas. Dom har precis varit till New York. Ska bli kul att höra hur dom haft det.

Pippisarna. Sex st är det.

Det kanske blir skönt att gå till jobbet på måndag. Där är det för tillfället väldigt behagligt att vara. Lagom med jobb och det känns på nåt vis som vi har kontroll på saker och ting. Det som är jobbigt nu är dom tidiga morgnarna. Jag är inte så förtjust i att gå upp kl 5. Nu tänker dom att vi ska försöka köra det krachade programmet igen. Det ska provas i liten skala innan vi tar in rubbet. vi får väl se hur det går. OM det funkar ska det bli skönt. Men vi har krävt att få backuper och rutiner för hur vi gör OM det krachar igen.

Sen fick jag veta att jag har tre veckors betald semester att få och det ska jag ha! Samtidigt med Ove, alla veckor. Det känns verkligen härligt. En vecka jobb hemma, en vecka med barnbarnen och en vecka jobb hemma. Sen får man vara nöjd. Kanske har vi kommit en bit med grävning och murning då.

Stolt Linus med stipendium

Pippisarna växer och jag väntar varje dag att dom ska vara borta när jag kommer hem. Dom får snart inte plats i holken. Och vingarna ska provas och tränas. Skulle vilja vara hemma när dom ska flyga och sitta och vakta dom med kameran! Det är vilken dag som helst.

Kategorier: juni, Skriv en kommentar

Onsdag den 12 Juni 2013, kl 21:00

Åååhhh!!! Ledig dag imorgon! Det ska bli skönt. Fast jag ska upp med tuppen och åka till Njurunda och gå på examen. Det ser jag fram mot! Har inte haft möjlighet ett enda år sen Linus började skolan. Så nu får det bli av fast jag skulle behöva vara hemma. Men det ska bli kul! Han slutar 4:an i år.


Mera kul. Vi har fått bäbisar i holken. Fyra kläckta idag, två kvar. Så ynkliga men gapar redan efter mat. Mamma städar för fullt, ut med skalen, pappa var in och såg till dom också och kommer med mat åt mamma. Nu blir det spännande!

Idag har vi flyttat in i stadshuset. Det blir nog bra trots allt, det var ljusare tycker jag än det gamla. SÅ mycket vettigt har vi inte gjort för datorerna kom inte åt nätverket när vi startade. Men IT kom och ordnade det. Men det är mer att göra.

Syster på väg........

Nåt ledigt på söndag blir det inte. Tänker inte tigga coh be så jag har lämnat återbud till veterankombon på söndag. Känns tråkigt men ändå inte så mycket för jag har inte kunnat förbereda mig som jag borde. Men hade jag varit ledig hade jag varit med ändå. Nån ska ju vara sist också. Nu blir det någon annan som får bli sist.

Vy så där lite bakifrån

Igår när jag kom hem skulle jag ladda nya mobilen. Ingen laddare..........ingen laddare! Hmmm....glömde jag den ändå när vi var i Säffle? Jag lade den på stolen, synligt, för att INTE glömma. Lena var snäll och jag kunde låna hennes till i-paden. Men sen kontaktade jag Halebop och undrade om det går att aktivera mitt gamla kort som hör till min gamla telefon. Det gjorde det och jag ringde Säffle som skulle kolla. Bra. Går och lägger mig och.........där sitter den! Laddade ju den under natten när jag kom hem. BLÄ! Idag har jag aktiverat det nya igen. Tur dom är tillmötesgående.

Granar

Klippt gräset har jag fått gjort idag. Imorgon ska det visst regna så det blev bra. Men tråkigt att åka bil i regnet, särskilt när man har lite dåliga däck som jag. Fick vattenplaning i söndags när det vräkte ner och haglade också. Men jag får dra ner på farten.

Ibland undrar jag hur saker kan vara. Hur kan man vara borta en hel vecka utan att höra av sig? Jag ringde på hemvägen från Säffle. Han vet att jag inte är i bästa skick och jag skulle gärna vilja ha lite stöd och omtanke. Och man ska inte behöva be om det, eller? Många tankar är det.

Kategorier: juni, Skriv en kommentar

Måndag den 10 Juni 2013, kl 21:00

Hinner inte, orkar inte. Eller nåt. Det blir inge bättre på jobbet även om det idag varit något bättre. Eller så beror det på att man varit ledig och pallar lite mer. vi skulle få nåt slags besked idag men det blev för sent. vi får väl veta imorgon. Vi kanske blir nerlagda. Eller omstrukturerade. Och kanske är det det bästa alternativet. Kanske vore bättre att gå ut på någon enhet. Vi får väl höra imorgon.

syster yster och jag

I torsdag var det en riktig skitdag. Handlade på hemvägen efter lite övertid och blev sen sittande, stirrande rakt fram. Så kändes det.

Fredag fanns tanken att stanna hemma. Men det ligger inte för mig att sätta dom andra i skiten, så jag åkte till jobbet. Till kvällen skulle jag rida dubbeltimme och börja kl 16. Då blev det möte.....sent.....tänkte gå lite tidigare än halv fyra men hade lite att göra klart så jag blev lite sen men hade förvarnat så min häst var nästan klar.

Fick Bellix första timmen så vi fick hoppa lite om vi ska vara med på söndag. Men det är ingen som engagerar sig i att byta dag med mig så jag tror jag skiter i det. Lite tjurig blir jag och blasé. Vi får se om nån dag till.

Det gick så där med hoppningen och Bellix men jag var allt annat än i balans. Och Chrisitn var snäll och tyckte det gick bra ändå. Andra timmen fick jag stallets Rolls Roys. Viola. Det gick lite bättre. Jag var på bättre humör och hon gillar att hoppa.

Utsikt från gården, där satt vi på kvällen vid bastun.

Så bar det hemåt.....skönt! Ingen hemmma. Han ringde och var lite ledsen för han skulle bli sen. Ja, halv 11 kom han hem. Jag hade grillat kyckling och ugnsttekt färskpotatis och fick avnjuta det själv. Gick och lade mig strax efter han kom hem för jag skulle upp tidigt. När jag landat hemma kom jag på!! Jag skulle ju åkt förbi Fia och kramat om barnbarnen!! Glömde helt bort det. Då var det faktiskt riktigt synd om mig och det kom några tårar. Jag fick ringa och prata lite med dom och förklara. Stress, vad gör det med en? Inget bra!

Granar i hagen

På lördagen blev det tidig morgon, skulle avgå till Säffle senast 9. Och skulle packa också. Men det gick bra och Ove kunde somna om och kom upp när jag nästan var klar för avfärd. Skönt för honom!

Fram kom jag 12 och det gick jättebra att åka. Hittade direkt och Lotta och jag strålade samman vid en mack och fick en sallad till lunch. Sen bar det av till Boda Farm och islandshästar.

Vi fick lite insruktioner och sen iväg. Jag hade Granar och Lotta hade Frida. Alla islandshästar måste ha ett isländskt namn för att få registreras i det registret. Granar betydde nåt med färg, kanske var det grå. Han var vit men hade säkert varit grå som liten. Granar fanns det en nordsvensk travhäst för längesen som "vi" hade. Det var rally i skogen så vi kunde inte rida där hon hade tänkt men vi fick en annan tur. Stannade efter en stund och fikade. Grimma och ett grimskaft runt halsen, sen band man dom vid varsitt träd och där åt dom en stund och sen vilade dom. Imponerande. Tölt fick vi prova på. Dom var väldigt duktiga på alla gångarter allihop.

Granar skulle kunna vara lite speciell om han inte trivdes med ryttaren. Stanna och låta bli att följa med dom andra. Man skulle rida med långa tyglar. Det var bara när vi skulle tölta som man tog ett tygeltag men sen skulle man släppa lite när dom fattat tölten. Granar var fenomenal på det men hade svårt att tölta sakta. Men jag tror han trivdes med mig för vi hade inga problem alls.

Frida njuter efter arbetet

Till kvällen blev det lite mat i bersån. Det var gott. Innan det gick vi bort till badplatsen och satt och njöt en stund. En annan Lotta som red med på sin egen häst hade tagit ett dopp! Brrrrr.......Syster Lotta kände på vattnet och det var varmt, kyligare uppe.

Söndagen vaknade man tidigt, frukosten serverades 9 och sen skulle höstarna in och göras klara. Vi var ute 5 timmar, inkl lunch och en fika. En härlig tur på rallyvägarna som var hyvlade och fina. Dom fixar ju till efter sig. Och en hel del i skogen också. Mycket tölt och galopp den dagen. Fick rida först med Granar så jag fick känna hans naturliga tölt. Jisses så fort det gick, men det kändes inte. När jag tittade efter dom andra var dom låååångt efter. Han bytte gångarter hur som helst och kom han ur tölten var det bara att ta lite i tyglarna så ramlade han i den igen. Sista galoppen vi tog då kom buset fram, slog bakut et par gånger och Gunvor sa att han gjorde så när han kände att ryttaren var trygg och hade balans. Tack för den!

Vi hade en härlig helg Lotta och jag, mycket prat både med Gunvor och varandra. Jag fick mycket energi och det var skönt, kändes inte helt skönt att åka iväg när man var så låg som jag var. Men det blev superbra! Hemvägen gick lika bra den. Blev stoppad av farbror polisen i Sunnansjö av alla ställen. Fick visa körkort och blåsa, det var klart på två minuter och sen var det att fortsätta.

Dom är små, islandshästarna, men vilka trevliga pållar. Och nör man sitter på dom känns dom inte små. Frida var mindre än Granar men mycket rundare så hon såg inte så liten ut.

Ikväll har vi tränat med kören, vi ska sjunga på ett bröllop på lördag. Jag ska jobba men slutar halv två om allt är som det ska, om vi finns kvar. Bröllpoet börjar tre, samling kl 14 så det ska nog lösa sig. Vi ska sjunga två sånger. All things bright and beautiful och Sommarpsalm. Och Camilla ska sjunga solo två sånger.

Kategorier: juni, Skriv en kommentar

Tisdag den 4 Juni 2013, kl 21:00

Ja, ja........så kan det vara. Idag var ingen bra dag. Ska se vad jag kan göra imorgon. Ska nog be om lite hjälp, och strukturera om. Det ska nog ordna sig. 

Trött och låg. Men jag fick gräsmattan klippt, igen. Känns som jag klipper varannan dag. Fördelen med det är att jag slipper använda uppsamlaren.Och snyggt blir det ju.

Mira bira vill gärna stå, så liten hon är

Dagarna räknas ner. Säffle till helgen, ska bli kul och skönt. Hoppas på fint väder. Kallt i natt. Bara 4 grader i morse. Ingen mer frost tack!

Barnbarnen från norr kommer ner på torsdag men den här gången kan jag inte ha dom nåt. Trist! Jobbar även röd dag, torsdag, och börjar 6:30 på fredagen. Lördag bär det av och måste väl åka runt 8. Ska vara på plats kl 13. Ska ju hitta rätt också........virrpanna som man är. Bäst att ta i vad det gäller tiden.


Kategorier: juni, Skriv en kommentar

Måndag den 3 Juni 2013, kl 20:00

Äntligen har det varit en bra dag på jobbet! Trots att vi inte använde bokningsprogrammet. I och för sig ska vi inte lösa så många behov just nu men jag fick en hel del svårlösta som jag lyckades med. Känns bra!

Mirabell och mormor

Kyligt har det varit idag, undrar om det var det åskan förebådade igår. Nu får det görna vända igen. Men det är faktiskt bara 3 juni än och sommaren är inte här riktigt än.

Lördag, upp tidigt och iväg till Nynäshamn och barn och barnbarn. Så trevligt! Mirabell hade ont i magen och var väligt ledsen. Inget hjälpte, vi bubbade i omgångar, men icke! till slut så somnade hon en stund. är hon vaknade kom en ordentlig rap och både luft och annat i andra änden och sen blev det bra.

Mirabell och mamma

God sallad och jordgubbstårta serverades. Mmmm.......men att sitta ute gick inte för regnet stod som spön i backen. Christina fyllde år gubevars. Hur kan barnen bli så gamla? Jag hinner inte med!

Lena fick jag med mig och lämnade av henne i Sorunda.Trevligt med sällskap när Ove inte kunde följa med. Han åkte och jobbade samtidigt som vi lämnade gården. När det var dags att åka hem slår jag en pling till Lena och åker. Banne mig jag hittade tillbaka! Åkte fel två gånger innan jag kom på rätt väg! Hur svårt kan det va?? Jätte tydligen, men till slut kom jag fram, något senare än tänkt. Fick lite sällskap av Kerstin som ringe och surrade lite.

"Bara" Mirabell

Söndagen blev en skön dag med lite städning och plock. Skurade köksgolvet med borste, tyckte det var så skitigt. Men nu är det rent. Åkte in till Mc Donalds och åt och var in på Granngården och köpte en ny trimmer, en eltrimmer. Till gräset. Gick ut och testade, funkade fint. Och då så klart började det åska och regna. Men idag har jag trimmat klart. Nöjd! Det verkar gå rätt mycket snöre men det kan det vara värt.

Familjen i holken är kvar. Pappa är in och matar mamma med jämna mellanrum och själv är hon ut emellanåt, bara en kortvända, sen makar hon till sig, rättar till äggen och lägger sig. En dryg vecka till, sen kan man nog börja hoppas på kläckning. Jisses så spännande!

Lite blomster också innan allt annat slår ut.

Och idag har det varit en bra dag, men det var tungt att vakna och stiga upp. Hoppas komma i säng lite tidigare idag så det blir lite lättare i morgon bitti.

Kategorier: juni, Skriv en kommentar