Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Måndag den 29 Juli 2013, kl 21:00

Då är man anläggningsarbetare igen då. Skönt att jobba lite fysiskt, Hjälp har vi fått av Andreas och mer hjälp kommer imorgon. Då jäklar! Det händer saker...........

En härlig dag igen med sol och värme.

Helena vann ett uttagningslopp på Bergsåker med Bjärnjägarn till dam-SM. Fick spår 8 bakom bilen och så blev det som det blev. Dom blev 5:a i alla fall. Så en liten slant fick dom med sig. 8.000 närmare bestämt. Så dom får vara nöjda.

Kategorier: juli, Skriv en kommentar

Söndag den 28 Juli 2013, kl 22:00

Underbart! Jag har semester och sommaren visar sig från sin allra bästa sida! Jag har badat mer än jag gjort på mycket länge.

Liten Tuwa

Första semesterveckan var det anläggningsarbete som gällde. Pust! Kroppen har haft det lite för bra. Vi somnade ovaggade. Men det blev lite gjort i alla fall.

En bit på väg.........

Förarbete

Sen var det dags att hämta barnbarn. Först ut vat Tuwa som vi hämtade på fredagen i Örebro. Smidigt att åka halva vägen var. En vända på Ikea också, det tog lite tid för Tuwa skulle ju leka med sakerna som låg här och överallt.

På lördagen åkte jag till Gävle och hämtade mina tre busar. Söndagen ägnades åt lek i vår stora sandlåda. Ove riggade en "dusch" på gräsmatan så dom fick blöta lite. Men det intresset gick fort över. På kvällen kom husvagnen tillbaka. Den hade varit i Malung och dansat.  Vi orkade inte packa den på söndag kväll så vi kröp till kojs.

Jag körde grävmaskin! Faktiskt inte såå svårt.

Måndag var det packning som gällde. Det gick bra och vi kom nästan iväg som vi tänkt. Vi fick ta två bilar för att få plats. Orsa camping var målet. En mellanlandning på Biltema blev det och en korv som mellanmål. Uppackning av förtält och allt var ju lite spännande för dom små. Som ville hjälpa till men var mest i vägen.

Första stoppet med en korv i näven.

Lite kvällsmat och sen i säng med dom, mycket prat och surr innan dom somnade. Och vi fick en liten stund för oss själva. En kall öl satt fint.

Tisdagen hade vi tänkt ägna åt bad hela dagen men det var lite kyligt på morgonen och inte så mycket sol så vi bestämde att åka till björnparken då. Perfekt väder visade det sig. Tröja på. Under dagen kom solen fram lite mer så vi kunde ta av oss dom. Småttingarna var så duktiga och knatade runt hela dagen. Vi såg inte så himla mycket djur men lodjuren blev matade så dom kom fram, berguv såg vi, björnar av olika slag. Isbjörnen låg och solade långt bort och vi gick och köpte glass och då såg vi att den tog sig ett bad nära staketet. Vi försökte skynda oss dit och när vi väl kom dit hade den badat klart och gått ännu längre bort. Sibirisk tiger såg vi också två stycken.

Berguv

Lo

Lodjur

Björn

Även björnar behöver bada i värmen.

Lekparkerna som låg lite här och där var roligast tror jag. Dom var jätteduktiga hela dagen. När vi kom tillbaka till campingen hade det blivit varmt så vi gick och badade en stund. I världens? största barnpool.......Man gick en km ut i vattnet och det nådde till knäna ungefär. Nästan omöjligt att blöta ner sig som vuxen. Men det kändes skönt, barnen kunde leka utan man behövde vara orolig. Den kvällen somnade alla på fem minuter. Inte så konstigt.

Ett gäng slagna hjältar

Onsdagen ägnades åt bad hela dagen, vi gick till serveringen och åt lunch. Tre pannkakor var som gick åt. Det var en bit att gå och det tog sin lilla tid men vadå? vi har ju semester och inget att passa.

Marcus

På torsdagen hade vi ingen plats så det var att packa ihop allt och ge sig väg, mot Rättvik. Vi naturcampade i skogen nånstans mellan Rättvik och Orsa och SÅ skönt det var med tystnaden, knappt en fågel som lät. Vi njöt en stund när barnen somnat. Lite läsning innan vi tog natt. Sen fortsatte vi till Rättvik och gick in på badplatsen där. Där blev det åter en baddag, nästan lika långgrunt där som i Orsa. Marcus var inte så förtjust i att bada men när jag gick iväg med dom andra så ville han att Ove skulle följa med ut till oss. Men sen ville han bara "hem" som han sa. Till stranden. Efter det var det bara hemresa kvar. Underbara dagar var det.

Busungar, Tuwa och Marcus

På fredagn tog vi och åkte till Dammsjön. Där kunde vi vuxna också blöta ner oss lite lättare. Men man fick vaa mer uppmärksam på barnen när det var mer vatten. Det drog in åska och moln så vi åkte hem lite tidigare än vi tänkt. Jag skulle återlämna "mina" småttingar på fredagen när Helena slutat jobbet. Så vi hann laga lite mat och stoppa i dom innan avfärd. Så tomt det blev jag kom hem. Tuwa hade somnat så det tyst, och skönt.

Melwin klättrar.

På lördagen skulle Tuwa lämnas tillbaka. Vi for återigen till Örebro där pappa väntade. Sen var det slut för den här gången och det var skönt att bli själva igen. För det blir jobbigt och intensivt med fyra små runt en. Men skojigt också!

Dusch ute

Idag söndag har vi inte gjort så mycket. Jag har städat ur båda bilarna, välbehövligt! Och absolut inte bara p.g.a. barnen. Det behövdes innan också och nu är det gjort. Känns bra! Ove försökte laga gräsklipparen men han hade fått fel grejor.

Camping i skogen

Så imorgon är det att hoppa i selen igen. Då är det grävning och murning som gäller. Vi får förstärkning av Andreas och på tisdag kommer Malin och hennes Andreas också så då borde vi hinna klart det mesta. Det ser vi fram mot!

Alla i badet, även Marcus

Kategorier: juli, Skriv en kommentar

Måndag den 8 Juli 2013, kl 21:00

HA! Nu har jag badat! Ute i sjön, det var flera år sedan. Och det var förvånansvärt skönt. Skulle inte bada men Linus skulle få bada. Vi åkte och plockade lite smultron men någon mer hade varit där före oss. Men vi får varsin portion i alla fall. Det luktar så gott!

Jag har hoppat i sjön..........

På vägen hem stannade vi för Linus ville bada. Lite kylslaget var det. Men när man stått i vattnet en stund var det inte så kallt så jag hoppade i, nja.....inte riktigt sant men i kom jag. En and kom flygande och landade bredvid oss och var helt orädd. Kanske någon brukar mata henne. Mycket fisk var det som vakade i sjön.

Hyggligt med smultron hittade vi, trots att någon varit där före oss,

Åkte iväg en sväng på förmiddagen och fick lunch med Lena. Vi åkte till Dössberget, där har jag inte varit. Väldigt vackert och mnga gamla hus man fick titta i. En handelsbod och ett motormuseum fanns också. Intressant. Det har hänt mycket idag.

Gammalt vackert hus vid Dössberget. Mycket gamla saker där inne.

Apropå  våra små pippisar så är dom utflugna. Förra helgen på fredagen var en borta på morgonen. Sprang som en tätting ut och in för att se när dom lämnade boet. Inte såg jag nåt. En gång var en på väg, ut som en raket. Det kom en stor skugga farande till trädet. In igen och dom som var kvar låg längst in i holken, ihoptryckta. Gick ut igen och då flög nåt iväg. trodde det var en skata. Den satte sig på grannens tacknock och jag försökte fota men hade fel objektiv på så bilden blev för liten. Där ser den ut som en duva men ändå inte. Funderar på om det var en sparvhök som skulle ha lite kalas. Bara att plocka ungarna när dom hoppade ut. I alla fall flög alla ungarna ut den dagen och sen har jag inte sett till dom mer. Hoppas det gick bra för dom. Hela familjen är borta.

Det går inte att lägga in bilder just nu. Inte bra! Men nu på morgonen ti fungerar det!

Även Linus kom i, men jag var först!

Kategorier: juli, Skriv en kommentar

Söndag den 7 Juli 2013, kl 22:00

Ja hu vad tiden går fort. Idag har det varit första riktiga sommardagen. Och jag har jobbat, så klart. Hela helgen. Vi har haft en del att pyssla med, idag var lugnare än igår. Men Elias och jag har fixat det br, tror vi. *Han är jätteny och det var första gången jag var mer eller mindre huvudansvarig. Men vi har samarbetat bra och jobbat lika mycket tror jag.

Rosor

Fick rosor av min sambo när jag fyllde. Så vackra!

Förra helgen var det huset fullt. Kändes som jag fyllde 50 igen, eller är det kanske 60? Det var mer folk här nu än då i alla fall. Trevligt, jättetrevligt! Men det  tar på krafterna att fixa käk åt 14 pers. Ove och grabbarna var ute och jobbade så det mesta fick jag göra själv. Tur Malin hjälpte till lite.

Min kära syster med Mirabell som ser förskräckt ut

Hämtade barnbarnen på torsdagen. Vi möttes i Gävle. Skjutade tillbaka dom på söndag eftermiddag. Det var så gott at ha dom här en stund. Ni väntar vi till vecka 30 när vi ska ta alla barnbarnen och husvagnen på en tur. Dom har börjat räkna ner säger Helena. Kul! Ser verkligen fram mot det nu när det gick så bra den helgen. Tuwa kommer också upp och ska följa med.

Fullt med folk. Härligt!

Nu kan nedräkningen till semester börja. Ledig två dagar, jobba tre. Sen så! Är det kroppsarbete som gäller.......Då ska vi bygga så mycket vi orkar på muren.

Kategorier: juli, Skriv en kommentar