Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Söndag den 25 Augusti 2013, kl 17:00

Dags att rapportera lite igen då.....

Jag har varit i Njurunda i helgen, eller egentligen bara på lördagen. Eller hur man ska säga. Jobbade fredag och hade ridning, hem för lite mat innan jag vände nosen mot norr. Var framme vid midnatt. Helena satt uppe och väntade. Trötta båda, så vi hoppade i säng direkt.

Så här hade jag det på vägen norröver. Dalvik ovh Runn här.

Hon skulle iväg och jobba, stortrav på Bergsåker och dom hade fyra starthästar och hon skulle köra en, Ginala, i Lasse Lindbergs minneslopp. Där kom jag in för att ta hand om barnen. Dom sov rätt länge för det var trav även på fredagskvällen. Men det hade inte gått bra. Jag städade lite och tvättade och lovade barnen att vi skulle till Mc Donalds och äta. vilket vi gjorde. Och lite handling på vägen hem. Hmm...klockn drar iväg. Helena skulle köra ca kl 4. Men vi hann hem och jag hann plocka in matvarorna och bänka oss framför tv:n. Loppet gick inom V-75 den här gången. Tre omstarter och Helena orsakade en, spår ett och hon fick för illa ledd volt. SÅ kom dom iväg och hon lyckades hålla ledningen, körde 16 första 500 m, första varvet gick det 14 nånting. Raskt marcherat men det stod bra hästar 20 m  bakom som inte skulle bjudas in. Och det höll hela vägen!! Ojojoj! Tårarna rann, jag blir sååå glad för henne. Hon förtjänar all framgång. Det var 250.000 kr i första pris men dom får inte körsvennen nåt av men hon fick en check på 15.000 kr. Inte illla! Det loppen borde vara landets största lärlingslopp. Ett av dom i alla fall. OCh det fick min dotter vinna! Det är nog till och med roligare än när man höll på själv.

Segergesten. Bilden tagen från tidningen Travronden

Det går bra nu. Helena Johansson tog sin sjunde årsseger, tredje seger på lika många försök bakom Ginala och första V75-segern.

Barnen och jag åt lite mat eftersom det dröjde innan Helena kom hem. En dusch av de små och pyamas på, sen kom mamma hem och dom kunde komma i säng. Det var lite kinkigt på kvällen för dom var oroligt trötta efter fredagskvällen och inte sov dom nåt under dagen. Sen fick vi en stund för oss själva. Helena och jag. Hon hoppas få veta om hon får någon lägenhet i början på veckan. Hoppas det så hon får ordna upp sitt liv. Hon hade hittat en lägenhet i Njurunda och en i Nolby. Hon vill helst bli kvar i Njurunda. Så det blir väl snart en tripp till dit kantänka.

Linus visar att han kan hoppa med crossen.

Körde hem på natten. Åkte vid halv 11. Det är faktiskt skönt att köra då och konstigt nog blir jag inte trött. Inte så mycket trafik. Lite månsken gjorde det ännu bättre, inte så jättemörkt. Var hemma före 02. Men bilen drog lite mer bensin, jag tryckte på lite extra för jag ville hem.

Ridningen har börjat igen och två gånger har vi hunnit med. Det har gått jättebra! Hade Bellix första gången och han var verkligen samarbetsvillig. Fick lite härlig träningsvärk men inte så mycket som jag befarade. I fredags fick jag Kalle och vi fick väldigt mycket beröm. Han var lugn och fin och och jag fick jobba med min sits som genererade träningsvärk i magen. Det kändes väldigt bra.Tyckte jag satt ovanligt bra, och det gjorde jag visst också. Kul att vara igång igen.

Jobbet har varit bra. Har fått lite bra feedback från både här och där. Känns bra! Två av våra chefer har slutat, jobbade sista dagen i fredags. Nu är det en kvar till november och en ny har kommit. Hon verkar handlingskraftig och insatt. Hoppas det håller hela väggen.

En gräsandhona kom och hälsade på en kväll.

Nästa vecka blir en oxvecka. Jobbar alla fem dagarna. Jobbigt med dom tidiga morgnarna. Men det är ju var fjärde vecka så det ska väl gå.

Har beställt en massa bilder idag. Ett par förstoringar och några större foton. Har tagit några av mina bättre bilder, eller i alla fall dom jag tycker är bra. Ska göra en fotovägg med mina bättre bilder. Och en familjevägg åt oss var. ska bli kul att få till.

Två veckor med 5:2, kan inte tänka mig att det hänt nåt med vikten. Ska kolla imorgon. Men det är ok att "fasta" för man ska ju äta och rätt planerat så blir man mätt. Ska hålla ut i fyra veckor till att börja med. Har beställt en bok så jag får lite tips på hur mycket man äter på 500 kcal.


Kategorier: augusti, Skriv en kommentar

Torsdag den 15 Augusti 2013, kl 20:00

Andra "fastedagen" på 5:2 och den har gått bra fast jag varit ledig och hemma. Köpte Allevo soppor och har tagit fyra påsar idag, en del te och en massa vatten. Ett fasligt springande på toan blir det. Om någon inte vet vad 5:2 är, så fastar man två dagar i veckan men äter ändå 500 kcal dom dagarna, övriga dagar äter man som vanligt. Det sägs att kroppens celler reparerar sig själva i stället för att bilda nya. Eller nåt sånt. På köpet kan man gå ner i vikt och det är vad jag önskar, väldigt mycket!

Mirabell flirtar, eller nåt

Ledig dag. Sov länge, ovanligt länge. Halv nio. Men jag satt med ridklubbens papper igår och åkte och lämnade dom sent igår. När jag väl kom hem kunde jag inte somna. Vaknade när Ove gick upp och var tvungen att besöka hemlighuset men lyckades somna om. Skönt.

Kom på också att det var styrelsemöte idag och har fått jobba med mer "pappersarbete" under dagen och har inte fått allt jag skulle göra gjort. Skulle även hem till min väninna Inger och handla. Handlingen skulle jag göra efter mötet tänkte jag. Men när jag skulle åka från Inger så ringer Ove så han tog hand om handlingen idag. Skönt att kunna åka direkt hem efter mötet!

Melwin och Philip äter glass

Jättefina regnbågar var det på vägen hem och ingen kamera med............mobilen nästan död. Får ha dom i minnet.

Imorgon väntar jobb igen, fr-lö-sö. Lite jobbigt med helgjobb men sen är jag ledig må-ti så man kan stå ut! Hoppas jag kan göra det jag skulle idag då i stället.

Imorgon är det ridning igen. Ska bli jättekul!


Kategorier: augusti, Skriv en kommentar

Tisdag den 13 Augusti 2013, kl 19:00

Brrr.......just nu fryser jag lite. Kan det bero på att jag är trött? Lite eld i spisen kanske? Så får det nog bli.

Vet inte hur det är men det blir lite lite skrivet här och jag ser att det är några trogna som är in och kikar? Eller är det nya? Det spelar ingen roll, alla är lika välkomna.

En bit på väg

Vad har hänt då? Fortsättning på bygget av muren så klart. Vi fick hjälp av Andreas som tröttnat på att vara ledig och sen kom Malin och Andreas också hit och då var det hårdkörning. Då blev muren klar, sen hade vi en dag kvar när vi var själva och vi lånade en grävmaskin så vi fyllde bakom stenarna och jämnade till nedanför. Nu ska vi plocka sten, köra jordfräs för att få lite ordning framför muren och jämna till uppe vid huset och fylla med matjord för att sen kunna lägga gräs men källartrappen måste bli klar innan gräs kan läggas. Vi tänker köpa färdig gräsmatta. Inte så jättedyrt så vi tycker det är värt det.

So far so good, ett par trappsteg till är lagda

När vi kommit så långt vad det dags för familjeträff med Oves familj. Vi var till Alunda utanför Uppsala hos Oves brorson och hans lilla familj. Artur var sex månader. Dom bor på en gammal gård som tyvärr inte blir underhållen av ägarna. Dom arrenderar gården. Jag blir alldelens salig av såna hus. Stort kök, och stora rum, fina spegeldörrar med fina beslag. Gamla ytterdörrar som var dubbla. Vill också ha men inte byta bort det jag har..... Vi har också fina spegeldärrar bara jag får tid och ork att göra i ordning dom.

Grilltajm

Det är plywood skivor på.......... Trevligt var det och trött blev man. Vi hade husvagnen med så vi sov bra. Sent innan vi kom hem på söndag eftermiddag. Ingvar skulle låna Oves bil när dom åkte på semester för den drar mycket mindre "soppa" än Ingvars och Oves bil får dra tyngre. Vad hände då? Kontakterna mellan bilar och vagnar är olika! Men efter diverse pill och inköp så blev det bra. Men vi blev sena hem. Och jobbdag på måndagen. Ove skulle göra matlådor till veckan. Men det struntade han i, hoppades på att komma hem under veckan och det gjorde han. Lungt i åkeribranchen den veckan.

Avslappnat

Även jag började jobba och det var riktigt kul! Jobbade fyra dagar och var ledig fr-lö-sö. På tisdag kväll kom Helena och tre barnbarn hem. Hon körde lopp på kvällen så vi hade somnat när dom kom och ingen av oss hörde när dom kom. Bra gjort! Helena hade semester hela veckan. Och kommer Helena då kommer Chrisitna som hade goa Mirabell med sig. Så var huset fullt igen!

Tre såna här hus stod på gården varav ett stod tomt.

På lördagen såg barnen en igelkott. Den var så orädd, kom fram och nosade på mig två gånger. vi har ju haft igelkott här förut men inte sett någon på länge. Glad blev jag!

Lilla kotten


Rätt skönt när jag blev helt solo på söndag kväll. Ove åkte och jobbade, skulle till Vilhelmina. Men det var även tomt! Kör igår igen och nu ävar vi musicallåtar. Jättekul! Men som vanligt hade jag svårt att somna efteråt, därav frusenheten och tröttheten. Har inte "tuppat av" något ikväll så kanske kan jag komma i säng i tid och sova ikapp lite.

Pappa upp i da´n. Mirabell på promenad.

Jobb denna vecka, ledig torsdag och jobbar helg. Fick förlängt mitt vikariat till november ut. Glad igen! Idag har vi fått träffa vår nya chef men hon skl nog inte ha med mig att göra, tror jag, men hon kändes bra.

4/5 av kusinligan, Linus är hos pappa.

På fredag börjar ridningen igen. Det ska bli kul!

Förresten så ska jag prova 5:2 dieten ett tag. Och hoppas tappa några kilon i alla fall. Idag har varit första fastedagen och det har gått bra. Jag har lite problem att veta hur mycket och vad man ska äta för att äta 500 kcal. Ska nog köpa soppor att ta mina fastedagar för att göra det enkelt. Min kropp vill inte släppa ifrån sig nåt, få se om jag kan lura den den här gången.

Klokrypare

Hittade en klokrypare på väggen på campingen i Orsa. Namnet har jag fått efteråt.

Kategorier: augusti, 1 kommentar