Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Onsdag den 29 Januari 2014, kl 22:00

Just det ja. Det fanns en travhäst som hette Full Rulle. Det var läääänngesen!

Idag blev det full dag och det är en halvfastedag. Jobbat, käkat lunch runt 12, slutade, åkte och handlade, ridit, plockat upp varor. Så halv 9 fick jag dagens andra mål mat. Det var gott!

Åkte hem från ridningen med ett stort leende idag. Fick Sonia idag och hon var jättefin och jag fungerade bra. Bokade på samma lektion nösta vecka. Ska ju till Sundsvall på min ordinarie lektion. Hade Marika som ridlärare idag och jag tycker hon är jättebra. Jag känner mig avslappnad och medveten om mig själv. Tror jag rider mer med kroppen, har så lätt att ta händerna först.

Elisabeth och fina Sonia från förra året.

Bra dag på jobbet. Men vi vet inte hur dom tänker. Vi var 8 st idag och vi har 5 telefoner och 6 datorer och datorer är ett måste om vi ska kunna jobba. Nu är jag ledig två dagar och det känns utomordentligt bra!

Idag hörde min sambo av sig. Har en viktig fråga att ställa men det ska jag göra mellan fyra ögon.

Imorgon kommer lilla fröken och hälsar på mormor, och mamma är med. På fredag ska mamma åka bort och hon ska vara med mormor och farbror Ove. Men det ska nog gå bra.

Kom på mobilen idag, lilla fröken......

Jag har hittat en gudomligt god glass! Hägges med belgisk choklad. Dyr, men värd vartenda öre.

På lördag är det dags för Helenas första gala. Hoppas hoppas hon går hela vägen där, för på Solvalla lär hon vara lite kort, men man kan aldrig veta.

Kategorier: januari 2014, 1 kommentar

Tisdag den 28 Januari 2014, kl 19:00

Nu har vi fått snö minsann. Mysigt att åka i skogen längs sjön igår när jag åkte till kören. och det vräker ner.

Skottade igår innan jag åkte, tittade på grannens tomt och bestämmer mig för att ta det idag i stället. Lika mycket till har kommit under dagen. Och när jag kommer hem så har Bengt kört av en del med snöslunganoch kört av hela gården hos grannarna som nog kommer hem imorgon. Så jag fick bétydligt mindre att skotta.

Gustafs kyrka inför julkonserten

Fastedag idag, inga problem. Hade keso, päron, valnöter och kanel till lunch. Riktigt gott men jag var rejält hungrig när jag kom hem. En omelett och en kopp te löste det.

Imorgon ska jag rida, i stället för på fredag när Christina och Mirabell är här. Tror det är Helen som har lektion då. Kul att byta lärare ibland.

Hade lunchträff med bästisen Lena idag, hon åker till Norge igen imorgon och det var nästan så vi inte hann ses. MEn vi fick en 45 minuter i alla fall. Härligt med så goa kompisar. Men vi har hållit ihop i......38 år måste det bli. Låter otroligt men så är det!

Inget livstecken idag heller, undrar om jag finns?

Christina och Nathalie i Sundsvall för några år sen, DÅ var det mycket snö!

Kategorier: januari 2014, Skriv en kommentar

Måndag den 27 Januari 2014, kl 18:00


Från Gustafs kyrka och julkonserten. Den var magisk var den någon som sa.

Då var vardagen här då. Lönedag också. Fick en hygglig lön den här gången. Bör bli skapligt nästa månad ockå, jobbade nyåret och trettonhelgen.

En rätt bra dag på jobbet. Fick lämna över ett behov på eftermiddagen. Det kunde jag inte lösa. Men annars har det lunkat på.

Skottade lite snö när jag kom hem. Det snöar och blåser så det lär bli mer imorgon. Får skotta åt grannen imorgon, dom kommer nog hem på onsdag efter två veckor i solen. Usch vad jag är avundsjuk. Vill också! Men jag missunnar dom inget!

Pratade med Linus och imorgon är det Vi i femman igen. Då får jag hem och lyssna och heja. Den här gången skulle dom vara i radiohuset.

Har inget hört av Ove sen gårdagen. Besviken igen. Om jag hade någon i min närhet som var som jag igår skulle jag ringa och höra att allt är bra. Överreagerar jag? Kräver jag för mycket? Inte vet jag........

Nu ska jag snart åka och sjunga lite och få lite endorfiner i kroppen och knoppen.

Kategorier: januari 2014, Skriv en kommentar

Söndag den 26 Januari 2014, kl 17:00

Jaha, då är man gräsänkling igen då, eller änka.  Har tomtat av idag. Har bytt gardiner i vardagsrummet. Skönt att äntligen få det gjort.

Blev lite tjurig. Känner mig lite som en hushållerska. Han kommer hem sent på fredagen, får mat serverad. Det är jag som fixar mat på lördagen, får inte hjälp med dukning. Blir irriterad. Och idag likaså. Fixar och sätter in köttfärslimpan i ugnen, skalar potatis och sätter på den. Sätter mig i soffan. Då frågar han om jag satt på potatisen. Hmmmmmm..... Vi skulle äta vid tre för han skulle iväg och jobba. Går för att göra i ordning sås, ingen dukning idag heller. Inte bra! Vi sätter och för att äta och jag bara måste tycka till. Vilket gör att tårarna kommer fast jag egentligen inte kände så. Sen ville dom aldrig sluta rinna. Vet inte varför, det måste vara nåt mer som jag inte är medveten om. Har i alla fall en förstående sambo. Jag tycker inte det är ok att komma hem sent varje fredag och åka redan på söndagen, tidigt förra veckan. Och däremellan tro att man ska bli servad på alla vis. Han håller med så det kommer att bli ändring, det vet jag.

Tittade på Prix d´Ameriqe och svenska Maharaja vann! Kul, ett riktigt skitväder var det. Här håller vädret stilen.Ingen sol, lagom kallt. Men har inte varit utanför dörren idag. Inte bra det heller.

Ny arbetsdag imorgon. Hoppas den blir bra.

Från tidigare, frö solen var det längesen vi såg.

Kategorier: januari 2014, Skriv en kommentar

Lördag den 25 Januari 2014, kl 17:00

Sovit gott har vi! Vaknade 10,15!! OJ, vad hände där? Välbehövligt. Kom på att jag måste låsa dörren på kvällen. Fick ju vara lite själv och somnade så klart i fåtöljen så där halv tio. Klockan 10 vaknar jag av att Ove kommer hem, tror jag. Jodå, men han hade varit hemma en stund för han kom in i rummet i kallingar på väg till duschen. Och han har en del med sig, flera väskor och en vattendunk så han brukar höras.

Från förra vintern. Härliga barnbarn!

Sen var vi in till stan och köpte mat åt pippisarna. Frön och talgbollar. Men idag vete katten vart dom har varit? Inga nötter har gått åt fast jag fyllde på i morse.

Helena kör på Bersåker idag och jag tänkte spela en slant. men kom inte håg inloggningen till ATG. Det var synd för hon bllev tvåa och gav 9 gånger på plats. Hade gett 47 ggr som vinnare. Får titta på TV till kvällen.

Snart kommer stjärtmesarna.

Det fortsätter att vara kyligt. Det håller sig mellan -7 och -9. Men det är rätt lagom, det är ju andå vinter men jag saknar solen.

Kategorier: januari 2014, Skriv en kommentar

Fredag den 24 Januari 2014, kl 21:00

Äntligen är veckan slut. 5 dagar på raken sliter. Men nu väntar finveckor. 2 ledigt, 3 jobb, 2 ledigt, 2 jobb, 2 ledigt, 3 jobb 2 ledigt.

Mmmmm.....sommar

Avslutade veckan med ridning på fina Viola.Vi fick ta en dust men sen gick det bra, när jag gjorde rätt. Öppna, sluta............fattar inte riktigt.

Carbonara, spagetti tva glas vin. Hägges glass till efterrätt. Mums! Men jag fick tyvärr avnjuta det ensam. Ove skulle bli sen. Men med "På spåret" som sällskap överlevde jag.

Nu ska det bli skönt med ledig helg, hoppas Ove inte ska iväg på söndag igen. Åkte i söndags kl 10 och har inte varit hem.........


Kategorier: januari 2014, Skriv en kommentar

Torsdag den 23 Januari 2014, kl 18:00

På  jobbet är allt sig likt. Ingen information. Efterfrågar och en chef kommer men hon har inte all information och det vet vi. Och programmen är sämre än nånsin. Blev ilsk idag och skickde iväg ett mail till IT och får till svar att ansvarig på kommunen för it har felanmält.

Lite att äta i nya lägenheten.

Kallt har det varit. Men nu är det bara 13 grader. Handlade på vägen hem, lite oinspirerad så vi får se vad det blir under helgen. Tror vi börjar med Carbonara imorgon med ett glas vin till. Kyckling en dag och nåt med köttfärs. Det blir nog bra.

Tycker tistlar är vackra.

Pratade med Helena som tvättade sin klänning själv eftersom kemtvätten inte fanns kvar. ''hoppas det går bra. Värst blir nog att stryka. Sen har hon köpt en ny klänning till stora galan, skulle få en bild sen. Hoppas galan sänds på TV för jag vill vara med!

Linus hade varit till tandläkaren idag och det hade varit bra. Skönt det, eltandborste är bra.  :-)

Kategorier: januari 2014, Skriv en kommentar

Onsdag den 22 Januari 2014, kl 20:00

Nu var det längesen! Ska försöka skriva lite, det är så roligt att gå tillbaka och se vad som hänt. Så nu tar jag nya tag.

Helena och Mirabell från i somras

Mycket har ju hänt men det skulle bli en hel roman så det får bli det lilla. Vintern är här, vi fick vänta länge i år. Och idag smällde det till. Tyckte det kändes kallt när jag gick från jobbet, stannade och pumpade däck och det var rysligt kallt om fingrarna. Nör jag kommer hem är det -15, -7 i morse. Kommer hem och donar lite och tar en promenad, då sjunker det till -17 och nu är det -20. Men jag tände i spisen innan jag gick och det är varmt och gott inne.

Vanlig dag på jobbet. Hemtjänsten gjorte rätt för namnet hemsktjänsten. Massor av behov, inga resurser. Säbo, som är min avdelning har varit bra idag. Men vi hjälps åt när det kör ihop sig för någon.När jag kom på morgonen hade larmet gått. Jisses vilket oljud! Det tog 20 min innan Securitas kom och fick tyst på eländet.

Kusinerna

Fick kläder jag skickat efter idag.  Ska skicka tillbaka några saker och är nöjd med annat.

Har börjat med 5:2 igen och två veckor har gått. Det känns bra. Höll på innan jul och gjorde uppehåll och svällde så klart. Nu känns det som att det är på väg åt rätt håll.

Det får vara bra för idag, dags att hoppa i säng. Läsa lite, har svårt att lägga bort boken, tur den snart är slut.

 

Kategorier: januari 2014, Skriv en kommentar