Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Torsdag den 27 Februari 2014, kl 20:00

Åter en dag till ända. Full skubbning hela dagen. Vissa dagar är jobbigare än andra.

Lite shopping innan jag fick åka hem. Så nu är skåpen fyllda igen.

Igår var jag och umgicks med min bästa väninna en stund. Hon åker tillbaka till Norge på fredag, efter dom har begravt sin mamma. Usch så jobbigt och ändå kan man känna sig lättad när det är över. Men man blir varse att det finns en ände på livet.

Igår, äntligen fick jag se Grey´s Anathomy igen! Som jag väntat och längtat. Nu är onsdagkvällarna heliga igen.

Linus har sportlov nästa vecka och kommer hit. Kommer nog och bor hos oss över helgen när jag är ledig och sen blir det morfar till veckan. Roligt att han vill, det går väl över om några år. Han är ju snart tonåring! Fyller 12  år i april. Vart tar åren vägen?


Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar

Tisdag den 25 Februari 2014, kl 20:00

Solen har skinit, hela dagen! Tänk vad påverkad men blir, i positiv bemärkelse. Gick ut och gick i 1 tim 40 min. Åt lunch och sen satt jag ute i nästan en timme och njöt.


Sen fick jag tummen ur och torkade golven i kök och hall. Äntligen! Nu har jag duchat och känner mig nöjd.

En trevlig prick jag träffade på. Vältränad......redan!?

Ove ringde, ska vi åka till Falun och äta middag idag? Javisst, vi blev bjudna eventuellt i lördags. Jag.......är väl hemma runt nio.........MEN! jag ska ju upp kl 5 imorgon, och det visste han. Och vem vill äta kl 10 på kvällen? Så det blev inget den här gången. Själv ska han vara ledig resten av veckan och har ju lite konstiga matvanor när han jobbar. Inte mycket till regelbundenhet där inte.

Såg en knipa som dök och simmade runt.

Imorgon är det jobb igen, som sagt. Undrar vad som hänt på dom två dagarna jag varit ledig.

Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar

Måndag den 24 Februari 2014, kl 20:00

24 februari och 6 grader varmt! I söndag pulsade jag i en dryg dm snö, idag är det barmark. Nja...inte riktigt, vi bor rätt högt men kommer vi ner till Koppslahyttan där är det ingen snö.

Koncentrerade körmedlemmar när vi hade heldagsövning.

Jag har tittat på film idag, Inte biofilm utan film som pappa filmat. Läängesen! 15 år var jag på en film. Barnen var små, höggravid var jag. Körde lopp, ingen vinst. Men jag fick apparaten att fungera. Men det tog en stund att få bild och sen skärpa.

Åkte till ridskolan och träffade den nye kassören. Lämnade över det jag hade på mitt bord. Nu är jag äntligen "fri". Hoppas jag lärt mig att jag inte är någon föreningsmänniska.

Från i julas fast inte julafton.Linus är Tomte.

Fick sms från Christina och Mirabell har blivit sjuk. Mattias var förkyld och nu var det hennes tur. Hoppas vi klarar oss, både Ove och jag har percis haft varsin.

Ledig dag, det är sååå skönt! Och jag har en dag till. Avslutade med en kycklingkebab till kvällen OCH en öl till. Ja, jag är ju ledig! Och mätt!

Belyst trapp har vi "fått". Nöjda med resultatet är vi.

Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar

Söndag den 23 Februari 2014, kl 19:00

En egen tårta till födelsedagsbarnet.

Då har det varit 1-års kalas. Mirabell med familj kom hit och firade och firades. Hon är för go den lilla fröken! Även om Helena med familj uteblev så blev det fullt. Bekvämt för mig som jobbade och kom hem när allt var klart. Men jag var först in, trodde det skulle bli en knölig dag så jag skulle bli sen. Helt ok lördag och det fick vi igen idag. Slutade kl 15. Ska sluta 13,30 men vi måste göra klart. Och efter 12 ramlade det in behov som alla var svårlösta.

Hon börjar bli mindre blyg nu. Igår kväll satt vi i soffan alla och var runt på golvet. Kom och satt i mormors knä fast mamma satt två meter bort. Länge satt hon nöjd, och mormor blir helt lycklig.

Min bästa väns mamma lämnade oss i veckan och fy vad det kändes. Inser att jag har massor obearbetat sen mamma dog. Läste mailet där hon berättade på jobbet och tårarna rann. Fick ju lov att förklara varför man sitter på jobbet och grinar. Trodde jag var klar. Hur gör man för att bli det? All medkänsla till familjen. Väl bekant med dom alla.

Mums!

Rörigt på jobbet, som vanligt. Inget datum bestämt när vi ska flytta, men vad vet man, det kanske är klart nör jag kommer på onsdag.......Poolen fick veta i torsdags att dom inte är någon pool fr.o.m. 1 mars. Framförhållning?

Sötnosen

Var ledig i torsdags och hade en pianostämmare här. Det gick att stäma det, var osäker. Han tyckte det var ett fint piano med bra klang. Det är närmare 100 år gammalt och han hade inte sett något sånt piano från den tillverkaren. Fick stämningen i julklapp.

Vädret.....ett eget kapitel. Det vraäker ner snö, sen spöregnar det. Snöar igen, regnar igen. Konstigt.

Ridning i fredags. Fick Viola och det är ridskolans Rolls Roll. Fick bra kritik av Christin. Det känns jättebra.


Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar

Lördag den 15 Februari 2014, kl 20:00

 

Övning idag, från 10 till 16,30. Med gruppen Ramblin Rovers som vi ska göra konsert tillsammans med. Härligt! Men......halsen var inte riktigt nöjd.

Ramblin rovers på övning med Gustafskören.

Har haft en förkylning på gång med lite svid i halsen. Nu är det lite mer än lite svid i halsen. Kurerar med allt jag har men fick lov att ta nässprej, klarar inte att vara tät i näsan. Pepparmyntsolja ska vara bra och har hjälpt lite, tror jag.  Men inte längre. Det är ju övning imorgon också, vi får se hur det är imorgon bitti. Fotografering inför kommande affisch också.

Ove åkte till Avesta och firar en blivande pensionär. Lite tråkigt att jag inte kunde följa med. Idag var körövningen lite viktigare för mig.

Tulpaner är glädjespridare den här årstiden.

Igår var det ridning. Det känns idag! Hade Bellix och nu var det ett tag sen jag hade honom och det kändes. Men så fin som han var har han aldrig varit för mig. :-) Kul! Men kan inte koncentrera sig så mycket på sig själv för först måste man få energi i honom och när man fått det är det skumpigt och besvärligt.

Fick veta igår vem min nya kollega är. Ingen jag träffat. Susann kom upp och pratade som hon brukar på morgonen. Kom in och pratade lite om möbler som är beställda mm. Och så har du fått en ny kollega hörde jag. Jaha, det har jag inte hört nåt om, sa jag. Och hon ville/kunde inte säga mer men hade nog pratat med min chef för han ringde senare på dagen. Varför ska man fråga efter all information?

Köpte en pizza på vägen hem från kören så nu är jag övermätt. Undrar om det går att sova sen. Snart.

Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar

Måndag den 10 Februari 2014, kl 17:00

Då har man varit en tur till Njurunda igen. Idag fyller Philip 4 år och vi fick lite tårta igår, han några presenter. Helena hann hem också. Sen bar det av söderut för mig.

Presenter, presenter till 4-åringen

Inget pris för Helena den här gången men det hade vi inte räknat med, men hoppats mycket. Men dom hade haft trevligt och fina var tjejerna. Helena hade en kompis med. En skymt av dom fick vi se på ATG live och på vinnare på söndagen hade dom synts. Var ut och kollade på play så jag fick se, för jag satt i bilen när det sändes. Två hungriga tjejer skymtade förbi.


Det blev övertid på fredagen. Ingen rolig dag, det bara vällde in behov och jag var själv. Evelina var ledig och Emma-Lina vabbade. Och svårlöst hela dagen. Halv sex tror jag att jag stämplade ut. Åkte in på Ica Maxi och köpte lite godis. Usch, skulle ju inte det men jag tyckte lite synd om mig.......Skitväder hela vägen. Blött och mörkt. Men det gick bra.

Trevlig med barnen! Linus tycker om när jag är där, sa han. Det är så lugnt..........bra betyg. Men det har vi märkt när dom är här. Är mamma med är det stimmigt och bråkigt. Åker hon iväg är det snart lugnt.

Linus var lite dålig, lite feber på lördagen och hostig. På söndagen var han retsticka igen så då var han nog frisk igen.

Efter tårtan som vi bakade så var det dags att åka hem igen. Samma gråa, blöta elände. Rätt mycket trafik. Men hem kom jag och tomt hemma, men det visste jag. Det blir väl två veckor nästan som vi inte kommer att ses. Och till helgen är det heldagsövningar i dagarna två. Och årsmöte på ridklubben. Full sula!

Full sula på jobbet idag och idag slapp jag jobba själv på säbo. Emma-Lina var på plats och Evelina satt på hemtjänsten. Men det har hon tröttnat på och skulle slippa det. Så då blir det jag och Evelina. Det blir bra! Men i mars ska hon gå in i LSS-poolen. Samtidigt som hon ska studera. Ambitiöst! Så då får vi se vem som ska jobba med mig.

Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar

Torsdag den 6 Februari 2014, kl 20:00

Packar och plockar ihop. Imorgon bär det av norrut. Hinner kanske, kanske träffa Ove- Han är i Norge och vi hoppas kunna äta något tillsammans innan jag åker. Men han var tveksam idag att han hinner hem. Och på söndag när jag kommer hem har han redan hunnit fara, Så kan det vara ibland. Men vi ska nog överleva det med. Vi nöter då inte på varandra.

Jobbat idag, det har varit en bra dag och handlade innan jag åkte hem. Har inte träffat chefen sen jag fick min tjänst för han har varit hemma och vabbat.

Igår var det ridning igen. Och jag hade ett stort leende på läpparna även denna gång. Fick Viola som är en favorit. Men det ska testas, varenda gång! Då tar vi en dust med pisken, men det är hon som börjar. Skickar ut bakben hit och dit när vi ska fatta galopp. Och när hon inser att man inte blir rädd så blir hon underbar att rida.

Jag och Viola när det begav sig.

Mitt på dagen var jag och fick massage med chokladolja. Mmmm....så skönt det var! Längesen jag fick massage. Inte så många knutor att lösa. Lite på skuldrorna och det beror på stavgången.

I morse när jag parkerade vi jobbet och gick in, försov mig lite, strast efter halv sju så sjunger talgoxen! Fast det var mörkt än. Stackars stadsfåglar som inte får sova.........

Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar

Tisdag den 4 Februari 2014, kl 15:00

Ibland hinner man inte "skriva av sig". Så är det.

I torsdags kom Christina och Mirabell. Så trevligt! Önskar dom bodde lite närmare, det gäller alla mina närmaste. 30 mil är lite långt, lite mindre långt till Nynäshamn kanske. Lite blyg för mormor men inte så farligt. Men mamma är alltid bäst!

Mirabira vill lämna sina strumpor till mormor.

På fredagen gick vi en promenad Mirabell och jag. Det snöade lite men det var skönt ändå. Då ringer mobilen, det är min nya chef. Jag har fått tjänsten jag har sökt! Jisses så glad jag blev! Och det gällde från dagen efter, 1 feb. Hejåhå så brått det blev. Nu ska vi ha löneförhandling, svårt. Vad kan man önska? Vill ju ha så mycket som möjligt så klart. Men var går gränsen?

Att "gå på knäna" har fått en ny innebörd. Mirabell hoppar fram på knäna i stället för att gå. Hon tar nåt steg här och där men knäna är bäst.

I alla fall var vi ute i 1½ timme. 6 km, skjutandes en barnvagn. Riktigt skönt var det. På kvällen åkte mamma till sina väninnor och det var inga problem, lite ledsen men vi saboterade sömnmönstret med vår promenad. Inga problem vid nattningen heller. Sjöng "Sov du lilla videung" och då skyndade hon sig att somna.  :-)


Jobbade lö-sö. Lördagen var inte så skoj, kl blev 14 innan vi kunde gå hem. Men söndagen blev bättre. Fick jobba även måndagen då planeringen med begärda ledigheter och antal på plats fallerade. Men det var ok trots att vi bara var 4 på plats. Så jag blev ledig idag och imorgon onsdag.

På söndagen fick Ove ett ryck och föreslog en promenad! Självklart och det blev drygt 6 km även denna dag. Svettigt, vi höll nog ett rätt bra tempo.

Ställde i alla fall min fråga och fick svar. Kan inse hur han tänkte men kan ändå inte förstå. Men vi är olika, allihop. Varför är det så svårt att prata om dom där känsliga ämnena. Men jag har bestämt mig för att sluta stoppa ryggsäcken full och ställa jobbiga frågor eller tycka det jag behöver. Det fungerar. Har en härlig sambo. Hör och förstår, bara jag får ur mig det som känns fel.

Prisutdelning. Fotograf okänd

På lördagen var Helena på Bergsåkers travgala, hon var nominerad till årets lärling. och hon VANN!! Jag blev så glad och tårarna rann......igen. Hon fattade ingenting, men jag tycker det var välförtjänt. Att hon skulle vinna hade tydligen varit bestämt sen ett tag och när hon blev nominderad till Stockholm också hade dom blivit ännu nöjdare med sitt val. Så nu blir det spännande på lördag igen.

Fastedag idag. Har käkat viktväktarsoppa med endast 86 kalorier. Så jag får hitta på nåt gott till kvällen. Kom ut på promenad och det blev 7 km. Heja mig! Nu har det börjat töa, ska visst vara runt 0-an länge nu. Inte klokt och det är så synd när vi har fått så mycket snö och det har varit lagom kallt.


Såg en strömstare idag men det ville inte komma nära så bilden blev lite suddig när jag förstorade den. Föresten, när ska vi få se solen?? Det är kanske därför man får såna deppiga dippar. Tur dom går över. Men den jag hade nu var nog djupare än nån gång förut.

Ledig dag imorgon, ska på massage och ridning. Mer om det imorgon.

Kategorier: februari 2014, Skriv en kommentar