Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Torsdag den 27 Mars 2014, kl 19:00

Vilken härlig dag det har varit idag! Sol och varmt. Synd att man jobbar inne, men vi brukar gå ut och röka några gånger under dagen. Det gör ju dom som röker och då gäller det att hänga på. Satt ute under lunchen mot en vägg. Värmde gott!

Så vackra färger

Fem jobbdagar på rad den här veckan, det börjar kännas. Att gå upp kl 5 varje morgon tar på mina krafter. Och kör på måndagen och Grey's på onsdagen, då blir det lite för sent för mig.

I måndags när jag skulle åka till jobbet var bilen stendöd! Kl 6........i med laddaren men den här gången tog det nästan en timme innan den startade. Vi var och shoppade på lördagen och hade båda bilarna för Ove skulle till jobbet och byta hjullager. På söndagen städade jag ur bilen lite och satt i överdragsklädseln jag köpte för 99 kr. Man får vad man betalar för men det blev nåt annat och det håller väl så länge det håller. I alla fall så hade jag glömt nycklarna i bilen, med tändningen på och jag vet att tanken sprang förbi. Undrar om bilen startar, men jag provade inte att starta! Pucko! Hade jag gjort det hade jag ju satt på laddaren över natten.

Jag har varit skogsarbetare under veckan. Har börjat ta reda på trädet vi fällde. Sågen vi köpte fungerade första kvällen en stund. Sen blev kedjan för lång. jag plockade isär och försökte få till det, men icke! På vägen till jobbet på tisdag morgon kom jag på hr det skulle vara! Kollade när jag kom hem och det var helt rätt men det var mer fel ändå för drivaxeln vill inte. Ove får titta på det. I alla fall har jag klipp bort dom flesta toppgrenar som jag kunnat ta med handsaxen, eller om det kan heta grensax kanske. Grannens tomt är full i ris, han ska elda upp det säger han, det blir en del ris på en stor lönn.

Snart kommer slåtterblomman somär så vacker!

Annars har det varit en bra vecka och på måndag kommer min nya kollega. Har fått upp ett skrivbord till henne och har ställt upp datorn. Men det fanns bara ett nätverksuttag och IT har lovat att fixa det. Har stött på dom idag igen. Och nu verkar det som att vi inte ska flytta så långt. Han letar lokal i stadshuset åt oss.

Och solen ska fortsätta och skina över oss. Hela helgen och jag är ledig!

Kategorier: mars 2014, Skriv en kommentar

Söndag den 23 Mars 2014, kl 20:00

Härligt! Efter förra snödämpen har våren återkommit. Lite sol även om det blåst och inte varit så himla varmt. Men man blir glad!

Tranor

Trumpetande tranor i Skensta.

Många spännande besök den här helgen! I morse när vi åt frukost kom en Gråspett och åt. Tror den är ganska sällsynt här, och bidler fick jag. Sen kom en steglits och den har jag bara sett på bild tills idag. Bergfinken har också anlänt. Så där en halv sju i morse hade tranorna anlänt och trumpetade så vi inte kunde sova mer. Var tvungen att gå ut och fick några bilder på långt håll. Imponerande fåglar!  Det brukar finnas fler nere i Koppslahyttan, får väl se imorgon bitti på väg till jobbet.

Steglits

En steglits, ny för mig men har sett dom på bild.

Var in på min självservice idag och fick en trevlig nyhet! Har fått ett rejält lönelyft när jag fick min tjänst. Yippie!! Men...kanske jag borde fått besked av min chef. Det tycker jag.

Fick en lite videosnutt från Christina och nu har Mirabell börjat gå själv, lilla snuttan. Saknar alla barnbarn, dom är lite för långt borta.

Gråspett

Gråspett på besök.

Den här helgen har Ove och Bengt tagit ner lite träd. Och lönnen vid vägen rök. Så mycket ljusare vi fått. Känns jättebra! Vi var och shoppade igår och köpte en eldriven motorsåg och häcksax. Har klippt en del på häcken idag och ska köpa olja till sågen och börja kapa ner lönnen i lagoma bitar. Häcken tog jag mest med den manuella saxen. Den eldrivna tog inte dom grova grenarna. Så jag lär få en hel del träningsvärk imorgon, i armarna. Men det är bara nyttigt. Man måste städa också och det är det tråkigaste, men nödvändigt.

Gråspett

Fick välkommet besök idag. Bästa Lena är hemma och tittade förbi. Jag hade bakat semlor som vi avnjöt under samtal. Härligt med riktiga vänner!

Ove åkte och jobbade idag och jag har långvecka nästa. På måndag ska vi ha möte med chefen, Teres och jag. Få se vad vi kan komma fram till. Funderar lite hur helgen har gått på jobbet för en tämlgen ovan vikarie. En som jag inte har så stort förtroende för. Hoppas helgen varit lugn så det inte blir så mycket att "städa".

Kategorier: mars 2014, Skriv en kommentar

Söndag den 16 Mars 2014, kl 19:00

Näe.....vänta nu! Söndag är det, men jag har fredag för jag har jobbat i helgen och är ledig två dagar. Härligt! När jag jobbar helg, är fredagkväll jobbigast när man vet att man ska upp tidigt på lördag morgon. När man väl kommit upp på lördagen så går det som en dans. Och söndagen bara försvinner.  Vilken lycka när man inser att man har två hela dagar ledigt.

Sidensvans

Ett par av 20-talet sidensvansar på besök.

Våren var här och vände, för nu är det vitt igen och kallt på nätterna. Är månen full? Självklart! Den måste nog skickas på rehab! Full stup i kvarten.

Stjärtmes

Stjärtmes, har bara sett en enda,dom brukar komma 5-6 i taget.

Snön kom natten till lördag. Jag var ledig i torsdags och då var stjärtmesen här, sidensvansarna fick jag också se, likaså bofinken var här och åt. Dessutom såg jag tofsviopr i Koppslahyttan. Men nu har jag inte sett någan av dom. Dom vände väl söderut igen. Idag när jag åkte hem så stod en råbock på åkern, och tittade mot skogen och solen lyste så fint på den. Ibland önskar jag att man hade en kamera i ögonen. Hade jag haft kameran med och stannat hade den nog hoppat iväg, så jag får minnas den vackra bilden.

Bofink

Årets första bofink.

Var på trav i måndags, men det gick inte bra för Helena den här gången. Det blev inte ens spännade men jag fick träffa henne en liten stund i alla fall. Frusen som attan när jag kom hem och fick dra på mig ullstrumporna och göra en kopp te. Sen var det bättre.

Det blev ingen kör, men får försöka ta igen det imorgon. Nu har vi fått inspelning på en del av materialet så nu gäller det att "plugga".Kategorier: mars 2014, Skriv en kommentar

Söndag den 9 Mars 2014, kl 19:00


Mår gott i solen.

Äntligen en fin dag! 10 grader varmt och vi har bara 9 mars. Ur led är tiden. Har hängt tvätt ute som torkat jättefort, och det luktar så gott!

Men jag har svårt att tro att våren är här på riktigt men på nåt vis så lever man här och nu och tror att vi ska få vår.

Jag tror på något även om jag inte vet riktigt vad. Men ibland får vi hjälp, eller om det är vi själva som har någon okänd förmåga. I alla fall blev jag varse förra veckan att jag fått hjälp, eller nåt. Jobbet jag fick, som jag inte fick det jag begärde i lön på. Fick veta i veckan att om man har personlig assistent så får man bara ha det till man blir 65 år, sen räknas man som pensionär och får inte assistans utan får flytta in på hem. Där jag fick jobb, hon blir 63 år i år och om jag fått det hade jag inte haft nåt, efter det. För det var en PAN-anställning som inte kommunen har något ansvar för om brukaren går bort, eller fyller 65. Nu fick jag en fast anställning och trygghet med det. Det hade jag ingen aaaning om, och tackar för att det blev som det blev!

Har varit ledig tre dagar. Skönt! Känns inte helt bra att komma tillbaks imorgon men jag hoppas dom har gjort det bra, dom som har jobbat. Men dom är väldigt ovana och det kan gå lite fort ibland. På tisdag kommer min nya kollega för att påbörja sin introduktion för att börja jobba. Jag var och pratade med vår chef i torsdags och jagh hoppas vi får flytta snart. Men det kommer att bli tråkigt också. Förra vecka skrattade vi så vi grät flera dagar. Och det blir nog mindre av om man är färre, två som vi blir. Vilket härligt gäng jag har fått lära könna!


Imorgon ska jag gå på trav, det var väldigt längesen! Helena kommer och ska köra lopp så jag får passa på att träffa henne och se när hon kör, live. Dom har visst fyra hästar med som ska starta.

Ove blev sjuk i veckan och kom hem med hög feber. Bättre nu men lite krasslig än. Gick och jobbade i fredags fast han borde varit hemma.

Nu blir det lite Mästarnas mästare på tn:n och sen i säng, for imorrn ringer klockan tidigt igen.

Kategorier: mars 2014, Skriv en kommentar

Tisdag den 4 Mars 2014, kl 21:00

Då har vi vänt ett blad i almanackan igen och det har blivit mars. Och det vårlikt, förutom att solen endast lyser med sin frånvaro. Några grader varmt, inte mycket snö, och ljuset återvänder! Trots allt det grå.

Årets sidensvansar

Var in och lurade ut grannfrun på en promenad när jag kom hem. En skön promenad på en timme med trevligt sällskap, mera sånt! Hon frågade om imorgon men då ska jag träffa Kerstin efter jobbet och lär väl bli lite sen hem. Ska få en Clivia av henne. Själv har jag lyckats ha ihjäl mina. Men det var några år sen. Tycker dom är så fina!

Ove var hemma några dagar förra veckan och då hade ett gäng sidensvansar landat. Han fick fram kameran men var lite darrig på handen ser det ut som. Och i söndags var koltrasten här och käkade. Det börjar hända lite i fågellivet.

Vildsvin tror jag, ganska färskt spår.

Jag har haft en kille med mig på introduktion på jobbet. Det blir inte så effektivt då, även om han är duktig. Idag har Madde varit in och vi, eller hon, bokade av allt på säbo. Nu får vi börja om från början. Känns bra. Vet inte när vi ska flytta än. Har fått ett förslag på nytt schema. Det har jag haft några åsikter på. Vet inte vad min nya kollega har tyckt. Där ska vi sluta 15,30 eller 15. Inte så fel att gå hem så pass tidigt.

Tog en lång promenad på söndagen. Pulsade efter en skogsväg och funderade på en väg som är byggd över stigen jag brukar gå. Och DÄR var den, följde den och såg spår efter vildsvin, älg, harar och rådjur. Fick lite vacker utsikt också.

Härlig utsikt med molnen hängande lågt

Kör igår, nu finns biljetter till konserten att köpa och det var visst två! sålda igår. :-) Annonsen är snart färdig. Årsmöte innan övningen och där var allt som det brukar.

Kategorier: mars 2014, Skriv en kommentar