Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Onsdag den 28 Maj 2014, kl 21:00

Man borde inte bli förvånad men snart är maj slut också. Jag önskar man kunde bromsa lite.

Idag har varit en jobbig dag på jobbet. Även igår men idag var värre. Vi löser och löser men kommer ingenstans. Det verkar som alla är sjuka! Tog in en extra resurs igår för jag skulle varit själv och det var tur för vi hade häcken full, måndagen var inte rolig då var jag själv. Idag har jag varit gräsligt irriterad på eftermiddagen, lite trött i huvudet.


Så när jag kom hem tog jag en tur på cykeln, det blev 27 km. Det finns ett ställe som heter Jätturn som jag tänkte kolla på. Fick gå en bit men kom inte dit jag tänkte så jag får ta bilen en annan dag. Och reka lite bättre. Nöjd är jag!


I måndags gick vi Blodomloppet, tre lag från jobbet var vi. Fem km och i år hade dom gjort en annan väg så vi gick genom stan. Rätt skön temperatur, lite svalt. Efteråt var det picknick och det kom några regnstänk. Då blev det jättekall! Brrr.......full värma i bilen och jag hann i stort sett tina innan jag var hemma. fick en bok som blodgivare och en t-shirt.

Nu har vi fem ägg i holken, tror vi fick sex förra året så sen blir det ruvning. Spännande!

Kategorier: maj 2014, Skriv en kommentar

Söndag den 25 Maj 2014, kl 19:00

Då har vi gjort en tripp igen. Väldigt trevligt! På fredagen gick vi upp rätt tidigt för att göra oss klara för att åka till Arlanda. Ove kom så klart hem sent på torsdagen. Jag hade lagt mig men låg och läste.


Upp på morgonen och packa ner och iväg. I god tid, vi skulle förbi Volvo och betala servicen och beställa en nyckel till. Det tog en hiskelig tid och det var väl bra att vi hade tid. Sen skulle vi passa på att rösta till Europaparlamentet, går in på stadshuset i Säter som var öppet. MEN! vi hade ju glömt röstkorten, låg kvar på köksbordet för vi hade lagt fram dom.. Jo, vi kunde få hjälp men då skulle vi vänt en timme och det hade vi varken tid eller lust till. Så vi åkte och kom fram till Arlanda i god tid och checkade in en väska för vi hade ju schampo och annat med. Sen kunde vi äta lunch i lugn och ro.

Tvärstupet, från botten

Strax innan vi skulle gå ombord kommer Malin med ett flyg från Landvetter, hon fick byta. Buss från Kallax in till stan och Malin fortsatte hem till Kristian. Vi diskuterade lite vart vi skulle gå och äta på kvällen och dom kom in till stan och vi hamnade på The Cook som låg alldelens nära hotellet. Och det var det bästa val vi kunnat göra. Vi valde en trerätters meny. Förs kom det in en aptitretare med nåt kött och lite salsa, det var bara en munsbit och ingick inte i menyn. Sen fick vi in grillad sparris med hemlagad hollandaissås och en pytteliten skål med sparrissoppa. MEN! Så gott! Hollandaissåsen var gudomlig. Kyparen berättade vid varje rätt vad det var. Sen kom varmrätten in, en kalventrecôte med rödvinssky och färskpotatis och grönsaker. Kniven gick genom utan motstånd, så gott! Det var en jalapenokräm till, men den blev lite stark och förtog en del av det andra. Men den var god! Till efterrätt var det en brylépudding med lite ris i och smultronglass. Brylén var perfekt. Snacka om nöjda gäster! Och vi fick ett proffisionellt bemötande. Det kostade men det var det värt! Vi tog ett vinpaket till och det var väl det som blev dyrt. När vi var på Farris bad i Norge åt vi en 9-rätters och det är bara den som slår den här middagen.

Utikten, Ulvsjön

På lördagen var vi till Universitetet för examen, det blev nåluttdelning och Diplom till eleverna. Bra gjort Krisitian! Han har fått ett jobb, ett projekt av nåt slag. I alla fall en period med möjlighet att få mer jobb. Bravo!

Stolt, som tagit examen på Luleå Univeritet.

Till kvällen var det bankett i Boden med buss dit. Drygt 400 pers. Den blev lite utdragen. Maten var helt ok men varmrätten var fisljummen men det kan inte vara så lätt. Gott var det, men inte i klass med dagen innan. Kantarellsåsen var supergod, det var betor, sötpotatispuré och hjortfilé till den.

Varmrätten på The Cook. Nu blir jag hungrig........

Det blev lite segt så vi tog första bussen hem eftersom vi skulle upp tidigt. Halv sex ringde klockan i morse. Vi fick en enkel frukost på hotellet innan vi tog bussen till Kallax. Och hem kom vi, stannade till i Säter och fick hjälp med röstkorten så vi kunde rösta, så vi har gjort vår plikt. Eller tagit vara på vår rättighet. Ove åkte efter att han plockat ihop sina väskor. Dags för Norge och blir borta några dagar.

Stolt syster och far med han som gjord'et

Jag har långvecka som väntar. Imorgon ska vi gå Blodomloppet, 5 km. Jag får väl preparera mig med piller för fötterna. Men det bruka gå bra att gå, det kommer ju efteråt. vi har gått en del under helgen och det könns. Måste väl gå och få en diagnos och höra om jag kan få nån hjälp. Fast jag tror ju att jag vet........

Kategorier: maj 2014, Skriv en kommentar

Fredag den 23 Maj 2014, kl 09:00
Då är vi på väg. Hade underbara lediga dagar må-ti. På tisdagen skulle jag cykla för att se om fötterna mår bättre. Cyklade in på en ny väg och där var det en sjö och rätt många stugor. Många var nog "hemma" för det var många bilar. Och bommen var stängd så dom vill inte ha besökare. Det finns nåt som heter Tvärstupet som är ett naturreservat med lite ovanliga växter och fåglar. Några såna såg jag inte men korpen hörde jag och den skulle visst häcka där. Ställde cykeln och gick efter en stig. Det gick upp, upp, upp! Jisses så jobbigt! Inte såg jag nån bergvägg. Fortsatte uppåt och till slut planade det ut. Lite. Tänkte att jag får inte tappa fotfästet för då hade jag varit rökt. Så småningom vände stigen neråt och då började det bli farligt! Ramla där då har det gått fort ner och man har varit slarvsylta. Korpen hade fått mat. På vägen ner såg jag tvärstupet, en brant bergvägg. Häftigt! Hade runkeepern på och det var 198m höjdskillnad. Inte undra på att det var jobbigt. Ner kom jag helskinnad med det tog tid. På kvällen gjorde jag en sallad och satt mig ute och ville inte gå in. Tänkte hur lycklig jag är som får bo som vi gör. Jobb onsdag med fullt upp för Teres var hemma med Ludwig. På kvällen bjöd Lena på mat och prat tillsammans med Kerstin. Mycket trevligt! Jobb torsdag och Teres var ledig för hon ska jobba helg. Väldigt mycket hela dagen. Fick lämna flera ärenden till chef vilket är rätt ovanligt. Emma-Lina hjälpte till lite och även Anette. Skönt när dagen var slut. Lite handling helt utan inspiration eftersom vi inte är hemma. Och nu är vi på väg. Bankett imorgon. Låter fint det, skulle bli nästan 500 personer.

Kategorier: maj 2014, Skriv en kommentar

Måndag den 19 Maj 2014, kl 20:00

Bra start på den här dagen. Kom i säng tidigt igår och vaknade när Ove gick upp för han fick inte av väckarlockan. Gick upp på toa och lade mig igen. Somnade nog av en stund men vaknade när han låste dörren och kunde inte somna om, så jag gick upp.

Fick för mig att gå ut och bort till grytet jag hittat. Kanske man får se nåt tidigt på morgonen. Inte då......det ser lite dött ut men ändå inte. Blev ute nästan en timme, blöt om fötterna. Tänkte ta stövlar med tanke på daggen men jag skulle ju gå efter vägen. Jag borde ju känna mig själv vid det här laget. Så klart måste jag ju titta både här och där. Kunde lika gärna vadat i sjön.........

Grytet

Det doftade underbart, fåglarna kvittrade. Önskar jag kunde fler fågelläten. Det mest spännande jag såg var en andhona med ungar. trodde inte dom fått ungar än men hon hade nio stycken tror jag. Dom fick bråttom att komma undan när jag kom och sen såg jag dom i vad jag tror är boet.

Vill inte vara med........

När jag kom hem åt jag frukost i det gröna. Solen sken och det var varmt, fåglarna tjattrade, det doftar underbart. Satt och tänkte på vilken lycka att bo som vi gör.  Så småningom gick jag in och sen blev det inte mycket mer gjort idag. Har tvättat några maskiner. Det började regna också så det jag hade tänkt göra var utearbete. Började montera ner ett databord i gästrummet i stället men det var så mycket skräp som låg där och det tog tid att sortera och plocka ihop. Började skruva bort det elektriska och fick ge upp så sen blev det inte mer idag.

Boet, tror jag

Hade tänkt ta en cykeltur, har lite att utforska men det har regnat hela eftermiddagen. hoppas på bättre väder imorgon. Och att jag fått lite mer energi.

Våran fugsnappare bygger bo för glatta livet. snart dags för ägg tror jag.

Liljekonvaljerna är på gång

Kategorier: maj 2014, 1 kommentar

Söndag den 18 Maj 2014, kl 20:00

Så var det över. Konserterna igår gick bra, för att inte säga jättebra! Jag har jobbat och även det har gått bra men nu börjar jag bli lite sliten. Knoppade av lite i soffan på eftermiddagen innan grannen Lena hoade i dörren. Det var bra för nu kan jag komma i säng ordentligt.

Nästan fullsatt på konserterna och jag hörde bara positiva ord. Själv är jag aldrig nöjd, helt. Men det är jag det. Publiken var med och klappade. Insöp massor av energi, det är väl därför det gått bra att jobba. Min arbetskamrat Annika var lyrisk idag när vi jobbade. Mycket bättre än hon förväntat sig. Kul!!

Vad vill du?

Lena och Kerstin hjälpte till med fikat i pauserna. Tur man har pärlor till vänner! Publiken var visst som gamar på första konserten, inte betalat och gått runt på borden och roffat åt sig. Så dom organiserade om och tog betalt i dörren innan dom fick komma in. Smart!

Helena och barnen var här när jag kom hem igår men smågrabbarna hade somnat så dom fick jag aldrig träffa. Dom käkade tårta och cola i solen innan det bar av norrut igen. Marcus fyller år idag och fick presenter. Men mormor fick inte va med den här gången.

Det kliar!

Bra helg på jobbet med lite lagom att göra. Nu ledig två dagar, sen jobba två dagar innan det bär av till Luleå. Det ska bli kul! Malin kommer också, troligen åker vi på samma plan från Arlanda, hon kliver på på Landvetter.

Sommaren har anlänt, helt plötsligt. 22 grader i skuggan idag. Soligt och underbart. Har ställt ut blommorna idag, inte alla men dom flesta. Lådorna som ska sitta på tornet ser inte ut att ta sig. Dom får några dagar på sig och kommer dom inte får jag väl köpa nåt att sätta i lådorna.

Pelle och Ove i Ramblin Rovers

Flugsnapparen har börjat bygga bo i holken igen. Så trevligt! Och en kotte har vi sett idag, den såg inte ut att må bra. Det rullade ihop sig till en boll och andades tungt. Ove hämtade lite vatten till den och när jag vattnat blommorna gick jag och tittade till den och då vaknade den till, kliade sig och drack lite vatten och kröp under vedboden. Det kanske är där den bor, Hoppas det.

Törstig kotte

Kategorier: maj 2014, Skriv en kommentar

Torsdag den 15 Maj 2014, kl 09:00

Nu gäller det att sätta fart om jag ska komma runt. Solen skiner fast det var lite kyligt även idag. Flugsnapparen håller på i en holk men tyvärr inte den vi vi har kamera i. Vi får se om det blir fler som vill häcka.

Grattis till Helena, min äldsta dotter som fyller 34 år, vart i hela friden har åren tagit vägen?? På söndag blir det tårta för två och presenter. :-))

Kategorier: maj 2014, Skriv en kommentar

Onsdag den 14 Maj 2014, kl 22:00

Ja, nu är det vår! Såg första svalan igår och idag är det massor som flyger runt och letar insekter. Nör jag klev ur bilen när jag kom hem hörde jag flugsnapparen. Nu hoppas vi att han skaffar familj även i år trots det hemska slutet förra sommaren. Tror sparvhöken tog varenda unge när dom skulle flyga ur boet. Snacka om smörgåsbord. Tror jag såg den häromveckan, hämtade kameran men innan jag hunnit rikta flög den sin väg.

Och nu ska det vara ryssvärme på väg, 20 grader varmt. Låter ljuvligt! Men det går väl lite fort?? Som att vända på handen. Mina växter i västhuset har inte fått någon skötsel direkt. Måste vårda dom om det ska bli nåt. Men det ser ut som dom lever i alla fall. ska väl vattna lite och kommer värmen så får jag se om det är nåt liv i dom. Kanske dags att åka till Gustafs och shoppa loss lite. Tomater och gurka har jag tänkt. Och det blir säkert nåt mer, fuchsia. Jag har lyckets övervintra amplarna sen förra året men den ena stod vid ytterväggen när det var kallt en dag och den vissnade ner. Men det ser ut som om den tar sig igen.

Ledig dag imorgon och mycket som ska ordnas för sen är det ingen rast, ingen ro. Längar till på måndag när helgen är avklarad. Jobbar, har genrep och konsert och Helena och barnen kommer på lördag kväll. Marcus fller år på söndag och Helena imorgon. Har klarat av presenter i alla fall. Det ska städas, fixas kläder till konserten, bäddas och göra klart, måste tvätta lite också. Skulle behöva vila och röra på mig. Tänker börja cykla.

Googlade på mina fötter. Det verkade som jag har hälsporre men det känns inte så för det har jag haft för längesen. Kollade lite mer och hittade paral fasciit som är en inflammation i en sena som går under foten. Vila och viss behandling kan hjälpa. Vila..... tänker prova med cykel och ev simning. det konstiga är att när jag riden blir jag också sämre och då belastar jag inte foten. Jag får prova mig fram.


Kategorier: maj 2014,

Söndag den 11 Maj 2014, kl 18:00

Nu blev det så igen. Vet inte varför man "tappar sugen" ibland. För ofta tänker jag att ..det ska jag skriva. Och sen blir det aldrig.

Tuwa på promenad.

Helgen har vi tillbringat i Mjölby. Och det var inte bara att ta sig dit. Ove har bytt bil, det gjorde han när jag jobbade sist, var och tittade på två och bestämde sig för den ena, (Utan mig.....) Den fick han hem dagen före sista april. När jag jobbat på onsdagen undrade han om vi skulle ta en provtur. Men......bara åka utan anledning. Det kandes inte så viktigt. Men lite sugen var jag ju ändå så när vi ätit så tyckte jag att vi kunde väl åka och handla så slapp jag på torsdagen. Och så blev det. Jag blev lite besviken för bilen var dåligt städad invändigt, sätena fläckiga. Bilen drog väligt mycket åt höger tyckte jag. Tycker nog lite att han gjort ett lite dåligt köp. Men det var ett bra pris, inte tu tal om annat men innan han fixat det som behöver fixas så blir det nog fullpris ändå. Färddatorn fungerar inte och med det kan man inte starta dieselvärmaren. Se förbrukning och en massa annat.

Vi såg en svensk zebra.............

Nog om det, vi åkte mot Mjölby på lördagmorgon. Kommer till Håksberg och det börjar plötsigt låta på höger fram. Punka säger Ove, och det är det. SUCK! Bara att byta då, plockar fram reservhjulet, ett sånt där skottkärrshjul. Då passar inte nyckeln som ligger i bilen till muttrarna på hjulet! Ove har en arbetskompis som bor i Ludvika och han ringer om han kan komma med ett fälgkors, vilket han kan. vi kollar också om någon däckfirma kan ha öppet en lördag. Inte! Det blir att åka hem och byta bil och gamla bilen som är kvar kommer till heders. När vi vänder och åker hem ser vi att precis där vi fick stopp står en skylt: Snickeri och däckfirma! Vi fick ett gott skratt för vår blindhet!

Mirabell letar påskägg.

Så småningom kom vi till Mjölby och dör skiner solen, fick sitta en stund på balkongen och njuta. För det har regnat en hel vecka i sträck tror jag. Tuwa och jag var till lekparken en stund och gungade och klättrade, inte jag då men i alla fall. Tuwa är inte riktigt frisk, kanske förkylning på gång. Hon äter inget, lite hängig och ibland fick hon ont i sidan. Vi får hoppas det går över snart. Hem idag för Ove skulle iväg och jobba.

Mitt växthus

Imorgon är det körövning och nu börjar det bli klart. Sista övningen innan genrepet. Jag har faktiskt varit duktig och pluggat och tränat varje dag. Är ganska säker men det är ett par ställen som är lite osäkra. Npgra textrader och några o-vändor. Jag tror att jag kommer bli nervös, dagen D. mycket större än vi brukar ha och tyvärr jobbar jag och kan inte vara med hela uppsjungningen. Kanske kan jag gå lite tidigare om det är en bra lördag. Var in och kollade idag och det är rätt bra sålt. Tror vi gått hem i alla fall. Annars har det blivit vi i kören som fått stå för fiolerna.

Linus hjälper till med veden när han var här på påsklovet

Dressrtävling har jag ridit och det gick bra, fast det inte gick bra. Viola kändes "som en miljon", var med och på bettet alldelens lagom. Jag kunde banan den här gången men kom inte upp i 60% som var det lägsta man skulle ha för att få rosett. Fick förklaring på det som inte varit bra och det var stora poängavdrag på just dom delarna, på det andra fick jag bra poäng så det var bra fast ändå inte. Hade 56, 7.

Påsken har passerat och vi hade huset fullt med alla mina barnbarn. Det är så skoj! Men skönt när dom åker. Vi var till Uppsala på långfredagen vilket var bestämt sedan länge och jag lånade en apparat av Maria och har scannat in dom diabilder jag hade. Kul att ha dom på datorn.

Kallt har det varit och regnat så in i vassen! Jag köpte ett litet växthus i plast. Tänkte prova det först innan jag köper ett riktigt. Det är lite klen konstruktion så vi får se om det håller. Ska ställa det bättre bara det blir så jag kan ställa ut mina blommor, just nu står dom i tältet och jag funderar om det är för kallt. Men dom verkar ha klarat - 6 grader som det varit någon natt men det kanske är för lite värme för att dom ska börja växa?

Fina Viola och jag

Nästa helg är det jobbhelg och konsert, helgen efter det ska vi till Luleå och jag har tagit ledigt på fredagen. Vi flyger upp men får bila till Arlanda. Helgen efter det är det nog Nynäshamn som gäller för Christina fyller år och innan det har Helena och Marcus fyllt år. Jag får skicka presenter dit. Och helgen efter det är det Smedsnäset som gäller med husvagnen. Vi ska äta treätters med olika personer och bjuda på någon rätt som vi får veta innan vi åker dit. Sen är det dans och trubadur på kvällen. Då skulle jag jobba men tog semester och blir ledig i sex dagar. Tänker åka till Lotta och få min massage som jag fick i present förra året. Får åka sjölv men det är ok.

När ska vi hinna klart med byggeriet?? Vi började förra helgen och inser att vi har för lite mursten. Vi fick i alla fall en hel del gjort och på eftermiddagen fick vi besök av Yvonne och Ingvar som blev kvar på middag och det blev rätt sent så söndagen blev lite avslagen.

Sen kommer semestern och vi ska ha barnbarn, åka en vecka själva och dona i trädgården. Jo, jag skev semester men den kanske kommer när man börjar jobba igen.

Alla kusinerna, vi var och kollade på ett gryt. Räv eller grävling?Kategorier: maj 2014, 1 kommentar