Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Måndag den 21 Juli 2014, kl 20:00

Nästa måndag är semestern slut. Som vanligt, var tar tiden vägen? Fast jag tycker vi hunnit mycket på tre veckor. Nu står en tripp till England på tur.

Marcus åker kaffekppen

Har pratat med Helena som börjat sitt nya jobb idag, har inte fattat att den var redan. Men det hade kännts bra, nära till jobbet. Perfekt dom veckorna när hon har barnen. Som den här.

Philip gör sandänglar

Har även pratat med Christina som har det lite jobbigt nu. Full sula på Mirabell, varmt, höggravid. Och inte så mycket ork. 19 aug kommer den lille. Det blir snitt och jag ska åka dit och ta hand ommirabell och hinner se nykomlingen innan jag får åka hem igen. Spännande!

Tuwa i kaffekoppen

Vi har varit duktiga, nu är nästan alla toppstenarna på plats, slänten kvar.Och jag hann lägga två varv i källartrappen. Bra där!

Vecka 27 samlade vi ihop alla barnbarn, sex stycken, och tog en tur med husvagnen. Vi åkte till Skutskär, rullsand camping. Badet var bra men campingen kommer vi välja en annan om det blir fler gånger.

Rullsand, badet var fint.

Lite kyligt i luften men varmt i vattnet så barnen fick bada så dom blev nöjda. Närmast stranden var det en grung del, ovanför knäna på Mirabell, sen var det en sandbank och utanför den var det lite djupare där Linus, Melwin och Philip badade. Långgrunt så man behövde inte vara orolig.

Tuwa som badbrud.

På onsdagen var vi till Furuvik. Lika kul att se alla djuren! Jag tycker nog det är roligare än barnen. Vid lunchen inser vi att om vi ska hinna åka karusell så fick nog resten av djuren vara men vi hade sett det mesta. Sen var det karusell för hela slanten. Vissa karuseller fick dom mindre bara åka tillsammans med betalande vuxen. Vi stod och dividerade vem som skulle ta det åkbandet och det blev jag, vilket blev fel, eftersom Mirabell tog mig som mamma och då dög inte Ove. Som tur var kom Oves syster Maria och hjälpte till och kunde distrahera. Och hör och häpna. JAG GLÖMDE KAMERAN HEMMA!! Hur är det möjligt?? Moblien fick duga men jag saknade den!

Fullt i förtältet.

När vi kom till husvagnen skulle det ju vara lite kvällsmat. Ove skulle handla så jag åkte dig och skulle sätta på potatis. Tänkte att Mirabell borde vara jättehungrig och vörmde en burk barnmat. Men DET ville hon inte ha. Inte en sked. Men när grytan kom på bordet, DÅ var hon hungrig och alla dom andra också, 2 liter köttgryta räckte inte så Ove fick steka på korv och jag tror alla åt 2 var. Matglada var dom, dom flesta dagarna. Tuwa började lite tvekande men gjorde som dom andra efter nån dag.

Mirabell fann sig snart, klättrade upp och ner själv.

Lite trångt i en husvagn med sex barn och två vuxna. Ove och jag fick sova i förtältet, men det gick bra. lite kyligt så vi lade på oss överkastet och då blev det skönt. Sista kvllen var det rått och kyligt så vi satte på elementet och fick jättevarmt och skönt. Inget extra till natten då. Vi hade  en uppblåsbar madrass, sån där stor, så det gick ingen näd på oss.

Kul med sand!

Ja, sen ska barnen lämnas tillbaka. Helena kom ner på lördag kväll, efter en tur til Axevalla och dom hade kommit hem kl 6 på lördag morgon. När dom åkte på söndag fm så tog vi dom kvarvarande och åkte till Nynäshamn och levererade Mirabell. Vi fick middag och efterrätt innan vi började resan mot Mjölby. Men det blev lite sent så vi stannade i Sorunda och sov, ställde klockan och åkte vidare på måndagmorgon.

Full fart efter djuren på Furuvik

Landar i Mjölby och levererar sista barnbarnet. DÅ börjar vår semester.

Nästa anhalt är Grästorp och Malin. Lite god mat och trevligt sällskap och en natt på parkeringen intill. Vi fick henne att ringa vårdsentralen och hon fick tid på eftermiddagen. Har haft lunginflammation nyss men var inte helt bra. Det slutade med en till penicillinkur. Kändes bra att hon blev tagen på allvar. Hoppas hon blir frisk nu.

Melwin och jag ska åka slänggunga.

Sen hamnade vi i Ullared, lite planerat, och shoppade loss ordentligt. Lite käder, nya lampor till tornet nere bl.a. Lotta och Horred efter det.Långt före vår tidsplan. Vi skulle ha kusinträff på lördagen men det blev bara vi så vi hade lite trevligt och åkte hemåt på torsdagen. Skulle ta det lite lugnt, kanske stanna och övernatta nånstans men när vi var på väg, då ville vi HEM, och så blev det. Lite jobbigt men skönt när vi väl var hemma. 

Mysigt på vår "kusinträff"

Sen som sagt, har vi fått lite gjort hemma. Det har varit jätteskönt att få några dagar hemma också. Tvättat och fått undan lite efter alla barn.


Kategorier: juli 2014, Skriv en kommentar

Lördag den 19 Juli 2014, kl 17:00

Idag har vi varit duktiga. Vaknade runt 8 och kände mig utvilad! Så vi gick upp, åt frukost och sen blev det lite melodikrysset som vilyckades lösa, och skickade in. Bra med internet, snabbt och enkelt.

Sen har jag gått med trimmern några timmar och röjt i katastrofområdet. Trimmern gick lite trögt och sen började det lukta så jag fick stänga av. Den rykte lite också så den får väl vila tills imorgon så jag får göra klart. Tänkte hugga in på häcken sen men åska kom och regnet likaså och det håller på än, så nu får det vara för idag.

Ove har fixat vattenpumpen och gav sig på veden som är kvar. Men även han blev hindrad av regnet, besviken att han inte fick göra klart! På't igen imorgon! Matlagning snart, lite dusch ska vi väl få också. Chili con carne idag, mmmmm.....gottigottgott. Det var ett tag sen vi åt det.

Tror jag gör tvärsom, börjar i juni. Ny chef har vi fått på jobbet och hon verka jättebra! Intresserad av vad vi gör och tar tag i frågor vi har. Bl.a. blev Teres (min kollega) son sjuk. Vi jobbar ju själva vissa dagar, hur gör vi då? Hon kulrade på det och sen kom hon med ett förslag som vi kör på så länge. Även jag kan ju bli sjuk, fast det tänker jag inte.

Uschligt var det på jobbet med inga resurser, stackars dom där ute som vi inte kan hjälpa! Att bli beordrad när man ska vara ledig kan inte vara någon hit. Semsestervikarie fick vi, två veckor innan jag skulle gå på semester. Han verkar bra men jag fick lite "hicka" när han var "sjuk" två dagar på sin intro, med dålig ursäkt. Men han kom igen så jag hoppas det gått bra.

Mina döttrar blev bjudna av sin pappa till Kroatien när han fyllde 60 och Christina skulle ha pappa Mattias hemma med Mirabell. Men som vanligt ska det inte fungera. Han blev själv på jobbet, har egen firma, och kunde inte vara hemma. Så mormor fick rycka in, lyckades flytta en vecka semester och Mirabell fick vara hos mig den veckan. Det gick jättebra och veckan gick fort. vi var på öppna förskolan och cyklade till badet. Köpte en barnsits till cykeln, men det var inge kul. Skrek på vägen dit, ville inte gå barfota i gräset, sanden eller vattnet. Skrek på vägen hem. Jaja, man kan inte göra rätt jämt. Men jag försökte.

Sjunga tycker hon om och jag sjöng "Dansa min docka" och dansade med henne och det var kul! Sen dansade hon själv när jag sjöng.


Kategorier: juli 2014, Skriv en kommentar

Fredag den 18 Juli 2014, kl 23:00

Jaha, då är allt som vanligt. Längesen sist! Skriver gör jag för att ha en dagbok med bilder och några ord om vad som hänt. Det är så kul att gå tillbaka och läsa vad som hänt och vad vi gjort. Nu får jag väl gå från nu och bakåt. Men först en kort sammanfattning.

Vi har fått en ny chef på jobbet som verkar riktigt bra! Ska bli kul att jobba med henne.

Jag har semester,en vecka till. Vi har varit ute med barnbarnen, alla sex, till Rullsands camping och Furuvik. Vi har varit söderut till min syster.

Vi kom hem igår, torsdag, från Istorp. vi skulle ha kusinträff imorgon lördag men ingen kunde komma, så vi åkte ner lite tidigare än vi tänkt och hem. Det är skönt för vi ska iväg nästa vecka igen. Min mobiltelefon, som jag fick av Christina, börjar ge upp. Den bara blir svart stup i kvarten. SÅ jag bestömde att jag skulle köpa en ny. Syrran har en som verkar trevlig och en sån blev det för dom var inte så himla dyra. En Samsung galaxy III, jag gillar ju Samsung men nu är det nya menyer och appar som ska installeras och loggas in på. Och hur många lösenord kommer man ihåg? Alldelens för få. Kollade på Netonnet och där var det bra pris. vi kan stanna i Örebro, där har dom en lagershop. kollade om den fanns, inte i Örebro men i Borås så vi stannade där och så blev det en ny blåtand och ett våffeljärn. Vägen hem igår kändes lång, vi stannade på en badplats utanför Sköve och intog lunch och tänket bada och sola lite men det var inte tilltalande där och vi bestämde oss för att åka hela vägen hem. Väl hemma lagade vi lite mat. Grannarna kom med posten och fick en öl eller två, det blev en massa surr, men trevligt är det.

Forts imorgon

Kategorier: juli 2014, Skriv en kommentar