Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Tisdag den 30 September 2014, kl 08:00

Jag hade skrivit en jättelång text och ska spara, då kommer inloggningssidan upp, som att jag inte är inloggad och all text är borta!!! BLÄ! Skickat till administrationen och frågat. Men texten får jag ju inte tillbaka. Det har hänt flera gånger men oftast har jag kunnat backa och fixat så texten har blivit sparad. Men inte den här gången!


I alla fall så är det full fart, hela tiden! Ridning i fredags och missförstånd hade det blivit. Var satt på återbud, fast det är ju den här fredagen jag ska lämna återbud. Fick rida i alla fall och fick Hoffi. Ny för mig och vi skulle hoppa. Det gick bra! Och massa nya erfarenheter som vanligt. Inga höga hinder men mycket att tänka på. Kul lektion!

Helgens resultat, nu väntar vi på mer grus så vi får göra klart parkeringen.

Vi hade en lååång skön lödagmorgon. Kändes som det var längesen. Lång frukost och lite melodikryss efter det. Sen gick Ove ut och jobbade och jag plockade lite inne. Bytte sängkläder och plockade tvätt. Så gott att krypa i säng. Doften är underbar. Synd att den inte stannar så länge.

På söndagen hade jag stalltjänst så det blev inte mycket till sovmorgon men en timme längre än jobbdagar i alla fall. Rätt skönt att vara i stallet och jobba lite fysiskt. Elisabeth var boss den här dagen. Och slutade med en ridtur på Karamell i skogen, tillsammans med tre stycken. Det är rekreation det! Elisabeth tyckte det funkade så bra och skulle se till att jobba med mig varje stalltjänst jag har. Kul att höra, men det var väl sjutton om det inte ska funka med 24 år i branchen. Även om det var 17 år sen.

Elisabeth och Hoffi på veterrankombo.

När jag kom hem käkade vi lite och sen var det dags igen. Ove hade jobbat duktigt och det var dags att lägga sten. Gräsarmering för det ska bli grönt. Sen. Och sen skulle det skyfflas jord på det. Var helt färdig till kvällen. värst var fötterna och det var stalltjänsten. Har för dåliga skor för att gå så mycket. Somnade gott.

Nu är det jobb till torsdag, sen åker jag söderöver till syster yster. För jag är ledig fr-lö-sö. Åker hem på lördag kväll. Blir bra att köra på kvällen, lite trafik. Lotta frågade om jag tänkte åka till Ullared, det har jag inte men om hon gäarn vill, då blir det Ullared. Kan var bra att handla lite julklappar till alla barnbarn. Vi får se.

Tog en promenad på kvällskvisten. Det mörknar fort.................


Kategorier: september 2014, Skriv en kommentar

Fredag den 26 September 2014, kl 08:00

Ja hejåhå vad det går undan. Snart är även september slut. Frost om nätterna nu. 

Jobbar, tredagarsvecka, och vips var det helg! Ska bli skönt att sova imorgon, sover så mycket bättre när vi sover tillsammans. Om Ove är borta, vaknar jag mycket tidigare. Och när vi vaknat kan vi ligga och bara mysa och prata en stund extra. Tills vi nästan inte orkar ligga mer. Ove är likadan. Om jag går upp och ska jobba, då vaknar han tidigt och kan inte ligga kvar. Skönt att vi är lika!

Tog en promenad igår och när jag var nästan hemma, rör det sig på höger sida. Där står tre rådjur och tittar på mig. Fram med kameran, för mörkt så bilderna blir oskarpa. Flyttar mig lite för att få mer ljus, kanske. Dom står kvar och har koll på mig. Ända till det passerar en bil, då drar dom iväg.

Nu har vi grävt för att få till parkeringen, eller den blivande carporten. Husvagnen står på grannens tomt, Uuu så skönt att bli av med den. Men den ska ju tillbaka men stå på parkeringen och då skymmer den postlådorna så det bör bli bättre.

Kategorier: september 2014, Skriv en kommentar

Tisdag den 23 September 2014, kl 19:00

Så där, så är fönstren putsade. Jisses, att dom var SÅ skitiga, hade jag ingen aaaning om. Lilla apparaten var värd sin slant. Fönstren blev väldigt fina. Och mindre jobbigt än vanlig också.

Nötskrika på besök.

Jag har varit ledig och det är så skönt! Det har sina fördelar att jobba helg,lite i alla fall. Skulle helst jobba vanliga veckor, må-fr. Det ska vara på gång men vi vet inte när.

Frost i natt,första som jag vet i höst. Så jag har "monterat ner" alla blommor. Det är otroligt vilka blommor det kommer ur dom där små knölarna. Pratar om begonior. Som blivit mina favoriter. Blommar och blommar, inte blir dom fula av lite regn heller.Tycker om pelargoner men dom blir så fula när det regnar. Har en mårbacka somär några år nu som blommade alldelens otroligt i sommar. Köpte lite dyrare jord och det gav resultat.


Jag har höngt ut lite mat till fåglarna. Idag har nötskrikan varit här nästan hela dagen. Och en vända när jag tittade ut var det två stycken. Men då låg kameran på laddning och moblilen är för klen på det avståndet.

Helena ringde och var på väg på frining, det är så kul att hon träffat någon.

Christina med familj verkar äntligen friska. Det tog en otrolig tid.

Var på ridning i fredags och hade HT, som jag inte haft på jättelänge. Vi jobbade riktigt bra, till och med fröken var nöjd.

Fick en bild av Christina på Mirabell på dagid, djupt försjunken i en bok.

Kategorier: september 2014, Skriv en kommentar

Söndag den 21 September 2014, kl 21:00

Wow! I morse när jag åkte till jobbet såg jag först två rådjur, sen såg jag två stora "lampor" gå över vägen. En katt? Näe, en räv? Stämmde inte det heller. Då var jag nästan bredvid och  inser att det är ett lodjur! Har aldrig sett ett vilt sådant, bara på djurparker. Men det var en rätt liten tror jag, jämfört med dom på djurparkerna. Det var för mörkt och det gick för fort, men jag hade ju gärna fotat. I alla fall med mobilen. För nån annan kamera hade jag inte. När jag kommer till nästa by, då springer en räv bland husen. Rena safarin på morgonen!

Jag hade tre kottar här samtidigt.Dom här två bråkade och den tredje blev rädd för mig och gick åt ett annan håll.

Jag har jobbat i helgen och det blev den bästa helgen sen jag började. Knappt några beehov alls. Och nu är jag ledig i två dagar! Så skönt!

Systrar, så fina,

Det har regnat hela dagen, det behövs för nu var det längesen. Nu kanske det kommer lite svamp. Till kvällen tog jag en promenad. Varför jag nu ska gå så sent jämt? En massa grodor var ute på vägen. Tror jag fick ihop 15 st av varierande storlek. Tur det är inte så mycket trafik och inte undra på att man ser platta grodor då och då.

En av dom.........

Nu har jag köpt en sån där fönstertvätt, när jag packade upp den så fattades laddaren. Idag har jag varit och fått en så imorrn kanske det blir fönstertvätt. Det skulle ju bli sol imorgon.

Linus var med på tävling igår, i hillclimb. Cross i slslombacke. Han kom trea, visserligen av fyra men hade inte varit så långt efter, sa Helena. En pokal fick han i alla fall. Kul att han har nåt att intressera sig för. Hoppas han fortsätter.


Kategorier: september 2014, Skriv en kommentar

Fredag den 5 September 2014, kl 21:00

Idag har det varit begravning för vår vän i Wingrave. Så tråkigt när en del lämnar oss i förtid. Vila i frid Clare! Ove har åkt dit och deltagit. Cancer är en lömsk och elak sjukdom!

Igelkott

Så jag har haft fredagsmys i min ensamhet. Inte lika trevligt som att ha min kära sambo hemma.

Ridlektion igen, fick Bellix idag och han gick fint idag. Och jag var rejält mör i benen när vi hoppade av. Han är väldigt mycket häst att rida. Hög, bred och lite trög. Men om/när man får fart på honom då går han fint. Gubben är 20 år och still going strong. Busar emellanåt och lyckas få av nån då och då. Jag har, peppar, peppar, klarat mig än så länge.

Bellix

Gamle Bellix.

Michell, Frida, Christina Stertman är den nya familjemedlemmens namn. Michell och Mirabell tycker jag blir fint! Dom hade varit iväg och vägt igår och nu hade hon äntligen börjat gå upp i vikt igen. Det tog sin lilla stund.

Lilla Michell, äntligen namn till tösen.

Varmt och gott är det! 20 grader om dagarna. Jätteskönt! Men det var visst regn på väg nästa vecka. Blommorna blommas så fint och jag hoppas dom hänger med ett tag till. Det går till frosten hotar, då blir det till att ta in, eller ner alla.

Kategorier: september 2014, Skriv en kommentar

Onsdag den 3 September 2014, kl 17:00

Ja jisses vad den "helgen" gick fort! Det blir ju helg må-ti när man jobbat helgen. Och vips var det arbetsdag igen. Men det är skönt att få dom dagarna. Värd lite mer på nåt vis.

Hade fler trollsländor runt mig.

Tog mig i kragen igår och tog en svampkorg och en hink och gick till skogs. Det var väldigt dåligt med svamp, i alla fall sån som jag törs plocka men till slut hittade jag en stor Karljohan som var fin. Blir ju maskätna fort. Inte mycket till blåbär var det. Men när jag nästan var hemma hittade jag! Och fyllde hinken jag hade med mig. Hink förresten, en 500g som det varit turkisk yoghurt i, men det var lagom att plocka. Om man plockar en så då och då så reder man sig. Det tog tre timmar att gå runt, det bruka ta en timme när jag "bara går". Och det kändes i fötterna! Vad trodde jag?? Nya skor som passar? Nänä.........tog och klippte gräset sen på kvällen, för säkerhets skull.

Dom här lyste så fint i solen, vet inte vad det är för nåt.

Lite tvättat har det blivit också. Har sparat på mig, men.........är det bara jag som ska tvätta? Just nu känns det inte så. Sliten som jag är. Får ta upp det.

I måndags när jag satt och åt frukost slog det mig! (Aj vad det gjorde ont!) Jag skulle ju tagit in posten till grannarna förra veckan! MEN hur kunde jag glömma det?? Skämdes som en hund och grannen var hemma, i alla fall bilen. Vad skulle dom tycka om mig?? Vågade knappt gå ut. Var på körövning på kvällen och åkte och köpte en blomma och skulle gå över och be om förlåtelse. Grunnar lite mer och då slår det mig igen! Men...........det ärju den här veckan, för hon var in och gratulerade till mormorskapet och bad mig ta posten, förra veckan. Och som jag mådde dåligt! Alldelens i onödan och nu tar jag in posten och ingen behöver veta nåt. :-) Vad är det för fel?? Ibland blir jag lite orolig! Stress? Inte omöjligt.

En stubbe med färgrann svamp eller vad det är.

Jobbat idag och indiansommaren pågår med 20 grader på dagarna. Skönt men det känns lite konstigt. Morgnarna är lite kyligare, sådär en sju grader. Sov väldigt tungt i natt och var mosig en bra stund på morgonen.

Så är det snart val, gubevars. Och jag har ingen aaaaning om vad jag ska rösta på. Alla bara slänger skit på varandra och inte en enda känns trovärdig. Har gjort några tester på nätet och har blivit Sverigedemokrat och det är bland det sista jag tänkt. Man kanske ska rösta blankt men det blir det ju inte heller bättre av. Trött på allt som handlar om val nu. Tänk så mycket pengar som läggs ner som skulle kunna gå till något mycket nyttigare.

Mirabell i badet. Jättekul att skvätta vatten så det blir blött överallt.

Mirabell ringde ikväll och pratade och pratade. Upprepade samma mening hela tiden, en skaplig harang. Undrar vad det betyder. Hon är för härlig!

Christina mår inte så mycket bättre för nu har hon fått en förkyning uppepå lunginflammationen. Elände, elände. Men Mirabell är på dagis så hon får lite lugnare en stund på dagen. Det går så bra att lämna henne, inge ledsen alls. Mallig att få åka med pappa i hans porse.

Besök i Nynäs, mamma var med också.

Njurundaborna är det bra med, Linus har börjat ny skola och Melwin går i förskoleklass och fritids efter det. Det går bra för Helena på sitt nya jobb, har varit där över en månad nu. Förra veckan fick hon sina passhästar, innan hade hon vikarierat för en som var sjuk. Dags att slå en signal dit också.

Kategorier: september 2014, Skriv en kommentar