Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Lördag den 25 Oktober 2014, kl 10:00

Vilse totalt! Var ledig i torsdags för pappa skulle operera ett öga men det blev ändrat datum och jag tyckte jag kunde vara ledig ändå eftersom jag hade långvecka med fem dagar på rad. Bortskämd?? Joo.....lite. Tuwa och Sofia är här på besök och dom hade åkt till stan och Ove var på blodgivning. Jag gick ut i skogen och skulle plocka svamp. Hittade jättemycket och mycket på nära ställen så jag behövde inte gå så långt som jag som jag räknat med. Nöjd vänder jag hemåt med nästan full korg. Tittar och hittar mer på hemvägen och fyller på lite mer. Men.....var är stigen?? Ditåt.......nähä. MEN! Går lite mer men hittar inte stigen! Upp med telefonen, på med gps:en. Irrade en lång stund. Gick en bit, kollade telefonen, nä, nu var jag längre ifrån hemma, vänder. Inser att jag är VILSE! Till slut hittade jag rätt riktning och plöjde på. Gick förbi en gammal boning med "staktet" av sten, lite troliga ängar runt omkring. Till slut kom jag på en rösad led, tänker att nu går jag tills jag kommer fram nånstans. kollar telefonen, går åt fel håll igen! Vänder och kommer fram till ett hus och inser att det är där jag går in i skogen fast håller höger, nu kommer jag från vänster. PUST! Äntligen nära hemma, efter två och en halv timme. Lite läskigt men jag blev aldrig rädd för telefonen var gott laddad men kl var tjugo över tre och inne i skogen möknade det. Sen fick jag rensa och förvälla svampen, nöjd med mitt äventyr.

Annars rullar allt på som vanligt. Ridning igår och jag fick rida dubbelpass så jag fick ett återbud i alla fall. Har ju varit borta några gånger. Fick Viola, det var ett tag sen. Och Marika som lärare. :-) Markarbete. Det gick jättebra och var jattekul! Alltid roliga lektioner nör Marika styr. Två lektioner med samma övningar och det hade kanske gett mig mer om jag hade bytt häst. Regnet höngde runt oss men det var ytterst lite som ramlade ner.

Kommer hem, in i duschen och sen får jag en underbart god middag med rostade rotsaker, biff och svampsås. Väldigt gott!

Ledig helg, vad ska man hitta på då? Vi får se, Tuwa och Sofia är kvar. Och imorgon får vi en timme extra igen. Skönt, men jag fattar inte varför man sk krångla så!?

Kategorier: oktober 2014, Skriv en kommentar

Onsdag den 15 Oktober 2014, kl 19:00

Då var man lite friserad igen. Klippte mig igår, det behövdes! Men jag vet inte riktigt vad hon gjorde den här gången, det är lite platt på nåt vis. Annars brukar hon locka lite. Men det blir nog bra. Det börjar nog bli lite långt, kanske får hon ta lite mer nästa gång.

Nöjda på Knätofs.

Sen var jag och köpte sallad och åkte till Lena för att inta den. Vi ses alldelens för sällan! Hon bjöd på blåbärspaj till efterrätt. Gott!! Inte mycket nyttigt gjort igår heller.

Pappa hade varit till Surahammar och inte hört att jag ringde på mobilen. Ringde på väg till kören och fick inget svar då heller och jag blir lite orolig, han är ju i alla fall 86 och bor själv. Men alllt var bra där.

Kör på kvällen, vi fick tårta. Den fick vi när vi varit i Silvberg och nu fick vi den belöningen.

Det blommar än..........

Jobbat idag, en bra dag men det kom in en massa resursbehov. Sju st/dag på ett och samma ställe. Då blir man lite matt.

Var och lämnade blod idag. Hade lite högt blodtryck. Ska nog beställa tid och kolla upp det. Har bytt vårdcentral idag. Är inte nöjd med den gamla. Tycker inte jag fått nån bra känsla. Ingen hjälp, gå hem och ta en alvedon.....ungefär. Så nu blir det Säter igen. Min granne Lena är jättenöjd och det var jag när jag gick där. Tyckte den andra låg bättre geografiskt sett men nu kör vi litelängre och kanske blir mer nöjd. Behöver inte dit så ofta. Än så länge.

På lördag ska vi ta en tripp till Nynäs och hälsa på lillfröken, äntligen! Beställde en sked idag, den kan hon få när dom kommer hit. Köpte mig ett guldarmband. Fick presentkort när jag fyllde, jag lade till en slant och blev nöjd.Kategorier: oktober 2014, Skriv en kommentar

Måndag den 13 Oktober 2014, kl 15:00

Det är pappas fel.........ringde för det var läge att putsa hans fönster idag. Men han var upptagen, i alla fall svarade han inte. Så då blev det en slapp dag. Hade lite andra planer men dom försvann nånstans. Och nu skymmer det. med bortförklaringar.

Lyxigt just nu. Jobbade 4 dagar, ledig 2, jobbar 1, ledig 2, jobbar 3, ledig 2. Men sen blir det en full vecka. Bytte ledig torsdag mot fredagen för vi skulle på Knätoft på fredagkväll. Det var jätteskönt! Tog semester på lördagen och jobbade söndagen. En anledning att ha det lyxigt. Tur jag har en bra chef och snäll kollega.

Knätofs med Yvonne och Ingvar. Det var bra. Inte otroligt bra men öndå. Mat var det också. Det var jättegott förutom att jag fick en dålig köttfilé. Den ena biten. Den andra var jättefin. Helstekt oxfilé men den dåliga biten luktade illa och smakade blä!, kunde hämtat mer då det var buffé, men jag blev mätt ändå. Och övriga tillbehör var bra.

Sent hem, så det var skönt att slippa upp och jobba. Lite surr när vi kom hem också. Jag körde och tog en wisky när vi kom hem.

Jobbade söndagen men det kändes inte som att jobba. Lugn söndag var det också. Vad har hänt? Men äntligen dräglig tillvaro.

Kategorier: oktober 2014, Skriv en kommentar

Torsdag den 9 Oktober 2014, kl 22:00

Nu är det gråväder! Trots att det är fullmåne. Jo, det är ju undantagen som bekräftar regeln.

Solstrålen i gråvädret

Har jobbat idag fast jag skulle vara ledig men jag har bytt ledig dag så nu är jag ledig fr-lö. Jobbar söndag och ledig må-ti. Känns bra!

Teres och jag var och tog adjö av vår förra chef Jill som slutar och ska börja jobba i Falun. Det är tack vare henne jag sitter där jag sitter. Och jag saknar henne mycket, även om Sofia som är ny chef är riktigt bra också. Teres fick också det här jobbet tack vare henne.

Blommar gör det.

Har tittat på Grey´s idag, säsongspremiör igår, men lite sent, så jag spelade in.

Fick sms från Christina. Lillfröken väger 4690 g nu. 7 veckor och jag har inte fått snusa på henne en enda gång. Vad är det här för nåt?? Saknar alla småttingar mycket! Det är långt till 14 november..................får se om jag kan lösa det på nåt vis.

Kategorier: oktober 2014, Skriv en kommentar

Tisdag den 7 Oktober 2014, kl 07:00

Nu är det höst på riktigt, mörkt, gråväder, kulet. Lite mysigt att kura inne, elda i spisen, tända ljus.

Härligt i skogen

Jag har varit på turné (och har kommit lätt på sné) till min kära syster. Hade en massage hos Erikas taktila stunder att få. Vilken höjdare! Mmmmmm........hon boostade mitt ego till max!   :-)) Hon är massör och medial. Ljus och värme, av henne och från mig. Hon sa att det var det första hon såg, värmen jag utsrålade. Min farbror var med mig. Han har jag "träffat" vid tidigare tillfällen. Mitt jobb ska vara ett steg, jag ska vidare till nåt annat. Låter spännande!


Åkte ner direkt efter jobbet på torsdagen och var framme kvart över tio. Stannade och pinkade, annars körde jag hela. På fredagen gick vi en promenix med Selma innan vi åkte till Ullared och blev fattigare igen. Men en hel del julklappar till barnbarnen blev klart. Orkade inte kolla på leksaker, det blev kläder. Och lite till mig och present till Ove. Och en matta till köket, har tittat efter en matta men tyckt att dom är för dyra. 129 kr var lagom och den passade bra.

God middag! Pinnen var inte ätbar.

Sen hem för lite lunch och så fick jag skjuts till Erika och Lotta åkte hem ch gjorde klart i stallet. Efter massagen så åkte vi till Varberg och åt en god middag. Jag tog rödtunga med massa gott till. Och efter det, bio! Gone girl hette den. Var riktigt bra, en thriller och slutet var inte förutsägbart. Det gillar jag. Så summasumarum, vi hade en heldag, bara vi.

Man blir glad i skogen!

Lördagen tillbringade vi i skogenoch letade svamp. Selma var med och hade koll även på mig när vi kom långt ifrån varandra. Lotta hittade mycket mer svamp än mig och jag fick med mig allt hem. Lite käk nör vi kom hem och sen drog jag norrut igen. Var hemma ca kvart över tio även nu, trots att jag åkte en timme senare. Mindre trafik och jag låg på lite hårdare, det gjorde en hel timme. Tankade, annars körde jag nonstop. Skönt att köra på kvällen!

Senaste bilden på Michell. Dom kommer upp 13 nov!

Och söndagen fick jag ihop med min sambo som inte åkte och jobbade förrän måndag morgon. Han hade jobbat med gruset som kom i veckan och nu är det nästan klart. Husvagnen har fått en plats och min bil. Men jag är inte riktigt nöjd med underlaget så vi får se vad vi kan komma till för kompromiss.


Kategorier: oktober 2014, Skriv en kommentar