Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Lördag den 28 Maj 2016, kl 08:00

Nu vill jag har sol och värme! 9 grader och grått, grått och grått. Men dom påstår att det ska vända nästa vecka och jag hoppas innerligt att det vänder.

Har dom flesta blommor ute men det börjar bli lite för blött. Har tagit bort faten så dom slipper stå i vatten i alla fall.

Ove jabbar än och kommer hem till eftermiddagen. Tråkigt med ensamma fredagar. Christina har kommit men utan barn. Mirabell fick halsfluss och dom blev hemma hela veckan så hon kan behöva lite egentid och så ska vi ju gratulera henne, hon fyller år 1 juni.

Ledig hela helgen och ska göra klart för växthuset och städa husvagnen. Nästa helg ska vi äntligen ut med den. Smednäset igen och middagsjakt. Det ska bli trevligt! Fick som vanligt välja vad man ska göra för vi ska ha kusinträff på pappas sida samma helg. Typiskt! Men nu valde jag att åka till Smednäset, och hoppas det blir fler kusinträffar. Syster åker dit så vi blir representerade.

Har fått tag i en firma som var till pappa igår och kollade på gräset. Har inte fått pris på det än men nu är det på G i alla fall. För nu vill jag inge mer. Skulle ju vara perfekt om han kunde flytta till ett seniorboende men då slår han bakut.

Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar

Torsdag den 26 Maj 2016, kl 19:00

Nu är hösten här. Det regnar och är kallt. Brrrr........ Skönt att elda lite i spisen och få lite värme.


Don't feed the animals. Men inte kunde folk låta bli. Tjuvaktiga var dom!

Jobbar och vi har det ganska lugnt men allt är svårlöst. Vart är alla vikarier vi trycker in?

Många vackra fåglar i Gambia.

Vi hade möte om sammanslagning av säbo och obo. Det lades fram väldigt bra och jag känner mig positiv som det ser ut nu. Skönt.

Jag har ridit ti och on den här veckan. Måndag körövning och lite snopet inser vi att det inte funkar med någon mer övning den här terminen. Vi får göra en riktig uppstart till hösten med en heldag med sång, mat och lek. Det hoppas jag på.

Kossor är söta!

Tisdag var min ordinarie ridning och fick Viola och jag tycker om alla hästar jag rider men när man får Vioala, då kommer hon på plats 1, alltid. Sen fick jag henne även på onsdagen när jag fick en återbudstid. Nu är det en kvar. Först grävning två dagar, var till pappa och klippte förvuxen gräsmatta på måndagen, ridning ti-on. Jodå, nog känns det. Mest i bålen och armarna.

På tisdagen när jag kom hem stod Ove på gården och fyllde grus i min grävda grop. Så till helgen hoppas vi bli klara med växthuset. Sen får sommaren komma!

Längtar tillbaka........


Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar

Måndag den 23 Maj 2016, kl 08:00

Måndag och ledig, betyder att jag jobbat helg. Sovit riktigt gott efter att ha grävt i två dagar. Äntligen klar med förberedelsen för västhuset. Nu ska Ove få hem lite grus så det blir klart och jag skan ställa in tomater och allt annat. Fysiskt arbete gör gott!

Handgrävt av endast mig, gräset flyttat. Var nog jobbigast att flytta.

Ove var till Mjölby i lördags. Tyvärr kunde jag inte åka med eftersom jag jobbade. Tuwa fyller 5 år imorgon och nästa helg fyller Christina. Tätt på given nu. Får åka med i sommar när vi ska dit på bröllop! Ska bli trevligt.

Var in på nätet och kollade på campingen där vi ska vara i sommar med barnbarnen och den ser verkligen trevlig ut. Blir nog bra, hoppas på riktigt gott sommarväder så barnen kan bada och ha kul! Vi satte upp förtältet till husvagnen igår och det var lätt att sätta upp och var jättelikt! Vi bytte husvagn i höstas så nu ska alla kunna sova inne, förra året sov Ove och jag ute i förtältet och det var lite kyligt om nätterna så vi hade ett element som värmde.

Gott om plats är det. Längtar, 4 juni blir det premiär.

Mirabell har fått halsfluss igen, tredje gången på två månader. Idag ska hon till doktorn och då även kolla Michelle. Någon bär på smitta utan att vara sjuk, kankse på dagis? Hoppas dom tar tag i det.

Helena och Marcus har fyllt år också. Dit var vi förra helgen och grattade båda. Barnen var hos pappa den helgen men vi fick låna dom ett par timmar. Lite tårta och paket. Helena fick en tvådagarspass till Nynäskalaset och hon blev så glad! Roligt att något blir riktigt uppskattat. Nu får syrrorna ha lite skoj tillsammans. Kanske Malin hänger på också om hon kan, hon är ju syster också, bonussyster.


Födelsedagsbarnen

Idag måste jag ta en sväng till pappa, har egentligen inte tid men.........måste klippa gräset och fixa någon som gör det den här sommaren. Jag varken orkar eler hinner.

Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar

Söndag den 8 Maj 2016, kl 19:00

Det är inte klokt vilket härligt väder vi har! Och den här helgen har vi fått mer gjort än på länge. 23 grader och strålande sol. Känner inte så värst för att åka och jobba imorgon.

Vårat fina hus. Jordgubbar och smultron nedanför muren. Blommar redan.

Ove hag gjort färdigt stolparna till altanen. Jag kom på att det staketet kanske inte ska vara vitt. Grått kanske. Staketet på muren ska vara vitt och det kan bli kaka på kaka.Vi får testa oss fram.

Jag har krattat alla pinnar och spån och annat. Idag har jag satt ner några potatisar och några frön. vi får sen vad det blir. Ove har fixat slangen till pumpen så jag kan vattna allt enkelt. Tar vatten från sjön så slipper jag snåla för det blir dyrt.............Tror växterna mår bäst av sjövatten.


På onsdag kommer dom från Telia och ritar ut vart telekabeln går så jag kan börja gräva för växthuset. Villa ha in växterna där! Hämtade bevattningen på posten igår så nu är det mesta hemma.

Syrran hade starthäst idag, Pärlan var till Vaggeryd, eller The Pearl som hon heter. Tyvärr blev det galopp från start men hon såg jättefin ut och jag hoppas hon kan böjra starta lite mer och tjäna någon slant.

Som sagt, imorgon är det jobbdag och det är väl bara att bita ihop.

Blommor blommor överallt

Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar

Lördag den 7 Maj 2016, kl 21:00

Oj vilket härligt väder vi har. I början på maj!? Undrar vad det kommer för sommar på det? Över 30 grader och strålande sol!

Ove har jobbat med staketstolpar och jag har planterat blommor, krattat, lagat mat mm. Rikitig duktiga har vi varit!


Det blev pulled beef till middag idag. Med potatisgratäng. Jättegott! Det har nog blivit min favoriträtt nu. Men köttfärssås och spagetti är svårt att slå.

Vi såg nog sparvhöken idag igen. Fåglarna började låta konstigt och sen såg jag dom bråka med en annan fågel som nog var sparvhöken. Flera olika sorter försökte jaga undan den.


Jag har burit ut alla blommor idag får väl vara vaksam på om/när det blir frost och täcka över dom.

Var till affären och hämtade bevattningen till växthuset idag. På onsdag kommer Telia och märker ut kablarna. Sen kan jag börja gräva. :-) Vill få in växterna så dom börjar växa.Fick gång på vattenpumpen idag och vattnade lite här och där. Smulrtonen sätter blommor nu, så snart blir det bär också. Gottigottgott!

En alldelens nyfödd kalv förra sommaren.

Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar

Fredag den 6 Maj 2016, kl 21:00

Sommaren har kommit på besök! 20 grader, underbart! Men kalla nätter, runt 0:an.

Så här fint blev det förra året när Ove la färdig gräsmatta.

Ikävll har vi grillat. Kotlett med hasselbackspotatis och vitlökssmör. Mmmmm, så gott! En öl på altanen och en till maten. Riktigt varmt och gott på altanen. Ulla kom över och tog ett glas öl med oss. Trevligt!

Ove håller på med stolpar till staket på altanen, jag köpte färg idag så jag får väl försöka göra lite nytta också. Ska kratta gräsmattan också, massor med pinnar som fåglarna lämnat.

Helena skadade foten när hon var med om en hemsk olycka på Elitloppsdagen förra året. Fick foten i ställning länge.Bra kommer hon aldrig att bli.

Igår såg jag svartvita flugsnapparen och svalorna har kommit! Och det börjar bli grönt överallt, jisses så fort det går!

Igår när jag kom hem efter handlingen hade jag massor med ideer vad jag skulle göra. Packade upp och sen tog luften slut. Det blev inget, jo, jag planterade lite mer blommor. Nu har jag några knölar som jag inte vet om dom lever. Får väl sätta dom i en låda och se vilka som  tar sig. Har köpt hängbegonior till pottorna på muren, en del så bra ut och en del vete katten hur det blir. Men det visar sig.

Vatten är kul! Tuwa och Mirabell

Har skickat iväg en knöl till våra Finska vänner vi träffade i Gambia. Jag fick en mellanpresent från Erik, en bok om tomatodling. Mellanpresent, en present som inte är till födelsedag eller nåt särskilt. Fint tycker jag! Så jag skickade en vårpresent till dom.

Har jobbat idag och nu har jag en ledig helg. Just nu känns det som jag vill byta jobb, men vem katten vill ha mig? Utan utbildning och 59 år...........tråkigt. Ska kolla lite om det dyker upp nåt i alla fall. Nu är det förändringar på G igen och det låter inte helt bra. Men vi får väl se, hur det blir.

Barn och barnbarn är sjuka. Hoppas dom kryar på sig snabbt!

Näe, dags att bära lite blommor och krypa till kojs igen.

Snart blommar det så här igen, hoppas jag!

Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar

Tisdag den 3 Maj 2016, kl 20:00

Ledig, ja man kan ju undra. Men ledig från jobbet, det har jag varit.

Blev uppe lite för länge igår efter körövningen. Tittade på senaste avsnittet av  Springfloden och sen blev jag sittande kvar. Vaknar kl 6 och det gick inte att sova mer så jag gick väl upp då.

Snart blommar rhododeneron igen.

Åkte till pappa. Stannade på Jysk i Ludvika för jag skulle köpa ny vaxduk. Hittade en ok. Tror dom fått någon ny som driver det för det var väldigt ordnat och fint och mycke spännande grejer! Gick in på Coop bygg en sväng och där fanns det lika mycket. Där fanns det en lång stege som vi letat efter. Nu kunde jag inte ta hem den men nu vet vi var den finns. Köpte några sättpotatisar, Bintje som är en favorit. Skulle väl haft någon tidig sort också. Vi får se. Letade efter ett smalt dräneringsrör. Läste om att vattna i röret. Jag har två påsar som man ska plantera i och då tror jag att det blir en jämnare bevattning. Får väl leta mer för där fanns det inget som jag skulle ha.

Melwin åker karusell sommaren 2015

Kom hem till pappa så småningom och då var han på väg för att byta hjul på bilen. Men det fixade väl jag, för hand för han fick inge fart på kompressorn. Men det tog inte långa stunden. Sen gick jag in och bäddade rent, slängde ut mattor och torkade golv. Hade lite köttfärs med som han fick laga till.

Sen hem och till affären och postade ett brev till våra semestervänner. Skickade en begoniaknöl av mammas herrgårdsbegonia. fick en "mellanpresent" av dom för ett tag sen. En bok om tomatodling. Vi ska åka dit och hälsa på, frågan är bara när vi ska hinna det också.

Vi var på Eskilstuna zoo och träffade en sån här.

Ridning sen, fick Viola idag och det gick så där, har varit bättre. Men ändå ok. Gamla Bellix ska sluta sina dagar, han fick nåt fel i hoven och det vill inte bli bra. Han är 23 år, så han har gjort rätt för sig. Piggare gamling får men leta efter.

Nu har jag duschat och ätit och det är dax att krypa till kojs. Imorgon är det jobbdag igen.

Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar

Måndag den 2 Maj 2016, kl 07:00

Måndag idag och jag är ledig! Solen skiner! Ute ska man vara då!

Skulle vara till pappa men jag tror jag tar det imorgon så jag får njuta av dagen hemma. Har massor att göra, sen vad som blir, är en annaan sak.

Ska i alla fall njuta lite på vår nya altan som blev klar igår. Fattas staket men det funkar ju ändå. Staket mest till för barnbarnen så dom inte ramlar ner och slår sig. Min myshörna är klar och blir det inte varmt nån annanstans så blir det gott där.


Jag har jobbat i helgen och det var mycket att göra. Jag löste ett behov och fick in två nya. Det kändes så i alla fall. Klockan 1 igår hade jag precis fått in tre nätter........en kunde jag lösa, dom andra fick jag lämna över.

När jag kom hem hade Ove gjort färdigt altanen, det var "spången" från trappen till altanen som fattades men nu är den på plats! Så härligt! Väntar på sommaren så jag får ut med mina blommor och pynta lite.


Planterade och planterade om lite igår, så alla grönsakerna är satta i stora krukor och väntar på att flytta in i växthuset. Stommen är monterad och fundamentet klart. Nu ska det grävas undan gräs och jord och fyllas med grus och läggas plattor. Men först måste vi få hit Telia och märka ut telefonledningen, så vi inte gör nåt dumt.

Igår beställde jag ventilation och bevattning till växthuset så blir det lite mindre jobb.Speciellt när vi åker på semester och grannen hjälper mig med vattning.

Jag har köpt tomater, gurka, paprika och physalis, eller kapkrusbär kallas det visst. Ska bli spännande och se vad som blir. Har fuskat lite och köpt drivna plantor men har också satt några tomater själv också. Men dom är så små än men det kan ju bli bra om dom är redo när dom stora börjar ta slut.


Familjen i Nynäshamn är sjuk. Mirabell har fått halsfluss och idag hade mamma feber. Mirabell fick penicillin i lördags så hon ska väl vara frisk snart.

I lördags var vi på 50-års kalas. Catarina från Vaxholm har fyllt 50 och dom var hit till torpet i helgen så vi passade på. God mat och väldigt trevligt sällskap. Men jag skulle ju jobba och fick gå hem tidigt, som vanligt. Känns som jag jobbar jämt när det händer nåt roligt. Men i år till midsommar, då är jag ledig på  schema fr-lö-sö! DÅ, får jag vara med!

Vi var till Eskilstuna med barnbarnen i somras och Mirabell vann chips till oss alla.

Igår när vi åt middag var sparvhöken på besök igen, mäktig fågel. Hann inte fram med nån kamera men OM, hade jag fått nån fin bild för den flög rätt mot fönstret innan den vek av. Lite tråkigt för småfåglarna men lite spännande för oss. Vi har inte sett att den tagit någon småfågel men eftersom den kommer tillbaka så har den väl det serverat.

Kategorier: maj 2016, Skriv en kommentar