Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Arkiv

Kategorier

Tisdag den 20 Juni 2017, kl 20:00

Åter en natt med dåligt med sömn. Svårt att somna, kan ju vara ok, men att sen vakna kl 4, det är inte ok!

Men det har gått  bra ändå idag. Det lustig är att när jag är så där trött, rider jag oftast bättre. Knasigt! Fick Sarek idag igen och han gick så fint! Vi hade Linda som lärare idag. Kul att rida för lite olika. Masserade Sarek lite på halsen även idag och oftast får jag samarbetsvilliga hästar när jag gör det. Det finns alltid knölar och förhårdnader att pilla på. Skönt att vara i ridhuset idag för himlen öppnade sig och åskan gick.

Sarek för några år sedan

Igår kväll ringde det från Gustafssons blommor och jag skulle hämta dom imorgon. Kom på idag att det är bättre att hämta dom idag och ringde för att höra om det gick bra. Då hade hon sett fel på datumet.Tänkte ju det, vem som var ute i så god tid! Så nu får jag vänta och sukta.

När vi var i Dominikanska var vi ut på valsafari.Det fanns knölvalar, häftigt!

Har skickat efter en vinterjacka, för 100kr. Jag suktade efter den i vintras men var lite snål. Nu var det utförsäljning och med frakt och faktureringsavgift kostar den 169 kr. Hoppas den passar! Beställde dam men den tog slut. Fick beställa en herrstorlek. Spännande. Skulle beställa en täckjackskjol också men det hann ta slut innan jag lyckades genomföra beställningen.

Stranden innan det blev fullt

Imorgon ska jag ut med mina kollegor och äta! Dom ska väl fira mig, lite innan eftersom många gårpå semester nästa vecka. Det ska bli riktigt trevligt. Och apt ska vi ha, så dagen lär bara försvinna.

Hade en intervju idag igen, nu börjar jag bli lite varm i kläderna. Det är lite kul! 

Näe, hög tid att komma i säng med hopp om att sova lite längre inatt, men jag är inte speciellt trött. Ledig på torsdag!

Kategorier: juni 17, Skriv en kommentar

Måndag den 19 Juni 2017, kl 20:00

Oj, måndagen är till ända! Vart tog den vägen?

Hade lite svårt att sova inatt. Konsert i kyrkan, 93 körsångare från fem körer. Mäktigt! Dom två sista psalmerna sjöng vi tillsammans stående runt hela kyrkan. Nästan fullt i kyrkan. Vi hade lite picnic efteråt men vi var inte så många som stannade, men vi som var där hade desto trevligare.

såpbubbla

Häftigt att fång såpbubblor när barnbarnen leker

Det var inte så bara att somna sen. Och jag vaknade runt 2, och vid 4. Tror inte jag sov mer efter det. Men dagen har varit bra. Inte särskilt trött och när jag kom hem, tog jag en tur på cykeln 1,67 km. Cyklade till Grängshammar och en bit mot Norbo. Tänkte fortsätta men får väl börja lite lagom, och det är ridning imorgon. Men det kändes bara bra.

Älskar att fota Kurre, han hittade in i nötburen i år.

Har fått pris på orkestern till kalaset och har bokat. Lite mycket pengar men jag tror det är värt det. Såg att dom spelar i Torsång, tänkte att vi kanske kunde åka dit och lyssna. Vi får se.

Och i ladan........

Telefonen ringde ikväll och jag har blommor att hämta. Hmmm..........vem kan skickat dom? Det är ju en hel vecka kvar! Spännande! Får hämta dom på onsdag innan middag med jobbet.

Dags att förbereda för John Blund, gonatt!

Kategorier: juni 17, Skriv en kommentar

Lördag den 17 Juni 2017, kl 22:00

Ledig lördag! Vi sov till 10, eller jag vaknade vid 9 men ville att Ove skulle få sova så jag härdade ut. Somnade tidigt i soffan igår så jag var utsövd.

Jag har planterat om mina sista gurkplantor. Det  är redan blom i dom och den äldsta plantan har gurkor på G. Tomaterna har också kart på gång. Två jordgubbar är nästan klara, dom är i växthuset. Har börjat plantera i "pottorna" på muren men hann inte färdigt
för jag gjorde en tur hem till Pappa. Hinner inte imorgon. Allt var som vanligt, han var taggig idag. Ibland går det inte att ta det, men det hör ju till sjukdomen. Men det blir inte så långa besök.

Ove har hållit på ute. Staketet är klart i min myshörna och sen har han börjat med skyddet under staketet på altanen. Jäklar vad snyggt det blir!

Ny fjäril för mig, tror den heter Aurorafjäril

Skönt väder idag, riktigt varmt i solen, ca 20 grader i skuggan. Jag var in i Ludvika och köpte en ny vaxduk. Får byta när det blir städat.

Vi har ätit stek idag, gjorde den i lergrytan, 7 tim. Gott blev det. Kotten kom förbi ikväll och fick ett mål mat. Tallriken var sopren. Skönt att den fortfarande är här!

Igelkott

Kategorier: juni 17, Skriv en kommentar

Fredag den 16 Juni 2017, kl 14:00

Ledig fredag! underbart, Men jag skulle till tandläkaren för det årliga besöket kl 8,10 så det blev bara en liten sovmorgon. Och blev då mer än 1000 kr fattigare. Förra året låg det på knappt 700. Allt var i alla fall bra, det är ju huvudsaken.

Tuwa har hunnit bli sex år och hade fått en studsmatta.

Köpte mig en tunn stickad tröja på ICA maxi för 149 kr, ska nog köpa nån till. Äntligen fick jag tag på rökt lax och fick det till lunch. Så gott!

Tänkte åka till Granngården men när jag handlat och tankat så var klockan bara 9,30 och dom öppnar kl 10, och jag orkade inte vänta, så det får vara. Skulle köpa några spiraler till tomaterna som jag tittat länge på. Köpte jord igår som mina gurkplantor ska ner i. Så jag ska sätta dom också. Måste klippa gräset. Borde göra en tur till pappa  också, men jag får se om det blir imorgon.

Var till Leos med tjejerna i vintras, Michelle älskar ruschkana

Igår var en fönsterförsäljare hit. Jag var jättetrött och inte så gästvänlig. Frågade inte om hon ville ha kaffe. Jag ville bara att hon skulle bli klar så jag fick vara ifred, Hon var trevlig och pratsjuk så det tog två timmar, jag hade inte hunnit äta när hon kom. Tog lite nötter på hemvägen så jag slapp vara hungrig. Nu får vi se vad hon kommer med för förslag  och pris.

Mirabell funderar över hur bollarna kan blåsa ur igen

Nu är resan Hurtigrutten bokad, ska betala anmälningsavgiften. Orkerstern till kalaset har äntligen hört av sig, det blir lite dyrt, men kan vara värt det ändå. Vi får ta en diskution. Det är många dansanta som kommer. Jisses, måste börja träna!! Cykla också, inte bara gå. Hög tid!

Nu ska jag gå ut till gräsklipparen som ropar.

Kategorier: juni 17, Skriv en kommentar

Tisdag den 13 Juni 2017, kl 19:00

En till dag har passerat. En helt ok dag trots att jag inte somnade förrän 12-tiden inatt. Trodde jag skulle vara helslut idag men det har gått bra. Lugn dag även idag. Anna jabbade med mig till 13,30. Kul att jobba med henne och hon lär sig nya saker hela tiden. Hon hoppar in som vikarie hos oss och ska jobba i sommar när vi har semester.

Bergfink

Bergfinkar hade vi många i vår, och jag lyckdes fånga några i luften

Vi fyller ju 60 i år, båda två och tänker åka Hurtigrutten nästa år. Nu har vi bokat flyg och hotell och beställt båten men den har jag inte fått någon bekräftele på. Att boka hela paketet, som dom inte hade, blev för dyrt. Så i januari blir det en sån resa i år, jag vill se späckhuggare och då var det vintertid som gäller. Och då kanske jag får se ett ordentligt norrsken! Men en vecka kostar mer än 2 veckor i solen. Men det är det nog värt! Vi får ta solen året därpå.

Ekorren har varit flitig här och ätit nötter och frön, när lönnen började blomma blev det lite grönt till också. Så tacksam att fota.

Kör igår, därav min sömnlöshet. Köpte naturpiller förut när jag hade en dålig period, som ska hjälpe en att somna. Men igår var dom inte till någon hjälp.

Idag har det varit ridning på nya stället. I ridhus, en trevlig upplevelse. Fick Sarek idag och det gick riktigt bra. Helen var ledig så Marika hade oss idag. Tycker lika bra om henne som Helen. Vi fick jobba mot speglarna, göra halt och hästen ska stå rakt och vila på alla fyra benen. Först i skritt och sen i både trav och galopp. Kul övning som gick helt ok, tror jag. Fick några nya lektionskompisar idag.

Vårt nyaste tillskott i familjen, välkommen Wilma!

Körövningen igår gick bra, vi blev lite euforiska när vi fick till Euforia bra. Nu blir det övning med en till kör imorgon och vi ska vara i kyrkan. Alltid kul att sjunga i kyrkan.

Gråväder, sol och regnskurar idag. När jag kom ut från jobbet var det 19 grader och sol, jätteskönt! När jag åkte hem efter ridningen kom det störtskurar och blev 13 grader. Sen kom solen tillbaka.

Rödstjärt

En ny gäst hos oss, en rödstjärt. Jag har sett den vid två tillfällen och nu lyckades jag fota den också.

Kategorier: juni 17, Skriv en kommentar

Måndag den 12 Juni 2017, kl 18:00

Måndag idag. Jobbat och vi har det väldigt lugnt just nu. Man får pilla med det man kan. Anna slutade kl 13,30 idag och sen började telefonen ringa som en tok.........men det var bra att jag fick lite att pyssla med.

Philip när han fyllde 7

Efter jobbet åkte jag ner på stan, där ärdet marknad må och to. Grönsaker och frukt. En del var billgit och annat var samma pris som i affären, köpte jordgubbar och några persikor. Det var lite storlek på dom. Bara dom får mogna så dom blir ätbara.

Varierande väder har vi haft, lite regnskurar på eftermiddagen. Såg att jag har kart i tomaterna. Längtar tills dom är klara. Och smultronen blommar, får vi lite värme sätter dom nog fart. Har en ampel i växthuset med jordgubbar och där är det fina kart på G.

Gillar den här bilden, från i somras nånstans i Sverige på semester.

Snart dags att åka till kören. Finslipning inför söndagen. Fyra körer tillsammans. Vi ska göra några sånger själva och några gemensamma. Det blir fint. Genrep på lördag men nån eller några körer.

Imorgon är det ridning. nu har vi flyttat ut till Milsbo.Lite längre att åka men tror det är fint där, och det finns ridhus! Hoppas bara att vi inte bara ska rida där, vill vara ute!

Kategorier: juni 17, Skriv en kommentar

Söndag den 11 Juni 2017, kl 18:00

Jaha, då händer det igen! Skriver och skriver, och.......allt är borta! Morr!

Var ska jag nu börja? Är otroligt trött, har varit väldigt länge. Var till läkaren som tog prover på hypotyreos, sköldkörteln. Men mina värden är ju så bra, så bra. BLÄ! Vad att göra? Funderar på att ta en datafri vecka. Om hjärnan är överaktiverad. Hur nu det ska gå till. Men i alla fall strunta i mobilen och endast skriva här, om jag kommer igång. Sitter ju vid datorn hela dagarna på jobbet.

Idag har Lena och jag gått en promenad. Vi tog bilen och åkte mot Skräcka och gick upp i skogen. Kul att det något annat. Vi kom till Tunkarl Fäbod. Huset hade fräscht tak men annars var huset otroligt risigt, tråkigt! En liten bit därifrån låg en till stuga som det stod 1932 på. Den var i lite bättre skick.

Dominikanska

Bild från Dominikanska

När vi kom hem fick jag ta tag i gräsklippningen. Skönt att det är gjort, det är för sällan att klippa en gång i veckan nu. Det växer i växthuset, gurkorna blommar, tomaterna är fina med blommor. Squasch har jag en planta i lådan och jag har sått blomkål i år. Det ska bli spännande! Lite sockerärter, morötter och sallad finns där också. Har grävt ett potatisland i år, dom börjar komma upp nu. Det har varit så kallt så det har tagit tid!

Har en massa begonior på gång, köpt några nya, doftbegonior, ska bli spännande att se vad det blir och vad dom luktar.

Kotten är här även i år.

Nu har vi bokat resa med Hurtigrutten i januari 2018. Dyrt, men det gör man väl endast en gång. Jag vill se späckhuggare och då är det vintern som gäller. Då kanskar e jag får se norrsken! Så det blir ingen solsemester i vinter.

Vi var till Dominikanska republiken i vintras. Vi skulle ju till Gambia. Planet skulle gå runt 8 en tisdag morgon. Jag var på körövning och när jag åker hem har jag fått sms att resan är intälld! Hjälp! vad gör vi nu?? Ringer Ove, lägg dig inte, vi måste prata! Sätter oss och letar resor, kan vi fixa fram 25.000 kr bara så där? Jodå, det ska vi fixa. Men......det fanns ju inga resor! 22,30 ringer det, från Ving och hon säger att dom sätter in våra pengar om tre dagar. NEJ! Vi måste resa NU! Jag hade ju vikarie insatt. Hon leteade vidare, 2 v på Gran Canaria? 50.000? Aldrig sa jag. Då sätter vi in era pengar....NEJ! Till slut hittar hon en resa till Dominikanska, avresa om 2 dagar och vi fick lägga till 10.000 kr. Taget! Ove accepterade den längre restiden. All inclusive. Varför resan till Gambia ställdes in? Jo, dom skulle byta president och den gamla vägrade att flytta och det kunde bli oroligheter. Som tur var så kom vi aldrig iväg, tänk om vi varit där två dagar och sen blivit hemskickade! Då har jag brutit ihop! Det var vad som hände dom som var där.

EkorreLiksom Kurre, så charmig!

Det får väl räcka för idag och nu hoppas jag att jag kommer igång att skriva igen.


Kategorier: juni 17, Skriv en kommentar