Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 
Fredag den 23 November 2012, kl 13:00

Jahaja! Fredag i dag.
Lite WoW i kväll och så kommer tjejerna i morgon. Ska bli kul att ha en liten bjudning hos mig för en gångs skull faktiskt. Jag borde ha folk hem till mig oftare, för jag blir så stirrig av att ha gäster :)

 

I dag som alla andra dagar har Chico varit hos mig. Den hunden är speciell :) men han är stark, speciellt om han ser katter. Katter är till för att jagas och att bryta den focusen hos en hund med terrier i sig är ... Svårt! Det går, men man får kämpa :p
Långpromenaden tog 45 minuter i dag, vi gick i raskt tempo och det var riktigt skönt. Önskar jag hade en trehjulig cykel så jag kunde cykla med hundarna tillsammans. Vågar inte ha Chico med på min 2-hjuling hehe.

 

Nu ska jag städa golven så gästerna slipper allt grus under strumporna när de kommer! Jag älskar att ha hundar, men ibland önskar jag att det var lim på dörrmattan så gruset skulle stanna där :)
/tjing

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 16 November 2012, kl 15:00

Min bror är klippan i mitt liv och hans sambo är också mycket bra att ha. Jag far dit i kväll för att slicka mina sår och kanske få syn på en ljusglimt igen. Jag vet att jag verkar alert på fejjan, men jag är rätt låg inombords. Varför?
Mitt försök att hjälpa blev ett bakslag och jag känner mig nertryckt till skoskaften. Det kommer att ta tid att få ordning på detta kan jag tro. Men jag kommer tillbaka så småningom till mitt gamla jag. Är ju som en gummiboll!

I kväll ska jag laga mat åt tre pers, sedan ska vi nog klippa av Tuva all päls, nu är hon långhårig så det räcker och blir över :)
Sedan blir det teknad film. Sagan om ringen - den allra första filmen!! Den är gudomlig, se den om ni har möjlighet.

 

 

Hepps!

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 14 November 2012, kl 12:00

Jag är en besvikelse.
För mig, för andra också. Mitt dåliga minne plågar mig och när detta gör sig påminnt mår jag så fruktansvärt dåligt. Jag sviker mina vänner genom att jag inte minns det jag måste minnas. Igår frågade en kompis hur mycket jag fyller i mars ... Jag var tvungen att räkna, för jag mindes inte om det var 43 eller 44!!
Mår så fruktansvärt dåligt av detta ... Ska prata med min husläkare om det finns nåt att göra. Kan inte ha det så här längre!

Jag vet att jag irriterar mång med att jag inte kommer ihåg från dag till dag vad som måste kommas ihåg. Hoppas de har en smula tålamod, annars får de väl säga upp bekantskapen!

 

Tjing

Kategorier: 2 kommentarer

Måndag den 12 November 2012, kl 09:00

blä blä och blä igen vad jag inte gillar mitt liv i dagsläget!

1) ringa - fast de vet att jag egentligen inte har råd
2) besluta - sysselsättning. Vad ska jag göra nästa halvår?

3) motion - det börjar bli för kallt för att cykla, vad ska jag göra med hundarna i stället? Min arma kropp klarar inte av att promenera en timme tre gånger om dagen. 3ggr 30-40 minuter om dagen max. Sedan är rygg och knän slut! Bäckenet känns som om det höll på att luckras upp, hade jag varit med barn så hade den biten antagligen varit OK, men jag kan som inte skylla på detta ^^. Ärligt det svider/brinner från höftben och ner på insidan av låren - inne i benet (benpiporna). Nej det är inte lederna, muskelvärk eller några senor som gör ont. Sådana smärtor känner jag igen! Detta började när jag hjälpte mamma packa för flytt för två år sedan ...

4) Att lära sig stå på sig och svara för sig. Det är jag inte bra på har jag märkt.
Tycker inte om att bli skälld på, gnälld på och skylld på. Men jag håller käften. Varför håller jag käften? Jag gråter en skvätt när ingen ser och sedan tar jag nya tag utan att säga något. Är jag stark eller dum? Börjar luta mot att jag är dum...

5) Foto - jag VILL gå en fotokurs!! Vem vill sponsra mig?

 

Nu ska jag sluta klaga.

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 9 November 2012, kl 14:00

Kom i säng runt 3 i natt. Ska inte åka nattbussen fler gånger! Tuva Sover och sover, verkar tycka att det var skönt att komma hem.
Försöker planera för något att äta ... Ska tömma kameran också. Och fixa paket att skicka ner till Fia :) mycket nu =)

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 8 November 2012, kl 22:00

Lämnade Skåne och sedan blev det panik! De sa att min biljett var ogiltig, så jag höll på att bli "avhyst" i Tranås. Det ville jag sanerligen inte så just nu är min bror en HJÄLTE!!!

Jag ville inte lämna Fia och Victoria på gården... Det är lite kusligt där, det rör på sig skulle man kunna säga ^^
Om inte annat så står Fia ensam med 9 hästar tills på söndag. Jag ville inte åka... Och just innan vi skulle åka, tippade jag en hel kopp kaffe över mig. Ett tecken?

Tuva är trött och sovet tryggt bredvid mig. Det är minst 4 hundar till i kupén, men hon är en duktig tös och bryr sig inte fast de rör sig och låter.

Skriver mer i morgon, är urtrött! Landar i Sthlm om en timme ungefär sedan är det en timmes bussresa till innan jag kan krypa ner i min säng. En säng utan en bråkig unge haha - kommer att kännas tomt och tråkigt utan Fia och Victoria.
Och "mina" pållar :)

Tjing!!

 

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Onsdag den 7 November 2012, kl 21:00

Eller?
En halmbal kan kosta allt mellan 5-10 kronor stycket. Har hört många prata om detta med att strö med halm i hästboxar. En del strör lite, för halmen är dyr och en del strör mycket för att hästen ska slippa sår, skav och för att den ska ligga mjukt och skönt.

Min fråga är då...
Hur mycket kostar veterinären om hästen får skav, sår eller liknande efter att ha legat på för hårt underlag när ägaren tycker att halmen är för dyr? Infekterade liggsår kan inte vara speciellt trevliga att handskas med, så jag tycker att man ska strö ordentligt för det blir ändå billigare än att betala veterinären.

 

Förutom det har jag haft en intensiv vecka. Två ridturer om dagen och mockning på det. Vada i ankeldjup lera på två ställen för in och utsläpp. Skåne är BLÖTT på hösten!! Men jag har lånat ett par vattentäta kängor att plaska omkring i =)

Bilder på detta blöta kommer när jag landat hemmavid igen
//Tjing!!

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 2 November 2012, kl 11:00

I dag är det dags.
Testet för både Tuva och mig, eftersom jag inte åkt tåg med henne förut :)

Det lär bli en hård vecka, men vi brukar kunna hinna med en lugn dag. Vet inte om det blir så den här gången, men jag håller tummarna!

Ska packa ner matsäcken på nåt sätt också ... Hmm funkar det med en rygga och en axelväska tro? Det ger sig =)


Tjo på er!

Kategorier: Skriv en kommentar

Torsdag den 1 November 2012, kl 13:00

Jahapp!
Dags igen då :)
Ner till Fia och jobba bort lite stress. Eller jobba fram det?
Tuva måste följa med, för jag har ingen hundvakt. Hoppas Fia inte blir knäpp av att hon kommer att vara som en skugga på mig. hehe

Nåväl, sorterar tvätten som ska vikas och packas ner. Ska inte ha med så mycket hoppas jag, så jobbigt att släpa på allt. Funderar ärligt på att ha en byrålåda hos dem med kläder, så jag slipper släpa på storväskan varenda gång :)

 

Nu ska jag äta köttgryta till lunch!


Puss på er!

Kategorier: Skriv en kommentar