Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Senaste inlägg

 

Arkiv

 

Kategorier

Måndag den 11 Augusti 2014, kl 11:00

Livet kan vara helt underbart, speciellt när man får njuta livet med sitt enda barnbarn. Hon är snart 7 år, och hennes förväntningar på den stundande dagen är stora. Jag har haft glädjen att tillbringa mycket tid med detta lilla liv, ibland bara för att hon vill det själv och ibland för att hennes föräldrar varit tvungna arbeta natt samtidigt och behövt barnpassning. Hon ringer ibland och bara vill komma och sova, egoist som jag är, passar jag på att njuta varje tillfälle att ha henne i min närhet.

Härom dagen ringde hon på dörren, min man var i Norge och fiskade, när jag öppnade dörren tittade jag in i hennes lilla ansikte, det var allvarligt och lite frågande. "

-Mormor, jag kom bara förbi för att se att allt var bra med dig?

- Jo tack, det är bra med  mig, men så glad jag blir att du tittar in. 

-Jag tänkte om jag kanske skulle komma och sova hos dig nu när morfar är borta, då slipper du vara så ensam.

- Men så gulligt av dig

- Jag måste förstås fråga mamma och pappa först, men jag är snart tillbaka.

Hon visste redan vad dom skulle svara...

En annan gång satt hon bredvid mig i soffan, vi hade precis avslutat en saga. Hon titttade lite fundersamt på mig och sa.

- Du mormor, du blir aldrig arg, du är alltid så snäll.

- Tycker du?

- Ja det gör jag, ibland kanske du bli lite bestämd och säger till  morfar att han ska plocka bort efter sig.

- Mmm, så är det nog

- Hon fortsätter att titta på mig där jag sitter..

- Mormor, jag vill verkligen att du lever till dess du är 70 år...

- Ja, det hoppas jag verkligen och mycket längre än det...jag är faktiskt redan 65 år

- Men mormor, då är det bara morfar som är gammal....

- Tycker du det...men han är bara 65 år han också.

- Men han har ju nästan iget hår, och så ser han illa. Mamma sa att han håller på att bli gammal, då tappar man hår och börjar se illa. Det är tur du har glasögon mormor, då ser du bra.

- Ja smulan, det är tur att jag har det. Vi får nog be morfar skaffa glasögon så han slipper låna mina läsglas när han ska läsa.

- Mormor, jag ska rita morfar med glasögon, då ser han hur fin han kommer att bli.

Där ser man hur barn uppfattar människor omkring sig, dom är mer iaktagande än vi tror.

 

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Lördag den 29 Mars 2014, kl 18:00

Känner mig verkligen lyckligt lottad, igår kväll ringde mitt 6-åriga barnbarn Ebba och undrade om hon fick komma och sova över hos mig, hon var så mormorsugen. Idag ville hon absolut att jag skulle följa med på Leos lekland men henne och hennes föräldrar. Det värmer verkligen i  ett mormor hjärta när ens barnbarn vill att vi skall dela tid tillsammans, inte alla som får njuta av samma upplevelser. Om en vecka skall hon, medan hennes är utomlands, tillbringa två veckorr med mormor och morfar i vår fjällstuga. Man känner sig verkligen priviligierad, det gäller att njut detta privilegium så länge man bara får. 

 

Kategorier: Skriv en kommentar

Fredag den 21 Mars 2014, kl 20:00

Jag funderar hur det kan komma sig att en hockeymatch kan orsaka sådan frustration hos människor, det är ju trots allt bara ett spel eller kalla det lek, visserligen en välbetald sådan. Jag har suttit och iaktagit min man, min son och många andra som bara måste se hockeymatcherna, även jag gillar att titta på men, där skiljer vi oss åt en del. Jag tittar på hockey för att det är fart och fläkt, visst är det kul om det lag som ligger en närmast om hjärtat vinner. Vad jag upplever varje match är att: dommarna tycks vara jättedåliga, när favoritlaget förlorar är det ofta dommarnas fel, dom har hållit dålig standard. Är det inte dommarna som får skiten så är det spelarna, dom gör inte vad dom ska, och hur i hellsicke kan dom spela så uselt, detta är ord som strömmat massor med gånger under Luleås matcher, dom har egentligen inget att göra i SHL om man ska tro på orden som fälls framför TV,n. Jaja, jag säger då det, snälla ni som tittar och svär varje match, byt kanal, sitt inte och irritera er över något ni inte kan påverka. Sist orden från mig är i alla fall, dom gör med all säkerhet sitt allra bästa, men det räcker inte alltid till.

Kategorier: hockey, 1 kommentar