Blogga på DinStartsida.se
TIPS!
Skapa en blogg - Rapportera - Nästa blogg 

Senaste inlägg

 

Arkiv

 

Kategorier

Lördag den 13 Maj 2017, kl 22:00

Foto från Pixabay.

 Rysslands huvudstad är en riktig pärla när det kommer till fritidssysslor, och för att staden är så stor och har så mycket viktiga institutioner i sig, finns det också en stor mångfald av möjliga aktiviteter. Något som staden dock inte har så mycket av, är en svensk befolkning. På grund av detta kan det vara svårt att hitta ett svenskt casino i staden. Därför lönar det sig att vända sig till nätet för att söker efter sverigeautomater. I denna artikel går vi igenom vad man kan göra i den idylliska huvudstaden.

Lär dig att skjuta vapen på ryskt vis

I Strelkovy Club kan du lära dig hur man kastar knivar eller yxor, eller skjuter en äkta kalashnikov. Du kan också testa dig på att skjuta med pilbåge. Allt detta kostar ungefär 500 svenska kronor (en timme). Strelkovy Club befinner sig på gatan 12 Kutuzovskiy prospekt, helt vid Moskvafloden. Enklast tar man sig dit med metro, och då ska man av vid stationen Kievskaya. Efter det hittar man Strelkovy Club ett stenkast norrut.

Gå och klättra i Skala City

Moskva är känt för sitt aktiva affärsliv. Foto från Pixabay.

 Denna klättringshall är en av de bästa i Moskva. Hallen är 400 kvadratmeter stor, och har klättringsväggar som är upp till 12 meter höga. Det finns också ett gym till ens förfogande, samt duschar, en bastu och möjlighet till att hyra redskap. Skala City erbjuder också experter som hjälper en på traven om man är ny, eller ger experttips till dem som redan klättrat en vägg eller två. Inträde kostar 100 SEK och med det får man vara så länge man orkar. Kommer man mellan klockan 15.00 till 17.00 får man en 30 % rabatt på köpet. Hallen är uppe varje dag, och ligger på gatan 36, Kutuzovskiy prospekt. Enklast tar man sig till hallen genom metro, och då ska man kliva av vid stationen Kutuzovskaya.

Bada bastu i Sandunovskie Bani

Om du längtar efter att bada bastu efter en hård arbetsdag eller en lång turistvandring, kan du göra detta i Sandunovskie Bani. Detta bastuhus sägs vara det bästa i Moskva, och har en rätt så lång och intressant historia. Själva byggnaden är storslagen, och servicen man får är av toppklass. Alla de traditionella ryska bastuupplevelserna finns som möjligheter, och allt detta får man för ungefär 300 SEK. Enklast tar man sig till detta etablemang genom att ta metron till Kuznetsky Most och gå norrut längs ul. Rozhdestvenka och vänster till Sandunovskiy per.

Efter att ha läst detta inlägg borde du ha fått ett antal idéer över vad man kan göra i Moskva, om man redan har sett alla de kända muséerna och turistsevärdheterna. Vi lämnade såklart bort en hel del, men detta är ändå en bra början på ens bekantning av Moskva. 

 

Kategorier:

Inlägget går ej att kommentera!